Jump to content
Shipfriends

Ishikari (IMO 9526655)


Recommended Posts

To καινουργιο πλοιο της Τaiheiyo Ferry θα παραδοθει στις 14 Μαρτιου απο τα MHI shipyard (Mitsubishi Heavy Industries).

τον περασμενο Σεπτεβριο και το εσωτερικο του θα εχει

το Αιγαιο.Ειναι βασισμενο πανω στο KISO με διαστασεις 199x27,υπηρεσιακη κοντα στα 26μιλια και περιπου 800 επιβατες.

Εχω μια απορια :P :οι Γιαπωνεζοι δεν μπορουν να παρουσιασουν κατι πιο μοντερνο? B) Ολα τους τα πλοια εχουν το ιδιο χοντροκομμενο σουλουπι <_< Αντε,ισως το δουμε σε καμια 20αρα χρονια στα μερη μας να αντικαθιστα τον ΕΛΥΡΟ :rolleyes: Περισσοτερες φωτο εδω.

post-2049-0-98026900-1299017421_thumb.jp

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Πάντως ομολογώ πως είναι αρκετά όμορφο εσωτερικά έτσι όπως το είδα στο βίντεο (μπορεί να φταίνε και τα γραφικά βέβαια)...Ειδικά η τραπεζαρία με το λευκό τοίχο από πέτρα για χώρισμα, όλα τα λεφτά!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως το βρίσκω και εσωτερικά και εξωτερικά όμορφο! Μπορεί να μην αποτελεί κάποια έκπληξη εξωτερικά, αφού είναι (σχεδον) ίδιο με το KISO του 2005, αλλά άχαρο δεν είναι και πολύ πρωτότυπο από την πλευρά των Γιαπωνέζων να έχει η εσωτερική του διακόσμηση θέμα το Αιγαίο. Όταν με το καλό έρθει στην Ελλάδα (γιατί κάθε καράβι από τη χώρα του ανατέλλοντως ηλίου έχει αυξημένες πιθανότητες κάποια στιγμή της ζωής του να βρεθεί εδώ :lol: )θα έχει ένα ταιριαστό εσωτερικό

Αντε,ισως το δουμε σε καμια 20αρα χρονια στα μερη μας να αντικαθιστα τον ΕΛΥΡΟ :rolleyes:

Το τωρινό πάντως Ishikari (ξαδελφάκι του δικού μας KISO, ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ)διατίθεται προς πώληση και σε ένα αγγλόφωνο forum κάτω από την είδηση αυτή κάποιος (δεν ξέρω αν ήταν Έλληνας το uername του δεν φανέρωνε κάτι τέτοιο) σχολίαζε ότι θα ήταν ότι πρέπει για κάποιον greek operator

Με την τωρινή οικονομική συγκυρία και αν αυτό που ακούγεται ότι το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ δεν έχει βρεί ακόμα κάποιο σταθερό ρόλο, όντως ισχύει, ίσως είναι δύσκολο, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εντυπωσιακό ότι για κάθε σχεδόν μεγάλο γιαπωνέζικο που βγαίνει προς πώληση αμέσως κάποιος προδιαγράφει την τύχη του στην Ελλάδα :rolleyes:

Πιο νοτια,στην Μαλαισια,ειπαν να κανουν κατι πιο μοντερνο αλλα το ξε..σαν :D

Ξεκιναει τον Απριλιο το δρομολογια,χαρακτηριστικα μπορειτε να δειτε εδω και φωτογραφιες qui e qua.

Άσε γιατί και ευρωπαϊκή ναυπηγική βιομηχανία τον τελευταίο καιρό δεν σφύζει από γούστο και αισθητική. Μπορεί τα γιαπωνέζικα να μην διαφοροποιούνται μεταξύ τους και τόσο πολύ και όλα μικρά, μεγάλα, όμορφα και λιγότερο όμορφα να έχουν κάτι που τα κάνει να μυρίζουν "τζαπανίλα" από μακριά (που έλεγε και ο stathis αλλού), αλλά αυτό που θαυμάζω είναι ότι ακόμα και τα θηρία τους έχουν μια αρμονία.

