Jump to content
Shipfriends

Θεόφιλος (ΙΜΟ 7362108)


Recommended Posts

Περαστικος με το αυτοκινητο κατα τις 1600. Να πουμε οτι και μεχρι πιο αργα το βραδι κατα τις 2000 που ξαναπερασα υπηρχαν αρκετα αυτοκινητα εξω απο το πλοιο και γενικα υπηρχε μεγαλη κινηση. Θα συμφωνησω επισης με τον Επτανη ΣΟΣ οτι το πλοιο στο Περαμα ειναι πραγματικα επιβλητικο, το ειδα και το καλοκαιρι, το ειδα και προχτες και το χαρηκα.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

γεια σας,

χτες έκανα το πρώτο δρομολόγιο μου το ανακαινισμένο Θεόφιλος. Καταρχήν έχει αλλάξει σχεδόν όλο το πλήρωμα. Ούτε μια γνωστή φάτσα δεν είδα. (για να φανταστείτε μπέρδεψε το δρόμο προς την καμπίνα που είχα πάρει και τον διόρθωσα εγώ!!!)

Του πήρε περίπου 13 λεπτά για να γυρίσει το πλοίο στο Πειραιά... Για Χίο έκανε 8 ώρες και 32 λεπτά από φανάρι σε φανάρι. Μέσα υπάρχουν αρκετές αλλαγές αλλά όχι συνταρακτικές! Από αυτά που χτυπάνε είναι το self - service restaurant και το σαλόνι τρίτης θέσεως που είναι ολοκαίνουργια και ξύλινα. Το σαλόνι πρώτης θέσης πρέπει να έχει αλλάξει και αυτό αλλά όχι δραματικά. Μερικές κακογουστιές φτιαχτήκαν και άλλα (τουαλέτες, μερικές μοκέτες). Επίσης αλλάχτηκαν πόρτες προς τα έξω. Εξωτερικά φαίνονταν όλο φρεσκοβαμμένο χωρίς ίχνος σκουριάς.

Το ταξίδι του ήταν πολύ καλό και σταθερότατο.

Κάτι ακόμα: εγώ έφυγα 21/12 από Πειραιά. κατά της 8 και 10 το πλοίο πηρέ κλίση προς τα δεξιά και έτριζε. Μετά από λίγο φώναξαν ένα αριθμό αυτοκινήτου. Ξέρει κανείς τι έγινε?

Link to comment
Share on other sites

Αποψινές ειδήσεις, αυτά που ίσως αύριο γράψει σε δελτίο τύπου το ΥΕΝ.

Η αριστερή άγκυρα έκατσε πάνω στο βολβό κατά την διαδικασία άπαρσης (22:00) και δεν ανέβαινε ούτε κατέβαινε. Το πλοίο βγήκε από το λιμάνι κατά τις 22:25 μήπως την ανεβάσει στο πέλαγος που είχε και λίγο θαλασσίτσα, αλλά τίποτα δεν κατέστη δυνατόν. Στις 22:55 έδεσε και πάλι στο λιμάνι μας και μάλλον θα κάνουν καμμιά πατέντα ή θα φωνάξουν εξωτερική βοήθεια.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ελάχιστα το κάτω μέρος της άγκυρας που είναι καθισμένο ακριβώς στην απόληξη του βολβού.

post-24-12832695638_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Eπισταρτευτηκε το Ρ/Κ ΜΙΧΑΛΗΣ Τ (?) και με ενα μπεντενακι την ξεπιασε πολυ ευκολα αφου καλουσε σωστα. Το ωραιο ομως ειναι το λ/χ Χιου που απαιτησε δυτη και επιθεωρηση απο το νηογνομωνα για να δωσει αποπλου. 3ωρες πηρε το πανηγυρι. Δυστηχως απο την ακτοπλοϊα του 80-90 που ηταν σε επιπεδο μπανανας και πακισταν, φτασαμε στο αλλο ακρο του να φοβομστε και την σκια μας. Α ρε Ελλαδαρα ατελειωτη, ακραια μεχρι εσχατων

Link to comment
Share on other sites

Σε παραπολιτικό σχόλιο στο σημερινό Εμπρός αναφέρεται ότι:

από τα 120 άτομα πλήρωμα του ΘΕΟΦΙΛΟΥ επαναπροσλήφθηκαν μόνον οι 20 και υπόλοιποι 100 αντικαταστάθηκαν από μη Μυτιληνιούς!

