Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ξέρει κανείς τι θα γίνει και αν θα μπει φέτος το καλοκαίρι δρομολόγιο από Κω για Σάμο (Πυθαγόρειο), αν ναι με τι δρομολόγιο και πόσα την εβδομάδα και για πόσο?

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν θελετε να μετονομασουμε το θεμα σε Σαμος-Δωδεκανησα καθως εχει ενδιαφερον αυτη η γραμμη αφου υπαρχει συνδεση και με το Β.Αιγαιο.(μια που δεν υπαρχει ΔΙΑΓΟΡΑΣ φετος να ενημερωσουμε τον κοσμο πως μπορει να φτασει μεχρι κατω :P)

Στο openseas φαινονται τα εξης δρομολογια

Flying Dolphin ΕΡΑΤΩ

Απο Δευτερα εως Κυριακη(καθημερινα δηλαδη)απο Πυθαγορειο(08.00) για Πατμο(09.00)- Λειψους(09.40)- Λερο(10.15)- Καλυμνο(11.10)- Κω(11.45).

ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Καθε Δευτερα/Τεταρτη/Παρασκευη/Κυριακη απο Πυθαγορειο(14.10) για Αγαθονησι(15.15)- Αρκιους(16.30)- Πατμο(17.20)- Λειψους(18.15)- Λερο(19.30)- Καλυμνο(21.00).

Link to comment
Share on other sites

To Ερατώ φαίνεται από τις 15/6 αλλά μόνο στο openseas. Μέχρι και τώρα είναι στο Πέραμα. Οι φήμες λέγαν ότι θα ξεκινήσει από μέσα Μαΐου αλλά ήταν φήμες.

Από πρακτορείο στην Κω μας είπαν να κάνουμε λίγες μέρες υπομονή ακόμα :blink:

Τελικά ευτυχώς που υπάρχει και το Νήσος Κάλυμνος (η απουσία του Μάρτιο με Μάιο έγινε αισθητή) γιατί αλλιώς ο μόνος τρόπος για επικοινωνία θα ήταν μέσω Σύρου (και Μυκόνου το καλοκαίρι) με διπλό ουσιαστικά ναύλο :angry:

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ευτυχώς που υπάρχει και το Νήσος Κάλυμνος (η απουσία του Μάρτιο με Μάιο έγινε αισθητή) γιατί αλλιώς ο μόνος τρόπος για επικοινωνία θα ήταν μέσω Σύρου (και Μυκόνου το καλοκαίρι) με διπλό ουσιαστικά ναύλο :angry:

Καλα μην νομιζεις, αν δεν εβγαινε το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ, ολο και καποιος θα ειχε παρει τη γραμμη(πιθανον και καποιο απο τα ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ) ωστε να μην γινει ολος αυτος ο κυκλος μεσω Κυκλαδων

Link to comment
Share on other sites

Tα Δωδεκάνησος δεν βγαίνουν μέχρι Σάμο από Ρόδο με μονό πλήρωμα, όσο έλειπε το Ν Κάλυμνος έγινε ολόκληρο θέμα για μερικές προσεγκίσεις στο Αγαθονήσι αλλά μέχρι εκεί. Πιο παλιά (2005 καλοκαίρι αν δεν κάνω λάθος) είχαν διακόψει στην Κω το δρομολόγιο (λόγω μονού πληρώματος). Πιο παλιά πριν 3-4 χρόνια είχε δελφίνι (γαλάτάδικο :rolleyes: ) από Κω για Πυθαγόρειο και πήγαινε (από ότι λέγαν καλά) και ακόμα παλαιότερα το Ν Κάλυμνος έπιανε και Κω (μια φορά την βδομάδα). Αλλά όλα αυτά δυστυχώς ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ γιατί όπως φαίνεται κάθε φέτος και χειρότερα :(

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

http://kosinfo24.blogspot.com/2012/01/k_20.html Κάτι δείχνει να Κινείται

Για να δούμε τι θα δούμε αν Και προσωπιΚά πιο πιθανό βλέπω να πηΓαίνει το παν. σΚιαδενή πυθαΓόρειο παρά ταΚτιΚά Καταμαράν (από ρόδο τουλάχιστον το βλέπω απίθανο)

