Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στο site της εταιρείας ανέβηκαν τα δρομολόγια που εκτελεί τώρα το ΕΡΑΤΩ, μόνο που δε συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα η Γλώσσα Σκοπέλου, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Επίσης, πρέπει να υπάρχει κάποιο λάθος στην ανακοίνωση για την αναπροσαρμογή τιμών

Quote

ΒΟΛΟΣ - ΣΚΙΑΘΟΣ 30,00ευρώ

ΒΟΛΟΣ - ΣΚΟΠΕΛΟΣ 35,00ευρώ

ΒΟΛΟΣ - ΓΛΩΣΣΑ 38,00ευρώ

ΒΟΛΟΣ - ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ 35,00ευρώ

Το εισιτήριο Βόλος- Γλώσσα είναι ακριβότερο από την Σκόπελο και την Αλόννησο. Οπότε ή που το 38 πήγαινε για την Αλόννησο ή είναι 35 και για τα 3 νησιά και έγινε λάθος στην πληκτρολόγηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν είναι λάθος η τιμή για τη Γλώσσα. Οι τιμές είναι όπως τα γράφει η ανακοίνωση της εταιρείας. Απλώς αυτή η διαφορά στη τιμή της Γλώσσας προέρχεται ότι δεν υπάρχει πράκτορας από τη Γλώσσα αλλά πηγαίνει ο πράκτορας της Σκοπέλου, οπότε για να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα του πρακτορείου είναι ακριβότερο το εισιτήριο για Γλώσσα!

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται ότι η Aegean Flying Dolphins δεν θα σταματήσει καθόλου από τις Σποράδες

Quote

Η Aegean Flying Dolphins ανακοινώνει ότι μετά την υπογραφή του κ. Υπουργού, από σήμερα 17.01.2017 τα δρομολόγιά μας από Αλόννησο-Σκόπελο-Σκιάθο-Βόλο κι Βόλο-Σκιάθο-Σκόπελο-Αλόννησο συνεχίζονται κανονικά έως το τέλος της δρομολογιακής περιόδου 31.10.2017. Για πληροφορίες δρομολογίων ενημερωθείτε από την παρούσα σελίδα μας.

 

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον σταματήσει το Flying Dolphin Athina, θα είναι η πρώτη φορά που θα αφήσει τη γραμμή της Αίγινας για να κάνει ακινησία το πλοίο της. Φαίνεται ότι πάει πάρα πολύ καλά στις Σποράδες για να αφήσουν τη γραμμή της Αίγινας.

Link to comment
Share on other sites

Οι νέες προϋποθέσεις για την άρση του ορίου ηλικίας στα δελφίνια φαίνεται έχει δυσκολέψει πολύ να πάρουν τα απαραίτητα χαρτιά όπως βλέπουμε να συμβαίνει με το Flying Dolphin 18. Αυτό σημαίνει ότι για να ξεκινήσει φέτος το Flying Dolphin Venus I θα χρειαστούν έξτρα εργασίες που προφανώς δεν έχουν γίνει από την Aegean Flying Dolphins. Το Ερατώ μπορεί να αντικατασταθεί από το Αθηνά μέσα στο  της απουσίας του από το Σαρωνικό. Αλλά ίσως να δούμε (το πιθανότερο για μένα) να γίνεται η ακινησία του Ερατώ, αφού επιστρέψει το Fying Cat 5 στις Σποράδες.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση της Aegean Flying Dolphins για την ετήσια επιθεώρηση του Flying Dolphin Athina

Quote

Αγαπητό επιβατικό κοινό, σας ενημερώνουμε ότι το ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ θα διακόψει τους πλόες του για Πειραιά - Αίγινα - Αγκίστρι λόγω έναρξης ετήσιας επιθεώρησής του από 30.01.2017 έως και 02.03.2017.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η απάντηση της Aegean Flying Dolphins στις δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου Σκιάθου κατά του Flying Dolphin Erato.
 