Τελικά πρέπει να έχουν δίκαιο όσοι είπαν ότι δεν έβλεπαν γνωστές "φάτσες" στο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

file capnikos to r/k legete michalis s(mia mikri dior8osi epeidei eixes erotimatiko) episis simfono mazi sou sto sxolio peri mpananias:)

file nireas ontos megalo pososto apo to pliroma tou 8eofilos exei allaxei opos kai apo ta alla ploia tis NEL afto den simainei oti ta kainourgia pliromata den einai kala kai oti einai h aitia ton provlimaton!ego xero axiologa atoma pou exoun nautologi8ei!

xoris vevaia afto na simainei oti kai oi proigoumenoi den itan kali kai oti den axizan na einai ekei!

kales giortes

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ Τσε, η αναφορά μου δεν εμπεριέχει κάποια μομφή για τα νέα πληρώματα ούτε καμιά αναπόληση για τα παλιά (από τα οποία οι εμπειρίες μου δεν ήταν και πάντα οι καλύτερες).

Όμως, το να αλλάζει το 80% των Μυτιληνιών μελών του πληρώματος μιάς εταιρείας που στο όνομά της έχει την λέξη ΛΕΣΒΟΣ, είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο.

Και κατά την άποψή μου ακατανόητο.

Θυμήσου, πως όταν δρομολογήθηκε το Νήσος Μύκονος, την έμφαση που έδωσε η HSW στην καταγωγή των λίγων μελών του πληρώματος που κατάγονταν από το Β. Αιγαίο.

Καλώς ή κακώς μας αρέσει να μπαίνουμε στο καράβι και να βρίσκουμε τους "δικούς" μας ανθρώπους.

Εν πάσει περιπτώσει, δική τους είναι η εταιρεία, ό,τι θέλουν κάνουν. Δεν θα κάνουμε εμείς κουμάντο στην τσέπη τους.

Αλλά, φαντάζεσαι τα πλοία της ΑΝΕΚ να έχουν πληρώματα με 80% μη Κρητικούς ναυτικούς ?

Link to comment
Share on other sites

Θυμήσου, πως όταν δρομολογήθηκε το Νήσος Μύκονος, την έμφαση που έδωσε η HSW στην καταγωγή των λίγων μελών του πληρώματος που κατάγονταν από το Β. Αιγαίο.

Λίγο εκτός θέματος αλλά στην HSW δε κοίταξαν να βρουν ανθρώπους που κατάγονται από Χίο Μυτιλήνη, αλλά τους καλύτερους από όλα τα πλοία που είχαν (κατά τη γνώμη της εταιρείας)!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ΝΗΡΕΑΣ θα συμφωνησω με τον ΠΑΝΑΓΙΑ επισης θα σου θυμησω το γνωστο σε ολους πλεον οτι μονο το ονομα εχει μεινει σε αυτη την εταιρεια.Το ΛΕΣΒΟΣ λοιπον ειναι μονο διακοσμητικο κατα την αποψη μου και ισως και πολυ συντομα να αλλαξει και αυτο μετα την συγχωνευση που ακουγετε οτι θα γινει εδω και καιρο.Οσο για τα πλοια της ΑΝΕΚ που ανεφερες φανταζομαι η μπορει και να θυμαμαι μερικους που κανανε αριστερες στα ΛΕΜΟΝΑΔΙΚΑ ΜΕΣΑ και δεν ηταν Κρητικοι και αν ηταν να τα ξανα δω αυτα δεν θα με χαλαγε η αλλαγη του 80%.Οπως και για της ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ το ιδιο.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Link to comment
Share on other sites

Χαιρετω τα μελη του φορουμ καλη χρονια με υγεια και ευτυχια.

