Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη παρουσίασε το ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ στη δεξιά κύρια μηχανή.

Περισσότερα στο site της Ναυτεμπορικής.

ναυτεμπορικη

Απαγόρευση απόπλου μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ - Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005

Bλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή παρουσίασε σήμερα το πρωί το Ε/Γ - Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» (ΝΠ 10599) περίπου δύο ώρες μετά τον απόπλου για Καβάλα και ο πλοίαρχός του ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Μύρινας ότι πρόκειται να καταπλεύσει στην Καβάλα με μικρή καθυστέρηση.

Το πλοίο με 68 επιβάτες εκτελούσε το δρομολόγιο Μύρινα - Καβάλα - Σαμοθράκη - Λήμνος - Μυτιλήνη - Ψαρά - Λαύριο.

Με τον κατάπλου του πλοίου στην Καβάλα θα απαγορευτεί ο απόπλους του, μέχρι αποκαταστάσεως της βλάβης.

ΥΕΝ

θυμηθειτε πως μεταφερουμε κειμενα απο αλλους δικτυακους τοπους

c3po

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τι έχουν τα έρημα και χτυπάνε??

Σε δέστρα του λιμένα Μυτιλήνης προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά του, χθες το βράδυ, το Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν. Π. 10599, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του από το λιμάνι, με 35 επιβάτες, 2 Φ/Γ και 7 Ι.Χ.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε μόνο εσωκοίλωμα, μήκους 40 εκατοστών, στη δεξιά πλευρά του πλοίου ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός επιβαίνοντος και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων.

Από τη Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, επετράπη ο απόπλους του πλοίου μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγη ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Βλάβη υπέστη το Σάββατο το ΣΑΟΣ ΙΙ στις 06:30 το απόγευμα κατά το δρομολόγιο από Σκιάθο προς Βόλο με 79 επιβάτες και έμεινε ακινητοποιημένο για λίγο έξω από το Τρίκερι όταν βούλωσε κάποιο φίλτρο καυσίμου. Η βλάβη αποκαταστάθηκε και το πλοίο συνεχίζει κανονικά.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ήδη ανέφερε ο express skiathos το ΣΑΟΣ ΙΙ έπαθε βλάβη το Σάββατο, για δείτε κάποιες λεπτομέρειες που γράφει η ΑΥΡΙΑΝΗ:

Ακυβερνητο το ΣΑΟΣ ΙΙ μεσοπελαγα.

Δυο ώρες αγωνίας έζησαν το Σάββατο το απόγευμα οι επιβάτες του ΣΑΟΣ ΙΙ, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο καθώς ακινητοποιήθηκαν οι μηχανές του μεσοπέλαγα, ενώ κανείς από το πλήρωμα δεν τους ενημέρωνε για το τι είχε συμβεί.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της ΣΑΟΣ εκτελούσε το δρομολόγιο από την Αλόννησο, τη Σκόπελο και τη Σκιάθο με προορισμό το Βόλο μεταφέροντας 79 επιβατες, 71 ΙΧ και 8 ΦΓ.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και ενώ ήταν στη μέση της διαδρομής από τη Σκιάθο με προορισμό το Βόλο, οι δυο μηχανές του πλοίου ακινητοποιήθηκαν.

Το Σαος ΙΙ έμεινε ουσιαστικά ακυβέρνητο, έρμαιο των κυμάτων και των άνεμων οι οποίοι ήταν ευτυχώς μικρής έντασης...

Επί μιάμιση ώρα κανείς από το πλήρωμα δεν ενημέρωσε τους επιβάτες για το τι είχε συμβεί με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν και να αρχίσουν να τηλεφωνούν απεγνωσμένα στους δικούς τους ανθρώπους και τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ούτε ο πλοίαρχος ενημέρωσε τους επιβάτες από τα μεγάφωνα, όπως επιβάλλεται σε αυτές τις περιπτώσεις με βάση της οδηγίες που έχουν δοθεί από τις λιμενικές αρχές. Μετά το μπλακ άουτ των μηχανών, υπήρξε και μπλακ άουτ στην ενημέρωση των επιβατών με αποτέλεσμα να επιτείνεται η αγωνία τους.

