Jump to content
Shipfriends

Costa Allegra (IMO 6916885)


Recommended Posts

Ας δούμε και 2 φωτος από τη χθεσινή (08/06) άφιξη του πλοίου στο μεγάλο λιμάνι.

gallery_3072_825_194651.jpg

Το βαπόρι προφανώς ανήκει στην Costa Cruises, φέρει σημαία Ιταλίας ενώ ναυτπηγήθηκε το 1969 στο Turku της Φινλανδίας (Wärtsilä Turku Shipyard) ως container ship! Έτσι μάλλον εξηγείται το (δε θα πω όμορφο ή άσχημο) "ιδιόμορφο" σκαρί του.

Περισσότερα για το πλοίο, εδώ και εδώ!

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 10 months later...

Μια χαρα τιμη ειναι κατα την αποψη μου.....οσο γνωριζω απο τιμες..πρεπει να ειχε πολυ σιδερο πανω του...η κατι αλλο πανω του..αλουμινιο η stainless steel

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως με τα πτωχά Ιταλικά μου διαβάζω στο ρεπορτάζ την δήλωση τής Costa ότι το πλοίον επωλήθη σε Τουρκική εφοπλιστική εταιρία (una Società Armatoriale turca).

Τί από τα δύο ισχύει τελικά;

Πάντως εξακολουθώ να απορώ γιατί η Costa ξοδεύει εκατομμύρια για να "αναστήση" το μισοβουλιαγμένο και μισοκατεστραμμένο Concordia αλλά στέλνει γιά σκράπ το Allegra (που όπως και να το κάμνωμεν,βρίσκεται σε πολλαπλασίως καλύτερη κατάσταση).....

Link to comment
Share on other sites

Το κειμενο λεει οτι η Costa συζηταει με μια εταιρεια στην Τουρκια για το πλοιο, χωρις να ενδιαφερεται για το μελλον του πλοιου (αν θα ταξιδευει δλδ ή αν θα γινει ξυραφακια)

Link to comment
Share on other sites

Ναί μέν αλλά η εταιρία είναι εφοπλιστική (Società Armatoriale) και όχι...μεταλλουργική :D

Επίσης,σύμφωνα με τά πτωχά Ιταλικά μου,το κείμενο λέει ότι η Costa "δέν είναι εις γνώσιν τής μελλοντικής χρήσεως τού πλοίου,η οποία θα αποφασισθή υπό τού νέου αγοραστού" (αυτή είναι η ακριβής μετάφραση).Τώρα βέβαια αυτό είναι λιγάκι παράδοξο γιατί όταν πουλάς ένα πλοίο,συνήθως δέν επιβάλλεις στον αγοραστή πώς θα το χρησιμοποιήση (σε ωρισμένες μόνο περιπτώσεις γίνονται τέτοιες συμφωνίες,όπως έγινε με το Superferry 2).Μπορεί οι Τούρκοι να θέλουν να το κάνουν πλωτό χαμάμ....

Link to comment
Share on other sites

στη περιπτωση του scrap παντως υπαρχει clause που λεει για να μη χρησιμοποιηθει ως second hand..βεβαια εχει τυχει πολλες φορες να σωθουν πλοια πριν τη φλογα του διαλυτη...π.χ. Ronke

Link to comment
Share on other sites

Οταν εκανα το ποστ,δεν υπηρχε η ενημερωση απο την εταιρια(la nota della compagnia).Προφανως διαβασαν το αρθρο κ ειπαν να τους ενημερωσουν οτι απλα συζητανε με μια Τουρκικη εταιρια χωρις να ξερουν κατι αλλο(υποτιθεται).

Το πλοιο το ειδα χτες απο κοντα και εχει πληρωμα πανω αλλα δεν μπορουσα να πλησιασω για να ρωτησω αν γνωριζαν κατι.Στην πλευρα του ντοκου που ειναι δεμενο παντως,επικρατει ησυχια.(δεν ειδα να αδειαζουν τιποτα πολυθρονες,καναπεδες,κρεβατια :P)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φτάνει η έφτασε με το όνομα Santa Cruise.εχω είδοποιησει τον φίλο μου εκ Σμύρνης που δουλεύει εκει να με ενημερώσει καταλλήλως ,οπότε η θα πάω η το πιθανότερο θα μου στείλει καμία φωτογραφία .

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω αν στην φωτό από το fb για την οποία μας είπε πιό πάνω ο proud διακρίνεται το όνομα του ρυμουλκού. Λογικά πάντως πρέπει να πρόκειται για το Τούρκικο EMRE OMUR το οποίο είχε παραλάβει πριν αρκετές ημέρες από την Genova και αυτήν την ώρα βρίσκεται ανάμεσα Χίου και Μυτιλήνης με προορισμό βέβαια το Aliaga. Τελευταίο στίγμα που είχε δώσει στο AIS το κρουαζιερόπλοιο, ήταν στις 4 Οκτώβρη από το λιμάνι της Genova ως COSTA ALLEGRA.

Για την ιστορία, να πούμε ότι το πλοίο αναφέρεται ως "Total loss" από 27-02-2012.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...