Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το μεσημέρι κατά τις 13.00 προσπαθούσε να δέσει με τη βοήθεια ρυμουλκού και είχε ντουμανιάσει τον Πειραιά η οσμή ήταν έντονη μέχρι τη Γούναρη.

 

 

 

 

DSC_0179_Fotor1.jpg

DSC_0183_Fotor2.jpg

Edited by Cpt Smith
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To πλοίο, σύμφωνα με το MarineTraffic, βρίσκεται ακόμα στο Ηράκλειο....πως αποχώρησε κενό φορτίου και μάλιστα πριν 2 ώρες; Προφανώς, κάποιον δοκιμαστικό πλου θα πραγματοποίησε και αυτοί το εξέλαβαν ως αναχώρηση.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Κρήτη  ΙΙ στο Ηράκλειο Κρήτης

Quote

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου και Ηρακλείου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν. Χανίων 25, παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δώδεκα (12) ν.μ. νότια ν. Μήλου, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” κατέπλευσε αυτοδύναμα με μειωμένη ταχύτητα, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Ηρακλείου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 167 επιβάτες, 31 Ι.Χ.Ε., 125 Φ/Γ και 5 Δ/Κ. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων ή θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, μέχρι την διαπίστωση αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Η βλάβη πρέπει να είχε αποκατασταθεί πριν φτάσει στο λιμάνι του Ηρακλείου γιατί επανήλθε σε κανονική ταχύτητα

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Κρήτη ΙΙ στο Ηράκλειο Κρήτης

Quote

Σχετικά με την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν.Χ. 25 στο λιμάνι του Ηρακλείου πρωινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι, μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης στη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση πλόων του πλοίου.

Υ.Γ: Δεν θυμάμαι να έχουμε ξανά δει δελτίο τύπου από το ΥΕΝ για άρση απαγόρευσης πλοίου μετά από μηχανική βλάβη!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
44 minutes ago, MILTIADIS said:

Και χθες ο βαπωρ επλεε με μειωμενη ταχυτητα δενοντας στον Πειραια με 2 ωρες καθυστερηση.

Δεν είχε κάποια βλάβη το πλοίο!! Το πλοίο έδεσε γύρω στις 8:15 με τη παρουσία του ρυμουλκού Endeavour Z χωρίς να βοηθάει κάπου. Προφανώς λόγω του αέρα που είχε το πρωί στο λιμάνι πήρε προληπτικά το ρυμουλκό. Η καθυστέρηση νομίζω ότι οφείλεται στην δυσκολία που αντιμετώπισε το Διαγόρας να δέσει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι πρωινές αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά..

Link to comment
Share on other sites

Με 16-17 το εβλεπα το βραδυ.Πιο πιθανο να το κοψανε για να μην την παθουν παλι.

Οι 2 ωρες ειναι πολλες για να οφειλονται σ αυτα τα πραγματα που περιγραφεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με διάφορα sites,υπέστη βλάβη πάλι στην αριστερή κύρια μηχανή και αυτός ήταν ο λόγος που πήγαινε χθες το βράδυ με μειωμένη ταχύτητα.

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου «Κρήτη ΙΙ» το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ- Ο/Γ Κρήτη ΙΙ στο Ηράκλειο

Quote

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου – Σίφνου – Σερίφου – Χανίων - Ρεθύμνου και Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ., για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» Ν. Χανίων 25, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Πειραιά με προορισμό τον λιμένα Ηρακλείου.

Το «ΚΡΗΤΗ ΙΙ» κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, πρωινές ώρες σήμερα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 331 επιβάτες, 61 Ι.Χ.Ε., 49 Φ/Γ και 10 δίκυκλα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάποιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Ε/Γ-Ο/Γ Κρήτη ΙΙ μετά την αναχώρηση του από το λιμάνι του Ηρακλείου καθώς η ταχύτητα του δεν έχει ξεπεράσει τους 15.5 κόμβους.

image.png

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...