Jump to content
Shipfriends

Απεβίωσε ο καπτα-Βασίλης Κωνσταντακόπουλος


Recommended Posts

Τεράστια απώλεια για όλη την εμπορική ναυτιλία.Ένας από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές που ανέδειξε η ελληνική εμπορική ναυτιλία κι ένας άνθρωπος με προσφορά στον τόπο του. Στην αγαπημένη του πατρίδα όπου έφτιαξε το μεγαλύτερο και καλύτερο εν Ελλάδι τουριστικό συγκρότημα κι άφησε κληρωδότημα το HELLAS LIBERTY.Είναι βέβαιο ότι χωρίς την συμβολή του το Liberty δεν θα είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Greek king of containers.Ο άνθρωπος αυτός ξεκίνησε από καπετάνιος.Πριν απογειωθεί στην Εμπορική ναυτιλία κι όντας ακόμη Πλοίαρχος ΕΝ γνώρισε την σύζηγό του Κάρμεν η οποία τον στήριξε αφάνταστα στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής του δραστηριότητας.ήταν ιδιαίτερα ευφυής και με απίστευτη διορατικότητα και με την αμέριστη βοήθεια της συζήγου του κατάφερε να φτιάξει μια εταιρεία από μηδέν και να την φτάσει στις πρώτες θέσεις μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Έφυγε λοιπόν ένας ξεχωριστός άνθρωπος κι ένας ευπατρίδης.Συλληπητήρια στους οικείους του.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

και ο νικος δροσος στο euro2day, εχει εναν λιτο και ουσιαστικο αποχαιρετισμο.

Το έργο και οι ημέρες του στέκουν για να μας θυμίσουν ότι αξίες όπως το ήθος και η εντιμότητα μπορούν να είναι συνώνυμα με την επιχειρηματικότητα.

Την ίδια εκείνη επιχειρηματικότητα που η μεταπολιτευτική Ελλάδα φρόντισε σχεδόν να ποινικοποιήσει, ορθώνοντας μυριάδες εμπόδια στην αυτόνομη ανάπτυξή της.

ηταν σοβαρη και σεμνη παρουσια, μακρια απο νεοπλουτισμους και επιδειξιομανια. μακαρι τα παιδια του να ειναι αξιοι συνεχιστες του.

Link to comment
Share on other sites

Ο κάπτα Βασίλης ήταν από εκείνους τους ευλογημένους που δεν έχασε την ανθρωπιά του σε όλη του τη ζωή. Εξαιρετικά επιτυχημένος, αυτοδημιούργητος, πρωτοπόρος, οραματιστής, δεν ξέχασε ποτέ από που ξεκίνησε.

Διάβασα κι αυτό που με συγκίνησε, καθώς απ ότι φαίνεται ο καπτά Βασίλης ήταν ψυχάρα!

Συλληπητήρια στους δικούς του ανθρώπους, η πορεία του και η εν γένει στάση του παραμένουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας!

Edited by kyr1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

On Tuesday 25th of January 2011, Captain Vassilis Constantakopoulos passed away at the age of 76 from respiratory failure. He was suffering from cancer.

The Captain left peacefully, having fulfilled his dreams and vision both for land and sea, with his heart and mind to the Greek shipping family, the company’s seamen and his beloved homeland, Messinia.

The funeral service will be administered in Athens, on Thursday 27th of January at 12:00 at the Church of Metamorphossis Sotiros (Agios Sostis – Syngrou Avenue).

The burial service will be held privately.

Instead of funerary wreaths, the family has asked that donations may be forwarded to the THORAX FOUNDATION - Research Center of Intensive and Emergency Thoracic Medicine. (tel. no: +30 210 7222934, Citibank Account Nr: 5500063302 – IBAN: GR82 0840 1040 0000 0550 0063 302).

www.costamare.com

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή της Μσσηνίας και ειδικά στην Πύλο είναι τεράστια. Εκτός του Costa Navarino που έχει γίνει πόλος έλξης για πολλές διασημότητες του πλανήτη , εκτός τους ελαιώνες με τα σπίτια που έχει φτιάξει έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ανάπτυξη τυου τουρισμού της περιοχής

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...