Οι ναυτιλιακοί συντάκτες ενημέρωσαν τους λιμενικούς του γραφείου τύπου του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας οι οποίοι αγνοούσαν πως το ακτοπλοϊκό πλοίο είχε ακινητοποιηθεί μεσοπέλαγα. Οι αξιωματικοί του Θαλάμου Επιχειρήσεων του ΥΕΝ είναι άγνωστο αν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως από το πλοίαρχο του ΣΑΟΣ ΙΙ ώστε να ενημερώσουν με τη σειρά τους το Γραφείο Τύπου και τους ναυτιλιακούς συντάκτες για το ατύχημα.

Τελικά σύμφωνα με επικοινωνία του πλοίαρχου με τους λιμενικούς, οι δυο μηχανές είχαν ακινητοποιηθεί καθώς βούλωσαν τα φίλτρα πετρελαίου.

Το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του με προορισμό το Βόλο με μειωμένη ταχύτητα, ενώ για λόγους ασφάλειας το συνόδευε σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Στην Κύμη, βλάβη παρουσιάστηκε στον «εργάτη» της άγκυρας του πλοίου ΣΑΟΣ 2. Η βλάβη αποκαταστάθηκε όμως το πλοίο απέπλευσε με τέσσερις ώρες καθυστέρηση στις 13.00 το μεσημέρι.

Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με το marinews

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Απώλεια της αριστερής άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599, διαπιστώθηκε σήμερα και περί ώρα 11:45, στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, κατά την διάρκεια φόρτωσης του ανωτέρω πλοίου, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για λιμένα Σαμοθράκης την 12 :00.

Από τη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου και διενεργήθηκε έκτακτος έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, κατά τον οποίο, εκτός από την απώλεια της άγκυρας, διαπιστώθηκε και βλάβη του αριστερού βαρούλκου αυτής.

Μετά από την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα, επετράπη η εκτέλεση ενός ταξιδιού από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και επιστροφή και το πλοίο απέπλευσε περί ώρα 15:55, με 106 επιβάτες, 14 οχήματα και 11 φορτηγά.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Το γεγονός από το ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ας δούμε το λόγο που χρειάστηκε το ΣΑΟΣ ΙΙ να ξανανέβει στη δεξαμενή.

Η ζημιά της προπέλας αποκαταστάθηκε αφού έγινε εξαγωγή της από τον άξονα, μεταφορά της σε μηχανουργείο όπου έγινε σφυρηλάτηση και ζυγοστάθμιση της.

Προφανώς εννοούν κάποιο πτερύγιο της προπέλας και όχι τον ελικοφόρο άξονα.

Κατά την εξαγωγή της προπέλας διαπιστώθηκε ότι στο λάστιχο στεγανοποίησης της είχε προξενηθεί παραμόρφωση από τον κάβο την ώρα του ατυχήματος.

Επειδή δεν ήταν δυνατή η άμεση εξεύρεση νέου ελαστικού από την Ευρώπη, τοποθετήθηκε άλλο μεταχειρισμένο προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα δρομολόγια του πλοίου.

Είναι τα ανταλλακτικά που περίμεναν από το εξωτερικό

Link to comment
Share on other sites

το Saos II αν δε με απατα η φθινουσα μνημη μου, εχει τουμπαριστες μηχανες και οχι pitch. οποτε το πιο λογικο ειναι να βγηκε η προπελα (οχι πτερυγιο), να εγιναν ολα αυτα που λεει παραπανω και να ξαναφορεθηκε η προπελα.

πριν απο κατι χρονια, ενα αλλο ferry (με τουμπαριστες) ειχε οργωσει τα αβαθη ενος νησιωτικου λιμανιου. η μια προπελλα ειχε γινει σαν της μουρλης τα μαλλια. το πλοιο ανεβηκε δεξαμενη η προπελλα πηγε σε μηχανουργειο για σιδερωμα κλπ, μεχρι να ερθει καινουργια προπελλα απο το εξωτερικο.

ελπιζω η ζημια στο Saos ΙΙ να σταματα στην προπελλα, γιατι στην αλλη περιπτωση πολλα ειχαν ακουστει και εκ τοτε κουτσαινει.

