Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της HSW, το Νήσος Σάμος θα αναχωρεί και αυτό στις 8 απο Πειραιά, βέβαια οι ώρες άφιξης στα νησιά είναι ακριβώς οι ίδιες. Επίσης απο Μυτιλήνη θα αναχωρεί όπως έκανε και τόσο καιρό στις 7 εκτός απο τη μέρα που έχει την άγονη και φεύγει στις 6.

Link to comment
Share on other sites

Εδώ είδαμε και το παράδοξο για ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο που κάνει τα δρομολόγια ο Διαγόρας να έχει τα ωράρια της Hellenic που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια δηλ. 21.00 απο Πειραιά και 20.00 απο τη Μυτιλήνη, ενω το πλοίο οπως είναι γνωστό έχει μικρότερη ταχύτητα ειτε απο τα Μπλου Σταρ 1/2, ειτε απο το Πάτμος τα οποία πάντα ολόκληρη την χειμερινή περίοδο έφευγαν απο τον Πειραιά στις 20.00.  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

στο ΣΑΣ της Χιου, δεν γκρινιαξαν μονο για τα Μεστα, γκρινιαξαν και για το διαγορα, για τις τιμες των εισητηριων και πολλα αλλα.

ο διαγορας του 1990 φαινεται παλιος στους χιωτες και τους μυτιληνιους, μπροστα στα νιατα του '88  και του '87 (σαμος και ροδος).

η ο θεοδωρατος της BS ειπε οτι αναγκαζονται και διατηρουν τα δρομολογια, λογω της αποφασης της επιτροπης ανταγωνισμου, παρολο που η επιβατικη κινηση στη γραμμη εχει πεσει αρκετα.

εκει παρενεβη ο supermario, o oποιος αφου στολισε την Attica (ειναι ενα βημα πριν την καταστροφη), πεταξε το καλο: αν με στηριξετε, ερχομαι και για χιο και για μεστα, να σπασω το μονοπωλιο.

σηκωσε το γαντι και ο θεοδωρατος και ανταπαντησε, ποια καταστροφη, τα αποτελεσματα μας ειναι εξαιρετικα και θα τα δειτε συντομα, αλλα αν θελετε να ερθετε ΠΕΙΧΙΜΥ, ελατε. μας δεσμευει η αποφαση της επιτροπης, αν εμφανιστει αλλος ενδιαφερομενος, να του αφησουμε χωρο μειωνοντας τα δρομολογια μας.

συμπερασμα; χιο μυτιληνη με το aqua blue και τα μυαλα στα καγκελα:D

Link to comment
Share on other sites

Μα στο ίδιο ΣΑΣ δεν είχε θέμα την απόσυρση του Άνδρος Τζετ από Ικαρία/Σάμο - Χίο;

Η γκρίνια είναι σχετικό πράγμα proud. Όταν από την εποχή των Κεντέρηδων αρχικά, και πιο έντονα από την εποχή των Νήσος χτίζεις και διαμορφώνεις τη νοοτροπία του επιβάτη (πως από στρωματσάδα στο πάτωμα πέρασε στο αριθμημένο κάθισμα), και από την άπλα του Αριάδνη ή την ταχύτητα των νήσος περνάς στα 9ωρα ταξίδια, και τα αναγκαστικά ταξίδια μέσω Οινουσσών και (Ηρωικών) Ψαρών, ε τότε σίγουρα θα υπάρχουν γκρίνιες.

Το γεγονός είναι ένα, ότι ουδείς αναντικατάστατος, και έχει αποδειχθεί πολλές φορές, και στη γραμμή μας.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκαιο enas chiotis , αλλά αν δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη από τις τοπικές κοινωνίες, πως μπορείς να περιμένεις πλοία άνετα και γρήγορα ; Καλό είναι να μπαίνουμε και στη θέση της επιχείρησης ...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι δεν υπαρχει στηριξη στο καλυτερο 

Με εξαιρεση τα πρωτα χρονια της HSW στη γραμμη,που οι Μυτιλινιοι την σνομπαραν λογω ΝΕΛ ,και ορισμενοι οχι αδικα αν αναλογιστουμε τα οποια τοπικα συμφεροντα με τον κοσμο να εχει μετοχες,τις γνωριμιες μεσα στα βαπορια κλπ, στηριξη απο τον κοσμο υπαρχει και η HSW καθιερωθηκε στη γραμμη.

Και πλεον χωρις τα τοπικα συμφαιροντα θεωρω οτι αν ερθει καποιος αλλος να βαλει ενα πλοιο καλυτερο απο τα υπαρχοντα με ενα νορμαλ εισιτηριο και ωραρια ,ο κοσμος θα το προτιμησει και θα το στηριξει. 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Για να βάλει ένα πλοίο με νορμάλ εισιτήριο θα πρέπει και τα λειτουργικά έξοδα να είναι νορμάλ . Ένα ταχύπλοο , που έγραφε ο Πολίτης, δε νομίζω ότι θα είχε ο προσιτό εισιτήριο ή αν έβαζε στη γραμμή ένα πλοίο όπως το aqua blue , μπορεί να ήταν πιο φθηνά από ο,τι να ταξιδεύεις με τα υπάρχον πλοία αλλά η ώρα ταξιδιού θα είναι κάτι παρόμοιο με το Διαγόρα. 

Επεισής πιστεύω, ότι όσο ήταν διαφορετικές εταιρίες (HSW / BSF) δεν υπάρχει ούτε Σνομπαρία, αλλά ούτε τοπικά συμφέροντα ,σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ηταν. 