Quote

«Ναυμαχία» ανοίγει επιστολή της Flying Dolphin «Eρατώ» με το Δήμαρχο Σκιάθου Δημήτρη Πρεβεζάνο, απειλεί με μήνυση η Εταιρεία για συκοφαντική δυσφήμιση

Διαβάσαμε με μεγάλη προσοχή την από 04.02.2017 επιστολή σας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης των Βορείων Σποράδων.
Επίσης παρακολουθήσαμε την τόσο “εντυπωσιακή” ομιλία σας προς το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τις αναρτήσεις των τοπικών διαδικτυακών μέσων που αναπαρήγαγαν το εντυπωσιακό σόου με εικόνα ήχο και γραπτό λόγο όπου περιγράφονταν η “οργή” σας κατά του “ΕΡΑΤΩ” που τόσα πια δεινά προκάλεσε στο νησί σας ώστε προτείνατε στους άλλους δημάρχους των νησιών να αποστείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας που να απαγορεύει την άδεια σε ταχύπλοα που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση (ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΤΣΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ. ΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ; ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ). Υλοποιώντας μάλιστα αυτή τη σκέψη σας αποστείλατε πρώτος την πιο πάνω επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σηκώνοντας το λάβαρο της επανάστασης.
Στην επιστολή σας κ. Δήμαρχε κολακεύετε μεν τον κ. Υπουργό για την σημαντική πρωτοβουλία του για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών, αναφέρεσθε στο αερόδρομιο που διαθέτει η Σκιάθος, εύχεσθε μεταξύ άλλων να μπορούσε να ανοίξει η αεροπορική γραμμή Θεσσαλονικής – Σκιάθου και να υπάρξει συντονισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών δρομολογίων. Η ουσία όμως της επιστολής είναι να στρέψετε τα πυρά κατά του “ΕΡΑΤΩ” και όχι μόνος αλλά ξεσηκώνοντας και τους άλλους δημάρχους ώστε η δυσφήμιση του πλοίου να είναι συντονισμένη και το αποτέλεσμα των ενεργειών σας θετικό να φύγει το πλοίο από το νησί σας ν’ αφήσει το δρόμο ανοικτό στα πλοία ανταγωνίστριας εταιρείας, την οποία δεν παραλείπετε να αναφέρετε κατ’ επανάληψη.
Αν το πλοίο, όπως μόνο εσείς λέτε, δεν σας ωφέλησε όσο θέλατε δεν φταίμε εμείς αλλά μία συντονισμένη εκστρατεία που ασκείται από συγκεκριμένη ομάδα του νησιού σας. Εμείς, όπως και όλοι στο νησί της Σκιάθου, εκείνο που ξέρω πολύ καλά είναι ότι τουλάχιστον το πλοίο δεν σας έβλαψε που να διακαιολογεί το μένος σας εναντίον του.
Έτσι “οργισμένε” κ. Δήμαρχε για σας κανένα άλλο πλοίο δεν είναι καλό εκτός του FLYING CAT και το ΣΚΙΑΘΟΣ ΕΞΠΡΕΣ (ήθελε η νύφη να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει).
Κύριε Δήμαρχε, με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας τόσο ουσιαστικού όσο και δικονομικού σας δηλώνουμε ότι με τα όσα ψευδή εν γνώσει σας διαδώσατε σε βάρος της εταρείας και του πλοίου μας με την ως άνω επιστολή και ομιλία σας βλάψατε ανεπανόρθωτα την τιμή και την υπόληψή μας για τους παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενους δύο λόγους.
Πρώτον διότι ενώ στην αρχή προσπαθείτε να κολακέψετε τον κ. Υπουργό, στη συνέχεια τον προσβάλετε ασύστολα βάλοντας τόσο εναντίον του αφού και αυτός συναινεί στην δρομολόγηση “μη αξιόπλοον πλοίων” μετά από ανάλογες εισηγήσεις θεσμικών οργάνων όσο και κατά των Υπηρεσιών αξιολόγησης του Υπουργείου του που επιθεωρούν το πλοίο ή το δρομολογούν. Εσείς όλα αυτά τα μηδενίζετε καθώς των υπηρεσιών και οργάνων αυτών πολιτικός προϊστάμενος είναι ο κ. Υπουργός.
Δεύτερος λόγος είναι ότι το πλοίο κατά το μήνα Ιανουάριο έκανε 16 δρομολόγια και όχι 3 με 4. Παρέμεινε εκτός δρομολογίων μόνο μία ημέρα λόγω βλάβης και τις υπόλοπες λόγω καιρικών συνθηκών αφού οι Λιμενικές Αρχές απαγόρευαν τον απόπλου. Την ακρίβεια των στοιχείων αυτών αναζητήστε την στο Λιμενικό Ταμείο που προϊστασθε (ούτε αυτό δεν κάνατε) καθώς και στις Λιμενικές Αρχές και μην βγαίνετε να κάνετε δηλώσεις δημοσίως μόνο για να προκαλέσετε εντύπωση χωρίς τα στοιχεία που παραθέτετε να είναι αληθή. Σημειώστε ότι η εταιρεία μας για κοινωνικούς λόγους διατήρησε τα δωρεάν εισιτήρια που είχαν χορηγηθεί από την HSW για όσους συντοπίτες σας έχουν ανάγκη και ανήκουν σε ειδικές ομάδες κι άλλαξε τις ώρες αναχώρησης και άφιξης σε συγκεκριμένες ημέρες για να εξυπηρετήσει τους Αθλητικούς Συλλόγους της Σκιάθου και της Σκοπέλου.

