Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ίσως λάθος topic αλλά αν κάποιος γνωρίζει θα ήθελα εγκυκλοπαιδικά μια πληροφορία αν και είναι πολύ θεωρητική η ερώτηση. Πόσο ενδεχομένως θα μπορούσε να στοιχίσει η ολοκλήρωση ενός εγ/ογ 40 μέτρων το οποίο είναι κουφάρι (καλή ώρα σαν τα blue star κάποτε). Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος η ερώτηση μου αφορά αυτό...

https://www.shipfriends.gr/forum/topic/3886-%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-%CF%80/?tab=comments#comment-117939

 

Link to comment
Share on other sites

Γύρω στα 3 εκατομμυρια αν το πάς με τα πιο φτηνά,δηλαδή οχι IACS και όχι κατηγορία. Ξέρουμε αν φοράει μηχανές πάνω γιατι και αυτό μπορεί να ειναι 1-1,5 εκατομμυριο.

Ας πούμε τα αμφίπλωρα μπορει να διαφέρει 2 με 3 εκατομμύρια στην κατασκευή ,αν έχει κατηγορία C καί ειναι σύμφωνα με IACS.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Μου λεγανε τις προαλλες οτι το βαπορακι ειχε παραμεινει με μορφη επιβατικου,χωρις γκαραζ κλπ παροπλισμενο γυρω στο 2005-2006 στη Ζακυνθο.

Παιζει να ισχυει κατι τετοιο;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 9 months later...
  • 2 weeks later...

Μάλλον πρέπει να το αναφέρουμε στα ferries ...εντός δράσης μιας και ήρθε στο Πέραμα δίπλα εκεί που φευγουν τα επιβατηγά για παλούκια (οχι τα αμφίπλωρα)εντός ΝΑΥΣΙ. Το είδα και έπαθα ενα σοκ η αλήθεια ειναι.Το εψαξα και στον ΟΛΠ και φαίνεται σαν πράκτορας ,ισως και ναι ειναι η νεα εταιρεια του (???) αφου ειναι ελληνικη σημαια η ΓΑΛΑΖΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΚΕ

Link to comment
Share on other sites

Ανέβηκε χτες και φωτογραφία στην ομάδα του Παντελή Φύσσα ο οποίος είπε πως το πλοίο θα επισκευαστεί και θα ταξιδέψει αλλά μέχρις στιγμής δεν λέει για που προορίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Απομακρύνθηκε το 10ο επικίνδυνο-επιβλαβές πλοίο από τον κόλπο Ελευσίνας

Quote

Ένα ακόμη επικίνδυνο-επιβλαβές πλοίο, που επί σειρά ετών ήταν εγκαταλελειμμένο στον κόλπο της Ελευσίνας, απομακρύνθηκε οριστικά από την θαλάσσια ζώνη αρμοδιότητας του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, μετά την διενέργεια επιτυχούς πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Πρόκειται για το επιβατηγό- τουριστικό πλοίο “ΕΥΤΥΧΙΑ Π” (Ν. Ζακύνθου 3), το οποίο βρισκόταν στη θέση “Κρόνος” και ήταν χαρακτηρισμένο ως επικίνδυνο- επιβλαβές. Το πλοίο απομακρύνθηκε ρυμουλκούμενο εκτός περιοχής δικαιοδοσίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ. Είχε καταφθάσει με τον ίδιο τρόπο, ρυμουλκούμενο καθόσον δεν φέρει μηχανή, στις 30-6-2008 από τον λιμένα Ζακύνθου στην Ελευσίνα, όπου στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από τον τότε πλοιοκτήτη του.

Με εισήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κ. Απόστολου Καμαρινάκη προς το ΔΣ, τα χρήματα του τιμήματος από την εκποίηση του Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΥΤΥΧΙΑ Π” που θα αποδοθούν στον Ο.Λ.Ε. ΑΕ, λόγω των οφειλών της πρώην πλοιοκτήτριας εταιρείας προς τον Οργανισμό, θα διατεθούν αποκλειστικά για την απομάκρυνση επικίνδυνων-επιβλαβών πλοίων από τον ιστορικό λιμένα της Ελευσίνας “Φονιάς”.

Το έργο της απομάκρυνσης ναυαγίων και επικίνδυνων επιβλαβών πλοίων, τα οποία παραμένουν επί δεκαετίες στην Ελευσίνα επιβαρύνοντας το θαλάσσιο περιβάλλον και δημιουργώντας προβλήματα στην ναυσιπλοΐα, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της Διοίκησης του Ο.Λ.Ε. ΑΕ. Συνολικά, από τον Απρίλιο του 2020 μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί 10 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια από την περιοχή αρμοδιότητας του.

Ταυτόχρονα εξετάζεται και η προοπτική δημιουργίας καταδυτικών τουριστικών κέντρων στον κόλπο της Ελευσίνας και σε σημεία όπου δεν θα παρεμποδίζεται η θαλάσσια ναυσιπλοΐα, με στόχο να αξιοποιηθούν ορισμένα ναυάγια που δεν θα μπορούν να ανελκυθούν από τον βυθό, προωθώντας έτσι ένα νέο είδος τουριστικού προϊόντος στην περιοχή, προς τόνωση της τοπικής οικονομίας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to Ευτυχία Π (Ν. Ζακύνθου 3)
  • 3 weeks later...

Το Ευτυχία Π έχει βγει εκτός νερού στο ναυπηγείο του Φραντζή. Εάν πρόσεξα καλά λείπει ο καταπέλτης των οχημάτων ενώ τα καταπελτακια των επιβατών είναι κλειστά.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Το ότι γίνεται επιμήκυνση σε αυτό το βαποράκι και το γεγονός ότι θα πληρωθούν μεροκάματα για αυτή τη δουλειά είναι πολύ θετικό!

Και εγώ είμαι περίεργος για το που θα καταλήξει το πλοίο. Μαζί με την επιμήκυνση, τις μηχανές, κλπ μιλάμε για αρκετά σοβαρή επένδυση, αν ισχύουν και τα ποσά που έχουν αναφερθεί και παραπάνω. 

Τουλάχιστον, θα έχουμε υλικό να συζητάμε οι καραβολάτρες...

Link to comment
Share on other sites

On 12/13/2015 at 12:12 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Ευτυχία Π (πρώην Θεομήτωρ) δεν αναμένεται να έχει ευτυχές τέλος!! Ο καιρός το έχει διπλαρώσει με την αριστερή μπάντα στην ακτή στο λιμάνι της Ελευσίνας (Καλυμπακι) και με μια κλίση εμπλωρα και αριστερά

Αν είχαμε αναδρομικο φιδεμπορα, σίγουρα θα εμπαινε η παραπάνω δήλωση. :P

Το πλοίο, σύμφωνα με τον Π. Φυσσα, είναι αγορά της Joy Cruises για δρομολόγια στους Παξούς, με νέο όνομα Joy Blue Star.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Να πω μια εικασία δικη μου,αφού η joy cruises είχε το zanadu στην γραμμή τον διαποντιων νήσων μήπως ετοιμάζει το Ευτυχία για εκεί;;Πάντως τα  χαρακτηριστικά του ταιριάζουν για την γραμμή αυτή θεωρώ!!🤔

(Μην το πάρετε στα σοβαρά απλά μια δικη μου σκέψη)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...