Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Με αυτά τα δρομολόγια δεν πειράζουν το european μήπως το σχέδιο είναι να αποχωρήσει το χίος απο τη γραμμή και να μείνει το δίδυμο NEL-BLUE STAR να θυμίζει το ΝΕL-HELLENIC αρκεί να σκεφτούμε ότι το πάτμος ήταν δεδομένο απο πολύ πριν ανακοινωθεί επίσημα ότι θα παει εκεί και θα το γνώριζαν και στη ΝΕΛ εξάλλου κάτω στη πλατεία είναι και γειτονάκια πιά ;) οτι πρέπει για joint service

Edited by Stefanos
Link to comment
Share on other sites

Αφου βρε Στεφανε Blue Star και Hellenic θα εχουν τον ιδιο πρακτορα στην Χιο και αν καταλαβαινω καλα,απο το σχολιο του Μytilene,το ιδιο πανε να κανουν και στην Μυτιληνη.Σου φαινεται λογικο οι δυο ομιλοι να συνεργαζονται σε Κρητη/Ανκονα και να μην κανουν το ιδιο και σε μας?(εστω και ανεπισημα).

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι το λογικό αλλά μήπως μια κατάρρευση της ΝΕΛ δεν συμφέρει το υπουργείο αυτή τη περίοδο και τους έβαλε να τα βρούνε κακά τα ψέμματα αν χαθεί οριστικά το π-χ-μ η ΝΕΛ τελιώνει αφού δεν θα έχει καθόλου ρευστότητα

Link to comment
Share on other sites

Κάλα μην ορκίζεσαι κιόλας για τη ρευστότητα,αυτοί και με ρευστότητα έχουν τη ''δύναμη'' να τη κλείσουν..... :P :P !!!!!Πιστεύω πως κάτι άλο παίζεται και δε βγαίνει η μοιρασιά καλά,βλέπω ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ να κάνει 2-3 δρομολόγια την εβδομάδα και αν τα κάνει και αυτά.Αλλιώς ακινησία κανα δίμηνο και μετά έξω το ΠΑΤΜΟΣ μέσα το ΧΙΟΣ.Ιδωμεν

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν εχεις καποια πληροφορηση για τις αλλαγες των δρομολογιων που αναφερεις αλλα στο τελευταιο ΣΑΣ η Blue Star ειχε παρει την εγκριση για τα δρομολογια που θα δουμε απο την επομενη βδομαδα(Δευτερα Τεταρτη Παρασκευη απο Πειραια)επομενως δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να τα ξαναλλαξει :confused: (που ειναι και οι καλυτερες μερες,σε κινηση,απο το μεγαλο λιμανι).Εκτος αν 'ξινισε' η HSW και νιωθει ριγμενη στο μοιρασμα(αλλα ποιος της φταιει που βγαζει τα δρομολογια με το τσιγγελι :wub:).

Η καταντια της HSW στην γραμμη(περα απο ολο το καλοκαιρι με τα ψευτικα ωραρια που τα εβγαζαν με οτι ταχυτητα γουσταραν)φαινεται απο το οτι,ενω ειναι πιο πολλα χρονια στην γραμμη απο την Blue Star,καταφεραν να βαλουν το πλοιο τους σε χειροτερα ωραρια/μερες και με την ΝΕΛ απεναντι :eek:

Πιστεύω πως κάτι άλο παίζεται και δε βγαίνει η μοιρασιά καλά,βλέπω ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ να κάνει 2-3 δρομολόγια την εβδομάδα και αν τα κάνει και αυτά.Αλλιώς ακινησία κανα δίμηνο και μετά έξω το ΠΑΤΜΟΣ μέσα το ΧΙΟΣ.Ιδωμεν

Πριν κανα μηνα επαιζε το σεναριο οτι δεν τα ειχαν βρει στα φορτηγα HSW και Blue,δεν ξερω αν εχει σχεση με αυτο ακομα.

