Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καθυστέρηση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ » στο λιμάνι Αγαθονησίου

Πηγή: ΥΕΝ
 

Ενημερώθηκε, σήμερα στις 14:00, η Λιμενική Αρχή Πάτμου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ», το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο (Ρόδο - Κω - Κάλυμνο - Λέρο - Λειψοί - Αγαθονήσι και επιστροφή), ότι το σύστημα αναρρόφησης θαλασσίου ύδατος προς ψύξη της κύριας μηχανής εμφανίζει δυσλειτουργεία.

Μετά από έλεγχο του πληρώματος εντοπίσθηκαν δύο πλαστικές σακούλες στην είσοδο του σωλήνα του συστήματος αναρρόφησης, οι οποίες απομακρύνθηκαν, ενώ ακολούθησε δοκιμαστικός πλους, άνευ επιβατών, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Το πλοίο, στις 16:10, αντί της προγραμματισμένης 13:45, απέπλευσε με τέσσερις επιβάτες για τα επόμενα λιμάνια προσέγγισης.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Σύμφωνα με την εταιρεία του, βλάβη στον ένα μειωτήρα το κρατά δεμένο για μερικές ημέρες στη Ρόδο.

 

Από την εταιρεία "Dodekanisos Seaways" ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης στον ένα εκ των δύο μειωτήρων το ταχύπλοο καταμαράν «Dodekanisos Pride» δεν θα εκτελέσει για λίγες ημέρες τα προγραμματισμένα δρομολόγια από και προς Σάμο.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο μεγάλος όγκος των επιβατών από Ρόδο μέχρι την Πάτμο εξυπηρετήθηκαν κανονικά από το ταχύπλοο καταμαράν «Dodekanisos Express».

Παρακαλούνται οι επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς τη Σάμο να επικοινωνούν προηγουμένως με τα κεντρικά γραφεία της Dodekanisos Seaways και τα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία  για περισσότερες πληροφορίες.

Η εταιρεία ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες για την ταλαιπωρία και ελπίζει στην κατανόηση του επιβατικού κοινού.

12ne.gr

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Βλάβη του καταμαράν ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΙΝΤ στη Σάμο στις 03 Ιουλίου 2016

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πυθαγορείου Σάμου, πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΙΝΤ» Ν. Ρόδου 46, με επιβαίνοντες εβδομήντα τρεις (73) επιβάτες και δέκα (10) μέλη πληρώματος.

Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλοίο το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Πυθαγορείου προς Φούρνους – Ικαρία - Πάτμο – Λειψούς – Λέρο – Κάλυμνο – Κω, μετά τον απόπλου του από το λιμένα Ικαρίας και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της ν. Σάμου, παρουσίασε πρόβλημα στον ηλεκτρολογικό πίνακα του αριστερού μηχανοστασίου.

Ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Πυθαγορείου όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΙΝΤ», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πηγή: ΥΕΝ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ στη Σύμη

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του  Ε/Γ-Ο/Γ-ΚΑΤ “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ” Ν. Ρόδου 46, ότι το εν λόγω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Σύμης με προορισμό το λιμένα Κω, παρουσίασε μηχανική βλάβη σε δύο από τις κύριες μηχανές.
Το  “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψούς-Πάτμο, με ογδόντα (80) επιβάτες και δέκα (10) μέλη πληρώματος, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ρόδου, από όπου οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια την 1-2 Οκτωβρίου για το Dodekanisos Pride λόγω της βλάβης.

Quote

Από τη «Dodekanisos Seaways» ανακοινώνεται ότι το προγραμματισμένο για σήμερα δρομολόγιο του ταχύπλοου  καταμαράν  «Δωδεκάνησος Πράιντ» δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης.

Το πλοίο αναχώρησε κανονικά από τη Ρόδο στις 8.30 και λίγο μετά την αναχώρηση του από τη Σύμη παρουσίασε βλάβη και για λόγους ασφαλείας των επιβατών επέστρεψε στη Ρόδο με απόφαση του πλοιάρχου.

Σχετικά ενημερώθηκαν άμεσα οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές.

H αποκατάσταση του πλοίου μας βρίσκεται σε εξέλιξη, ως εκ τούτου τα δρομολόγια 1 & 2 Οκτωβρίου 2016 θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Για την αποκατάσταση της βλάβης και την επανέναρξη των δρομολογίων θα υπάρξει από την εταιρεία νεώτερη  ανακοίνωση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ Dodekanisos Pride στην Κάλυμνο

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ – Τ/Χ πλοίου “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ” Ν.Ρ.46 ότι κατά τον πλου του από τον λιμένα Λέρου στο λιμένα Καλύμνου παρατηρήθηκε βλάβη στον μειωτήρα των δεξιών κύριων μηχανών και συνεχίζει με μειωμένες στροφές.
Το ανωτέρω  Ε/Γ-Ο/Γ – Τ/Χ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο – Σύμη – Κω – Κάλυμνο- Λέρο – Λειψούς – Πάτμο και επιστροφή και κατέπλευσε λίγη ώρα αργότερα στο λιμένα Καλύμνου ασφαλώς, με διακόσιους εβδομήντα ένα (271) επιβάτες οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ- Τ/Χ “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Ρ. 38.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΠΡΑΪΝΤ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...