Jump to content
Shipfriends

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών σε ελληνικό πλοίο στη Βενεζουέλα


Recommended Posts

Μεγάλη ποσότητα κοκαϊνης που φθάνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα 400 κιλά εντοπίστηκε κρυμμένη στα ύφαλα ελληνικού πλοίου στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις αρχές της χώρας κρατούνται ο Έλληνας πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος και ο α' μηχανικός.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων επισημαίνει για την εξέλιξη της υπόθεσης: "Η ποσότητα κοκαϊνης που φθάνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα 400 κιλά εντοπίστηκε κρυμμένη στα ύφαλα ελληνικού πλοίου στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με επιστολή, που περιήλθε σήμερα, στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, οι τοπικές Αρχές της Βενεζουέλας βεβαιώθηκαν ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκαν τα δέματα με την άγνωστη ουσία δεν είναι προσβάσιμο μέσα από το πλοίο.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής έλεγχος στους χώρους και τις καμπίνες του Φ/Γ ‘’MARIA L’’, χωρίς να βρεθούν άλλες ύποπτες συσκευασίες.

Τέλος, διενεργήθηκε έλεγχος στο πλήρωμα για χρήση ναρκωτικών ουσιών με αρνητικά αποτελέσματα".

Πηγη:www.marinews.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηπως γνωριζει κανεις που βρισκεται σημερα το MARIA L. ?

Ενα δημοσιευμα της 2/7/2011 στην Espresso αναφερει οτι μεχρι τοτε εκρατειτο στην Βενεζουελα.

Το AIS το δινει "εκτος εμβελειας συστηματος" εδω και 189 ημερες.Δηλαδη πριν την συλληψη του.

Αν καποιος εχει καποια πληροφορια για το πλοιο ας μου απαντησει.

Ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε μία φωτογραφία του ΜΑΡΙΑ Λ. (2003, ΙΜΟ 9261786) αγκυροβολημένο στο Jose Terminal της Βενεζουέλας, στις 16 Μαίου 2011.

Απορία μου προξένησε η παρακάτω παράγραφος :

...οι τοπικές Αρχές της Βενεζουέλας βεβαιώθηκαν ότι το σημείο στο οποίο βρέθηκαν τα δέματα με την άγνωστη ουσία δεν είναι προσβάσιμο μέσα από το πλοίο.

Υπάρχει αλήθεια σημείο σε πλοίο που να μην είναι προσβάσιμο μέσα από το πλοίο ??? Και αν ναι, πως άραγε τοποθετήθηκαν εκεί ??? Εκτός και αν ο συντάκτης της είδησης εννοεί ότι τα δέματα με την ...άγνωστη (???) ουσία, ήταν δεμένα με κάποιο τρόπο στην καρίνα του πλοίου, ή τα τράβαγε πίσω του το πλοίο με κάποιο ...συρματόσχοινο όπως κάνανε τα παλιά χρόνια οι κοντραμπατζήδες του Αιγαίου.

Δεν είναι κάπως περίεργη αλήθεια αυτή η παράμετρος του περιστατικού ??? Ζητώ εκ προοιμίου συγγνώμη βέβαια, αν ο συλλογισμός μου ακούγεται ίσως αφελής.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Συνηθως τετοια δεματα κολουνται στα υφαλα του πλοιου με καποιο τροπο απο δυτες και αφαιρουνται στο λιμανι προορισμου παλι απο δυτες.

Link to comment
Share on other sites

Aκομα παραμενει στην Βενεζουελα.

Μηπως εχεις περισσοτερες πληροφοριες?

Το πληρωμα παραμενει εκει?

Προβλεπεται να αφεθει ελευθερο συντομα το πλοιο?

Παραξενο δεν ειναι να εχει αθωωθει το πληρωμα αλλα οι εκει αρχες να κρατανε ακομα το πλοιο?

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο απο οσο ξερω ειναι να φυγει την Παρασκευη απο την Βενεζουελα με προορισμο το Trinidad για καθαρισμο των υφαλων του.Ολο το πληρωμα παραμενει στο πλοιο.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τα γεγονότα στο “Μαρία Λ”

Πηγή: THE SEANATION

Η Εταιρεία Vrontados S.A. ενημέρωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ότι το υπό ελληνική σημαία υπό διαχείρισή της πλοίο “Μαρία Λ” 50.388 dwt, απέπλευσε ελεύθερο στις 30 Αυγούστου 2011 από το λιμάνι José της Βενεζουέλας, με προορισμό την Ευρώπη, με φορτίο γαιανθράκων και τον πλοίαρχο, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα σε πλήρη υγεία.

Το ελληνικό μπάλκ κάρριερ, κρατήθηκε από τις τοπικές Αρχές συνολικά 176 ημέρες όταν μετά από έρευνα στα ύφαλά του βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών με εξωτερική παρέμβαση.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από εκτενείς, διεξοδικές και χρονοβόρες ανακριτικές διαδικασίες, ούτε η πλοιοκτήτρια Εταιρεία, ούτε ο πλοίαρχος, ούτε οποιοδήποτε μέλος του πληρώματος έφεραν καμία απολύτως ευθύνη.

Με την ευκαιρία, η Vrontados S.A. εκφράζει μέσω του Υπουργείου, βαθιά ικανοποίηση για τον τερματισμό της δραματικής περιπέτειας του πλοίου της και της ταλαιπωρίας των ανδρών του πληρώματός του.

Συγχρόνως ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και ιδιαίτερα την αυτού εξοχότητα τον Πρέσβη της Βενεζουέλας κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio.

Τέλος, επαινεί τους εκπροσώπους του Τύπου, οι οποίοι επέδειξαν σεβασμό στην παράδοση και το κύρος της Εταιρείας καθώς και στην ακεραιότητα και αξιοπρέπεια των ναυτικών της, παρουσιάζοντας εξαρχής στην κοινή γνώμη το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...