Το ΘΕΟΦΙΛΟΣ εχθες μπηκε με το δεξι στην ΧΙΟ.;)

Εκανε ΔΕΞΙΑ στροφη η οποια συζητηθηκε και εκανε εντυπωση.

Link to comment
Share on other sites

Φιλε νικ καλη χρονια

Τον εχει ανετα και τον ΘΕΟΦΙΛΟ οπως και ολα τα αλλα που ηταν!

Να ειναι καλα ο Διαμαντελος να βλεπουμε και να μαθαινουμε!

Link to comment
Share on other sites

καλή χρονιά και από μένα.

να ρωτήσω κάτι. γιατί είναι τόσο σημαντικό ότι το έβαλε με δεξιά στροφή? Είναι πιο δύσκολο (!!!!), πιο γρήγορο ή συνδυασμός τους.

επίσης γενικά γιατί λέτε ότι είναι πολύ καλός καπετάνιος ο κ.Διαμαντέλος? Χωρίς να θέλω να τον προσβάλω, πως έπαθε αυτό με την άγκυρα τις προάλλες τότε?

και πάλι ότι επιθυμείτε και καλή χρονιά και ταξίδια!

Link to comment
Share on other sites

Kαλη χρονια κατ' αρχας σε ολους,

το θεμα της δεξιας στροφης στη χιο με μεγαλο βαπορι ειναι ενα θεμα για μεγαλη αναλυση οπως και η αναγκη του γιατι να την κανεις. Αν ψαξουμε το θεμα σε βαθος θα φτασουμε στα εγκατα της υπαρξης και της κοσμοθεωριας της ακτοπλοιας. Ας αρκεστουμε στο οτι στην μανουβρα υπαρχει το αναγκαιο και το περιτο. Αλλα επισης και απο την αλλη, στην γνωστη και αγαπημενη μου ατακα "εκει φαινεται η διαφορα μεταξυ πλυμενου και πραγματικα καθαρου"...

Υπαρχουν βεβαια και αλλοι ικανοι εκτος απο τον μεγα Διαμαντη Παπαγεωργιου που ειχαν και εχουν και την ορεξη και την ικανοτητα να ζωγραφιζουν και στη χιο, και σε πολλες αλλες περιπτωσεις.

Οσο για το θεμα της αγκυρας μπορω να βεβαιωσω απειρες αντιστοιχες περιπτωσεις, το να καβαλησει η αγκυρα το βολβο δεν ειναι ουτε σπανιο ουτε κατ'αναγκη λαθος. Μπορει αυτο το λαθος να εγινε απο πολλους αλλους παραγοντες που απο το μολο ή απο την αραχτη κουβεντα του φορουμ να μην φανουν ποτε.

Απο τεχνικης αποψης η εν λογω μανουβρα ειναι θεμα εμπνευσης και ορεξης για δημιουργια και αν θελεις και λιγη δοση αυταρεσκιας, που ολοι οι καλοι μανουβραδοροι εχουν, και δεν ειναι και κατ΄αναγκην κατι κακο.

Εχει αρκετη δυσκολια αρα για ενα μανουβραδορο που σεβεται τον εαυτο του και προκληση.

Αυτα προς το παρον, και οσο θα κυκλοφορανε πλοιαρχοι σαν το διαμαντη θα βλεπουμε πολλα τετοια ομορφα για να μαθαινουν οι νεοτεροι, να θυμουνται οι παλιοτεροι και να προπονουνται οι επομενοι..

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχην να ξεκαθαρισω πως δε γνωριζω τον ανθρωπο προσωπικα και ουτε μπορω να ξερω αν ειναι καλος πλοιαρχος. Αυτο που ξερω ειναι πως στη μανουβρα ειναι καρδιοχειρουργος. Καλοκαιρι 2004 στη Μυκονο, ο καπτα-Διαμαντης ειναι η μαυρη σιλουετα στη δεξια βαρδιολα του Αιολος Εξπρες ΙΙ. Τωρα δυστυχως στη Μυκονο μας εχουν μεινει μονο οι δυο συνονοματοι και τον Διαμαντη τον χαιρονται αλλοι... ;)

post-22-128326956414_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

φιλε νικ μπορω να σου στειλω και πιο κοντινες αυτη που εβαλες ειναι μακρια απο την πλωρη του ΠΗΝΕΛΟΠΗ;)

O capnikos με καλυπτει με τις αποψεις του!

