Jump to content
Shipfriends

Ρυμουλκά - Ναυαγοσωστικά


ΣΕΙΡΙΟΣ

Recommended Posts

Πρέπει να έρχεται το πρώτο  απο τα ρυμουλκα ,γιατι βλέπω ενα SVITZER KIKONAS έρχεται προς τα εδώ.

Το οποίο ΡΚ έχει IMO 9965887

Και ψάχνοντας , τα ονόματα των άλλων 2  πρέπει να ειναι SVITZER EVROS με IMO 9957098 και SVITZER ELMINA με IMO  9957086

Link to comment
Share on other sites

Μηπως για τα bollard pull tests? στην ασχετοσύνη μου ( στο τομέα των ρκ) δε μου έρχεται κάτι άλλο. Η κάποιο ειδος εγκαινιων?

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τουρκικο ρυμουλκο θα δουμε σημερα και συγκεκριμενα το KURTARMA 12 (IMO 9854404).

Το πλοιο ειναι 5ετιας ,χτισμενο το 2019 με μηκος 32 μετρα και πλατος 12

Aνηκει στη γενικη διευθυνση ασφαλειας ακτων της Τουρκιας και λειτουργει ως ρυμουλκο λιμενος καλυπτοντας ολο το Βοσπορο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελευταία υπάρχει ενα θέμα με την υποχρέωση να υπάρχει firefighting σύστημα σε όλα τα ρκ . Υπάρχει 6 μήνη παράταση αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει . 
Οσο έχω καταλάβει η μια ένωση ρκ έχει σχεδόν όλα τα μέλη της συμμορφωμενα ενώ η άλλη όχι στο 100%. 
Το fifi είναι σίγουρα υποχρεωτικά στα διυλιστήρια αλλά όχι σε κάθε λιμάνι . 
Εχει εικόνα παραπάνω κάποιος για την εξέλιξη του θέματος ;

Link to comment
Share on other sites

Βύθιση του Ρ/Κ Milos Pilot στη Μήλο

Quote

Ενημερώθηκε, τις μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον ιδιοκτήτη και κυβερνήτη του Ρ/Κ «ΜΗΛΟΣ ΠΑΪΛΟΤ» Ν.Π. 7831, για τη βύθιση του σκάφους χωρίς επιβαίνοντες, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το ρυμουλκό βρισκόταν πλαγιοδετημένο σε έτερο Ρ/Κ σκάφος στην προβλήτα «ΚΑΝΑΒΑ» της ν. Μήλου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου δεν διαπίστωσαν ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου ως ο τοπικός φορέας διαχείρισης και ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 5/23/2018 at 10:23 PM, Nick the Greek said:

Μεταφερόμαστε στο Ijmuiden της Ολλανδίας, για να γνωρίσουμε το ρυμουλκό Argus με πλοιοκτήτρια εταιρεία την Iskes Towage. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά μπορεί κανείς να τα δεί εδώ πολύ αναλυτικά. Επιγραμματικά να πούμε πως έχει ΙΜΟ 9600762 και έχει χτιστεί το 2011 στο Ρουμάνικο παράρτημα των ναυπηγείων Damen, στο Galati με αριθμό γιάρδας 511580. Δύο μηχανές Caterpillar συνδεδεμένες με azimuth thrusters.

 

Το Argus έχει πια περάσει στην αγκάλη της Grupo Boluda και έχει αποκτήσει το πρόθεμα VB στο όνομά του. Κάπως έτσι το βλέπουμε στο Travemunde της Γερμανίας. Παρά το γεγονός ότι έχει κρατήσει την Ολλανδική σημαία, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο έχει βάση αυτό το λιμάνι της Βαλτικής. Το βλέπουμε και εδώ να εξέρχεται του λιμένος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/8/2012 at 10:55 PM, Nick the Greek said:

Για οσους ειστε ρυμουλκαραιοι, θεωρω πως εχει καλο πραμα ο καπελας απο περυσι το καλοκαιρι στη Σαρδηνια. Eδω βλεπουμε το στιβαρο και χτισμενο το 2009 στην Ισπανια, Corrado Neri βαμμενο με εντονο καναρινι χρωμα.

 

Κάτι μου έλεγε εμένα αυτό το Corrado Neri όταν το φωτογράφισα το περασμένο καλοκαίρι στο Livorno. Και έπεσα μέσα, διότι το είχα ξαναπετύχει το 2011 στο Cagliari, τότε σε χρώμα κίτρινο. Επ' ευκαιρία λοιπόν να συμπληρώσω το προφίλ του λέγοντας πως το ΙΜΟ 9443748 είναι χτισμένο το 2009 στα Astilleros Gondan(445) της Ισπανίας με μία μηχανή ΜΑΝ. Καμία αλλαγή ονόματος ως σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άλλη μια αγορά ρυμουλκού για τον όμιλο Σπανοπουλο, πρόκειται για το Maquidi Tide (ΙΜΟ Νο: 9410818) που είναι ναυπηγημένο το 2007 στο ναυπηγείο DD στο Beograd της Σερβίας (Yard No: 509617), πάνω σε σχέδια του ναυπηγείου Damen του τύπου Stan tug 2208. Το πλοίο έχει μήκος 22,57 μέτρα και πλάτος 7,90 μέτρα. Το πλοίο φοράει δυο κύριες μηχανές Caterpillar 3512B (2720 BHP), που του δίνουν ταχύτητα 11 κόμβων. Το πλοίο βρίσκεται τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο του Σπανοπουλου στη Σαλαμίνα.

