Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Τ/Ρ Sea Star στη Ρόδο

Πηγή: ΥΕΝ

Πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου ενημερώθηκε ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΗ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10728, μετά τον απόπλου του με προορισμό το λιμένα Τήλου με εκατόν εβδομήντα δύο (172) επιβάτες, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες, ενώ από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλαβη ειχαμε το Σαββατο για το πλοιο.Αν κρινω μαλιστα απο το γεγονος οτι το πλοιο δεν εχει κανει δρομολογιο απο τοτε μαλλον δεν εχει φτιαχτει η βλαβη

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Τήλου, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Δ/Ρ ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ «ΣΗ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10728 ότι κατά την διάρκεια του πλου από τον λιμένα Ρόδου προς την Τήλο με 182 επιβάτες, παρουσιάσθηκε βλάβη στο τούρμπο της αριστερής κύριας μηχανής.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα με μία ώρα καθυστέρηση στο λιμάνι της Τήλου και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

Από τη Λιμενική Αρχή Τήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Και συμφωνα με το rodosalarm η βλαβη ειναι σοβαρη και χανει ολη την σαιζον

Εκτός δρομολογίων έχει τεθεί το πλοίο της Τήλου “Sea Star” λόγω σοβαρής μηχανικής βλάβης που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα παραμείνει εκτός δράσης, στο λιμάνι της Τήλου, για περισσότερο από δέκα εβδομάδες, διάστημα που απαιτείται για τη μεταφορά των αναγκαίων ανταλλακτικών από την Κίνα και την αποκατάσταση της βλάβης.

Ουσιαστικά δηλαδή θα χάσει το υπόλοιπο της τουριστικής περιόδου γεγονός που θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες στη μάχη που δίνει η εταιρεία “Tήλος – 21ος Αιώνας” για την επιβίωση της.

Να σημειωθεί ότι το κόστος αποκατάστασης της βλάβης υπολογίζεται να προσεγγίσει ή και να υπερβεί τις 150.000 ευρώ.

Στο μεταξύ η δήμαρχος του νησιού αναζητεί τρόπους αντικατάστασης του “Sea Star” προκειμένου να διασφαλιστεί η καθημερινή σύνδεση της Τήλου με τη Ρόδο, ώστε η ακινησία του πλοίου να μην έχει σοβαρές παρενέργειες στους επαγγελματίες και την οικονομία του νησιού

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Απαγόρευση απόπλου στο Sea Star στη Ρόδο



Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ-ΚΑΤΑΜΑΡΑΝ ''ΣΗ ΣΤΑΡ'' Ν.Π. 10728, για περιστατικό μηχανικής βλάβης.


Συγκεκριμένα, κατά τον πλου του ανωτέρω πλοίου από λιμένα Ρόδου προς λιμένα Τήλου, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και επέστρεψε αυτοδύναμα στο λιμένα Μανδρακίου Ρόδου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επτά (07) επιβάτες.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας



.Πηγη: ΥΕΝ


Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...