Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Επι της ευκαιριας, και χωρις να ξερω φυσικα αν ισχυει, στο facebook γραφτηκε ότι η ΑΝΕΚ ενημερωσε τους επιβάτες ότι οποιος θελει μπορει να ταξιδεψει με τις Μινωικες χωρις χρεωση

Link to comment
Share on other sites

Πολυ φαρμακι ρε παιδια για μια βλαβη που κρατησε μερικες ωρες.Το βαπορακι οπως και το αδελφακι του παρα τα χρονακια τους 20αριζουν ανετα και στεκονται αξιοπρεπεστατα σε βασικες γραμμες.Οταν μιλαμε για ΝΕΛοποιηση νομιζω πως υπερβαλουμε.Γιατι η ΑΝΕΚ  εχει 9 μεγαλα καραβια πολλα απο αυτα σε απαιτητικες γραμμες και αλλα ναυλωμενα στο εξωτερικο και χωρις ιδιαιτερα προβληματα.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς το δρομολόγιο έπρεπε να γίνει λόγω της κίνησης, αφού ήταν μία από τις πιο περιζήτητες μέρες όλου του χρόνου! Ούτε στο πλοίο των Μινωικών χωρούσαν όλοι αυτοί οι επιβάτες, αυτοκίνητα, φορτηγά κλπ, ούτε και σε επόμενο δρομολόγιό του! Οπότε απ' ό,τι καταλαβαίνω όσοι επιβάτες ήθελαν μπήκαν στο πλοίο εν γνώσει της κατάστασης και οι υπόλοιποι επέλεξαν εναλλακτικές. 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Η αριστερή μηχανή του πλοίου πονάει, μιας και αυτή ειναι που βγάζει βλάβες.

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν.Χ. 25, ενώ το πλοίο προσέγγιζε τον οικείο λιμένα.

Το Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ”, το οποίο μετέφερε, 460 επιβάτες, 41 Ι.Χ.Ε., 116 Φ/Γ και 06 Δ/Κ, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου, με τη συνδρομή των Ρ/Κ “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ Α'” Ν.Η. 135 και “ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ” Ν.Η. 11.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά η συνέχιση πλόων του, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου για λιμένα Πειραιά. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Κρήτη ΙΙ στο Ηράκλειο 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Ν.Χ.25, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο στο λιμένα Ηρακλείου, για δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο την 21:00 για λιμένα Πειραιά, και σε γενόμενο έλεγχο κατά την προετοιμασία του απόπλου του, ανιχνεύτηκε ποσότητα νερού στον Νο4 κύλινδρο της αριστερής κύριας μηχανής του.

Άμεσα επιβιβάστηκε στο ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προς διαπίστωση της βλάβης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του, ο οποίος στη συνέχεια κατόπιν προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη και απέπλευσε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για λιμένα Πειραιά με 724 επιβάτες, 101 Ι.Χ., 114 Φ/Γ και 11 Δ/Κ. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Μια απ τα ιδια(?)και αποψε.Αν και τα κρητικα αναχωρησαν μετα τη ληξη της απεργιας  λιγο πριν τα μεσανυχτα απο τον Πειραια το ΙΙ παραμενει στη θεση του.

Εφυγε τελικα λιγο μετα τη 1:30 και ταξιδευει με σκαμπανευασματα μεταξυ 14-20 κομβων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λογω της βλαβης ακυρωθηκε και το ημερησιο δρομολογιο του με τους επιβατες να προωθουνται με το Ελ.Βενιζελος για Χανια.

https://www.ekriti.gr/kriti/vlavi-sto-ploio-apo-peiraia-gia-irakleio-se-allo-ploio-proothithikan-oi-epivates?utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1565251519

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του  Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” στον Πειραιά

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” Ν.Χ. 24 ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. βορειοδυτικά ν. Αγίου Γεωργίου.

Το ανωτέρω πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά, κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 679 επιβάτες και 243 οχήματα.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. 

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχοντικό, ήσυχο, χωρίς βιασύνες, πιό αργό και από το replay, καταφθάνει στον Πειραιά. Τρόπος του λέγειν το "καταφθάνει", διότι υπολογίζω ότι για να ακουμπήσει και το τελευταίο νύχι στον ντόκο απαιτούνται ακόμη τουλάχιστον 30 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Κρήτη ΙΙ στο Ηράκλειο στις 14/08/19

Quote

Ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Ηρακλείου βραδινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΡΗΤΗ ΙΙ'' Ν.Χ. 25  το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο για Πειραιά, παρουσίασε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. βόρεια λιμένα Ηρακλείου.

Το ανωτέρω πλοίο, με 97 μέλη πληρώματος, κατέπλευσε στον Πειραιά πλέοντας με μειωμένη ταχύτητα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα, 907 επιβάτες, 178 Ι.Χ., 22 Δ/Κ και 62 Φ/Γ.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...