Jump to content
Shipfriends

Celestyal Discovery (IMO 9221566)


Recommended Posts

Ας δούμε και το Aida Aura στην πρόσφατη επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά (29/04/11).

gallery_3072_267_527672.jpg

gallery_3072_267_129951.jpg


Ανήκει προφανώς στην Aida Cruises, κατασκευάστηκε το 2003 στη Γερμανία ("Aker MTW"), έχει μήκος 202,85 μέτρα, πλάτος 28,10 μέτρα και βύθισμα 6,30 μέτρα, ενώ φέρει σημαία Ιταλίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πλοίο, εδώ!

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 10 months later...
  • 3 weeks later...
  • 11 months later...

Στις 18/6/2013, εκτακτως στον Πειραια ηρθε η AIDAaura μιας και η επισκεψη της στην Πολη ακυρωθηκε λογω της καταστασης που επικρατουσε τοτε στη πλατεια Taksim. Επομενη προγραμματισμενη επισκεψη ,τελος Αυγουστου.

μπορειτε να δειτε την αφιξη της
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 1 year later...
  • 4 weeks later...
  • 5 months later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...

Το AIDAaura είναι τελικά το τρίτο καράβι που πουλάει η Carnival με την αποχώρηση απο τον στόλο να γίνεται τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Σε κάποια πορτογαλικά γκρούπ αναφέρεται πως η Nicko είναι πίσω απο την αγορά.

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 months later...

Έχει ακουστεί (μερικώς το έχω επιβεβαιώσει) πως μετά το failure του deal με τους Τούρκους της Miray  (λεγε με Lara) κινήθηκε η Celestyal και το τσίμπησε.

Link to comment
Share on other sites

Από τo fb group “we love the smaller cruise ships” το παρακάτω άρθρο στα Γερμανικά, όπως αναφέρει ο mr HC που το ανεβασε επιβεβαιώνει αυτό π λέω παραπάνω 

Αν κάποιος μιλαει τη γερμανική παρακαλώ να μετάφρασει 

F3644E16-FB99-4015-921A-DD620A2E94F5.thumb.jpeg.e99e99375e394be0a6888781dcff03e4.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά λέει πως το πλοιο παραμένει στο λιμανι Bremerhaven,αν και αρχικά είχε ειπωθεί πως ενδιαφερόταν η Miray Cruises για το πλοιο,τον τελευταιο καιρό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την Celestyal Cruises επίσης,λέει ότι πιθανόν να κρατήσει το συνθετικό Aura μιας και στο παρελθόν υπήρχε και Louis Aura,λέει και κάποια  Πράγματα για το πρώην Aida Cara.

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Petros P said:

Από τo fb group “we love the smaller cruise ships” το παρακάτω άρθρο στα Γερμανικά, όπως αναφέρει ο mr HC που το ανεβασε επιβεβαιώνει αυτό π λέω παραπάνω 

Αν κάποιος μιλαει τη γερμανική παρακαλώ να μετάφρασει 

F3644E16-FB99-4015-921A-DD620A2E94F5.thumb.jpeg.e99e99375e394be0a6888781dcff03e4.jpeg

Η μετάφραση ολόκληρη έχει ενδιαφέρον 

 

“AIDAaura”: πώληση εν όψει Αγοραστής δεν πρέπει να είναι η τουρκική ναυτιλιακή εταιρεία Miray Cruises - τα μέρη μάλλον έχουν ήδη συμφωνήσει ελαφρύ Capitol Partners πωλούνται. Στη δεκαετία του '90 διατάχθηκε του κρουαζιερόπλοιου. Ο πωλητής και ο υποψήφιος αγοραστής λέγεται πλέον ότι έχουν έρθει σε συμφωνία και υποτίθεται ότι το συμβόλαιο αγοράς μπορεί να υπογραφεί ήδη από την επόμενη εβδομάδα. Στη συνέχεια, η παράδοση θα γίνει στο Bremerhaven, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή τιμή πώλησης. Αν δεν πάει, μια στασιμότητα έξι εβδομάδων θα φτάσει στο τέλος της και για την AIDA Cruises. Αρχικά, το κρουαζιερόπλοιο έπρεπε να παραδοθεί στην τουρκική Miray Cruises λίγο μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας κρουαζιέρας για την AIDA Cruises στις 21 Σεπτεμβρίου.