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ενημέρωΣη της αντιπεριφέρειας Σάμου ΣυνάντηΣη με

εκπρόΣωπο της ναυτιλιακής εταιρείας «ΔωΔεκάνηΣος Seaways» έγινε Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, την τετάρτη 18 ιανουαρίου, παρουΣία του Δημάρχου Σάμου κ. Σ. Θάνου, του προέΔρου του επιμελητηρίου κου γ. κυριαζή και του πράκτορα κου ν. κατρακάζου. ΣυζητήΘηκε η πρόΘεΣη της εταιρείας να ΔρομολογήΣει πλοίο τύπου «καταμαράν» Στη γραμμή: πυΘαγόρειο – φούρνοι – Άγιος κήρυκος – πάτμος – αγαΘονήΣι – λειψοί – λέρος – κάλυμνος – κως, τέΣΣερις φορές την εβΔομάΔα και για επτά μήνες το χρόνο.

με την πρόταΣη της ναυτιλιακής εταιρείας ΣυμφώνηΣαν όλοι οι φορείς και αποφαΣίΣΘηκε να ζητηΘεί ΣυνάντηΣη με τον αρμόΔιο υφυπουργό προκειμένου να ΣυμπεριληφΘεί η γραμμή αυτή, Στις προκηρύξεις που Θα κάνει το υπουργείο.

αυτονόητο είναι ότι Θα ΔιατηρηΘεί και η γραμμή που εκτελεί το πλοίο «καλυμνος

(από τη Σαμιακή γνώμη)

Edited by GeorgeSt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καταμαράν της ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEAWAYS για Σάμο - Δωδεκάνησα

Καταμαράν θα συνδέει την Σάμο με τα Δωδεκάνησα το οποίο και θα δρομολογηθεί από την επόμενη σεζόν, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Α.Γεωργιάδης, στους δημάρχους Σάμου και Δωδεκανήσων και στον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, παρουσία του υφυπουργού Τουρισμού Γ. Νικητιάδη όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEAWAYS να βάλει καταμαράν που θα ξεκινάει από την Κω και μέσω Πάτμου θα φτάνει στην Ικαρία, στους Φούρνους και στη Σάμο, προγραμματίστηκε συνάντηση στο γραφείο του υφυπουργού Ναυτιλίας προκειμένου το υπουργείο να μπορέσει να επιδοτήσει την γραμμή.

Πηγη: THE SEANATION

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Τη γραμμή Σάμος Πάτμος έως και Κω πήρε η Dodekanisos sea ways με καταμαράν

 

Dodekanisos Seaways Την Τρίτη 03.03 τα δρομολόγια (μαζί με τους νέους προορισμούς) θα είναι διαθέσιμα στο www.12ne.gr. Οι εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες από 10.03.2015!

 


Νέα δρομολόγια για το Αγαθονήσι-Πάτμο και Πυθαγόρειο με το ANNA EXPRESS.

Edited by Ioannis Kamitsis
Link to comment
Share on other sites

Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ ΑΝΝΑ EXPRESS

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ από 01/03/2015 έως 30/04/2015 ***

 

ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΕΜΠΤΗ
ΛΙΜΑΝΙ   ΑΦΙΞΗ ΑΝΑΧ/ΣΗ
ΠΑΤΜΟ                      07:00
ΑΡΚΙΟΙ     07:30         07:35
ΛΕΙΨΟΙ     08:00        08:05
ΛΕΡΟ        08:35        08:40
ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ 09:40     09:45
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ 10:35   13:00
ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ 13:50     13:55
ΛΕΡΟ 14:55              15:00
ΛΕΙΨΟΙ 15:30           15:35
ΑΡΚΙΟΙ 16:00            16:05
ΠΑΤΜΟ 16:35            16:40
ΛΕΙΨΟΙ 17:10       ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

 

 

*ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ - ΕΑΝ ΛΟΓΩ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

**ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ www.yen.gr/aktoploikes με 3000€/δρομολόγιο μέχρι 31/10/2015

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ανακοινώθηκε ότι το catDPride θα προσεγγίσει στο Πυθαγόρειο την Πέμπτη 29 Απριλίου, ώστε να πιστοποιηθεί την Παρασκευή στα καινούργια λιμάνια  για να ξεκινήσει την Πρωτομαγιά τα δρομολόγια.ΑΜΗΝ

