Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αν ξεφυλλίσουμε απο την αρχή της σεζόν την πορεία των ταχυπλοων , θα διαπιστώσουμε ότι τα περισσότερα ταχύπλοα έχουν βγάλει απο μια τουλάχιστον βλάβη . Αλοιμονο αν κλυδωνιζότανε η υπόσταση μιας εταιρείας απο μια βλάβη που απο ότι μας πληροφορεί  ο φίλος παραπάνω μάλλον ειναι παροδική και πιθανόν αύριο να επιστρέψει στα δρομολόγια του. Το Σουπερεξπρες μέχρι στιγμής έχει ανταποκριθει καλά σε ένα πολύ απαιτητικό δρομολόγιο .
Πρεπει να γινει κατανοητό και να μην συγκρίνεται σε καμιά περίπτωση η αξιοπιστία των συμβατικών με αυτή των ταχυπλοων . Τα ταχύπλοα έχουν πολυστροφες μηχανές , υποφέρουν απο φορτία  και μελτέμια κάνοντας  παραμορφώσεις και έχουν πολλές κοπώσεις που αντανακλούν στο μηχανολογικό τομέα !!! Δεν είναι συμβατικά που οι κοπώσεις είναι απειροελάχιστες . 

Τεχνικά το χαισπιντ 4 εχει την πιο σωστή διαχείριση , με μονο  δρομολόγιο λίγων προσεγγίσεων και ρεπο κάθε Τετάρτη όπου προλαβαίνουν να κανουν συντήρηση . Απο την άλλη η εταιρεία έχει κρατήσει χαμηλά τις εμπορικές προσδοκίες της απο το πλοιο αλλιώς σίγουρα θα το είχε φορτώσει περισσοτερο. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάτι το οποίο θα έπρεπε να είχε κάνει εξαρχής, αγοράζοντας ένα συμβατικό 10ετίας με υψηλότερη ταχύτητα. Τα χρηματα που έχασε με τα ταχύπλοα, θα μπορούσαν να είχαν επενδυθεί ορθότερα, χωρίς να προσπαθεί να μπει σε ένα χώρο και να γίνει κυρίαρχος χωρίς την απαραίτητη τεχνογνωσία. Με το SuperRunner ήταν μια χαρά. Την συμπαθώ πολύ σαν εταιρία και πραγματικά εύχομαι να εξελιχθεί, ορθότερα αυτή τη φορά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
5 hours ago, Takisg said:

Η γνώμη μου απο εκεί και μετά είναι ότι βγαίνει κερδισμένη και από το deal Golden star-Seajets!!! 

Χωρις να ξερουμε φυσικα αν η Golden κανει καμια τολμηρη κινηση συμβατικου.......

Link to comment
Share on other sites

Μακάρι να επενδύσει εκ νέου η Golden Star αλλά βλέπω πιο πιθανό, εάν λέω εάν βρεθεί το κατάλληλο τίμημα πράγμα δύσκολο να απεμπλακεί τελείως από την ακτοπλοΐα και τα αδέλφια Στεφάνου να αφοσιοθούν στην ποντοπόρο ναυτιλία!!!

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ said:

Χωρις να ξερουμε φυσικα αν η Golden κανει καμια τολμηρη κινηση συμβατικου.......

Η Golden Star Ferries μοιάζει περισσότερο με διαττων αστέρα παρά για το αστέρι της Βηθλεεμ.. 

Δεν μοιάζει να θέλει να οδηγηθεί σε κάτι περισσότερο, αλλά ότι σταδιακά θα αποχωρήσει απο την ακτοπλοΐα.

Το ενδεχόμενο να πούλησε 4 πλοία μαζί για να αποκτήσει ρευστότητα για να φέρει νέο πλοίο δεν φαίνεται ρεαλιστικό. 