Με το να επικαλείσθε διαρκώς πόσο καλά είναι τα πλοία της ανταγωνίστριας σε εμάς εταιρείας όπως η πλοιοκτήτρια εταιρεία του FLYINGCAT, δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να στρώνετε το δρόμο σε αυτήν βλάπτοντας ανεπανόρθωτα τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα κατά τρόπο απολύτως παράνομο και αντισυμβατικό.
Καθώς η μόνη αλήθεια είναι ότι δεν διώξαμε εμείς το FLYINGCAT όπως επιχειρείτε να παρουσιάσετε αλλά το πλοίο διέκοψε τα δρομολόγιά του για να μην μπαίνει μέσα οικονομικά όπως και την προηγούμενη χρονιά όπου δεν είμασταν στη γραμμή και το οποίο σας διαβεβαιώνουμε ότι με την αύξηση της επιβατικής κίνησης θα επανέλθει. Κατά πληροφορίες μας μάλιστα έχει ήδη ζητήσει να επανέλθει από 10.04.2017 μέχρι 24.09.2017. Την 24.09.2017 δεν θα το διώξουμε πάλι εμείς, την έχουν ζητήσει από μόνοι τους.

Τέλος κ. Δήμαρχε καλό θα ήταν να περιορισθήτε στα κύρια αυτοδιοικητικά σας καθήκοντα που τα γνωρίζετε καλύτερα. Ρυθμίστε τα θέματα καθαριότητας των παραλίων, των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, των Δημοτικών έργων της περιοχής σας, στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ και ότι άλλο θα βοηθούσε το υπέροχο νησί σας και αφήστε τα θέματα αξιοπλοϊας των πλοίων να τα κρίνουν οι ειδικοί με τους ελέγχους τους και όχι εσείς που δεν έχετε γνώση του αντικειμένου και άγνωστο γιατί κάνετε δηλώσεις που σας εκθέτουν.

 

Link to comment
Share on other sites

Και άργησαν. Πρέπει να πάψουν οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες να παίζουν το ρόλο των "μεσιτών" ή να μεροληπτούν υπέρ εταιρειών.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
On 10/2/2017 at 9:50 PM, express skiathos said:

Τις τελευταίες ημέρες η ιστοσελίδα της εταιρείας είτε δεν λειτουργεί σωστά είτε δεν λειτουργεί καθόλου.

Η σελίδα της Aegean Flying Dolphins πλέον δεν ανοίγει καθόλου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Η Aegean Flying Dolphins στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της και παρά την παρασκηνιακή πολεμική που τις ασκούν πολλοί από τους τοπικούς παράγοντες, γνωστοποιεί στο επιβατηγό κοινό την τιμολογιακή πολιτική της κατά τους χειμερινούς μήνες από 01.11.2017 έως και 28.02.2018 για την γραμμή Βόλου - Σκιάθου - Γλώσσας - Σκοπέλου - Αλοννήσου.

Βόλος - Αλόννησος 30,00ευρώ /  Αλόννησος - Βόλος 30,00ευρώ

Βόλος - Γλώσσα 30,00ευρώ / Γλώσσα - Βόλος 30,00ευρώ

Βόλος - Σκόπελος 30,00ευρώ / Σκόπελος - Βόλος 30,00ευρώ

Βόλος - Σκιάθος 25,00ευρώ / Σκιάθος - Βόλος 25,00ευρώ 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...

O Πόρος συνδέεται πλέον και με το Αγκίστρι και πλέον υπάρχει δυνατότητα για Island hopping με την Aegean Flying Dolphins

Quote

Για πρώτη φορά συνδέονται με ταχύπλοο ο Πόρος, τα Μέθανα, η Αίγινα και το Αγκίστρι και έτσι υπάρχει η δυνατότητα για ημερήσιες εκδρομές. Για παράδειγμα, καθημερινές και Σάββατα:
Πόρος-Αίγινα 10:30
Αίγινα-Πόρος 20:00

Πόρος-Αγκίστρι 13:30

Η Aegean Flying Dolphins σας ενημερώνει ότι κάθε Τρίτη ισχύει η έκπτωση 50% στους μόνιμους κάτοικους του νησιού.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
2298029309
[email protected]
Επωφεληθείτε!!

