Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 9/6/2018 at 2:57 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Νήσος Ρόδος λογικά στα αρχές Οκτωβρίου θα σταματήσει για την ακινησία του.

Θα το αντικαταστήσει κάποιο; Η θα κάνει το Νήσος Σάμος ημερήσιες επιστροφές απο τα νησιά μιας και υπάρχουν περασμένα έξι δρομολόγια την εβδομάδα;

Μόλις είδα οτι ο διαγόρας τελειώνει 2 Οκτωβρίου τα δρομολόγια του και απο τότε αναλαμβάνει την άγονη το Νήσος Μύκονος/Χίος, άρα μήπως πάει αυτό στη θέση του ρόδος;

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Αυτός είναι ο προγραμματισμός!! Να πάει το Διαγόρας το χειμώνα στη γραμμή της Χίου Μυτιλήνης, τις ημέρες με τη λιγότερη κίνηση. Και εάν δεν φτάνει το γκαράζ για φορτηγά, θα πηγαίνουν την άλλη ημέρα στο Νήσος Σάμος. 

Link to comment
Share on other sites

Κ μιας που τελειωνουν τα εξπρες αυτο το σ/κ περασε ενα καλοκαιρι κ δεν μπορεσα να καταλαβω γιατι το Ροδος να κανει ενα παραπανω κ να γεμιζει καθυστερησεις ενω μπορουσαν καθε κυριακη να αλλαζαν δρομολογια με το Σαμος!

Link to comment
Share on other sites

Οι καθυστερήσεις του Νήσος Ρόδος ήταν μόνο για δύο εβδομάδες που ήταν το peak της κίνησης. Φέτος ταξιδέψα τρεις φορές με το Νήσος Ρόδος και ήταν ακριβές στο ωράριο του. 

Εάν κάνανε τράμπα κάθε εβδομάδα τα δρομολόγια τους το Νήσος Ρόδος και το Νήσος Ρόδος θα έπρεπε γινόταν αλλαγή στη σύμβαση για την άγονη (Ψαρά και Οινούσσες) κάθε εβδομάδα!! Αλλιώς θα έπρεπε να αλλάζουν τις ημέρες των δρομολογιων της άγονης για να είναι σταθερά το Νήσος Σάμος. 

Επίσης το Νήσος Ρόδος έχει περίπου ένα μίλι παραπάνω δρόμο από το Νήσος Σάμος, οπότε τα εξπρές δρομολόγια δεν θα μπορούσαν να γίνουν στα ωράρια του Νήσος Ρόδος. 

Link to comment
Share on other sites

Άξια βαπόρια τα Σάμος και Ρόδος, αλλά όταν βλέπεις διαφήμιση απευθείας δρομολόγια Πειραιά - Χίο, αναλογίζεσαι αν όσα έχουν γίνει τα τελευταία 19 χρόνια στη γραμμή (από την έλευση των Αιολων και μετά), ήταν ένας κύκλος που έκλεισε, και σε κάνει να σκέφτεσαι τι έχεις να περιμένεις από εδώ και πέρα.

express leme kai klaime.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν υπάρχει τέτοια  αναστάτωση που θα κάνει Π-Χ σε 9 ωρες(όπου το απευθείας το Σάμος το κάνει σε 8 με βαση προγραμματος HSW) και στο σύνολο της γραμμής που το Διαγόρας το κάνει σε 12:20 ( όπου το ίδιο δρομολόγιο το Σάμος το κάνει βάση προγράμματος 11:30) για ενα μηνα ,καλύτερα να μη το βάλουν και ας έχουν μόνο το Σάμος να κάνει 3 με 4 φορές την εβδομάδα το δρομολόγιο. Τι να πουν τα νησιά της άγονης της Δωδεκανήσου όταν ήταν εκεί. Οι ώρες είναι έτσι και αλλιώς πολλές για το ΠΧΜ (βλέπετε πόσες ώρες έκανε το Ν. Χίος το καλοκαίρι Ή το blue star 1 ) τώρα έτσι όπως έγιναν  

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο topic αλλά θα ήθελα να αναφέρω παρότι έχει βγει από το σύστημα κρατήσεων το δρομολόγιο ΠΧΜ της Τετάρτης , στις ανακοινώσεις της HSW δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση για το δρομολόγιο αλλά ούτε έχει σταλεί κάποιο μήνυμα στο κινητό διότι ήταν να ταξιδέψω για Χίο την Τετάρτη με το Σάμος  

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, polmyt said:

Μιση ωριτσα καθυστερηση τσιμπισε το πλοιο στη πρωτη του ανοδο απο Πειραια για τα νησια.

