Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 825
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

10 η ωρα θα ξεκινανε τα ταχυπλοα,τοσο απο Πειραια το ενα οσο και το αλλο απο Συρο? Κατάλαβα πως διαμαρτυρηθηκαν οι Αφοι.Εμενα προσωπικα ( GSF Ultras μηξεχνιοαμστε 😛 ) μια χαρα μου φαινεται η ωρα. Απο τον Πειραιά ολα τα λιμανια με μια ταχυτητα 30-40 μιλια εισαι σε 2-3 ωρες στα νησια, πιανεις την ωρα του check-in/check-out και η κινηση ειναι πολυ λιγοτερη στο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

Θα τη κανουν τελικα τη δρομολογηση?Η θα τσινισουν.

Αν ναι θεση στο λιμανι εχουν βρει,μια κοντα στο σταθμο θα βοηθησει και λογω ωρας.

Link to comment
Share on other sites

Συμφώνω μαζί σου για την ώρα και ίσως με ένα ελκυστικό εισητήριο ( σίγουρα φθηνότερο από του ηλιόπουλου ,που είναι πανακριβό) και μαζί με το πλεονέκτημα ,ότι κερδίζεις δύο ώρες ύπνο σε σχέση με τις πρωινές αναχωρήσεις ,μπορεί να προσελκύσει κόσμο.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα πάντως μια χαρά μου φαίνεται η ώρα, εγώ εύκολα θα το προτιμούσα απ'το να φύγω 7! Όχι μόνο κερδίζεις τη μέρα, αλλά τη χαίρεσαι κιόλας γιατί τι να το κάνω αν είμαι στο πόδι απ'τις 5.30! Στο κάτω κάτω ας δοκιμάσουν και καμιά άλλη ώρα πέρα απ'το κλασικό στις 7, ας δώσουν και καμια επιλογή ακόμα στον κόσμο. Και στο Σαρωνικό πχ έχει τόσα χρόνια δρομολόγιο στις 10 που πάει και τόσο καλά μάλιστα, πάλι για ταξίδι 2-3,5 ωρών! Και σίγουρα όπως ειπώθηκε μπορούν πολύ εύκολα να έχουν λίγο χαμηλότερη τιμή, ως ένα (ακόμα) πλεονέκτημα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι μονο αυτο κερδιζεις κ το κοσμο που ερχεται με αεροπλανο το πρωι κ δεν προλαβαινει τα πρωινα κ καθονται  αναγκαστικα μεχρι το απογευμα

Link to comment
Share on other sites

Όπως επισης και η ταυτόχρονη αναχώρηση απο τον Πειραια εχει και σαν αποτέλεσμα και ταυτόχρονες αφίξεις στα νησια που δυστυχώς ειναι περιορισμένες η υποδομές με αποτέλεσμα να κυριαρχεί ένα χάος στη λιμενική ζώνη. Επισης θα επισημάνω το πόσο εξυπηρετικό ειναι το δρομολόγιο του speed runner που αναχωρεί στης 12:00 άρα γιατί όχι και στης 10:00!!!!

Link to comment
Share on other sites

Μετά τις τελευταίες φήμες για τα περί δρομολόγησης ταχύπλοων στις Σποράδες έχω να σχολιάσω πως η εταιρεία δεν έχει μακροπρόθεσμη στρατηγική.Οι αδελφοί είναι συμπαθητικοί φαίνονται καλοί άνθρωποι νοικοκύρηδες αλλά πιστεύω πως εδώ πάλι το χαλάνε.Η συμπεριφορά για άλλη μια φορά είναι ερασιτεχνική και χαρακτηρίζεται στο ''ότι κάτσει''.Για μένα πρέπει τουλάχιστον το ένα ταχύπλοο να φεύγει από Πειραιά στις 10.00. Κατα την άποψη μου είναι εμπορική ώρα αναχώρησης για τους λόγους που έχετε αναφέρει αλλά και για άλλον ένα λόγο.Η ώρα άφιξης στα νησιά είναι μετά τις 12-13 και οι επιβάτες μπορούν να ''μπουν'' στα δωμάτια που έχουν κλείσε και όχι να περιφέρονται με τις βαλίτσες στο χέρι.Άλλωστε η hsw αποχώρησε από Σποράδες,παλαιότερα η ΝΕΛ και άλλοι.Αυτό σημαίνει πως τα ταχύπλοα ανέκαθεν δε πετύχαιναν αυτό που ήθελαν οι εταιρείες τους στις Σποράδες.