Link to comment
Share on other sites

On 8/8/2012 at 10:55 PM, Nick the Greek said:

Για το τελος ο Valenciaνος, Tommaso Onorato που τον βλεπουμε και απο πρυμα οπως εξερχεται το λιμανι για ρυμουλκιο. Το τι θα ρυμουλκουσε, θα το δουμε αργοτερα. Και για οσους αυτο το μπλε χρωμα των ρυμουλκων και τα ονοματα Onorato σας λενε κατι, ναι, προκειται για ρυμουλκα του ομιλου Moby.

 

Μετά από μια δεκαετία και πλέον ξαναπετυχαίνουμε το ρυμουλκό, αυτήν τη φορά στο Livorno όπου και δεξαμενιζόταν. Και επί τη ευκαιρία να δούμε και τα χαρακτηριστικά του. Ναυπήγηση 2009 στο Union Naval Valencia(376) με δύο κύριες μηχανές Caterpillar. Καθελκύστηκε σαν Ilan, μέσα σε λίγες εβδομάδες έγινε Ilan Uno ενώ τον Απρίλιο του 2010 πήρε τελικά το σημερινό του όνομα. Εννοείται σημαία Ιταλίας, κλάση Rina και νηολόγιο Cagliari. 

Link to comment
Share on other sites

Μια σημαντική εξέλιξη στον τομέα των ρυμουλκών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η ανεξαρτητοποίηση της Svitzer Towage από την Maersk, με την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης. Μιλάμε για μια τεράστια εταιρεία με ρυμουλκά όπου δεν φαντάζεστε. Και η άντληση χρήματος από εκεί σίγουρα θα σημαίνει περαιτέρω εξάπλωση, ή τέλος πάντων φιλοδοξίες για κάτι τέτοιο. 

Link to comment
Share on other sites

Σε επίπεδο των σύγχρονων σκαριών ρυμουλκών, νομίζω πως το Svitzer Jupiter (ΙΜΟ 9878254)είναι από τα πλέον ευχάριστα στο μάτι. Στιβαρή κατασκευή, συμπαθητικά χρώματα, εμένα τουλάχιστον μου αρέσει. Τουλάχιστον μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο είχε βάση το Ijmuiden της Ολλανδίας, εκεί το βλέπουμε να συνδράμει και το King Seaways στην προσπάθειά του να δέσει στη στρούγγα, στην κυριολεξία, που χρησιμοποιεί η DFDS για terminal. Ναυπήγηση 2020 στο Damen Song Cam Shipyard(513601), στη Haiphong του Βιετνάμ, με 2 κύριες μηχανές Caterpillar. Σημειωτέον πως καθελκύστηκε σκέτο Jupiter αλλά πολύ σύντομα πήρε το σημερινό του όνομα.

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΟΘΗΤΟΣ III με ΙΜΟ 9248617 ,δυστυχως το μαθαμε με ασχημο τροπο

Φαινεται να ειναι κατακευης 2002  με μηκος 17 μετρα και πλατος 5,5

Αυτη την εποχη βρισκεται στον Άγιο Νικόλαο Κρητης ,προφανως σαν ρυμουλκο λιμενος.

Link to comment
Share on other sites

Ένα ρυμουλκό με βάση το Ijmuiden της Ολλανδίας στις οθόνες μας, είναι το Telstar (IMO 9796066). Ναυπήγηση 2016 στο Holland Shipyards BV(HS 2015-027) με έδρα το Hardinxveld και 2 κύριες μηχανές Mitsubishi. Δεν έχει αλλάξει ποτέ όνομα.

Link to comment
Share on other sites

Κάπως αθόρυβα αυτή τη φορά, ανακοινώθηκε η υπογραφή συμβολαίου μεταξύ της VERNICOS SCAFI και του ναυπηγείου MED MARINE στην Τουρκία για την κατασκευή ρυμουλκού, ίδιου τύπου με το Vernicos Scafi III 

Η παράδοση του τοποθετείται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Edited by lathraeos
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Νέο πρόσωπο στην κόλαση, το ρυμουλκό Orion (IMO 9397937) βλέπουμε άρτι αφιχθέν στη Σαλαμίνα. Ναυπήγηση του 2009 στην Ινδονησία, στο PT ASL Shipyard(810), στο Batam, με δύο κύριες μηχανές Niigata. Τα προηγούμενά του ονόματα ήταν ASL Mauritius όταν χτίστηκε, Smit Mauritius(2009), SI Mauritius(2014) ενώ το τωρινό του όνομα το έλαβε πέρυσι και σήκωσε σημαία Κομόρων. Εγώ βλέπω ότι φέρεται να έχει πουληθεί σε Ρώσικα συμφέροντα αλλά δεν επιβεβαιώνεται αυτό από κάπου. Για να δούμε αν κανένα λαγωνικό βρεί για ποιόν λόγο έχει έρθει στη χώρα μας το συγκεκριμένο.

Link to comment
Share on other sites

Να και μια σπάνια περίπτωση βορειοευρωπαικού ρυμουλκού που δεν ανήκει στην Gruppo Boluda ή στην Svitzer. Πρόκειται για το En Avant 30 (IMO 9597317) που ανήκει στην ολλανδέζικη Rederij T. Muller BV με έδρα το Dordrecht της Ολλανδίας. Ναυπήγηση 2011 στα ισπανικά Astilleros Armon(696) με δύο κύριες μηχανές MAN. Μοναδικό προηγούμενό του όνομα ως το 2017 το Rigel.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να δουμε και το τουρκικο NAZIM TUR (ΙΜΟ 9513086)στο Βοσπορο

Κατασκευης του 2009 με μηκος 32 μετρα και πλατος 12 .Προηγουμενο ονομα φαινεται το ZAMIA

Aνηκει και αυτο στη γενικη διευθυνση ασφαλειας ακτων της Τουρκιας και λειτουργει ως ρυμουλκο λιμενος καλυπτοντας ολο το Βοσπορο

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...