Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το bulk carrier Olympic Mentor (IMO No: 8307650) της εταιρείας του Ωνάση το είχα δει τη προηγούμενη εβδομάδα στο Πέραμα. Έτυχε να μιλήσω με κάποιους κύριους που ήταν έξω από το πλοίο, που το ταμπελάκι με τα στοιχεία τους έγραφε M/V Cornilios, όποτε είχα υποθέσει ότι το πλοίο πρέπει να πουλήθηκε και θα πάρει το όνομα Cornilios. Έτσι αυτή την εβδομάδα που το ξαναείδα είχε όντως αλλάξει όνομα σε M/V Cornilios και είχε σενιαριστεί εξωτερικά!!!

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

ποιοι ειναι τα νεα αφεντικα;

ειναι νομιζω το πρωτο απο μια σειρα ναυπηγησεων bulk carriers τυπου laker* που εκανε η olympic maritime στην ιαπωνια στα μεσα της 10ετιας του 80, για να αντικαταστησει τα lakers που ειχαν ναυπηγηθει παλι στην ιαπωνια στη 10ετια του 60.

καθελκυστηκε τον ιουνιο του 1984 ως Calliroe Patronicola, για να τιμηθει η αδερφη του Αριστοτελη Ωνασση, παραδοθηκε ομως το 1985 ως Patricia R. H κυρια ηταν αδερφη του Τιερυ Ρουσσελ και το πλοιο του ειχε δοθει προικα, αλλα παρεμενε υπο τη διαχειριση της olympic maritime. μετα το διαζυγιο και τους σχετικους διακανονισμους (ο γαμπρος ηθελε μετρητο) ηρθε στα χερια του ιδρυματος ωναση και μετονομαστηκε σε Olympic Mentror, παντα υπο τη διαχειριση της O.M.

μεχρι το 1993 ειχε σημαια παναμα και απο τοτε τη γαλανολευκη.

*τα τυπου laker εχουν ορισμενο πλατος (δε θυμαμαι ποιο), για να μπαινουν στις "λεκανες" των διαυλων που συνδεουν τις πλωτες λιμνες που ειναι στα συνορα αμερικης και καναδα. επισης εχουν και πρυμνια αγκυρα (συνηθως μια δυο οργιες καδενα και μετα συρμα), για να φουνταρουν οταν εχουν τον καιρο πρυμα και ειναι σε στενο σημειο. ειναι πλοια ανοικτης θαλασσης και δεν πρεπει να τα μπερδευουμε με τα οriginal lakers

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 4/18/2011 at 10:04 PM, proud_ionian said:

ποιοι ειναι τα νεα αφεντικα;

Ως νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία του CORNILIOS από τον Απρίλιο 2011, αναφέρεται στο equasis η INTERACTIVE SHIPPING (Care of Capital Management Services SA) με έδρα στην χώρα μας.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το 2012 το πλοίο πουλήθηκε και γράφτηκε στα νηολόγιο της ναυτομάνας Togo, παίρνοντας το εμπνευσμένο όνομα ΑΤ 30. Με αυτό το όνομα συνάντησε το δημιουργό του στα τέλη του 2015.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...