Jump to content
Shipfriends

Erini (IMO 7532674)


Recommended Posts

Panagia Ekatontapiliani said:
Η παντόφλα Άγιος Νικόλαος Ι που ήταν δρομολογημένη στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας – Μεγαρικη Ακτή, μάλλον πουλήθηκε στο εξωτερικό, γιατί έχει μετονομαστεί σε Heblec I

Tο ίδιο μάλλον ισχύει και για την πρώην ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ η οποία μετονομάστηκε σε ERINI και "ύψωσε" σημαία Παναμά, όπως εξάλλου και η HEBLEC I.

ΕΔΩ σε χθεσινή φωτό στο Καματερό της Σαλαμίνας δίπλα στην HEBLEC I.

Tελικά μεγάλη ζήτηση το ...Greek παντόφλα. :D

----------

(1976, ex- Αικατερίνη Αποστόλη)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 years later...

Tο ίδιο μάλλον ισχύει και για την πρώην ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ η οποία μετονομάστηκε σε ERINI και "ύψωσε" σημαία Παναμά, όπως εξάλλου και η HEBLEC I.

 

Και οι δυο παντόφλες (ERINI, ex- ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ --- ΚUNTUALA, ex- ΠΑΝΑΓΙΑ Τ) άφησαν τους ντόκους τους σήμερα με προορισμό το λιμάνι Boma στο μαγικό Ζαίρ. 5.300 μίλια έχουν να διανύσουν.

 

Πέρασαν μαζί νότια της Σικελίας στις 18/03.

Η KUNTUALA πέρασε και το Γιβραλτάρ στις 25/03, αλλά η ERINI δεν φαίνεται να το έχει περάσει αν και αύριο συμπληρώνεται μια εβδομάδα από την διέλευση της πρώτης. Να ανησυχήσουμε;

Ψάχνοντας στο paris mou φαίνεται ότι του ράψανε κουστουμάκι οι φίλοι μας οι Ιταλοί επιθεωρητές. 4 ημέρες κρατήθηκε στο λιμάνι Marsala της Σικελίας αφού βρέθηκαν 15 ελλείψεις, από τις οποίες οι 8 θεωρούνται σοβαρές.

Να φτιάξουμε και ένα θέμα για το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ που κατασκευάστηκε στο Πέραμα το 1976. Το πλοίο -αν όχι όλα- τα περισσότερα χρόνια που εργάστηκε στη χώρα μας δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές της Σαλαμίνας.

Τον Οκτώβριο του 2008 πουλήθηκε στην εταιρεία PIWA SA με έδρα τον Παναμά και ύψωσε Παναμαική σημαία, ενώ δύο μήνες αργότερα μετονομάστηκε σε ERINI. Aναχώρησε από την χώρα μας για το Ζαίρ της Δυτικής Αφρικής -όπως διαβάζουμε παραπάνω- τον Μάρτιο του 2009 μαζί με το ΠΑΝΑΓΙΑ Τ (Kuntuala) και μόλις μία εβδομάδα αργότερα από το ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι (Heblec I) το οποίο κατευθύνθηκε στην Ανγκόλα.

Να δούμε το πλοίο σε μία φωτογραφία του στο Καματερό της Σαλαμίνας, τον Οκτώβριο του 2008.

gallery_2102_699_218036.jpg

αλλά και σε άλλες φωτό από την ίδια περίοδο, στο gallery του φόρουμ.

Edited by polmyt
link
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

To ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ έχει κατασκευαστεί στο ναυπηγείο ΠΡΩΤΕΥΣ - ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας.

Κάτι άλλο που δεν γνωρίζαμε και μου το ανέφερε πρόσφατα καλός φίλος, είναι ότι είχε και αδελφό πλοίο, πανομοιότυπο σχεδόν πρύμα πλώρα, σαν "δυό σταγόνες νερό" όπως λένε. Και είναι βέβαια αυτό, το γνωστότατο - άγνωστο μας RIO KONG.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Μετά από κάμποσα χρόνια, έχουμε και πάλι στίγμα του Erini. Το παρακολουθώ εδώ και 2 ημέρες στο Marine Traffic, εμφανίστηκε ξαφνικά ανοιχτά του Dakar με πορεία πρός Βορρά. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δούμε από πού έχει ξεκινήσει, υποθέτω όμως από το Κονγκό, τη σημαία του οποίου και φέρει από νωρίτερα μέσα στη χρονιά κατά τα φαινόμενα. Και ο προορισμός είναι επίσης άγνωστος, το πλοίο πάντως είναι στον ωκεανό, δεν το πάει κόστα-κόστα. Το πρωί που κοίταξα, ο καιρός στην περιοχή είχε 2,5 μέτρα κύμα και 2 μέτρα σουέλ, οπότε καταλαβαίνει κανείς τις συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

Χαρας το κουραγιο τους.

Με τετοια πορεια παντως η λογικη λεει οτι δεν θα παει σε καποιο λιμανι της Αφρικης γιατι, θεωρω τουλαχιστον, οτι θα πηγαινε πιο κοντα στην ακτη.Επιπλεον θεωρω πιθανη μια σταση καπου,ισως στα Καναρια, για ανεφοδιασμο καυσιμων

Για να δουμε λοιπον

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To πλοιο εδωσε νεο σημα στο AIS πριν 3 μερες στο Β.Ατλαντικο με πορεια απο τη Γαλλια προς τις ακτες του Καναδα ή τις βορειες πολιτειες της Αμερικης

Περιεργη η πορεια του τετοια εποχη.Το να κροσαρει μια παντοφλα τον βορειο Ατλαντικο καταχειμωνο δεν το λες και το πιο λογικο.Θα μπορουσε να περασει πχ απo πιο νοτια και να ανεβει κοστα κοστα την Αμερικη.

Αλλο περιεργο ειανι οτι δινει ακυρα στιγματα ,εστω και αν υπαρχει μια λογικη σε σχεση με τις μερες και την πορεια του, ενω σε σημεια που το AIS εχει καλη καλυψη το πλοιο δεν φαινεται καθολου. 

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νεο στιγμα του πλοιου πριν μερικες μερες ανοιχτα του Port Elizabeth της Νοτιας Αφρικης με πορεια βοριοδυτικη.

Επειδη δεν νομιζω να βγαινει χρονικα να κανει μια παντοφλα σε 1.5 μηνα ενα τετοιο ταξιδι ,αρχιζω και πιστευω οτι μαλλον το AIS δινει λαθος στιγματα του πλοιου 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

H παντοφλα φαινεται να ανηκει στην NSNT του Gabon ή τουλαχιστον φαινεται ακομα στο site της

Για εταιρια του Gabon φαινεται σοβαρη και διαθετει ενα μικρο καταμαραν και ενα ακομα πλοιαριο 

f4REQCpZLVhqWgy3j2UD.thumb.jpg.dae06220b41f0f30cdde5af2f34e7307.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...