Link to comment
Share on other sites

Οσοι πιστοί Ελληναράδες απομείνατε να μην πάτε Σμύρνη το 3ήμερο,και να θέλουνε, άκουσα για πρωτόκολλο του VENUS αλλά να

προτιμήσουνε ΝΙΚΑΡΙΑ-ΦΟΥΡΝΟΥΣ-ΛΕΙΨΟ-ΛΕΡΟ-ΠΑΤΜΟ με το κατ.Ακόμα και αεροπορικώς απο Αθήνα προλαβαίνουν οριακά φθάνουν 8 φεύγει 8.30,απόσταση 10 λεπτά με το ταξί,καλός καιρός 20-25 ευρώ βρίσκεις σμαρτάκι.στη Λέρο,αστακό στους Φούρνους με μακαρόνια στου Μαούνη,μόλις αλλάξει τα δρομολόγια η aegean θα πέσει πολλή διαφήμιση για τo cat

Link to comment
Share on other sites

Απο το απόγευμα της 29 Απριλίου 2015 το D.PRIDE κοσμεί με την παρουσία του την Σάμο,στην πρώτη του στον λιμένα Πυθαγορείου.

Αύριο η πιστοποίηση σε Φούρνους-Αγιο Κήρυκο-Πάτμο και επιστροφή στο Πυθαγόρειο,παρουσία του Υφ/γού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ.Θ,ΔΡΙΤΣΑ ,καλά διαβάσατε.Το cat θα γεμίσει τσαμπατζήδες-επίσημους και μη, για την βόλτα.Να δώ πόσοι απ αυτούς θα το προτιμήσουν το 3ήμερο της πρωτομαγιάς πληρώνοντας εισητήριο.Να ευχηθώ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον κ.Γ.Σπανό και την εταιρεία του.,γιαυτή του την προσπάθεια.

Και μία παρατήρηση: ΣΑΜΟΣ-ΡΟΔΟΣ με την SKY EXPRESS 55 ευρώ σε μία ώρα.ΣΑΜΟΣ-ΡΟΔΟΣ με την DSW με αχταρμά στην Κώ για το D.Express πάλι 55 ευρώ αλλά σε 8 ώρες.Γιατί να πάω με το cat; Θυμίζω τα επιδοτούμενα δρομολόγια Μασαλία-Κορσική; Αναβόσβηνε ένα κίτρινο λαμπάκι πάνω απο το Οne euro!!! Aλλο Ελλάδα-άλλο Γαλλία.

Link to comment
Share on other sites

 

Άτοπη τοποθέτηση. Ρόδος, Κως και Σάμος διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια. Σκοπός λοιπόν της γραμμής αυτής, είναι να γεφυρώσει τα μικρότερα νησιά με αυτά τα αεροδρόμια. Όσο για τους τσαμπατζήδες και τους επίσημους ξέρουν και οι δύο πλευρές τι κάνουν και για μένα καλώς το κάνουν, ''δημόσιες σχέσεις'' λέγεται και στο τέλος θα βγούνε κερδισμένοι όλοι τους και όλοι μας. Προσωπικά κρατάω απ' το ποστ σου μόνο αυτό: Να ευχηθώ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στον κ.Γ.Σπανό και την εταιρεία του.,γιαυτή του την προσπάθεια.

Συγγνώμη εκ των προτέρων αν σε θίγει η τοποθετησή μου, απλά συμβαίνει ένα καλό και ψάχνουμε τα ψεγάδια του, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν πείθουν κιόλας.

Αυτά. Να είμαστε καλά και να σκεφτόμαστε πάντα όσο μπορούμε θετικά.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλό θα ήταν πάντως να έμενε κάνα δρομολόγιο και το χειμώνα. Ή έστω να έκανε το Ν Κάλυμνος καμμιά προέκταση προς Κω (όπως έκανε παλαιότερα). Είναι άσχημο να κόβεις έτσι μια γραμμή. Χειμώνα αν κατέβεις ή ανέβεις απ'το ένα νησί στο άλλο απαιτείται ή διανυχτέρευση ή ξενύχτι στους προβλήτες και 2 δρομολόγια! Κρίμα!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 1 year later...