Ευτυχώς εδώ σώζουν ακόμα την κατάσταση τα αγαπημένα του NHSOS XIOS (προ μετασκευής) SUPERSPEED και τα (αυθεντικά) SUPERFAST, αλλά για πόσο ακόμα;

Edited by teozan
Link to comment
Share on other sites

Και μερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό από το blog ενός Γιαπωνέζου ομοιοπαθούς (Το google το μεταφράζει i like boats!)

Από το εστιατόριο Σαντορίνη και από μερικές καμπίνες

e0158925_22514642.jpg

Και από το Mykonos Lounge

e0158925_1134370.jpg

Εντάξει σε μερικά σημεία γίνεται λίγο κιτσάτο, αλλά συνολικά είναι πολύ εντυπωσιακό!

Link to comment
Share on other sites

Φοβερο ειναι μεσα :blink: και δεν εχει να κανει με το οτι 'μυριζει' Ελλαδα,αλλα οτι επιτελους οι Γιαπωνεζοι ξεφυγαν απο τον συντηριτισμο που επικρατει στα σαλονια των πλοιων τους(5 κουρτινες,2 στρωματα και ενα τασακι)και περασαν σε πιο ευρωπαικη εμφανιση(χρωματα,υλικα,αισθηση superlux) ;)

Εντυπωση μου κανει ο βολβος που θυμιζει κι αυτος Ευρωπη :P ,συνηθως τα πλοια τους(πχ ΑΡΙΑΔΝΗ που ειναι στα ιδια μετρα και πιανει τις ιδιες ταχυτητες),εχουν σφηνοειδης και μικρους σε μεγεθος.

Τελος μ αρεσει το ολο event που οργανωνουν με την επισκεψη απλων ανθρωπων για να γνωρισουν το πλοιο...εμεις εδω ειμαστε ακομα πολυ πισω(μονο εγκαινια κ αυτα με προσκλησεις) :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ όμορφο βαπόρι!! Μπορεί έξω να μην έχει κανένα πρωτότυπο σουολύπι όμως είναι αρμονικό όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω! Καλά για το εσωτερικό δεν συζητώ ότι φυσάει! Ανοιχτόχρωμοι συνδυασμοι, ποιοτικά υλικά, τι άλλο θέλει κανείς; πως; να έρθει στα νερά μας; ;) σε μερικά χρόνια ελπίζω να το δούμε από εδώ... ;)

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει σε μερικά σημεία γίνεται λίγο κιτσάτο, αλλά συνολικά είναι πολύ εντυπωσιακό!

Πράγματι σε ορισμένα σημεία χάνεται το μέτρο. Όπως στη κουρτίνα της τουαλέτας με τον "Λεωνίδα" ή το spa με Μιχαήλ Άγγελο (Capella Sistina). Αλλά γενικότερα έχει πολλά ωραία κομμάτια, που αν μη τι άλλο δείχνει ότι δούλεψαν πάνω στην διακόσμηση, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο επιτυχημένα. Όμως όπως και να το κάνεις, η παράδοση στη λιτότητα δεν ξεχνιέται...όπως πχ στις πολυθρόνες της βάρδιας στη γέφυρα. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζοντας να μην γίνομαι κουραστικός και απλώς για την πληρότητα του topic να προσθέσω το λινκ με τις φωτογραφίες από τη γέφυρα που ανέβασε σήμερα ο shipfriend του blog που ανέφερα και πιο πάνω.

e0158925_2332772.jpg

Απορία: αφού οι Ιάπωνες βάζουν πια κονσόλες στις βαρδιόλες γιατί δεν βάζουν χειριστήρια των κυρίων μηχανών, αλλά μόνο για τα thruster, τιμόνια και όργανα ελέγχου; Είπαμε βέβαια ότι κάνουν μανούβρα με ρυμουλκά, αλλά τί πειράζει να υπάρχουν;

e0158925_2250261.jpg

Link to comment
Share on other sites

Και ομως. Μη σε μπερδευουν αυτοι οι ατιμοι οι Ιαπωνες. :D Τα δυο μεγαλα χειριστηρια κατω δεξια και αριστερα ειναι για τις κυριες μηχανες και τα 2 λεβγεδακια πανω απο αυτα ειναι για τα προπελακια.

