Jump to content
Shipfriends

Marilu (IMO 6727193)


Recommended Posts

  • Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σημερινή άφιξη του πλοίου στην Σούδα με έντονους δυτικούς ανέμους που δυσκόλεψαν την πρόσδεσή του. Κλασική δεξιόστροφη μανούβρα μέσα στη λεκάνη και προσέγγιση της πλώρης στον ντόκο με τον καιρό κατάπλωρα.Το προπελάκι δούλευε στο φουλ για να κρατήσει το βαπόρι.

Το πλοίο αποδεικνύεται μικρό όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά καλύπτει επάξια το κενό του ΤΑΛΩΣ. Με το καλό και στο τρίτο πλοίο

Link to comment
Share on other sites

Πλοίο 50 χρόνων. Αν μας το έλεγε κάποιος την προηγούμενη δεκαπενταετία, θα φωνάζαμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τέτοια πλοία... Σήμερα, έχουν αλλάξει δραματικά τα δεδομένα. Ας ειναι το ΝΕΑΡΧΟΣ καλοτάξιδο και ας συνεχίσει να προσφέρει όπου το έχουν ανάγκη!!!

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο εχθές έκανε το προγραμματισμένο του δρομολόγιο στη θέση του Τάλως από Κερατσίνι για Θήρα και Σούδα, αλλά σήμερα αναχώρησε από Σούδα για Θήρα με τελικό προορισμό το Λαύριο, μιας και θα επανέλθει στα δρομολόγιά του από Λαύριο

On 17/3/2017 at 3:18 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Νέαρχος με την επιστροφή του στα δρομολόγια θα αλλάξει λιμάνι αφετηρίας!! Αντί να φεύγει από το Κερατσίνι θα αναχωρεί από το Λαύριο και θα έχει 3 δρομολόγια την εβδομάδα (Κυκλάδες, Βόρειο Αιγαίο και Σποράδες)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 months later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Ευχάριστα τα νέα για το Νέαρχο μετά το ατύχημα, είναι θέμα χρόνου να συνεχίσει να μας ερεθίζει το οπτικό νεύρο σε διάφορα σημεία του Αιγαίου. Σήμερα όμως, θα πάμε να το δούμε σε επίσκεψή του στη Μύκονο το περασμένο καλοκαίρι. Είναι επιστροφή του Σαββάτου από Ίο και Νάξο αν δεν με απατά η μνήμη μου και το πλοίο πλησιάζει για αριστερή στροφή πρός την 4 της Μυκόνου, η οποία γίνεται ταχύτατα. Το πλοίο φαίνεται πολύ μανιτζέβελο και γυρνάει ζωηρά(παρατηρείστε εδώ το προπελάκι) σε μανούβρα που θυμίζει πάαααρα πολύ Κώστα Βελαλόπουλο, ανήκει όμως στην πραγματικότητα σε έτερο Κώστα, τον Βελετάκο.  

 

Η παραμονή του πλοίου είναι ίσα-ίσα κανένα 10λεπτο μια και τα βυτία είναι κοτσαρισμένα. Υπάρχει βέβαια μια δυσκολία νομίζω στη φόρτωση, κι αυτό είναι ο στενός καταπέλτης που επιτρέπει στον τράκτορα να κάνει ουσιαστικές κινήσεις μόνο όταν μπεί και αυτός στο κυρίως γκαράζ, επάνω στον καταπέλτη τα περιθώρια ελιγμού είναι περιορισμένα έτσι ώστε η καρότσα να πάρει την κατάλληλη κατεύθυνση. Θέλει λοιπόν τέχνη η φόρτωσή του. Εδώ πια έχουμε μολήσει και σιγά-σιγά χαράσουμε πορεία για το βόρειο άκρο της Σύρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ντεμπούτο του πλοίου μετά το ατύχημά του, σήμερα στην Σούδα. Υπό βροχή ο κατάπλους του με δεξιά μανούβρα μέσα στη λεκάνη, ωστόσο κάτι μάλλον δεν πήγε καλά και χρειάστηκε δεύτερη  προσπάθεια για να δέσει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είμαι που λες αραχτός μες στο τζιπάκι, κι ακούω Μύκονος FM και Νίκο Κοντιζά. Και τσάαααακκκκ, σκάει ο Νέαρχος! Σε νυχτερινή άφιξη από Λαύριο παρακαλώ. Και πρίν προλάβω να βγώ έξω απ' τ' αυτοκίνητο, αρχίζει να γυρίζει με πολύ γρήγορο ρυθμό. Φουσκοθαλασσιά όπως βλέπετε, αλλά που να μασήσει, μέσα σε ελάχιστο χρόνο είχε έρθει κάθετα με το ντόκο. Και εδώ πια ο καταπέλτης έχει ακουμπήσει και είναι σχεδόν δεμένος. Γενικά πολύ ιδιαίτερες αυτές οι νυχτερινές αφίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...