Δρομολόγια:
Καθημερινές και Σάββατα
07:00 Πόρος-Mέθανα-Πειραιάς
10:30 Πόρος-Αίγινα-Πειραιάς
13:30 Πόρος-Αγκίστρι-Πειραιάς
Κυριακές:
10:30 Πόρος-Mέθανα- Αίγινα-Πειραιάς
17:15 Πόρος-Μέθανα-Πειραιάς
20:30 Πόρος-Μέθανα-Πειραιάς

Πειραιάς-Πόρος
09:00 Πειραιάς-Μέθανα-Πόρος
12.00 Πειραιάς-Αγκίστρι-Πόρος
19:15 Πειραιάς-Αίγινα-Μέθανα-Πόρος

Κυριακές
12.10 Πειραιάς-Μέθανα-Πόρος
19:15 Πειραιάς-Αίγινα-Πόρος
21:50 Πειραιάς-Πόρος

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Τι ακριβώς θέμα έχει προκύψει και η εταιρία έχει αφήσει Αίγινα και Αγκίστρι χωρίς δρομολόγια στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου (ό,τι έχει μείνει από αυτήν εν πάσει περιπτώσει;) Είχε το Venus 1 το οποίο απέσυρε (έληξαν τα χαρτιά του;;;) και το Athina όλο ετοιμάζεται και ποτέ δεν είναι έτοιμο.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς υπάρχουν σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα με τα χαρτιά του Flying Dolphin Athina. Αυτά απ' όσο δύναται να γνωρίζω δεν έχουν να κάνουνε με την εταιρεία ή με το πλοίο αλλά με τις κρατικές υπηρεσίες οι οποίες παρουσιάζουν εντυπωσιακή καθυστέρηση. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και με την αδειοδότηση του Flying Dolphin XIX (19) της HSW το οποίο αν και ήταν έτοιμο του πήρε μήνες για να δρομολογηθεί! Κατά τα άλλα το Flying Dolphin Venus I αποσύρθηκε λόγω συμπλήρωσης ενός (1) έτους δρομολογίων - ολοκλήρωση ετήσιου κύκλου δρομολογίων. Γενικότερα ο COVID-19 έφερε πολλές ανατροπές σε δρομολόγια και ακτοπλοϊκές (Π.χ. η AFD δεν ξεκίνησε ποτέ δρομολόγια προς Μέθανα και Πόρο που είχε πέρσι), ωστόσο η καθυστέρηση του κράτους σε αδειοδοτήσεις δεν οφείλεται αν δεν κάνω λάθος στον COVID-19 αλλά σε γραφειοκρατικά προβλήματα και προστριβές που ευχόμαστε το συντομότερο να επιλυθούν. Αυτή τη στιγμή η AFD βρίσκεται σχεδόν 3 εβδομάδες χωρίς δρομολόγια στον Σαρωνικό. 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Με νεο look η ιστοσελίδα της εταιρίας, αλλά πρέπει να προσέξουν κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα στα δρομολόγια των Σποράδων γράφει ό,τι έχει δρομολόγια και τα Σάββατα, ενώ κανονικά έχει ρεπό αυτή την ημέρα. Επίσης, ο ΑργοσαρΩνικός θέλει Ω στο ρω και όχι Αργοσαρονικός. Και για ποιό λόγο διαχωρίζουν τα δρομολόγια σε Αργοσαρωνικού και Πειραιάς- Αίγινα- Αγκίστρι?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
1 hour ago, Panagia Ekatontapiliani said:

 σταματάνε τα δρομολόγια της AFD στο Σαρωνικό για άγνωστο χρονικό διάστημα (μάλλον μέχρι της Καθαρά Δευτέρα του 2023)

Το Venus δεν θα το αντικαταστήσει?

Link to comment
Share on other sites

Αφού πέρυσι ήταν 4 δρομολόγια της AFD και 4 δρομολόγια της HSW στη γραμμή και φέτος μόνο η HSW έχει 9 δρομολόγια, σημαίνει ότι ο πιο αδύναμος θα πρέπει να μαζευτεί για να μην υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά μέσα στο χειμώνα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί αυτό, τουλάχιστον υπό φυσιολογικές συνθήκες (non covid)... Λόγω της πίεσης από την Hellenic με τα Aero;

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...