Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τροποποίηση δρομολογίου του Νήσος Ρόδος αύριο Σάββατο

Quote

ΘA ΘEΛAME NA ΣAΣ ENHMEPΩΣOYME OTI TO ΔPOMOΛOΓIO TOY NISSOS RODOS TO ΣABBATO 03/08/2019 ΔIAMOPΦΩNETAI ΩΣ AKOΛOYΘΩΣ 
 ANAXΩPHΣH AΠO ΠEIPAIA 23:55 (ANTI 22:55) ΓIA XIO 07:25-07:55, MYTIΛHNH 10:40 . ΔEN XPEIAZETAI AΛΛAΓH ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Μερικές σκόρπιες σκέψεις - απορίες για την γραμμή Πειραιάς - Μεστά - Σίγρι

Είναι γνωστό, εάν θα συνεχιστεί η προσέγγιση πλοίου στο Σίγρι και κατά την διάρκεια του χειμωνιάτικου δρομολογίου που πιάνει Μεστά; Τα Διαγόρας και Νήσος Ρόδος μπορούν να ανταποκριθούν από άποψη βυθίσματος; Τα έργα στις προβλήτες του λιμένα θα έχουν ολοκληρωθεί;  Η εταιρεία είναι ικανοποιημένη απ' την κίνηση επιβατών και οχημάτων στο Σίγρι;

Link to comment
Share on other sites

Το χειμώνα δεν θα υπάρχει σύνδεση με το Σιγρι!! Από ότι μαθαίνω η κίνηση στο δρομολόγιο του Νήσος Χίος για Μεστα Σιγρι είναι ικανοποιητική σε ΙΧ αλλά όχι στα ΦΓ (μετρημένα στα δάκτυλα ενός χεριού). Νομίζω ότι ήταν αρκετή για να ξανά επαναληφθεί την επόμενη σεζόν. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κάποιοι πανηγυρίζουν που για επιστροφή τετραήμερο 28ης το δρομολόγιο από Μεστά προς Πειραιά είχε 500 επιβάτες και 47 ΙΧ.

Quote

 

Τα πλεονεκτήματα του Λιμανιού των Μεστών αποδεικνύει για άλλη μια φορά η προσέλευση στο δρομολόγιο του τριημέρου, που όχι μόνο προσφοράς αλλά και εξυπηρέτησης, προσέλκυσε 497 επιβάτες, που επιστρέφουν στις 11.50 στον Πειραιά μέσω Μεστών με 47 Ι.Χ. και 14 δίκυκλα.

Προφανώς αξίζει το… πείραμα για απόδραση διημέρου για τους Χιώτες της Αττικής και όχι μόνο. Δοκιμή δωρεάν… για την Ναυτιλιακή Εταιρεία θα συμπληρώναμε.

alithia.gr

 

Πάντως τώρα που καθιερώνεται το δρομολόγιο των Μεστών είναι ευκαιρία να σπάσει η άγονη Πειραιάς - Ψαρά - Οινούσσες - Χίος - Μυτιλήνη και το πλοίο των Μεστών να πιάνει Ψαρά - Μυτιλήνη  και αυτό της Χίου να πηγαίνει Οινούσσες - Μυτιλήνη.  Έτσι από τη μια θα έχουμε μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα (λέγε με καύσιμα) και θα φτάνει και Μυτιλήνη το βαπόρι λίγο πιο νωρίς από τις 09:30 που φτάνει τα Σάββατα. Έτσι κι αλλιώς είναι δυο ξεχωριστές άγονες οι Οινούσσες και τα Ψαρά. 