Η καθυστερηση οφειλεται στο οτι στη Χιο καθισε μια ωρα αντι για μιση που εχει στο προγραμμα.Να δουμε αν ειναι κατι που θα παγιωθει ή ηταν τυχαιο γεγονος

Χθες το Διαγόρας έφυγε με γεμάτο το γκαράζ από φορτηγά (γύρω στα 50 ΦΓ) και λογικά η καθυστέρηση οφείλεται ότι έπρεπε να βγουν γύρω στα 22 ΦΓ στη Χίο, οπότε με 3 λεπτά ανά φορτηγό για να κοτσάρει και να βγει χρειάζεται μια ώρα παραμονή στη Χίο. Χθες πάντως υπήρχαν αναμονές φορτηγών που δεν χώρεσαν στο γκαράζ του Διαγόρα, οπότε θα πρέπει να φύγουν σήμερα με το Νήσος Σάμος (που νομίζω σήμερα θα είναι γεμάτο το γκαράζ του)!!! Λείπει και ο Πελαγιτης από τη γραμμή που θα έδινε ανάσες στη κίνηση των φορτηγών.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι το γνώριζαν ότι πιθανόν θα άφηνε έξω φορτηγά!!! Αλλά εάν υπήρχε και ο Πελαγίτης θα ήταν μικρότερες οι πιθανότητες να συμβεί αυτό!! Πάντως και οι δυο εταιρείες πάντα έχουν μισή ώρα παραμονή στη Χίο στο ανέβασμα και προ εξαγοράς της HSW.

Link to comment
Share on other sites

To μεγάλο πρόβλημα, πέρα από τις ταχύτητες των πλοίων, είναι η ανυπαρξία ικανοποιητικού αριθμού τρακτόρων που θα συντομεύσουν τη διαδικασία εκφόρτωσης, ειδικά στο λιμάνι της Χίου που είναι ενδιάμεσο. Κατά καιρούς υπάρχει βελτίωση, ύστερα από πιέσεις, εταιρειών, πλοιάρχων, λιμενικών αρχών, μετά από λίγο όμως επανερχόμαστε στα γνωστά.

Αν το πλοίο έχει παραπάνω ταχύτητα από αυτή που έχουν υπολογιστεί τα δρομολόγια, τότε όλα καλά, αφού ανοίγει ταχύτητα και κερδίζει τον χαμένο χρόνο ή μέρος αυτού. Αν όχι, τότε, υπομονή..

Link to comment
Share on other sites

Ο Νεαρχος σχεδόν αποκλειστικα δουλεύει με τα βυτια!!! Αλλά και η χωρητικότητα του στο γκαράζ (γύρω στα 16 ΦΓ), δεν νομίζω να αφήνει περιθώρια για να λέμε ότι πήρε φορτηγά της γραμμής!!! Επίσης μην ξεχνάμε ότι το Νεαρχος φεύγει από το Λαύριο και πάει στα Μεστα, όπου ένα φορτηγό έχει περισοτερα έξοδα για τη μετακίνηση του!! 

Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει πρόβλημα. τα καθάρισε το Σάμος χθες όλα από Πειραιά......ΝΑΙ ΜΩΡΕ ΣΙΓΑ !!!Σήμερα έχει γεμίσει γκαράζ και επιβάτες από τις 11:00 αλλά κανένα πρόβλημα.....θα τα καθαρίσει ΟΛΑ το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ την Κυριακή!!!Ευτυχώς που δεν μας επέστρεψαν το ΑΛΚΑΙΟΣ.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, gpap2006 said:

Πάντως αν υπήρχε ζήτηση για παραπάνω κίνηση υποθέτω πως θα έβαζαν έκτακτο αύριο Σάββατο που κ τα δυο βαπόρια ξεκουράζονται..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ/ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ

Link to comment
Share on other sites

Για αρχή δεν χρειάζονται φωνές.

Εν συνεχεία, θέλετε να μας πειτε τι εννοείτε πως απ τις 11 είχε γεμισει γκαραζ και επιβατες;

Δεν υπηρχαν διαθέσιμα εισιτήρια για τον αποψινό απόπλου σε καμία θέση;

Και έστω οτι αυτό συνέβαινε, συμπεραίνουμε οτι απόψε ο Διαγορας ταξιδεύει με πρωτόκολλο 1460 επιβατών.  Δεδομένης της ημέρας ίσως ειναι και λογικό.

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...