Μαλλον τους ιδιους δασκαλους θα εχουμε:)

Οσο για το προβλημα με την αγκυρα δεν εχει να λεει και κατι τον καθε καπετανιο τον κρινεις στο συνολο του και οχι σε ενα μεμονομενο περιστατικο που μπορεις και να το πεις και συνιθισμενο στην ακτοπλοοια αλλωστε εχουν γινει και χειροτερα οπως ολοι θα γνωριζετε!

Link to comment
Share on other sites

χτες έκανα το πρώτο δρομολόγιο μου το ανακαινισμένο Θεόφιλος. Μέσα υπάρχουν αρκετές αλλαγές αλλά όχι συνταρακτικές! Από αυτά που χτυπάνε είναι το self - service restaurant και το σαλόνι τρίτης θέσεως που είναι ολοκαίνουργια και ξύλινα. Το σαλόνι πρώτης θέσης πρέπει να έχει αλλάξει και αυτό αλλά όχι δραματικά. Μερικές κακογουστιές φτιαχτήκαν και άλλα (τουαλέτες, μερικές μοκέτες). Επίσης αλλάχτηκαν πόρτες προς τα έξω. Εξωτερικά φαίνονταν όλο φρεσκοβαμμένο χωρίς ίχνος σκουριάς.

Όντως έχουν ανακαινίσει αυτά που αναγράφεις!! Το υπόλοιπο ξενοδοχειακό δεν έχουν αλλάξει τίποτα, εκτός από τις αλλαγές που κάνανε πέρυσι εν πλω δηλαδή κάτι μοκέτες!! Αλλά σε πολλά σημεία των μοκετών έχουν φανεί τα πρώτα σημάδια!! Ενώ σε άλλες που δεν τις έχουν αλλάξει έχουν γίνει μαύρες!! Αλλά το καλύτερο είναι στο αριστερό ανοικτό κατάστρωμα επιβίβασης στις σωστικές λέμβους!! Που στις βάρκες το λιμάνι νηολόγιο έχει φανεί το παλιό του!! Δηλαδή Limassol (Λεμεσός)!! Αλλά διακρίνετε ισχνά και το Μυτιλήνης!! Αυτό το είδα και σε άλλη μια βάρκα ακόμα!! Αλλά δε πρόσεξα άλλη!! Δυο κοίταξα (Νο 6 & 8) και στις δυο το ίδιο!! Στη δεξιά πλευρά μια που κοίταξα (Νο: 5) μόνο το Μυτιλήνης φαινόταν!!

Ιδού και τα πειστήρια!!

post-54-128326956416_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

το θέμα με της μοκέτες πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω γιατί δεν τις αλλάζουν. Πάνω από 6000 ευρώ δεν πρόκειτε να δώσουν και η αισθητική αλλαγή θα είναι μεγάλη στο καράβι! Επίσης για μερικά βαψίματα και πάλι τα ποσά είναι μικρά.

Νομίζω πως οι λεπτομέρειες μερικές φορές κάνουν την διαφορά. Και για να γίνουν αυτές, δεν χρειάζονται χρήματα, αλλά μεράκη και θέληση. Ελπίζουμε να φιαχτούν.

Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με την δεξιά μανούβρα γίνεται με δυνατό βοριά.

Την έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και το ΠΗΝΕΛΟΠΗ.

Βέβαια προχθές είχε μπουνάτσα. Ισως να ήθελε να το δοκιμάσει ο Διαμαντής.

Πάντως μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε ένας καπετάνιος που φέρνει την πλώρη κατά τη διάρκεια της μανούβρας κοντά στον μώλο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...