Link to comment
Share on other sites

Άσχετο, έπρεπε να πάει άνθρωπος στην Ισπανία για να φέρει το ανταλλακτικό του Σάος 2;

Αφού από εκεί είναι η εταιρεία που είχε κατασκευάσει το σύστημα στεγανοποίησης του τελικού άξονα. Δε νομίζω ότι πήγε άνθρωπος της εταιρείας στην Ισπανία, αλλά να ήρθε άνθρωπος από την Ισπανία με τα ανταλλακτικά και να επιβλέψει ίσως την επισκευή

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Προβλημα με την αγκυρα ειχε το ΣΑΟΣ ΙΙ χτες το απογευμα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη με 89 επιβάτες, ότι κατά τη διάρκεια απόπλου εκδηλώθηκε αδυναμία άπαρσης της αριστερής άγκυρας με αποτέλεσμα την πόντιση αυτής με την καδένα της εντός του λιμένα.

Πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Αλεξανδρούπολη

Σε μη κανονική τήρηση του ημερολογίου γεφύρας διαπιστώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ότι είχε προβεί ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599, λόγω ψευδών εγγραφών και μη γνωστοποίησης βλάβης που δεν γνωστοποίησε στη Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης.

Άμεσα, Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων προέβη σε διενέργεια έκτακτης επιθεώρησης κατά την οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη βλάβης του εξωτερικού στόμιου (όκιο) της αλυσίδας της δεξιάς άγκυρας, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης εκδοθέν μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής νόμιμων κυρώσεων.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Μνημείο η ανακοίνωση της ΣΑΟΣ. από το blog samothrakisnea2.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 13.03.2016 ΤΟΥ ΣΑΟΣ ΙΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό πως τα δρομολόγια του Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599, της Κυριακής 13 Μαρτίου 2016 δεν θα πραγματοποιηθούν λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο όκιο της αλυσίδας δεξιάς άγκυρας. Αρμόδια συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς προς τούτο.
 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία μας είχε αιτηθεί εγγράφως προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ήδη από την 28.01.2016, την χορήγηση άδειας πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης επί του ανωτέρω πλοίου, αφενός μεν προς αποφυγή τυχόν έκτακτων βλαβών επ’ αυτού, αφετέρου δε με γνώμονα την συντομότερη δυνατή ακινησία του κατά τη διάρκεια του επικείμενου υποχρεωτικού ετήσιου δεξαμενισμού του. Μεταξύ των αιτούμενων εργασιών ήταν και η συντήρηση των όκιων των καδενών αγκυρών. Το εν λόγω αίτημα παραμένει έως και σήμερα αναπάντητο, εν αναμονή, σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, της απάντησης του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Το βράδι της Παρασκευής 11 Μαρτίου, το Ε/Γ – Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ κατέπλευσε στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Δεδομένης της επιδείνωσης που εμφάνιζε το όκιο της δεξιάς καδένας της άγκυρας, της ανάγκης για άμεση αποκατάσταση της βλάβης και εκμεταλλευόμενοι την αργία του πλοίου την επόμενη ημέρα, αιτηθήκαμε την άμεση επισκευή αυτού, μέσα στο χρονικό περιθώριο των 36 περίπου διαθέσιμων ωρών έως το πρώτο δρομολόγιο της Κυριακής. Ωστόσο, η σχετική άδεια εκ μέρους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης εκδόθηκε 24 ώρες αργότερα. Καθιστώντας αδύνατη την πραγματοποίηση των δρομολογίων του πλοίου για τη σημερινή ημέρα.
 
Η γραφειοκρατία καλά κρατεί!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Σάος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη 

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης για θραύση του δεξιού συρματόσχοινου συγκράτησης καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΣ ΙΙ” Ν.Π.10599, κατά την εκφόρτωση οχημάτων, μετά τον κατάπλου του στο λιμένα Σαμοθράκης εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη. Το “ΣΑΟΣ ΙΙ” εκτέλεσε ένα μεμονωμένο πλου, κενό φορτίου και επιβατών, προς το λιμένα Αλεξανδρούπολης, όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του από την οικεία Λιμενική Αρχή μέχρι την διενέργεια επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Μηχανολογική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Σαος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης για δυσχέρεια πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΟΣ ΙΙ” Ν.Π.10599 στον οικείο λιμένα, λόγω μηχανολογικής βλάβης,εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σαμοθράκη, με τριακόσιους τριάντα (330) επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΑΟΣ ΙΙ”, ενώ μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και  την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για το ανεκτέλεστο δρομολόγιο του Ε/Γ-Ο/Γ Σαος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη στις 28/12/18

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599 για περιστατικό βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του.