Προσωπικά, θα ήθελα να δω την GSF να γίνει μια σταθερή επιλογή στον ακτοπλοϊκό χάρτη, με στοχευμενες/σταθερές δρομολογήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Η GSF ευκαιρίας δοθείσης θα κανει κίνηση, εξάλλου έχει δωσει δειγμα γραφής τοσα χρονια με τις επενδύσεις της και την ποιότητα των βαποριων της.. Δεν μπηκαν για να βγαλουν λεφτα, δεν εφαγαν χρηματιστήριακα λεφτα, ουτε πήραν θαλασσοδανεια.. Το γουστο τους κανουν με ιδια κεφάλαια.. Επομένως δεν χρωστανε σε κανεναν εξηγησεις για το τι κανουν και γιατί..

Link to comment
Share on other sites

Και 'γώ αν έβαζα κάπου τα λεφτά μου θα τα έβαζα στο ότι μετά από 10 χρόνια στην ακτοπλοΐα και 5 με ταχύπλοα κατέληξαν στο που θέλουν να κατευθυνθούν και θα πάνε σε κάποια κίνηση με προοπτική και το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Αυτό βέβαια είναι δικό μου συμπέρασμα και δεν αποκλείει αύριο να τους γυρίσει το μάτι και να αγοράσουν 10 ταχύπλοα μαζεμένα ούτε να τα πουλήσουν όλα και να κλείσουν.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

Σωστά όλα αυτά που λές, αυτό δε σημαίνει όμως πως δεν θα σχολιάζουμε η ψαχνόμαστε για το τι θα κάνουν.

Δεν είπα καπου σε αυτο που εγραψα οτι δεν πρέπει να ψάχνομαστε η να σχολιάζουμε νομίζω.. Απλα ειπα (ισως πιο άκομψα) οτι μην προδικαζουμε καταστασεις οταν δεν ξερουμε κάτι.. Αλλο το δεν ξερω και ρωτω, αλλο το δεν ξερω και κανω υποθέσεις και τελειως αλλο το δεν ξερω και εχω βγαλει και σχεδον σίγουρα συμπεράσματα. 

Link to comment
Share on other sites

Οποιος δει αυτη τη συνεντευξη δεν θα δυσκολευτει να καταλαβει νομιζω οτι ο ανθρωπος επιθυμει να απεμπλακει απ την ακτοπλοια..χθες.

 

Link to comment
Share on other sites

Διάττοντας Αστέρας σημαίνει κάτι περιστασιακό και η GSF βαδίζοντας προς τον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας της , μόνο περιστασιακή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί . Είναι μια εταιρεία με μια σταθερή παρουσία στη Ραφήνα όπως άλλωστε και η Fast Ferries και αμφότερες έχουν προσεγμένα και καλοσυντηρημενα  πλοία στην γραμμή που εξυπηρετούν χειμώνα καλοκαίρι . 

Η εταιρεία έκανε μια επιχειρηματική συμφωνία με τον Ηλιοπουλο η οποία περιλάμβανε την πώληση τεσσάρων πλοιων . Δεν γνωρίζω αν έπραξαν σωστά η λάθος ( άλλωστε μια επιχειρηματική κίνηση μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως απο την οπτική σκοπιά που την προσεγγίζει ο καθένας και με τα δεδομένα που αυτός γνωρίζει  ) , ο χρόνος θα δείξει , αλλά το ότι κράτησαν τα δυο καλύτερα πλοία του στόλου της (και τα πιο ακριβά ) , αυτό εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι δεν έχει στα άμεσα σχέδια της την απόσυρση της απο την ακτοπλοΐα .   

Τωρα αν θα κάνει κάποια κίνηση για επιπλέον πλοίο δεν ξέρω , αν όμως κάνει τότε η γνώμη μου συντάσσεται με αυτή του ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΑΝΑΡΗΣ, ότι αυτή θα πρέπει να εστιάζεται στο αύριο με ένα καλό συμβατικό , γρήγορο και νέο , που θα την πάει ένα βήμα παρακάτω . Σε διαφορετική περίπτωση καλύτερα είναι να μείνουν με τα δυο βαποράκια που είναι αξιόλογα. 

