Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

σε blogs & groups σχετικα με τις οινουσσες, αναφερεται οτι ειναι θεμα χρονου η προσεγγιση πλοιου απο τον πειραια και στην αιγνουσα. καποιοι αναφερουν οτι συζητηθηκε το θεμα και στο χθεσινο ΣΑΣ.

 

πολιτης της χιου επαναφερει το θεμα και λεει οτι θα εξετασθει στο επομενο ΣΑΣ (21/10)

Link to comment
Share on other sites

Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω ότι το άρθρο δεν ισχύει, και έχουν μπερδέψει το ΣΑΣ με τη λήξη της προθεσμίας του διαγωνισμού. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος Οινουσσών να μην ξέρει πως έχει ήδη προκηρυχθεί η άγονη.

 

Προκήρυξη Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την Εξυπηρέτηση Δρομολογιακών Γραμμών με σύναψη Σύμβασης ή Συμβάσεων Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διάρκειας από 01/11/2015 μέχρι 31/10/2016. Ο διαγωνισμός γίνεται στις 21/10.

 

Περιλαμβάνει 44 γραμμές. 

Ξεχωρίζω την 42. Χίος - Οινούσσες - Ψαρά (1 δρομολόγιο/εβδομάδα σε συνέχεια δρομολογίου από Πειραιά)

και 43. Πειραιάς/Λαύριο - Μεστά - Ψαρά (2 δρομολόγια/εβδομάδα, μόνο για το καλοκαίρι)

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή η blue star φεύγει από τη γραμμή για χειμώνα, από τη στιγμή που έχει σχεδόν εξασφαλισμένες πληρότητες (έστω στο ένα σκέλος του δρομολογίου, plus την επιδότηση των Ψαρών), και την ίδια ώρα ο συνέταιρος βάζει το Ρόδος να συμπληρώνει τα κενά. Και λογικά δεν υφίσταται και θέμα διαθεσιμότητας πλοίου από πλευράς εταιρείας. Τόσο δεμένους τους έχει η "κοινοπραξία" και πρέπει να φύγουν ή δεν καταλαβαίνω κάτι;

 

Λογικός ο προβληματισμός σου, γι αυτό και τελικά θα μείνουν στη γραμμή (με αίτημα τους στο αυριανό ΣΑΣ)

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς λόγω μεταναστών, απλά το Πάτμος έχει να έρθει καιρό στο νησί.

Επιπλέον την ίδια μέρα εμφανίζεται και έκτακτο του Ρόδος Μυτιλήνη(20:00) - Χίος(23:15) - Πειραιάς (07:15-08:00) - Μυτιλήνη(17:30) 

Link to comment
Share on other sites

Ανοιξαν τα πλανα του Αριαδνη στη γραμμη για κρατησεις μεχρι τις 01/09/16. Για το διαστημα που θα λειπει η HSW απο τη γραμμη της Χιου Μυτιληνης, δηλαδη απο τις 11/01/16 εως 11/03/16, το Blue Star 1 μαλλον θα κανει καθημερινα δρομολογια στη γραμμη εκτος απο το Σαββατο.

Link to comment
Share on other sites

Ανοιξαν τα πλανα του Αριαδνη στη γραμμη για κρατησεις μεχρι τις 01/09/16. 

Στα δρομολόγια αυτά απουσιάζει εντελώς η προέκταση για Λήμνο και Καβάλα που λογικά θα πρέπει να έχει και του χρόνου 1 φορά την εβδομάδα, ενω υπάρχει και το παράδοξο στην περίοδο απο 17/6 εως και 16/7 οταν αρχίζουν τα καλοκαιρινά δρομολόγια, Παρασκευές και Σάββατα να φευγουν τα 2 πλοία μαζι με το Μπλου Σταρ 1 βραδυ απο Πειραιά και πρωι απο Μυτιλήνη !

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια της bs που έχουν αναρτηθεί, την περίοδο 13/06-21/07 περιλαμβάνουν μόνο 2 δρομολόγια, τα οποια δεν συμπίπτουν με τη hellenic. Για το ακριβώς επόμενο διάστημα ξεκινούν τα ημερήσια της blue star, που είναι όπως τα γνωρίζουμε τα τελευταία καλοκαίρια. Έτσι κι αλλιώς, και για τις 2 εταιρείες αυτά θα συμπληρωθούν με τις προσεγγίσεις της άγονης που θα αναλάβει η καθεμία, και δεν είναι δυνατό να αναρτηθούν από τώρα. 

Btw, υπάρχει αναφορά ότι τα δρομολόγια από 24/05-22/06/2016 θα εκτελούνται από το blue star Patmos.

 

Τελικά η bsf θα μείνει μετά τις 31/10; Δεν έχει εμφανιστεί κατι στα δρομολόγια, προς το παρόν. 

Link to comment
Share on other sites

To openseas δινει την απάντηση. Φαίνεται λοιπόν ότι Νοέμβρη και Δεκέμβρη το blue star 1 θα κάνει 2 δρομολόγια την εβδομάδα. Συγκεκριμένα θα αναχωρεί κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 20:00 από Πειραιά για Χίο_Μυτιλήνη και κάθε Παρασκεύη και Δευτέρα από Μυτιλήνη για Χίο και Πειραιά.

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Και δεν θα εχει δρομολογιο την Τριτη από Πειραια;Δυσκολο μου φαινεται και με τοση κινηση από τους μετανάστες δεν βρισκω το λογο να μην κανουν το ένα δρομολογιο

Link to comment
Share on other sites

Σε συνέχεια και του ερωτήματος στο σχετικό τοπικ 

φαίνεται ότι η Blue star τσίμπησε το επιδοτούμενο και πλέον θα πιάνει και Οινούσσες μια φορά την εβδομάδα !!!

 

Πολύ ενδιαφέρον !

 

Άρθρο από Χιακή εφημερίδα: http://www.politischios.gr/koinonia/oneiro-egine-pragmatikotita-binteo

Link to comment
Share on other sites

Με 6 δρομολόγια καθημερινά για την γραμμή (κυρίως για Μυτιλήνη) είτε τακτικά είτε έκτακτα δρομολόγια και όλα τα πλοία γεμάτα έχουμε ίσως την πιο κερδοφόρα γραμμή αυτή την εποχή. Βέβαια όλα αυτά λόγω προσφύγων και λόγω της απεργίας που προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι μπορούν...

Link to comment
Share on other sites

Στα δρομολόγια του υπουργείου το δρομολόγιο αναγράφει Πειραιάς - Χίος - Οινούσσες - Μυτιλήνη. Να κάνουμε και εγκαίνια under the daylight.

 

εγινε η πρωτη προσεγγιση στην αιγνουσσα. ο ΣΦΟ εχει αναρτηση στο FB.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά η κίνηση στη γραμμή είναι αρκετά χαμηλή, βέβαια όπως λέει και ο Εύδοξος αν τα Κύθηρα πνίγονταν στους λαθρομετανάστες τότε οι Κυθήριοι θα είχαν και δεύτερο πλοίο από Πειραιά. Τέλος πάντων.

 

 

Αυτό ισχύει για όλες τις γραμμές. Ακόμα και Π-Χ-Μ, οι μη μετανάστες που ταξίδεψαν χθες βράδυ για Πειραιά (αν θεωρήσουμε το πλοίο με πρωτόκολλο 2045) είναι 2045-1792= 253 άτομα. Ούτε καν χειμωνιάτικη η κίνηση. 

 

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει το πλοίο «Αριάδνη» με επιβάτες 1.792 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 815 επιβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη και οι 977 στη Χίο.

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...