Jump to content
Shipfriends

Δρομολόγια Ν.Δ Κρήτης


Recommended Posts

Συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη, Απ. Βουλγαράκη, θα έχει μέσα στις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Γαύδου, Στρατής Λαμπάκης, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού.

Quote
Ο κ. Λαμπάκης επεσήμανε ότι θα πρέπει το πλοίο που θα δρομολογηθεί να μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον διακόσια άτομα, ώστε να εξυπηρετεί και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Θα έχουμε και με την ΑΝΕΝΔΥΚ συνάντηση να δούμε τι σκοπό έχει για το επιβατηγό, διότι το οχηματαγωγό υπάρχει. Επίσης, αν στην περίπτωση που δεν βρεθεί οχηματαγωγό - επιβατηγό, τότε πρέπει να γίνει διπλή δημοπρασία ξεχωριστά για επιβατηγό και ξεχωριστά για οχηματαγωγό».

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο πρόεδρος της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Νοτιοδυτικής Κρήτης (ΑΝΕΝΔΥΚ), κ. Γιάννης Μπραουδάκης, ζήτησε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της περιφερειακής ενότητας Χανίων, «να υπάρξει παράταση στην ισχύ του πρωτοκόλλου που μέχρι και πέρυσι υπήρχε και επέτρεπε στα πλοία της εταιρίας να πιάνουν στη Γαύδο». Η ισχύς του πρωτοκόλλου έπαψε από τον Ιούλιο του 2010 με βάση οδηγία της Ευρωπαϊκής Eνωσης με την οποία πλοία ανοικτού τύπου, όπως αυτά που εξυπηρετούσαν τη Γαύδο, δεν μπορούν να εκτελούν δρομολόγια πέραν των 21 ναυτικών μιλίων. Η απόσταση μεταξύ Σφακιών και Γαύδου είναι 24 ναυτικά μίλια.

Πηγη: ΕΞΠΡΕΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρόταση διενέργειας μειοδοτικού διαγωνισμού για τη ναύλωση πλοίου που θα εκτελεί δρομολόγια από και προς την ακριτική Γαύδο, θα καταθέσει άμεσα στο ΥΘΥΝΑΛ, πρώτα η πρόταση αυτή εγκριθεί, από το δημοτικό συμβούλιο Γαύδου. Με τους όρους να είναι καθορισμένοι κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξυπηρετείται και η εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αποφασίστηκαν χθες -και τα οποία μένει να γίνουν πράξη- με τον διαγωνισμό που θα διενεργηθεί, η Γαύδος από τις αρχές Φεβρουαρίου έως τις 15 Απριλίου θα εξυπηρετείται από δύο πλοία, ένα επιβατηγό χωρητικότητας 40 ατόμων και ένα οχηματαγωγό. Από τις 16 Απριλίου έως και τις 15 Ιουνίου το νησί θα εξυπηρετείται από δύο πλοία, ένα επιβατηγό χωρητικότητας 75 ατόμων και ένα οχηματαγωγό, ενώ από τις 16 Ιουνίου και μετά θα δρομολογηθεί ένα πλοίο, το «Σαμαριά» της ΑΝΕΝΔΥΚ, στο οποίο θα γίνουν οι αναγκαίες μετατροπές, ώστε να πληροί τους αναγκαίους όρους και προϋποθέσεις, αλλά και να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

Σε δημόσια δέσμευση ότι το πλοίο «Σαμαριά» θα μετασκευαστεί και θα δρομολογηθεί εγκαίρως, δηλαδή από τις 16 Ιουνίου και μετά, προχώρησε ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ Γιάννης Μπραουδάκης.

Link to comment
Share on other sites

Η συμβιβαστική πρόταση, η οποία μένει να συζητηθεί και να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο Γαύδου, προβλέπει την άμεση διενέργεια μειοδοτικού διαγωνισμού από το αρμόδιο Υπουργείο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού, με τους όρους να είναι καθορισμένοι κατά τέτοιο τρόπο , ώστε να εξυπηρετείται και η εταιρεία ΑΝΕΝΔΥΚ

...Σε δημόσια δέσμευση ότι το πλοίο «Σαμαριά» θα μετασκευαστεί και θα δρομολογηθεί εγκαίρως, δηλαδή από τις 16 Ιουνίου και μετά, προχώρησε ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ Γιάννης Μπραουδάκης.

Ωραία λύση. Δεν ξέρω ποιος διαγωνισμός που ακόμα δεν έχει γίνει θα έχει βρεί πλοία για να ξεκινήσουν δρομολόγια από χθες. Πως θα γίνει διαγωνισμός για διαφορετικά πλοία κάθε τρίμηνο, και φυσικά με τι χαρτιά θα λάβει μέρος (και θα κερδίσει διαγωνισμό) ένα πλοίο που δεν έχει συμμορφωθεί με τους απαραίτητους κανόνες. Αναρωτιέμαι δε αν στον ίδιο διαγωνισμό θα υπάρχει και η ακόλουθη φωτό (πηγή) συνημμένη.

