Jump to content
Shipfriends

Taurus (IMO 9144287)


Recommended Posts

ΜΥΚΗΝΑΙ said:
είπε ότι είναι το taurus,το έχει δεί αυτοπροσώπως,(πότε το 2006;)και ότι θα δρομολογηθεί στην γραμμή Ικαρίας Σάμου απο 1 Νοεμβρίου 2009 με 3 δρομολόγια,σε συνεργασία με την TIRRENIA και Νορβηγούς επενδυτές.

Το γράφω με πλήρη ευθύνη γιατί αυτός που μου το μετέφερε,είναι υπεράνω....

Υπερανω...ονειρων ισως:DΤεσπα,οποιος ειδε το TAURUS το 2006,ηταν ακριβως 2χρονια που παροπλιστηκε;),οποτε μετα απο 3 χρονια,η κατασταση ειναι αυτη κ ετουτη:P.Επιπλεον,συμφωνα με τους συναδελφους απο το navi,το συγκεκριμενο ταχυπλοο εδω και 2 χρονια εφοδιαζει με ανταλλακτικα ολα τα πλοια της εταιριας(το χαρακτηριζουν ως το χειροτερο απο πλευρας καταστασης παροπλισμου),αρα εσωτερικα παιζει να ειναι κενο,μηχανικα ενας θεος ξερει τι του λειπουν...Τελος,η TIRRENIA ειναι σε φαση διαπραγματευσης και πολυ πιθανο τον επομενο μηνα-μηνες,να μην υπαρχει αλλα να εχει συγχωνευτει απο αλλη εταιρια.

Με το καλο να μας ερθει λοιπον:D

Edited by Nick the Greek
link
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μια σύντομη εικαστική παρέμβαση για να δούμε το καννιβαλιζόμενο χρεπό-ταχύπλοο Taurus στη Γένοβα. Το έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, αυτήν τη φορά όμως το βλέπουμε από κοντά. Εντελώς παρατημένο όπως βλέπετε, δεν μπορώ να φανταστώ οποιονδήποτε άλλον μελλοντικό προορισμό εκτός από το διαλυτήριο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ποσο επιφανειακες ακουγονται οι αποψεισ τυπου το βλεπω μονο για δυαλιση???ρε φιλε ξερεισ τι βλεπεισ???βλεπεισ καλα???ενα πλοιο νεο ειναι ...???το οτι δεν εισαι εφοπλιστησ και δεν ξερεισ απο εκμεταλευσεισ πλοιων δεν συμαινει πωσ κατι που δεν σου καθετε θα πηγαινει και για διαληση..ελεοσ

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

το νεο πλοιο, οπως και ολα τα αδερφα του, η εταιρεια του τα πουλα οσο οσο. ο λογος (οπως εχουμε ξανασυζητησει πολλες φορες) ειναι οτι ποτε δεν εβγαλαν κερδος. ειχαν μεγαλη καταναλωση και ηταν ζημιαρικα, γι'αυτο και ο πολυετης παροπλισμος των περισσοτερων. οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Χώρια που απ' ότι μου λέει φίλος από τη Γένοβα, το πλοίο έχει μείνει κουφάρι γιατί έχει καννιβαλιστεί προκειμένου να δωθούν ανταλλακτικά στα αδέρφια του. 5 χρόνια παροπλισμού συμπληρώνει φέτος, μάλλον και οι πλοιοκτήτες του επιφανειακά το βλέπουν για να το έχουν παρατήσει έτσι. Όπως επίσης και όλες οι άλλες ναυτιλιακές εταιρείες που δεν το έχουν αγοράσει εδώ και 5 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
δεν μπορώ να φανταστώ οποιονδήποτε άλλον μελλοντικό προορισμό εκτός από το διαλυτήριο.

ποσο επιφανειακες ακουγονται οι αποψεισ τυπου το βλεπω μονο για δυαλιση???ρε φιλε ξερεισ τι βλεπεισ???βλεπεισ καλα???

