Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

31 minutes ago, gpap2006 said:

Από 2 Απριλίου το Ν.ΡΟΔΟΣ στη θεση του ΔΙΑΓΟΡΑ.

Αυτό αφορά τα δρομολόγια της Blue Star Ferries, αναφέρομαι στα δρομολόγια της HSW με το Νήσος Σάμος. Δεν έχουν ανέβει ακόμα στο σάιτ της HSW.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sold out το αποψινό δρομολόγιο του Νήσος Σάμος από Πειραιά, λόγω του τεράστιου όγκου προσκυνητών για την εορτή του Ταξιάρχη στη Μυτιλήνη.

Link to comment
Share on other sites

Στο Σίγρι και τη Μυτιλήνη έκαναν χθες διαδοχικές επισκέψεις στελέχη της Blue Star Ferries, ο Αρχικαπετάνιος, Χαράλαμπος Τσιμάρας και ο διευθυντής Πωλήσεων της Εταιρείας, Αλέξανδρος Βαμβακάς μαζί με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Ηλία Πίκουλο για τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα περνά από το Σίγρι με προορισμό τον Πειραιά- αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής, αλλά και της Δυτικής Λέσβου.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα εκτελεστεί το πρώτο δρομολόγιο, το οποίο θα πραγματοποιείται κάθε Σάββατο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, το δρομολόγιο, το οποίο θα γίνεται με το «Νήσος Χίος», σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Βαμβακάς στο «Νησί», θα ξεκινά στη 1 το μεσημέρι από το λιμάνι του Πειραιά, θα κάνει στάση στα Μεστά της Χίου και θα φτάνει στο Σίγρι στις 21.40 για να αναχωρεί στις 22.40.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος Σιγρίου, Χρήστος Λεοντής, ο οποίος τόνισε ότι έχει σταματήσει περίπου 10 χρόνια η σύνδεση με το Σίγρι, ενώ ο κ. Πίκουλος υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά γίνεται η σύνδεση με τον Πειραιά από το Σίγρι και όχι με το Λαύριο, όπως παλιότερα.

Τα στελέχη της Blue Star έκαναν επιτόπια εποπτεία του χώρου πρόσδεσης του πλοίου που θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο και φαίνεται ότι συμφώνησαν να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος για την επιβίβαση οχημάτων και ταξιδιωτών από τις 15 Ιουνίου, εκεί που αυτή την περίοδο κατασκευάζονται τα μπλόκια.

«Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Δυτικής Λέσβου, τοποθετώντας ένα πλοίο όπως το Νήσος Χίος και ικανοποιώντας το πολύχρονο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε ότι σε συνδυασμό με το νέο έργο κατασκευής του λιμανιού, το αποτέλεσμα θα είναι σημαντικό. Τολμούμε λοιπόν και ελπίζουμε να πάει καλά» τόνισε ο κ. Βαμβακάς

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Νήσος Ρόδος θα κάνει σήμερα το δρομολόγιο του Διαγόρας από Πειραιά για Μύκονο Πάτμο Άγιο Κήρυκα Φούρνοι Βαθύ Χίο Μυτιλήνη Λήμνο Καβάλα στις 17:00, ενώ το Διαγόρας θα κάνει το δρομολόγιο του Νήσος Ρόδος από Πειραιά για Χίο Μυτιλήνη στις 20:00 σήμερα και τη Πέμπτη.

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ταξιδεύω το Σάββατο με ημερήσιο από τη Μυτιλήνη, με ενημέρωσαν ότι το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί από το ΔΙΑΓΟΡΑΣ και πως οι ώρες αναχώρησης μένουν ίδιες. Θεωρούν ότι το ΔΙΑΓΟΡΑΣ με μικρότερη ταχύτητα από το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ μπορεί να αντεπεξέλθει στα ημερήσια δρομολόγια τα οποία είναι υπολογισμένα σκάρτες 11 ώρες; 

Edited by Nissos Mykonos
Link to comment
Share on other sites

Στο κάτωθι άρθρο διαβάζουμε ότι στο Διαγόρας υπήρξε κάποια ξαφνική ζημιά, πράγμα που ανάγκασε το πλοίο να παρατήνει την έναρξη των δρομολογίων του απ' το περασμένο Σάββατο για σήμερα Τρίτη. Ίσως, να μην είναι κάποια σημαντική ζημιά και η εταιρεία διάλεξε να γίνει αυτή η τράμπα, ώστε ο Διαγόρας στα μεγάλα χρονικά κενά που θα έχει στον Πειραιά και στην Μυτιλήνη να μπορούν να δουλεύουν για την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ αν δούλευε από τώρα στην άγονη του Β.Α. Αιγαίου θα είχε πιεσμένα ωράρια και μικρά χρονικά κενά για εργασίες αποκατάστασης της ζημιάς.

 http://newportkarlovassi.blogspot.com/2019/06/blog-post_63.html

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, margaritis24 said:

Μπορει για τα παραπανω φορτηγα στη ικαρια σαμο

Η κίνηση της Ικαρίας Σάμου στα φορτηγά είναι πολύ μικρότερη από τη γραμμη της Χίου Μυτιλήνης. Οπότε ξεκάθαρα υπάρχει κάποιο θέμα με το Διαγόρας και για αυτό δεν θέλουν να το πιέσουν στα δρομολόγια με τα πολλά standby!!! 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Κάποιο θέμα πρέπει να υπάρχει με το Διαγόρας, δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς αυτή τη τράμπα. Ενώ ακούγεται ότι η αντικατάσταση μπορεί να κρατήσει μέχρι τις 25 Ιουνίου

 

Στο σύστημα πάντως το Ρόδος είναι περασμένο μέχρι τις 25/06 (άφιξη στον Πειραιά). Ενώ 25/06 με βάση το σύστημα ξεκινάει ο Διαγόρας στην άγονη.