3655574520_d830c548e5_b.jpg

Η λογική του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από το site της ΑΝΕΝΔΥΚ διαβάζουμε ότι θα έχει αυτά τα δρομολόγια προς τη Γαύδο, όπου οι ώρες θα ανακοινωθούν σύντομα

ΧΩΡΑ ΣΦΑΚΙΩΝ – ΓΑΥΔΟΣ:

• 4 – 5 δρομολόγια εβδομαδιαίως με αναχώρηση ώρα 09.30 και επιστροφή στης 18.30. Παραμονή του πλοίου μέχρι και 5 ώρες στη Γαύδο.

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑ – ΓΑΥΔΟΣ:

• 2 δρομολόγια εβδομαδιαίως με αναχώρηση ώρα 08.30 και επιστροφή στις 19.00. Παραμονή του πλοίου μέχρι και 3 ώρες στη Γαύδο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια νέα εταιρεία μπήκε στη Γαύδο. Πρόκειται για την Gavdos Lines με το μικρό επιβατηγό Γαύδος Εξπρές Ι (το πρώην Άρης που ήθελε να δρομολογηθεί στην Αίγινα περυσι). Το Άρης ανήκει στην εταιρεία του κ. Δρακοπουλου και μέχρι πέρυσι έκανε εκδρομές τους επιβάτες του Πλατυτέρα των Ουρανών από την Αίγινα στη Μονή (νησάκι απέναντι από τη Πέρδικα)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

To ΓΑΥΔΟΣ ΣΤΑΡ έχει σταματήσει τα δρομολόγια από Ρέθυμνο προς Γαύδο.

Αντίθετα, κατοχυρώθηκε στην κοινοπραξία ΑΝΕΝΔΥΚ - Ναυτοτεχνική η γραμμή Σφακιά - Γαύδος μέχρι 31/10/2011. Θα δουλεύει σαν Φ/Γ-Ο/Γ το ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ και σαν Ε/Γ το Γαύδος Στάρ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Την επομενη βδομαδα θα φυγουν και οι υπολοιποι επιβατες B)

Ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ των οδηγών, σημειώθηκαν αργά χθες το μεσημέρι, στο λιμανάκι της Γαύδου.

Μετά από σημαντική καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου - λόγω των καιρικών συνθηκών - η εταιρία που διαχειρίζεται τα δρομολόγια της γραμμής 'έκοψε' υπεράριθμους με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς ποιος τελικά θα επιβιβαστεί και ποιος όχι...

Συγκεκριμένα αφού οι πολίτες έφτασαν με τα αυτοκίνητα τους στο λιμάνι τους ενημέρωσαν ότι πρέπει να πάνε στο γκισέ να κόψουν εισιτήρια. Αυτοί που ήταν μπροστά πρόλαβαν και έκοψαν τα εισιτήρια τους και επιβιβάστηκαν στο πλοίο. Όμως περίπου 20 αυτοκίνητα και περίπου 100 επιβάτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν με αποτέλεσμα να γίνει ο χαμός.

Αυτοί που ήταν πάνω στο πλοίο έβριζαν αυτούς που ήταν κάτω γιατί ήθελαν να ξεκινήσει το πλοίο ενώ οι έξω από το πλοίο ήθελαν να ανέβουν και αυτοί. Έτσι κατέλαβαν τον καταπέλτη του πλοίου. Η εταιρεία έμεινε αμέτοχη στο όλο θέμα ενώ οι τουρίστες ζητούσαν να τους διαβεβαιώσουν πως θα έβαζαν έκτακτο δρομολόγιο σήμερα το πρωί όμως κανείς δεν τους έδινε απάντηση. Το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο είναι για την ερχόμενη Παρασκευή. Τι θα γίνουν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί που πρέπει να επιστρέψουν στις δουλειές τους;

Κανείς δεν ξέρει ακόμη. Πάντως όσοι έμειναν πίσω αλλά και όσοι τελικά ταξίδεψαν ετοιμάζουν μαζικές μηνύσεις κατά της εταιρείας.

Μετά από αρκετή ώρα το πλοίο έφυγε και τώρα αυτοί που έμειναν πίσω ελπίζουν σε κάποιο...θαύμα

http://www.newsit.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πλώρη για Αγιά Ρουμέλη, Λουτρό και Γαύδο βάζει σήμερα το πρωί το «Δασκαλογιάννης», δίνοντας τέλος στην πολυήμερη ομηρεία παραθεριστών, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους, στη συσσώρευση σκουπιδιών, αλλά και στην έλλειψη πετρελαίου. Το πλοιο θα κάνει το δρομολόγιο ως Ro-Ro

Πηγή: ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Νέα προβλήματα για την γραμμή της Γαύδου, που ίσως -και εν μέρει- να εξηγούν και τα "Μυστήρια του Μεσολογγίου".