Link to comment
Share on other sites

Η προσέγγιση του λιμανιου των Μεστων ειναι λαθος. Το λιμάνι αυτό εγινε με την προοπτική της συνδεσης με το Λαυριο. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της συνδεσης Λαυριου-Μεστων η Ραφηνας-Μεστων του θα ηταν η μείωση του χρονου ταξιδιου. Η γραμμή Πειραιάς -Μεστά-Μυτιλήνη δεν προσφέρει τιποτα στον επιβάτη. Το εξωφρενικό ειναι οτι οταν ταξιδευεις από Πειραιά προς Λιμάνι Χίου φτάνεις 04.30 το πρωι στο λιμάνι. Οταν πας μεσω Μεστών (με λεωφορείο από Μεστα προς Χιο) φτανεις στο λιμάνι Χίου στις 5..ΕΙναι καταδικασμενο το δρομολόγιο. Η προοπτική υπαρχει στο Λαυριο-Μεστά-Σιγρι σε πρωτη φάση συμπληρωματικά του Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη. 

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω με τον @Stella Artois. Το ζητούμενο είναι η μείωση των ωρών ταξιδιού που μπορεί να φέρει καλύτερες τιμές. Αυτό είναι εφικτό μόνο αν αλλάξει η αφετηρία από την Αττική. Αλλιώς ποιος ο λόγος να επιλέξει κάποιος το δρομολόγιο από Πειραιά προς Μεστά, όταν έχει το ίδιο εισιτήριο (συν εισιτήριο λεωφορείων για όσους δεν έχουν δικό τους μέσον μεταφοράς) συν τον πιθανό επιπλέον χρόνο? 

Εκτός αν μπαίνει απλώς για να "κάψει" τη γραμμή, μην αφήνοντας "χώρο" για κάποιον άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Νήσος Σάμος θα αναχωρήσει εκτάκτως το Σαββάτο 28/12/19 από τη Μυτιλήνη στις 19:00 για Χίο Οινούσσες Ψαρά Πειραιά αντί για τη Κυριακή 29/12/19, λόγω κακών καιρικών συνθηκών που προβλέπονται τη Κυριακή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Απόψε ο Διαγόρας δείχνει να μην έχει διαθεσιμότητα επιβατών σε καμμία θέση, από τα νησιά προς Πειραιά. Φαντάζομαι λόγω ορκομωσίας της ΕΣΣΟ του στρατού.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Είναι απορίας άξιο γιατί δεν τους μεταφέρουν με στρατιωτικά αεροπλάνα να τελειώνει η δουλειά. Και πιο σύντομα και με μεγαλύτερη μυστικότητα και τα δρομολόγια των πλοίων ανεπηρέαστα. Με τα πλοία πάλι θα έχουμε επεισόδια στις προβλήτες του στυλ "πήρατε το μάθημά σας μπάτσοι, κοιτάξτε μην ξαναπατήσετε το πόδι σας στο νησί μας".

Link to comment
Share on other sites

Τα ΜΑΤ συνοδεύονται κι από κλούβες, οπότε είναι αδύνατη η μεταφορά τους.

Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Επιπλέον διορθώστε με, αν χρειάζεται, και για το εκτός θέματος.

Υ.Γ.: θα ήθελα να πάω και άλλα επί του θέματος, ωστόσο σέβομαι το χαρακτήρα του χώρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η αλλαγή του Διαγόρας με το Ρόδος που ήταν να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται να μη γίνεται και να συνεχίζει ο Διαγόρας μέχρι Μάη στη γραμμή. Προφανώς κάθε προγραμματισμός πάει περίπατο σε όλες τις γραμμές, και περιμένουμε τα χειρότερα. Κάποτε πήγαινε το Αριάδνη για 3+1 δρομολόγια στη γραμμή το χειμώνα, δε νομίζω να απέχουμε και πολύ όπως πάμε.

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον θα πάμε σε λιγότερα από τα 3+1 δρομολόγια του Αριάδνη στη γραμμή. Το πιθανότερο σενάριο για εμένα είναι να μείνει ένα πλοίο και να κάνει τρία δρομολόγια στη γραμμή (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από Πειραιά και Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή από τη Μυτιλήνη). 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...