Επιστολή γονέων φοιτητών σε Πρωθυπουργό για να διατηρηθεί έστω και για μια φορά την εβδομάδα η γραμμή Δωδεκάνησα - Σάμος

Quote

Αξιότιμες Κυρίες και Κύριοι Πρωθυπουργέ, Υπουργέ και Υφυπουργέ, Βουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
Με την παρούσα επιθυμούμε να σας καταστήσουμε γνωστό για ποιους λόγους θα θέλαμε να διατηρηθεί η γραμμή που συνδέει τα Δωδεκάνησα με το Καρλόβασι της Σάμου έστω και μία φορά την εβδομάδα.
Όπως όλοι γνωρίζετε τις ανισότητες που αποτελούν απόρροια της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας των νησιών το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα το κόστος μεταφοράς ανθρώπων και αγαθών να είναι δεκαπλάσιο σε σχέση με τη χερσαία χώρα.
Η συγκεκριμένη γραμμή αποτελεί γέφυρα που συνδέει το Νότιο με το Βόρειο Αιγαίο και αποτελεί την μοναδική οικονομική, ασφαλή και γρήγορη λύση για την μετάβαση των σπουδαστών, των γονιών και επισκεπτών, των καθηγητών στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Παιδαγωγικό Ρόδου.
Ιδιαίτερα σε μια εποχή που υπάρχουν αρκετές οικονομικές δυσκολίες θα πρέπει να αποτελέσει ένα μέτρο προς υλοποίηση του περίφημου «μεταφορικού ισοδυνάμου», κάνοντας γνωστό ότι η διατήρηση του συγκεκριμένου δρομολογίου είναι για την εκπαιδευτική κοινότητα των νησιών μας, τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς τους όχι ζήτημα «αναψυχής» και «διακοπών» αλλά ζήτημα επιβίωσης!
Οι κάτοικοι των νησιών μας δεν είναι πολίτες γ’ κατηγορίας.
Ο ανεφοδιασμός σε τρόφιμα και πρώτες ύλες, οι εμπορικές συναλλαγές, η σύνδεση με τις υπηρεσίες (υγείας, παιδείας, διοίκησης) του Βορείου με το Νότιο Αιγαίο είναι τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να υπάρχει μια στοιχειώδης κοινωνική δομή σε τόπους που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια και έχουν επηρεαστεί από τις μεταναστευτικές δομές. 
Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούμε τη διατήρηση δρομολογίου από τον Πειραιά Καρλόβασι Σάμου με Κω και Ρόδο μια φορά την εβδομάδα γιατί όπως όλοι οι νησιώτες, έχουν ίσα δικαιώματα στο μεταφορικό αγαθό όπως και οι υπόλοιποι πολίτες που κατοικούν στην ηπειρωτική χώρα.
Οι γονείς ενός από του πολλούς φοιτητές/φοιτήτριες που σπουδάζουν στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος ζητά να προκηρυχθεί η γραμμή Σάμος- Δωδεκάνησα από 1ης Νοεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2019

Quote

Να προκηρυχθεί άμεσα η γραμμή που συνδέει το νομό της Σάμου με τα Δωδεκάνησα από 1ης Νοεμβρίου 2018 έως 31 Οκτωβρίου 2019, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
«Με οδυνηρή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην προκήρυξη από το Υπουργείο σας μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2018 μέχρι 31/10/19 ΔΕΝ περιλαμβάνεται η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) τα νησιά της Ενότητας μας (Σάμος- Ικαρία- Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα.

Μια σύνδεση «οξυγόνο» για τα νησιά μας που για πολλά χρόνια εκτελείται, με τεράστια συμβολή στον τουρισμό αλλά και τη ζωή και οικονομική δραστηριότητα, μια γραμμή που αποτελεί τη γέφυρα σύνδεσης του Βορείου με το Νότιο Αιγαίο.

Γνωρίζετε τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και επιχειρούμε στα νησιά μας, γνωρίζετε επίσης τα επιπλέον προβλήματα που χωρίς να το επιλέξουμε έχουμε φορτωθεί. Περιμένουμε από εσάς την έμπρακτη στήριξή σας – όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας- με επιπλέον γραμμές και συχνότητες και όχι φυσικά με την περικοπή ζωτικών συνδέσεων.