Στο προηγούμενο post μου , δεν εννοούσα τόσο για το καλύτερο πλοιο όσο για την κίνηση που υπάρχει στα νησιά,  και αυτό φαίνετε (πέρα απο την επιβατικη κίνηση) στα πλοία που τα εξυπηρετούν (τα νησιά) σε αντίθεση με γραμμές της ίδιας εταιρίας σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες 

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το chiosportnews σύντομα η Attica θα τροποποιήσει ένα δρομολόγιο την εβδομαδα να πιανει Μεστά ενώ το καλοκαίρι το Νήσος Χίος θα πάρει μεταγραφή για παρόμοιο δρομολόγιο με το φετινό, από Πειραιά για Μεστά και Σίγρι!

Link to comment
Share on other sites

Να μας αναφέρουν μόνο έγκαιρα ποια μέρα θα είναι το δρομολόγιο για Μεστά, να ξέρουμε να βγάλουμε εισιτήριο για την προηγούμενη. Πάντως αυτό για τη βελτίωση του οδικού δικτύου δεν μπορώ να καταλάβω που βασίζεται, ο δρόμος Χίου - Μεστών φτιάχτηκε για να εξυπηρετήσει το λιμάνι πριν ακόμα αυτό τελειώσει, και είναι ό,τι καλύτερο έχει σε δρόμο το νησί.

Πάντως, για να επιστρέψουμε στα ακτοπλοικά, για να αναφέρεται το 13 Γενάρη, μήπως θα έχουμε γενικότερο ανακάτεμα δρομολογίων, γραμμών και πλοίων;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
22 hours ago, Nikos_Chania said:

Δελτιο Τυπου για το απαγορευτικό 

Τωρα γιατί προσθεσανε την Συρο στο δρομολογιο της Παρασκευής στο ανεβασμα του Νησος Σαμος κάνοντας την κρουαζιερα της άγονης, ακομα μεγαλύτερη, ειναι απορίας άξιο.

Μήπως για να πάρει καμία τοπική ομάδα?

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Πρπει να χει δικιο ο @pie

Στη Συρο γινονται αυτη την εβδομαδα το Πανελληνιο πρωταθλημα ποδοσφαιρου προεπιλογης εθνικων ομαδων με τη συμμετοχη των Μεικτων Λεσβου,Χιου ,Κυκλαδων κλπ. οποτε προφανως η προσεγγιση ειναι για να γυρισουν οι ομαδες της Λεσβου και της Χιου

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή να περάσει το Σάμος στις 5 παρά το πρωί όταν λίγες ώρες νωρίτερα θα έχει περάσει το Νήσος Μύκονος.

Πραγματικά δεν βρίσκω νόημα, εκτός κι αν υπάρχουν μέλη ομάδων από Οινούσσες και Ψαρά.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αλήθεια ότι η attica ζήτησες από ΥΕΝ, το δρομολόγιο από Πειραιά τις Κυριακές και επιστροφής τις Δευτέρες να προσεγγίζει το λιμάνι των Μεστών , από 27 Ιανουαρίου ;

Link to comment
Share on other sites

Θα ξανά αρχίσουν τη κλάψα όταν δουν ότι δε θα τους βολεύει... Δεν είναι λίγες οι φορές μέσα στο χρόνο που το δρομολόγιο της Κυριακής από Πειραιά χρησιμοποίητε από πολύ κόσμο και κατά κύριο λόγο φοιτητές, δηλαδή αυτοί θα φθάνουν 3:30με 4:00 ,θα μπαίνουν στα σπίτια τους που βρίσκονται  στη πόλη της Χίου(Και όχι στα Μεστά ή στο Πυργί)  και θα φθάνουν κατά τις 4:30 με 5 με στη πόλη της Χίου με τα λεωφορεία και τα οποια δε ξερουνε αν θα ειναι αρκετά να εξυπηρετήσουν το κόσμο  , οπου σημειωτέον το κάθε άτομο θα κουβαλάει έκαστος μια βαλίτσα ( για παράδειγμα τη Δευτέρα τα ξημερώματα στις 7/1, το πλοιο ερχοταν απο Πειραιά, εκείνη την ημέρα ξεκινούσαν οι σχολές, οι αποσκευές ήταν τόσες που έπιαναν το μισό πλάτος του γκαράζ του Διαγόρα)...

Edited by BlueStarLeros
Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει λογική σε αυτό το αίτημα(??) των Χιωτών. Μικροπολιτική (πιθανόν) "στείλε τους ένα δρομολόγιο να λέμε οτι τους βαλαμε και πλοίο στα Μεστά΄¨

Το λιμάνι αυτό είναι μόνο για καλοκαίρι και άφιξη ΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΝΥΧΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Απο εμπειρια, ακομα και σε μας στα νοτιόχωρα δεν μπηκε ποτε στην συνειδηση μας ως επιβατες να βγαινουμε στα Μεστα.. Ισως να βολευε καποιες νταλικες και αυτο αμφιβολο.. Το Νησος Σαμος την πρωτη χρονια που δρομολογηθηκε, αδειο πηγαινοερχοταν..

Link to comment
Share on other sites

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η ΝΕΛ ή αλλιώς πως να "σκοτώσεις" την διαφορετική επιλογή.

Βάζεις ένα πλοίο που καλώς ή κακώς δεν έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στη γραμμή, σε ένα δρομολόγιο χωρίς νόημα, μόνο από Ραφήνα ή Λαύριο έχει λογική, χωρίς κάποιο κίνητρο για τον επιβάτη ή μεταφορέα, πχ μειωμένο κόστος, με ωράριο αμφιλεγόμενο. 

Ε, θα πάει άπατο και σύντομα θα εγκαταλειφθεί. Σαν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...