Το ανωτέρω πλοίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Αλεξανδρούπολης προς λιμένα Σαμοθράκης στις 15:30 με ογδόντα επτά (87) επιβάτες, έξι (06) Ι.Χ., δέκα (10) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα την κλάση νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η ζημιά στην αριστερή μηχανή ήταν πολύ σοβαρή και για αυτό έχει συμπληρώσει 4 μήνες δεμένο. Σήμερα έφτασε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης η νέα μηχανή του Σαος ΙΙ. Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα του πλοιοκτήτη του στο Facebook.

57442710_2174093969304328_2319632409739395072_n.jpg58994546_2174094102637648_3893000413414162432_n.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Σαος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π.10599, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από λιμένα ν. Σαμοθράκης, παρουσιάστηκε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ενώ κατόπιν αδυναμίας πρόσδεσης αρχικά αγκυροβόλησε στη θαλάσσια περιοχή της λιμενολεκάνης, και στη συνέχεια κατέπλευσε με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής.

Οι 243 επιβάτες, τα 44 Ι.Χ., τα 11 Δ/Κ και τα 07 Φ/Γ, που επέβαιναν στο ανωτέρω πλοίο αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο του ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' την 15:30 για λιμένα ν. Σαμοθράκης παρέμεινε ανεκτέλεστο, ενώ επιβατικό κοινό πρόκειται να εξυπηρετηθεί με έκτακτο δρομολόγιο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το πρόβλημα προέκυψε από τη κακή ποιότητας καυσίμου 

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι κατά τον κατάπλου του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκε πρόβλημα λόγω κακής ποιότητας καυσίμων (κράτημα μηχανής). Προκειμένου το ΣΑΟΣ ΙΙ να συνεχίσει τα δρομολόγιά του απαιτείται επιθεώρηση. Η επιθεώρηση θα πραγματοποιηθεί μόλις αφιχθεί ο επιθεωρητής από την Αθήνα. Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του ΣΑΟΣ ΙΙ προς Σαμοθράκη και επιστροφή. Πιθανή ώρα δρομολογίου γύρω στις 22:00-22:30. 
Για την επιπλέον εξυπηρέτηση του κοινού λόγω του ανωτέρω προβλήματος θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δρομολόγιο του ΕΓ-ΔΡ ΖΕΦΥΡΟΣ από και προς Σαμοθράκη σήμερα 28.06.2019 με ώρα αναχώρησης από Σαμοθράκη στις 17:00 και ώρα αναχώρησης από Αλεξανδρούπολη στις 19:00.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ  Ε/Γ – Δ/Ρ ΖΕΦΥΡΟΣ 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28.06.2019 

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 19:00
ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ   17:00

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι κατά την άφιξη του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης παρουσιάστηκαν ενδείξεις στην αριστερή κύρια μηχανή που απαιτούν διερεύνηση ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα. Ως εκ τούτου τα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου της Τρίτης 6/8/2019 δεν θα πραγματοποιηθούν. 
Η εταιρεία μας έχει ήδη δρομολογήσει την εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων με το ΕΓ-ΔΡ ΖΕΦΥΡΟΣ για την μεταφορά των επιβατών του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΣ ΙΙ και εντός της ημέρας προβλέπεται η ολοκλήρωση των εργασιών και επιθεωρήσεων στο ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ ώστε να δρομολογηθεί άμεσα. Παράλληλα είμαστε ήδη σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας προκειμένου να μεταφερθούν τα οχήματα με άλλο πλοίο. 
Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Σαος ΙΙ στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 10599 για ανεύρεση ρινισμάτων (γρέζια) στην αριστερή κύρια μηχανή και ανάγκη περαιτέρω ελέγχου προς την διαπίστωση της αιτίας προέλευσής τους.

Το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΑΟΣ ΙΙ'', το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, κατέπλευσε στο λιμένα Αλεξανδρούπολης όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα. 

Με μέριμνα της εταιρείας τα δρομολόγια εξυπηρετούνται από έτερο πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...