Σας καλούμε λοιπόν για άμεση προκήρυξη της εν λόγω γραμμής με περισσότερες συχνότητες και μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.. Η μη έγκαιρη προκήρυξη της γραμμής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που ουσιαστικά θα σημαίνει τη κατάργησή της.

Να είστε σίγουροι ότι η περίπτωση κατάργησης της γραμμής αυτής θα προκαλέσει τεράστια ζημιά και ως εκ τούτου και μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μας».

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνεχίζει το καταμαράν να συνδέει τη Σάμο με τα Δωδεκάνησα

Quote

Την συνέχιση των δρομολογίων του ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου που συνδέει τον Ν. Σάμου με τα Δωδεκάνησα, αποφάσισε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μετείχε σήμερα ως τακτικό μέλος και εκπροσωπώντας την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Κατά τη συζήτηση σχετικού θέματος η Περιφερειάρχης τόνισε, εκτός των άλλων, την επιτακτική ανάγκη ακτοπλοϊκής διασύνδεσης με το ταχύπλοο επιβατηγό πλοίο (καταμαράν) των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι αποτελεί «γέφυρα» σύνδεσης μεταξύ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού, της οικονομικής και ειδικότερα της εμπορικής δραστηριότητας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα η Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και το Επιμελητήριο Σάμου, το είχαν θέσει και εγγράφως από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη, επισημαίνοντας τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν για την ακτοπλοϊκή αυτή γραμμή αν δεν προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός εξυπηρέτησης για την επόμενη δρομολογιακή περίοδο.

Το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Πολύ περισσότερα αναμένεται να είναι είναι το 2020 τα δρομολόγια των ταχύπλοων καταμαράν της Dodekanisos Seaways που συνδέουν τη Σάμο, τους Φούρνους και την Ικαρία με τα Δωδεκάνησα.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 2019 είναι ότι τα δρομολόγια του χρόνου θα εκτελούνται για δύο μήνες περισσότερους (Απρίλιος-Οκτώβριος το 2020, αντί για Μάιο-Σεπτέμβριο το 2019) και μάλιστα τέσσερις, αντί για τρεις φορές την εβδομάδα που είναι φέτος.
 
Όπως αναφέρει ο ναυτιλιακός πράκτορας και πρώην αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, "πέρυσι διαμαρτυρόμασταν γιατί το υπουργείο ναυτιλίας δεν είχε συμπεριλάβει στις επιδοτούμενες γραμμές τη γραμμή που συνδέει τη Σάμο (την Ικαρία και τους Φούρνους) με τα Δωδεκάνησα με ταχύπλοο πλοίο (καταμαράν). 
 
Τελικά τελευταία στιγμή προκηρύχθηκε και αφού είχε χαθεί πολύτιμος τουριστικά χρόνος και με μόνο 3 δρομολόγια την εβδομάδα.
 
Τώρα η γραμμή προκηρύσσεται έγκαιρα και με μάλιστα ορίζοντα πέρα τους ενός έτους με 4 δρομολόγια την εβδομάδα και με το σημαντικότερο 2 μήνες επιπλέον, όπως ήταν το πάγιο αίτημα όλων το φορέων. 
 
Έτσι η γραμμή θα ξεκινήσει στις 6/4/2020 και θα τελειώσει 25/10/2020, δυο μήνες δηλαδή επιπλέον". 
 
"Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον υπουργό τον κ. Πλακιωτάκη, όσο και στη γενική γραμματέα, την κ. Καλογήρου, γιατί ανταποκρίθηκαν και ικανοποίησαν το δίκαιο αίτημα των νησιών μας", καταλήγει ο κ. Κατρακάζος.
 
Πηγή: my-Samos blog

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Την δρομολόγηση του Dodekanisos Express στον όρμο του Μαραθόκαμπου αντί για το Πυθαγόρειο, ζητάνε οι Τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής. Η Dodekanisos Seaways έστειλε τον αρχιπλοίαρχο της να ελέγξει τη προβλήτα που θα μπορεί να δέσει στον Μαραθοκαμπο και σήμερα το Dodekanisos Express πραγματοποίησε δοκιμαστική προσέγγιση στον Μαραθοκαμπο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...