Jump to content
Shipfriends

G Dona I (IMO 8619285)


Recommended Posts

On 2/11/2011 at 11:44 AM, TankerShip said:
Jet II

(πρέπει να βρίσκεται σε ακινησία εδώ και μήνες...)

gallery_3072_23_76336.jpg

Το JET II (1987, IMO 8619285, ex-Ulsan Pioneer), βρίσκεται τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο Παναγιωτάκη της Σαλαμίνας, από όπου μπορούμε να το δούμε σε 1, 2, σημερινές φωτό.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ξανά το Jet II, σε μια πρόσφατη φώτο από την Κυνοσούρα. Το πλοίο ήταν για πολύ καιρό ακίνητο, οπότε προβλέπω πως με τόση περιποίηση μάλλον θα επανέρθει στα καθήκοντά του!

ΥΓ: Οι εργασίες που φαίνονται στη φώτο είναι αμμοβολής ή κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πράγματι, μετά από ακινησία αρκετών μηνών και μετά από το δεξαμενισμό - εργασίες του (βλ φωτος του φίλου Σείριου στο παρόν Post!), το Jet II εδώ και λίγο καιρό δραστηριοποιείται πλέον ως εφοδιαστικό πλοίων, δουλεύοντας στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Ας το δούμε σε μια πρόσφατη (08/06) φώτο, λίγο πριν μπει στο λιμάνι του Πειραιά:

gallery_3072_22_528871.jpg

Edited by TankerShip
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Το JET II μετονομάστηκε σε G.DONA I, φέρει σημαία Τόγκο (λιμάνι νηολόγησης το Lome) και πλέον βρίσκεται στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Τελικά οι χώρες της Αφρικής είναι... δημοφιλέστατοι προορισμοί για τα μικρά εφοδιαστικά δεξαμενόπλοια τα οποία πλέον... περισσεύουν εδώ!

 

gallery_3072_319_361423.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μετά από αρκετό καιρό παραμονής στο Ν.Μ.Δ, το G.DONA I (πρώην ΤΖΕΤ ΙΙ) βρέθηκε για λίγο καιρό στο Πέραμα ενώ τις τελευταίες μέρες βρισκόταν στη ράδα του Πειραιά. Τελικά χθες (01/12) το πρωί την έκανε από τα μέρη μας, έχοντας προορισμό (σύμφωνα με το AIS) το Λομέ του Τόγκο.

 

Πλέον η εταιρία έχει ως εφοδιαστικά τα ΤΖΕΤ XIV, XVI και XVII, ενώ για τη μεταφορά καυσίμων στα νησιά χρησιμοποιεί το ΤΖΕΤ XV (το Χ πρέπει να είναι ανενεργό τους τελευταίους μήνες, μιας και έχει καιρό να δώσει σημεία ζωής).

Link to comment
Share on other sites

G Dona I με σημαία Togo πια το πλοίο, δραστηριποιείται στην περιοχή της Lome. Πλοιοκτήτης είναι η God Is With Us Marine Sarl :Dτου Benin. Ελπίζω ο Θεός να θυμηθεί όχι μόνο τους πλοιοκτήτες, αλλά κι αυτούς που το ταξιδεύουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...