Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στο ναυπηγείο του Χαλκίτη στο Πέραμα είναι δεμένο αυτές τις ημέρες ένα μικρό επιβατηγό - τουριστικό, πολύ όμορφο και περιποιημένο, χωρίς όμως κάποιο όνομα γραμμένο πάνω στο σκαρί.

Από το AIS, μπορούμε βάσιμα πιστεύω να πιθανολογήσουμε ότι έχει ως νέο όνομα το ΒΙΚΥ Φ ΙΙ και πρόκειται να διπλώσει το μικρό πρώην σοβιετικό ΒΙΚΥ Φ που δραστηριοποιείται ως τουριστικό στο Βόρειο Ιόνιο (Πάργα - Παξούς - Κέρκυρα).

Γνωρίζουμε μήπως το προηγούμενο όνομα του και που τυχόν εδραστηριοποιείτο μέχρι τώρα ???

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Βίκυ Φ ΙΙ

(ex-Ελισάβετ ΙΙΙ)

Εύγε δε Π100 για μία ακόμα φορά !!! :) (να μην σε ματιάσω παλικάρι μου) ;)

Πράγματι το ΒΙΚΥ Φ ΙΙ είναι το πρώην ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΙΙ της ELISABET CRUISES, η οποία δραστηριοποιείται σε Σποράδες και Βόρεια Εύβοια με έδρα της την Αμαλιάπολη του νομού Μαγνησίας. Έχει δε άλλα δύο πλοιάρια, το πρώην σοβιετικό ΕΛΙΣΑΒΕΤ - ΔΗΜΗΤΡΑ (ex-SAMOS SKY) και το ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΙΙ στα οποία έχουμε αναφερθεί και δει σε φωτό σε παλαιότερο ποστ.

Aς δούμε το πλοιάριο και σε μία φωτογραφία του από το λιμάνι της Σκιάθου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ξεκινήσει τις ημερήσιες κρουαζιέρες του το καραβάκι στο βόρειο Ιόνιο, και ήδη ανέβηκαν στο marinetraffic.com κάποιες όμορφες φωτογραφίες του από την Πάργα και τους Παξούς.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ–Τ/Ρ στην Πάργα

Δώδεκα υπεράριθμοι επιβάτες εντοπίσθηκαν απογευματινές ώρες χθες, στο Ε/Γ–Τ/Ρ «ΒΙΚΥ Φ. ΙΙ» Ν.Π.10629, προερχόμενο από Παξούς, ύστερα από καταμέτρηση που πραγματοποίησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάργας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι το σκάφος μετέφερε 256 άτομα, αντί του προβλεπόμενου ανώτερου επιτρεπόμενου αριθμού των 244.

Ο Κυβερνήτης του «ΒΙΚΥ Φ. ΙΙ» συνελήφθη ενώ πρόκειται να προσαχθεί, σήμερα, ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης και την υποβολή φακέλου δικογραφίας

Πηγή:Ελληνική Ακτοφυλακή

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος, παρόμοιο περιστατικό με υπεράριθμους, σύλληψη πλοιάρχου κλπ, είχε συμβεί και πριν ένα μήνα (???) πάλι στο ίδιο πλοιάριο, και μάλιστα το είχαμε αναφέρει τότε στο φόρουμ (δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιό topic).

Με δεδομένο το ότι σε περίοδο αιχμής, όλα τα εκδρομικά - τουριστικά πλοιάρια πιθανότατα μεταφέρουν και κάποιους υπεράριθμους, μου κάνει εντύπωση το ότι παρουσιάσθηκε και δεύτερο περιστατικό "ανακάλυψης" υπεραρίθμων στο ίδιο πλοιάριο, από την ίδια λιμενική αρχή και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορώ παρά να φαντασθώ ότι οι τυχόν ανταγωνιστές του θα είναι άψογοι στην τήρηση των κανονισμών και μόνο το "Bίκυ Φ." παρατυπεί, αφήνω δε που υποψιάζομαι ότι αυτό μπορεί να είναι γεμάτο και οι άλλοι μισο-άδειοι ;) .

(ΥΓ. Οι κανονισμοί είναι για να τηρούνται, να είμαστε ξηγημένοι. Αλλά εδώ κάτι τρέχει....)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Αναχώρησε χθες το απόγευμα το καραβάκι από το Πέραμα με προορισμό την Πάργα, και το βλέπω απόψε στο AIS να έχει δέσει στις Φρίκες της Ιθάκης, προφανώς για διανυκτέρευση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σας, ειμαι ο καπετανιος του ΒΙΚΗ Φ ΙΙ, θα ήθελα να σας ευχαριστησω για τα σχολια που κανετε σχετικα με το καραβι μου και να σας ενημερωσω πως αν οποιοσδηποτε απο εσας θέλει και ενδιαφερεται να μαθει περισσοτερα για το καραβι μου, ειμαι στη διαθεση σας!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

To πρώτο του όνομα ήταν ΑΣΤΑΤΟΣ και είναι κατασκευής 1989

Στο site της εταιρείας λέει ότι το Βίκυ Φ ΙΙ είναι κατασκευασμένο το 2000.

γνωρίζουμε τίποτα από χαρακτηριστικά του πλοίου???

Έχει μήκος 31 μέτρα και έχει χωρητικότητα 300 άτομα.

 

Το πλοίο εκτελεί ημερήσια εκδρομή από την Πάργα με πρώτο προορισμό το Λoγγ;o, στη συνέχεια πάει στη Λάκκα. Μετά πάει στις σπηλιές: Την Υπαπαντή, το Γαλάζιο και τον Ορθόλιθο. Μετά συνεχίζει στους Αντιπάξους στη παραλία στο Βουτούμι, και τελειώνει το ταξίδι το Γάιο και μετά επιστρέφει στη Πάργα. 

Edited by proud_ionian
λογγός οχι λόγγος
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το πλοίο χθες το πρωί πέρασε τη διωρυγα του Ισθμου και έφτασε στο ναυπηγείο του Χαλκιτη στο Πέραμα. Μια φωτογραφία από τη διέλευση υπάρχει από τη σελίδα του πλοίου στο Facebook

post-1850-0-97351000-1457329037_thumb.jp

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...