Link to comment
Share on other sites

Το Χιος εφυγε στης 1 απο πειραια ο Πηγασος στης 12 απο το λαυριο κ οι 2 τους για μεστα  κ το Χιος εννοειται θα τον καταπιει κ θα φτασει πρωτος κ πιο το κερδος;;;

Link to comment
Share on other sites

Από Αττική για Χίο (για τον Πήγασο) σχεδόν μικρό (το κέρδος) αλλά η ένωση και πιο γρήγορη προσέγγιση  με  Αγ. Ευστράτιο, Λήμνο και Καβάλας μπορεί να είναι ο λόγος υπάρξεως αυτής της γραμμής!

Link to comment
Share on other sites

Από Αττική για Χίο με το Εξπρές Πήγασος είναι τεράστιο το όφελος, μισή τιμή και μόνο έξι ώρες, σε σχέση με τις τιμές από Πειραιά και τον χρόνο που χρειάζεται το Διαγόρας και το Νήσος Σάμος, εννιά ώρες και βάλε. Το δε Νήσος Χίος κάνει μόνο έξι ώρες, η τιμή δε ίδια με τα πλοία για το λιμάνι της πόλης της Χίου. Το πρόβλημα και στα δύο είναι η άκυρη ώρα επιστροφής, μετά τα μεσάνυχτα.

Αντίστοιχα τα οφέλη, με το Νήσος Χίος, για όσους πάνε στη δυτική και βόρεια μεριά της Λέσβου. Πολλές ώρες διαφορά με τα πλοία που πάνε Μυτιλήνη.

Edited by gtogias
Νήσος Σάμος αντί για Νήσος Ρόδος
Link to comment
Share on other sites

  Από ότι αναφέρουν της Χίου τα τοπικά μέσα , στο λιμένα των Μεστών αποβίβασε γύρω στους 100 επιβάτες και 25 ιχ. Δεν υπήρξε αναφορά για αποβίβαση φορτηγών

Link to comment
Share on other sites

On 6/16/2019 at 1:51 AM, BlueStarLeros said:

  Από ότι αναφέρουν της Χίου τα τοπικά μέσα , στο λιμένα των Μεστών αποβίβασε γύρω στους 100 επιβάτες και 25 ιχ. Δεν υπήρξε αναφορά για αποβίβαση φορτηγών

Καλά, και ούτε πρόκειται να μεταφέρει ποτέ φορτηγά στα Μεστά, όχι μόνο το Χίος, αλλά και το Queen Mary (που λέει ο λόγος) και πάει Μεστά, μόνο επιβάτες και Ι.Χ. θα μεταφέρει..! Αφού το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα οι μεταφορείς του νησιού, "για εμάς, τα Μεστά δεν υπάρχουν καν". Το χειμώνα (μου φαίνεται) το είχαμε διαβάσει εδώ μέσα από έναν συνφορουμίτη.
Κρίμα, και είναι ωραίο λιμανάκι...

Link to comment
Share on other sites

Δε θα το έλεγα , στις 2/6 που ταξίδεψα από Πειραιά για Μεστά με το Ρόδος κατέβασε μερικά φορτηγά .

Δε ξέρω αν έχει λεχθεί στο φόρουμ, αλλά μέσα στο πλοίο ζήτησαν από τους επιβάτες που είχαν προορισμό το λιμενα των Μεστών και θα ήθελαν να μεταφερθούν με λεωφορείο στη πόλη της Χίου , να το δηλώσουν στη ρεσεψιόν ώστε να μαζέψουν το σύνολο των επιβατών που ήθελαν λεωφορείο, και να το δηλώσει το πλοίο στα ΚΤΕΛ Χίου. Έτσι και έγινε, ήρθαν δύο λεωφορεία.

Ξεκινήσαμε από τα Μεστά 3:40 (μέχρι να μπούμε και να πληρώσουμε έφυγε  η ώρα) φθάσαμε στη πόλη στις 4:40. Θα πει κανείς ότι ήταν κάτι μεμονωμένο, και τα δύο λεωφορεία μαζί ξεκινήσαν μαζί έφθασαν άρα δεν είναι κάτι σπάνιο, έτσι γίνεται.. Καταλαβαίνετε φθάσαμε στη πόλη την ίδια ώρα που θα έφθανε το πλοίο στο λιμάνι της Χίου. Στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό όφελος στον επιβάτη ως προς την ώρα (εξαίρεση οι επιβάτες που ζουν στη νότια Χίο), αλλά και ως προς την τιμη που πέρα από το πλοίο πληρώνεις και το ΚΤΕΛ, να μην αναφερθώ σε ταξί που θες σχεδόν 40 με 50 ευρώ για να σε.παει Χίο

Πιο το όφελος της εταιρείας με τη προσέγγιση στα Μεστά;  διότι οι αποστάσεις μέχρι τη Μυτιλήνη είναι ιδια σχεδόν είτε μέσο Χίου είτε μέσο Μεστών, άρα τα ίδια θα κάψει μέχρι τη Μυτιλήνη..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...