Link to comment
Share on other sites

50 minutes ago, MILTIADIS said:

Οποιος δει αυτη τη συνεντευξη δεν θα δυσκολευτει να καταλαβει νομιζω οτι ο ανθρωπος επιθυμει να απεμπλακει απ την ακτοπλοια..χθες.

οταν μιλα για την ποντοπορο ειναι τελειως αλλος ανθρωπος. μιλα χωρις συναισθηματισμους και εξαρσεις. ξερει τι θελει για την εταιρεια του και μεχρι που μπορει να παει και βεβαια κατανοει ολο το διεθνες περιβαλλον της ποντοπορου. νομιζω οτι ειναι απο τις καλυτερες παρουσιες του, ολα τα χρονια που ειναι στη δημοσιοτητα λογω ακτοπλοΐας.

οταν μιλα για την ακτοπλοια, αλλαζει το πραγμα. ξαναγυρνανε το συναισθημα και οι εξαρσεις.

4 σχολια.

  • εχει δικιο οτι οι covidoεπιδοτησεις μοιραστηκαν με φωτογραφικα κριτηρια
  • την κρατικη παρεμβαση τη θελουμε οταν ειναι να μη μας μπει ανταγωνιστης και για να μας δωσει και εμας χρηματα το κρατος, αλλα δεν τη θελουμε οταν ειναι για το χρονο ακινησιας και τις συνθεσεις των πλοιων μας ή οταν το κρατος μας ζητα να κανουμε τον εισπρακτορα του. εσωτερικη ακτοπλοϊα χωρις κρατικη παρεμβαση δεν γινεται να υπαρξει, γιατι εχει να κανει με τη διασφαλιση της εδαφικης συνεχειας της χωρας. αλλο οτι εδω ειμαστε μπανανια και δεν υπαρχει σταθερο πλαισιο.
  • τις επιβαρυνσεις (και οχι κρατησεις) υπερ τριτων πανω στο ναυλο (φπα, λιμανιατικα κλπ) τις παρουσιαζει ως φορο. δεν ειναι ετσι ακριβως. τα εχουμε συζητησει σε χωριστο τοπικ.
  • το σχεδιο του ΝΕΕ, για ανανεωση του ακτοπλοϊκου στολου με ευρωπαϊκους πορους, φαινεται οτι εχει ουρα πισω του. μακαρι να βγει κατι.
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θεωρώ πάντως πως οι Στεφάνου όσο και αν έχουν ταλαιπωρηθεί με το κομμάτι που ονομάζεται ακτοπλοΐα, δεν θα αποσυρθούν. Είναι 11 σχεδόν χρόνια τώρα μια σταθερή παρουσία στη Ραφήνα με πολύ αξιόλογα πλοία και παραμένει μια εκ των 2 βασικών εταιριών της γραμμής. Η πώληση των τεσσάρων πλοίων της στη Seajets για μένα είναι μια σωστη αναδιάρθωση, ώστε η εταιρία να μπει σε ρυθμό ανάπτυξης εκ νέου. Έδωσε τα ταχύπλοα που η ιστορία έδειξε ότι δεν μπορούσε να τα διαχειριστεί/εκμεταλλευτεί με τον πλέον αποδοτικό τρόπο, και έδωσε και ένα συμβατικό που εφάμιλλο του δεν υπάρχει σε αυτή την ηλικία και κατάσταση σε μια περίοδο που ακόμη διατηρεί υψηλή αξία σε συνάρτηση των παραπάνω. Όποτε εγώ από πλευράς μου αναμένω μια νέα κίνηση σε συμβατικό.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
10 hours ago, wysiwid said:

Η Golden Star …στην ιστοσελιδα της παρουσιάζει μονο ενα πλοιο.. το Superferry …

Εγινε κατι με το Super express??

Δεν ξέρω που κοιτάς αλλά εγώ μια χαρά το βλέπω το super express στο στόλο, μάλιστα ακόμα δεν έχουν αφαιρέσει ουτε το superferry II.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...