[...]Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε ο Δήμος ενδέχεται να μισθώσει το σκάφος "Gavdos Express", προκειμένου να γίνουν κάποια δρομολόγια προς την Κρήτη.

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

Αποκατασταθηκε εδω και μια εβδομαδα περιπου η συνδεση Παλαιοχωρας-Γαυδου η οποια ειχε διακοπει για αρκετες μερες καθοτι εκρεμουσε η υπογραφη της νεας συμβασης αναθεσης υπηρεσιας μεταξυ υπουργειου και Ανενδυκ για τη συγκεκριμενη γραμμη.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Η διαδρομή Παλαιοχώρα Χανίων - Αγία Ρουμέλη με το Σαμαριά Ι κοστίζει EUR 13.50 και το Αγία Ρουμέλη - Λουτρό με το Δασκαλογιάννη είναι στα EUR 7.50. Με λίγα λόγια το ατομικό εισιτήριο Παλαιοχώρα  Χανίων - Λουτρό - Παλαιοχώρα Χανίων είναι στα EUR 42 συνολικά. Φτηνό δεν το λες.

Link to comment
Share on other sites

Η διαδρομή Παλαιοχώρα Αγία Ρούμελη είναι 17,20€ για μονή διαδρομή και 27€ μετά επιστροφή (όποτε για αυτό είναι 13,50€). Ενώ το Παλαιοχώρα Λουτρό κανονικά είναι 19,70€ η μονή διαδρομή εάν το κλείσεις από την αρχή της διαδρομής!

TIMES_GR.PNG

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τα δρομολόγια των γραμμών της Ν. Δ Κρήτης από την 01/11/17 έως 28/02/18 θα γίνονται στην αρχή από το Δασκαλογιάννης και στη συνέχεια από το Σαμαριά Ι, θα είναι τα εξής:

Quote

Κάθε Δευτέρα από Χώρα Σφακιών (09:00) Λουτρό Αγία Ρούμελη Γαύδο και επιστροφή από τη Γαύδο στις 13:10) και από την Αγία Ρούμελη στις 15:35

Κάθε Τρίτη από Χώρα Σφακιών (09:00) Λουτρό Γαύδο και επιστροφή από τη Γαύδο στις 12:15 και από το Λουτρό στις 14:05

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη από Παλαιοχώρα (08:00) Σουγιά Αγία Ρούμελη Γαύδο με επιστροφή από τη Γαύδο στις 11:40 και από την Αγία Ρούμελη στις 13:45 (για το διάστημα μέχρι 10/12/17)

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από Παλαιοχώρα (08:00) Σουγιά Αγία Ρούμελη Γαύδο με επιστροφή από τη Γαύδο στις 11:40 και από την Αγία Ρούμελη στις 13:45 (από τις 11/12/17 μέχρι 28/02/18)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν νομίζω ότι πρόκειται για αυτό το Δελφίνι που αναφέρεις Enas Chiotis. Πρέπει είναι ένα θαλάσσιο ταξί που ανήκει στο κ. Δεληγιαννάκη και δουλεύει ήδη στα λιμάνια αυτά!! Το Δελφίνι έτυχε να το πετύχω το καλοκαίρι στο Λουτρό και έχει νηολόγιο Χανίων 578. Βλέπουμε ότι υπήρχαν καταγγελίες παλιότερα από την ΑΝΕΝΔΥΚ για πειρατικά θαλάσσια ταξί που δουλεύουν στα λιμάνια της Ν.Δ Κρήτης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τα δρομολόγια του Κριστα που θα ξεκινήσουν τον Μάιο και καθημερινά δρομολόγια από τον Ιούνιο, θα είναι αναχώρηση από τα Σφακιά στις 10:10 και αναχώρηση από τη Γαύδο στις 17:00, ενώ η διαδρομή θα είναι διάρκειας 60 λεπτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το Σαμαρια εχει αναχωρησει από Παλιόχωρα και πάει στην Γαύδο.

Δεν υπάρχει προγραμματισμένο δρομολογιο άρα κάτι έκτακτο  (μεταφορά ασθενούς ισως ; )

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 3/4/2018 at 12:02 AM, Nikos_Chania said:

Το Σαμαρια εχει αναχωρησει από Παλιόχωρα και πάει στην Γαύδο.

Δεν υπάρχει προγραμματισμένο δρομολογιο άρα κάτι έκτακτο  (μεταφορά ασθενούς ισως ; )

Αναιρώ τα λεγόμενά μου μιας και από 1/4 (και έως 30/4) ξεκίνησε δρομολόγια από Παλιόχωρα για Γαύδο κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 21:00 και από Γαύδο για Παλιόχωρα κάθε Τρίτη και Σάββατο στις 04:00

Τα προηγούμενα χρόνια το δρομολόγιο απ όσο θυμάμαι εκτελείτο μόνο ημέρα. Ίσως έχει να κάνει με την απουσία του Δασκαλογιαννης το οποίο δεν έχει επιστρέψει ακόμα. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...