Τα ιδια χειριστηρια (περιστρεφομενα) εχει και το δικο μας Νησος Ροδος ;)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Ποσειδώνα! Τί κι αν έχω διαβάσει όλο το τοπικ για τα χειριστήρια, τι κι αν έχω δει πολλάκις τις φωτογραφίες του Π100 από τη γέφυρα του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ αυτό δεν το φαντάστηκα! Αν και ακριβώς από επάνω τους υπάρχουν δυο όργανα με την ένδειξη (του pitch φαντάζομαι) δεν πρέπει να είναι καθόλου πρακτικό να μην βλέπει κανείς από τα ίδια τα χειριστήρια σε τι θέση βρίσκονται. Στο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ δηλαδή με αυτά γίνονται οι χειρισμοί στα λιμάνια;

Και ένα σημερινό

από την άφιξη του καραβιού στο λιμάνι της Osaka
Link to comment
Share on other sites

Τελικα απ οσο ειδα και στο βιντεο,ISHIKARI λεγεται κι αυτο,ουτε new ουτε ii πουθενα :blink: Ετσι υπαρχουν 2 επιβατηγα με ιδια σημαια και ονομα,τωρα πως γινεται δεν ξερω :huh:

ΥΓ.Το αλλο ειναι

,ριξτε και μια ματια στο marine trafic να τα βρειτε.
Link to comment
Share on other sites

Το προηγούμενο ISHIKARI (2η γενιά) έκανε το τελευταίο του δρομολόγιο στις 7 Μαρτίου. Φέρεται επίσης να έχει συμφωνηθεί η πώληση του σε Κινέζους από το Φεβρουάριο. Αυτό το εμφανίζει ως σίγουρο αν κατάλαβα καλα στον Εφοπλιστή του Μαρτίου, αλλα και στο blog από το οποίο έβαλα και τις φωτογραφίες κάποιος σχολιάζει ότι υπάρχει η φήμη πως θα μετατραπεί σε κρουαζιερόπλοιο από τους Κινέζους.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Το ISHIKARI κέρδισε το βραβείο Cruise Ship of the Year 2011 στην κατηγορία Ferry στη ψηφοφορία των αναγνωστών του περιοδικού CRUISE.

Είναι η 20η χρονιά που διεξάγεται η ψηφοφορία και η Taiheiyo Ferry είχε κερδίσει και άλλες φορές το βραβείο, όπως με το KISO το 2005 και το (προηγούμενο) ISHIKARI το 1992.

Υπάρχει βέβαια και το βραβείο της ένωσης των Ναυπηγών της Ιαπωνίας, το οποίο ίσως έχει περισσότερο ενδιαφέρον και νόημα, αλλά για αυτό η ψηφοφορία γίνεται το Μάρτιο.

Περισσότερες πληροφορίες: http://funegasuki.exblog.jp/17313296/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Αξίζει να αναφέρουμε πως το πλοίο στο πέμπτο κατάστρωμα έχει ένα αίθριο τι οποίο μοιάζει με καμπαναριό ελληνικής εκκλησίας, ενώ στο έκτο κατάστρωμα έχει ένα ρεστοράν με το όνομα Σαντορίνη και ένα σαλόνι για show από ότι κατάλαβα με το όνομα Μύκονος. Επίσης για την ιστορία να αναφέρουμε πως το πλοίο εξαιτίας του σεισμού άργησε να παραδοθεί, ενώ φαίνεται πως έπαιξε σημαντικό ρόλο το πρώτο διάστημα μετά το σεισμό στη μεταφορά αγαθών.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...