 

 Η Louis Cruises διαθέτει στόλο πέντε πλοίων, μερικά από τα οποία ναυλώθηκαν σε άλλες ναυτιλιακές εταιρείες. Το 2014, η ναυτιλιακή εταιρεία μετονομάστηκε σε Celestyal Cruises και στα πλοία δόθηκε το επίθημα Celestyal μπροστά από τα πραγματικά τους ονόματα. Μόλις αυτό το φθινόπωρο, ο στόλος της Celestyal ανανεώθηκε με την απόκτηση των «Aegean Goddes», που μετονομάστηκε σε «Celestyal Journey», και την πώληση του άνω των 40 ετών Celestyal Crystal «σε Ιάπωνα ενδιαφερόμενο. Bremerhaven. Κίνηση παρατηρείται στην πώληση του AIDAaura Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο είναι ακόμα αγκυροβολημένο στο Bremerhaven, ενδέχεται να αλλάξει χέρια ήδη από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του NORDSEE-ZEITUNG. Ήταν αυτό για το τριετές ταξίδι σε όλο τον κόσμο; Το ετεροθαλές πλοίο, το ελαφρώς μικρότερο "AIDAcara", που ναυπηγήθηκε στη Φινλανδία το 1996, πουλήθηκε στη ρωσική εταιρεία Aquilon Shipping Company για περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2021 εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Το πλοίο πλέον πλέει ακανόνιστα. σπάνιος. Ωστόσο, ο αγοραστής δεν πρέπει Το πλοίο, που μετονομάστηκε σε "Lara", επρόκειτο να πραγματοποιήσει ένα τριετές ταξίδι σε όλο τον κόσμο για τη θυγατρική τους Life at Sea Cruises. Αλλά η πώληση δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους που δεν είναι ακόμη γνωστοί. Υποτίθεται ότι ήταν υπέρ- be Ray Cruises. Προφανώς υπάρχει νέα εξέλιξη στην πώληση του 20χρονου κρουαζιερόπλοιου «AIDAaura» Σύμφωνα με λιμενικούς κύκλους, φέρεται να υπάρχει νέος αγοραστής για το μήκους 202 μέτρων πρώην κλαμπ πλοίο από την AIDA Cruises, το οποίο βρίσκεται ακόμα στο Columbuskaje βρίσκεται στο Bremerhaven.Εκπρόσωποι της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Celestyal Cruises φέρεται να έχουν επιβιβαστεί αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες Εικασίες για πιθανό νέο όνομα Υπήρξαν προβλήματα με τη χρηματοδότηση της αγοράς του πλοίου. Ως εκ τούτου, η AIDA Cruises και η Carnival Maritime από το Αμβούργο έπρεπε να συνεχίσουν να διασφαλίζουν ότι το πλοίο ήταν λειτουργικό τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 80 μέλη πληρώματος στο πλοίο για αυτό το σκοπό. Ως Astoria Grande, κυρίως για Ρώσους επισκέπτες στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τιμή πώλησης για το AIDAaura θα μπορούσε επίσης να είναι της ίδιας τάξης μεγέθους με το AIDAcara. Είναι πολύ πιθανό μετά την εξαγορά του «AIDAaura» από την Celestyal, το πλοίο να μετονομαστεί μόνο εν μέρει, γιατί μέχρι το 2016, ένα κρουαζιερόπλοιο του στόλου έπλεε ήδη με την παλιά ονομασία «Louis Aura» για τη ναυτιλιακή εταιρεία. Τα κόμματα σιωπούν Η Celestyal Cruises είναι μια ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα τη Λεμεσό της Κύπρου, η οποία ιδρύθηκε το 1986 ως Louis Cruises. Ένα μερίδιο 60 τοις εκατό της εταιρείας πωλήθηκε στον διεθνή χρηματοοικονομικό επενδυτή Search τον Δεκέμβριο του 2021. Η ναυτιλιακή εταιρεία είναι γνωστή για τις κρουαζιέρες, ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο. Δύο κρουαζιερόπλοια χρησιμοποιούνται σήμερα εδώ για κρουαζιέρες τριών ή τεσσάρων διανυκτερεύσεων έως δύο εβδομάδων, ειδικά κατά μήκος των ελληνικών νησιών. 20 Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την πιθανή συμφωνία είτε από την AIDA Cruises είτε από τον πιθανό νέο υποψήφιο αγοραστή· και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη δεν σχολίασαν όταν ρωτήθηκαν. Εάν η αγορά γίνει μέσω της σκηνής

Edited by Nick the Greek
Παραγραφοποίηση
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...