Edited by proud_ionian
λινκ
Link to comment
Share on other sites

Αν και η ανάγνωσή σου είναι απόλυτα τεκμηριωμένη εγώ θα υπέθετα πέρα από τα όσα αναφέρεις ότι (εάν τελικά ισχύουν οι φήμες) ίσως αποφάσισαν ότι  δεν είναι διατεθιμένοι ή δεν μπορούν να αντέξουν έναν ακόμη οικονομικό πόλεμο όπως αυτόν της περασμένης χρονιάς στη Ραφήνα, που ειναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί και φέτος εάν τελικά γίνουν αυτά τα δρομολόγια.

Επίσης κάπου είχε γραφτεί οτι ο Ηλιόπουλος είχε κάνει προσφυγή (στο ΣτΕ νομιζω; ) για τα δρομολόγια των μικρών ταχυπλόων που σημαίνει ότι, αν ισχύει και αυτό, θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξή τους.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι η προσφυγή που γνωστοποιήθηκε αφορά τη δρομολόγηση των συμβατικών στο Ηράκλειο, εξού και η αναβολή στο ΣΑΣ για την εξέταση του αιτήματος για αλλαγή της ώρας αναχώρησης από το Ηράκλειο.

Δε μπορώ να κρίνω αν είναι καλή ή όχι η απόφαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ, για δρομολόγηση στις Σποράδες, αλλά έχει μια βάση και πιθανή προοπτική. Για το ένα σίγουρα, για τα δύο όμως? 

Link to comment
Share on other sites

Χωρις να ξέρω κάτι. 1 πανω και 1 κάτω μαλλον θα ειναι.  Επιβεβαιώνεται μαλλον αυτο που είπαμε κατ'ιδίαν κε @gtogias ;-)

 

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

@Petros P Το δημοσίευμα του ΑΠΕ αναφέρει αίτημα και για τα δύο ταχύπλοα. Η απορία μου είναι για τη βιωσιμότητα και των δυο στη γραμμή, με ή χωρίς προέκταση στον Βόλο. Αν πάρουμε ως δεδομένη την κίνηση των δυο τελευταίων ετών και το σημαντικά μικρότερο κόστος, με βάση όσα ξέρουμε, των δύο ταχύπλοων σε σχέση με το γατάκι, τότε ίσως βγαίνουν τα νούμερα.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως η αλλαγή στα σχέδια για τη δρομολόγηση των δυο μικρών ταχύπλοων της Golden Star Ferries, που αντί για την έγκριση που πήραν για τις 10:00 την έναρξη των δρομολογίων τους έχει σχέση ότι στο τελικό προορισμό τους θα φτάνουν στις 2:00 τα ξημερώματα αντί για τις 23:00 που ήταν αρχικά σχεδιασμένα. Και ότι δεν επέτρεψαν την αφαίρεση κάποιων λιμανιών από το δρομολόγιο τους έτσι ώστε εάν αναχωρούσαν στις 10:00 να έφταναν σε κάποια φυσιολογική ώρα στο Πειραιά??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

H εταιρεία δεν έχει περάσει ακόμα στην ιστοσελίδα της τα δύο νέα ταχύπλοα ούτε και τα δρομολόγια που πρόκειται να ξεκινήσουν στις Σποράδες!!!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ πιο πλούσια σε υλικό και σε στοιχεία η νέα σελίδα της Golden Star Ferries αλλά την βρίσκω λιγάκι δύσχρηστη!! Ενώ στο κινητό δεν εμφανίζεται καλά για να μπορέσω να περιηγηθώ. Στα στοιχεία της εταιρείας πρέπει να αναφέρουν ότι πλέον πέρα από τη Ραφήνα που κάνουν δρομολόγια προς Κυκλάδες, πρέπει να κάνουν αναφορά στο Ηράκλειο-Κυκλάδες, στις Σποράδες από Θεσσαλονίκης/Βόλου

Link to comment
Share on other sites

Παλι καλά γιατί νομιζα οτι μόνο εγώ δεν μπορώ να δω την σελίδα απ το κινητό.

11 hours ago, 94867 said:

Στη φωτογραφία του https://goldenstarferries.gr/ο-στόλος-μας/ εικονίζεται η πρύμνη του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. της Fast Ferries !

Φάουλ 😂

Link to comment
Share on other sites

Ναι, παιδιά, στα κινητά δε βγαίνει καλά. Ενώ η προηγούμενη ήταν αστέρι, τα έβλεπες όλα τέλεια. Τώρα δε βγαίνουν ούτε τα δρομολόγια. Δε μπορείς να κυλήσεις τη μπάρα δεξιά για τα υπόλοιπα λιμάνια, είναι σταθερός ο πίνακας μόνο στο λιμάνι αναχώρησης. :(

Link to comment
Share on other sites

Λογικά δεν πρέπει να έχει τελειώσει η έκδοση για κινητά γιατί αποκλείεται να ελεγχθηκε από κάποιον και να έδωσε το όκ για να βγει έτσι 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...