Jump to content
Shipfriends

Βιβλική (και πυρηνική) καταστρόφη στην Ιαπωνία απο σεισμό και Τσουνάμι


Recommended Posts

Ιαπωνία: Διαλύουν το πλοίο-σύμβολο του τρόμου

 


Δεν θέλουν οι κάτοικοι της Kesennuma να κρατήσουν πλέον ο,τιδήποτε τους θυμίζει τον εφιαλτικό σεισμό των 9 ρίχτερ της 11ης Μαρτίου του 2011, και μετά από σχετικό δημοψήφισμα που έγινε στην περιοχή, αποφάσισαν να διαλύσουν τελικά το πλοίο-σύμβολο της πιο φονικής θεομηνίας που συνέβη ποτέ στην περιοχή και μια από τις χειρότερες της χώρας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

και συνεχιζουν να ποτιζουν.

 

στο τσερνομπιλ μετα την 20ετια αρχισαν να λεγονται ανοικτα καποια πραγματα που ολοι υποψιαζονταν.

 

στην ιαπωνια δυομισυ χρονια ριχνουν στη θαλασσα ραδιενεργεια και περναει στο ντουκου

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

και ενω εμεις κοιμομαστε και η τυχη μας δουλευει, ο ειρηνικος γεμιζει φρεσκια ραδιενεργεια.

 

ιδου.

 

CFEB8368412B31AA21A1318362D3958B.jpg

 

 

Ραδιενεργό καίσιο που δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τη Φουκουσίμα έχει φτάσει στα νερά του Καναδά και θα εξαπλωθεί με τα ωκεάνια ρεύματα στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Τα επίπεδα ραδιενέργειας βρίσκονται θα παραμείνουν πολύ κάτω από τα όρια ασφάλειας, ωστόσο η παρακολούθηση της πορείας των ισοτόπων αναμένεται να δώσει νέα στοιχεία για την ωκεάνια κυκλοφορία στον Ειρηνικό.  www.tovima.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 3 years later...

εννια χρονια απο το σεισμο στην ιαπωνια και το πυρηνικο ατυχημα στη Fukoshima, η εξωτερικη πληροφορηση ειναι μηδαμινη, κανοντας το Chernobyl να μοιαζει με οαση διαφανειας και ελευθερης πληφορησης.

τα πρωτα χρονια το ραδινεργο νερο το εριχναν στη θαλασσα (δειτε παραπανω, για το καίσιο που εφτασε στις ΗΠΑ), μετα υποτιθεται οτι στο συγκεντρωνουν σε δεξαμενες.

τωρα η Ιαπωνια λεει οτι οι δεξαμενες ως το 2022 θα εχουν γεμισει και δεν μπορει να φτιαξει αλλες, γι'αυτο θα μολησει το νερο στη θαλασσα.

εχει ξεσηκωθει το συμπαν, εντος και εκτος Ιαπωνιας, αλλα δεν ιδρωνει το αυτι του ΤΟΚΥΟ για τα περιβαλλοντικα

Τηλεγραφημα του ΑΠΕ, αναδημοσιευμενο στα ναυτικα χρονικα

Quote

Ήταν 11 Μαρτίου 2011 όταν ένας μεγάλος σεισμός προκάλεσε την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Το πυρηνικό ατύχημα είναι το μόνο που χαρακτηρίστηκε ως «σοβαρότητας επιπέδου 7», σύμφωνα με τη Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, μετά την πυρηνική καταστροφή στο Τσέρνομπιλ.

Η ιαπωνική κυβέρνηση, προκειμένου να ψύξει τους πυρήνες του αντιδραστήρα, έχει ήδη χρησιμοποιήσει πάνω από 1 εκατ. τόνους νερού, η ποσότητα του οποίου μέρα με τη μέρα αυξάνεται. Το νερό που χρησιμοποιείται μολύνεται από τον πυρηνικό αντιδραστήρα και στη συνέχεια αποθηκεύεται.

Όμως, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου είναι τώρα αντιμέτωπη με ένα νέο πρόβλημα. Ο αποθηκευτικός χώρος μειώνεται και αναμένεται να έχει εξαντληθεί έως το 2022. Μέχρι στιγμής έχουν αποθηκευτεί περισσότεροι από 1,18 εκατ. τόνοι νερού, με τη συνολική διαθέσιμη χωρητικότητα να είναι 1,37 εκατ. τόνοι.

Σύμφωνα με ειδικούς, η πιο λογική και πλέον πιθανότερη λύση είναι η απελευθέρωση του νερού στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους της Ιαπωνίας, και ιδιαίτερα από όσους στηρίζονται στον τομέα της αλιείας για την επιβίωσή τους. Ταυτόχρονα, αντιδράσεις και ανησυχία για το εγχείρημα εκφράζουν και οι γείτονες χώρες της Ιαπωνίας, με τη Νότια Κορέα να προτείνει τη συνεργασία των δύο χωρών, για την αποφυγή σοβαρής μόλυνσης του ωκεανού.

Οι διάφορες εναλλακτικές εξετάζονται εδώ και πολλά χρόνια και η τελική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα. Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα πράξει το καλύτερο δυνατό για την αποφυγή σοβαρών περιβαλλοντικών και οικονομικών επιπτώσεων στη χώρα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...