Όπως έδειξε και η ζωή...ο Nick έχει αετίσιο μάτι....οπτική οξύτητα 12 στα 10 :D

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από το μεσημέρι ήρθε και αγκυροβόλησε το πλοίο ή κάποιο από τα αδερφά του έξω από τη......Ραφήνα, στα ανοιχτά......Φαίνεται με γυμνό μάτι, το τράβηξα μερικές φωτογραφίες, κάτω του μετρίου όμως από ποιότητα λόγω ζουμ.....Δεν παίρνω όρκο όμως ότι είναι το TAURUS, μπορεί να είναι και κανένα από τα αδερφά του.....

Edited by giorgos_249
Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι είναι το TAURUS και αυτό φαίνεται αμέσως από το AIS και το στίγμα του ISTAN BULL που το ρυμουλκεί.

Είναι βέβαια αρκετά μακριά από την Ραφήνα, στο ύψος ανάμεσα Πεταλιούς και κόλπου της Καρύστου. Το θέμα είναι ότι έχει πάει πρωί της Δευτέρας, και το ρυμουλκό μετά του ρυμουλκούμενου σε λίγες ώρες κλείνουν 24ωρο παραμονής στο ίδιο σημείο. Σημείο που ούτε κατά διάνοια μπορεί να χαρακτηριστεί "απάγκιο" (σε αρκετή απόσταση από την ακτή), αλλά ούτε και το 5άρι με 6άρι που δίνει η ΕΜΥ για το κεντρικό Αιγαίο δικαιολογούν την μέχρι τώρα εκεί παραμονή τους.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αλλά η ΕΜΥ έχει πέσει έξω σε αυτό το μελτέμι.Χτες έδινε 6αρια στο Ικάριο κι ο καιρός ήταν 7-8 με χοντρό σουέλ.Οπότε μήπως έχουν ενημερωθεί για τις πραγματικές συνθήκες και περιμένουν.

Link to comment
Share on other sites

Ο συγκεκριμένος θαλάσσιος χώρος μπορεί να μην φαίνεται για απάγκιο, αλλά με τους περιορισμούς στις ελικτικές ικανότητες που έχει ένα ρυμουλκό νομίζω ότι είναι υπεραρκετός. Εξάλλου σίγουρα κόβει από τους βοριάδες που φυσούν αυτές τις ημέρες στο ΒΑ Αιγαίο. Που να χωρέσει στον κόλπο της Καρύστου με 300 μέτρα ρυμούλκιο και άλλα 150 το μήκος του πλοίου, όταν ήδη υπάρχουν και άλλα πλοία εκεί; Αν πλησίαζε δε και άλλο στις ακτές της Εύβοιας θα έπεφτε πάνω στη ρότα των πλοίων της Ραφήνας, οπότε πάλι πρόβλημα θα δημιουργούσε.

Φυσικά το δις εξαμαρτείν (και σε τόσο σύντομο διάστημα) δεν είναι καλό πράγμα...

Τρίτη, 03 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΥΕΝ)

Έρευνες προς εντοπισμό ναυαγίου νότια της Πελοποννήσου

Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λ.Σ. * ΕΛ.ΑΚΤ. για τη βύθιση του πλοίου «ARY PARREIRAS», το οποίο ρυμουλκούνταν, κενό επιβαινόντων, από το Ρ/Κ «ISTAN BULL» σημαίας COOK ISLANDS, λόγω εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή νότιων ακτών Πελοποννήσου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Έστω και λίγο καθυστερημένα, ας δούμε το Taurus (πάντα του καπτά Μάκη :D ) να περνάει το Μαντήλι στο Καβοντόρο ρυμουλκούμενο από το Istan Bull, και να ξεκινάει πάλι για τον χλοερό τόπο της Aliaga, μετά την σύντομη στάση ανοικτά της Καρύστου.

Highlight της στιγμής, ο πιτσιρικάς (από μικρό κι από τρελό…) που μόλις το είδε φώναξε:"κοιτάξτε, ο Αίολος Κεντέρης!" :rolleyes:

gallery_1833_529_28617.jpg

gallery_1833_529_283235.jpg

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στο TΑURUS που βρισκόταν προσαραγμένο στην Aliaga εκδηλώθηκε πυρκαγιά από πλοίο που κοβόταν δίπλα του ακριβώς. Αποτέλεσμα αυτού η γέφυρα καθώς και το κατάστρωμα κάτω από αυτήν κυριολεκτικά να λιώσουν σαν κεριά σε μήκος περίπου 10-20 μέτρα προς τα πρύμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...