Jump to content
Shipfriends

Kλείνει το faktaomfartyg


.voyager

Recommended Posts

Φίλος καραβολάτρης μου είπε ότι κάπου στο shipspotting έχουν back up
Mε την ευκαιρία, επειδή υπάρχουν απρόοπτα αλλά τελικώς κ βιολογικό τέλος,'ολοι είτε έχουν sites είτε προσωπικό αρχείο πρέπει να έχουν την πρόβλεψη αυτά να μην πηγαίνουν χαμένα κ να τα απολαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι πραγματικά Το είχα συζήτησει με τον αείμνηστο φίλο Κώστα Σαρλή γιά του οποίου το τεράστιο αρχείο νομίζω ότι πήγε σε λάθος χέρια 
Όσο γιά το δικό μου χάρτινο κ ψηφιακό αρχείο νομίζω ότι έχω πράξει σωστά.

Edited by ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ
Link to comment
Share on other sites

To fakta πιστευω οτι ηταν απο τα ελαχιστα, για να μην πω το μοναδικο, site που ηταν σημειο αναφορας ολων των συνασθενων στην Ευρώπη. Ηταν αξιοπιστο στις πληροφοριες και τα στοιχεια που παρειχε, χαρη στην προσωπικη δουλεια του "Σουηδου", αλλα και σε ενα δικτυο φιλων του καραβολατρων σε ολες τις χωρες, που οχι μονο του εστελναν φωτογραφιες, αλλα και διορθωσεις.

Το shipspotting και δευτερευοντως το equasis και το marinetraffic, θα μπορουσαν να το υποκαταστησουν σαν πηγη φωτογραφιων και αξιοπιστων πληροφοριων, αλλα σαν λυση αναγκης. Κακα τα ψεματα, ολοι μας, ακομη και τα τελευταια χρονια που δεν ανανεωνοταν τοσο συστηματικα, το fakta ειχαμε σαν πρωτη επιλογη οταν ψαχναμε κατι.

14 hours ago, polmyt said:

Ελπιζω να δωσει σε καποιον αλλο τη δυνατοτητα να συνεχισει την τοσο καλη δουλεια που εχει κανει

Μια κουβεντα ειναι αυτο. Πρεπει να υπαρχει απολυτη εμπιστοσυνη στη διάδοχη κατάσταση.

Ο Asklander για πανω απο 25 χρονια αφιερωσε απροσμέτρητο χρόνο και κόπο για να πετύχει αυτό που πέτυχε, χωρίς να ζητήσει ποτέ ούτε ένα cent. Δεν έβαλε ποτέ διαφημίσεις, δεν ζήτησε ποτέ συνδρομή και γενικώς ήταν ο ορισμός του ερασιτέχνη χομπίστα που μοιράζονταν μεγάλο μέρος από ότι ερχόταν στα χέρια του.

Δεν μπορείς να χαρίσεις κάτι τέτοιο, αν δεν έχεις διασφαλίσει ότι ο επόμενος δεν θα γίνει μάγκας από τον δικό σου κόπο.

Φανταστείτε να συνέχιζε άλλος το Fakta και σε λίγους μήνες να γέμιζε μπανεράκια, να μας τα έκαναν μπαλόνια τα google ads ή να μας ζήταγε συνδρομή για καλύτερης ποιότητας φωτό.

Επειδή υπάρχουν κενά και δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος νομικά, δύο εναλλακτικές υπάρχουν αν δεν την παλεύεις πλέον και από την άλλη δεν μπορείς να εμπιστευτείς τους επιγόνους: είτε το πουλάς, κάτι που δεν είναι και τόσο σωστό όταν όλοι σου έστελναν υλικό και σε στήριζαν γνωρίζοντας ότι είσαι ερασιτέχνης (με την αρχική σημασία της λέξης), είτε το κλείνεις για να φύγεις με το μέτωπο καθαρό.

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη γνώμη μου το Fakta πολύ δύσκολα μπορεί να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο site. Κακά τα ψέματα στο Fakta δεν μπαίναμε για τις φωτογραφίες, ποιοτικές φωτογραφίες βρίσκει κανείς και στο marinetraffic και στο shipspotting. Στο Fakta μπαίναμε για τις πληροφορίες, το ιστορικό και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα μοναδικά site που μπορούμε να πάρουμε μερικές πληροφορίες είναι μερικά διάσπαρτα με πολύ μικρό αρχείο καθώς και το Wikipedia. Όπως και να έχει ακόμα και τώρα ξεχνιέμαι μερικές φορές και μπαίνω στο Fakta μιας και είναι ακόμα στη γρήγορη αναζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...