Παντως οτι θα μεινουν εκτος για καποιους μηνες εναλλαξ τα ΠΑΤΜΟΣ/ΧΙΟΣ και θα δουλευει ας πουμε σερι το EUROPEAN μου φαινεται ακραιο...Ειπαμε ολες οι εταιριες εχουν προβληματα αλλα αν δεν μπορουν να ανταγωνιστουν την ΝΕΛ με ενα ferry,να παρουν τα πλοια τους να τα κανουν πλωτα ξενοδοχεια η χωρους βαφτισεων/γαμων :D και να αφησουν την ακτοπλοια.

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Εδωσε δρομολόγια φίλε ΝΧ για το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ :

Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο Από Πειραιά 18:00 άφιξη Χίο 01:15 Μυτιλήνη 05:00

Τετάρτη-Παρασκευή Από Μυτιλήνη 17:00 άφιξη Χίο 20:00 Πειραιά 05:30 :eek:

Κυριακή Από Μυτιλήνη 13:00 Αφιξη Χίο 16:00 Πειραιά 23:55

Εξαφανιστηκαν τα δρομολογια για την επομενη βδομαδα :ph34r: Λετε να το ξανασκεφτονται για τα ωραρια? :rolleyes: Εκτος αν το δεσουν απο Δευτερα και γελαμε :D

Link to comment
Share on other sites

Εμένα πάντως λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις υπάρχουσες συνθήκες μου φαίνονται πιο λογικά...ειδικά το Σαβ/κο...όλοι θα πέρνουν από κάτι και στο τέλος όλοι θα μπαίνουν μέσα... :P

Link to comment
Share on other sites

εντάξει με αυτά τα δρομολόγια που είδα τώρα μου ενισχυθηκε η άποψη (χωρίς να ξέρω κάτι) ότι είναι και η ΝΕΛ μέσα στη μοιρασιά τουλάχιστον η hsw δίνει την ευκαιρία για ημερίσιο έστω και 11 ωρών :P:D

Link to comment
Share on other sites

Το ημερησιο των 11ωρων το εδινε και στα προηγουμενα δρομολογια που ειχε βαλει ο mytilene.Οπως καταλαβαινετε θεωρουν οτι θα σαρωσει απο κοσμο γιαυτο το κρατησαν :D:ph34r:

Για το μοιρασμα που λες Στεφανε,ειλικρινα δεν μπορω να καταληξω καπου,τουλαχιστον στην δικη μου λογικη δεν νοειται συμφωνια που σε βγαζει εσενα ριγμενο...αυτο λεγεται κοροιδια.Συνηθως δηλαδη,πας να συμφωνησεις σε κατι οταν εχεις και εσυ καποιο κερδος,εγω με αυτα τα δρομολογια δεν βλεπω σε τι επωφελειται η HSW :confused: Οπως λεω και παραπανω(με τετοια ωραρια και παραμονη σε λιμανια 2ημερα)το Ν.ΧΙΟΣ ειναι ιδανικο να το νοικιαζουν για χωρο εκδηλωσεων...Δεν μπορουν να θεωρουνται αυτα τα routes παρουσια εταιριας στην γραμμη :eek: (μια εταιρια που αλλαξε τις ισορροπιες απο το 2005 και μετα)

Κατα την αποψη μου για να πετυχεις σε οποιαδηποτε γραμμη πρεπει να εχεις δρομολογια σε σταθερες μερες/ωραρια και φυσικα ωρες αναχωρησης που θα βολευουν το επιβατικο κοινο.

Αν θες παλι να αποτυχεις η δεν ενδιαφερεσαι(πια)για την γραμμη,βγαζεις τα παραπανω δρομολογια.

Link to comment
Share on other sites

ποιος ξέρει τη συμφωνία μπορεί να έγινε μήπως δούμε κανένα Ν.ΧΙΟΣ σε καμιά άγονη στη θέση του θεοφιλου :P αφού αποφάσισαν να αφήσουν τη γραμμή σε ΝΕΛ-BLUE STAR αλήθεια εκείνη η διάταξη που έλεγε ότι η ΝΕΛ έπρεπε να φέρει πλοίο 10ετίας μετά απο 3 χρόνια πήγε περίπατο?

Edited by Stefanos
Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται πλέον καθαρά ότι ο διακαής πόθος της ηγεσίας της εταιρείας να πάρει το πλοίο από τη γραμμή μπορεί να γίνει πραγματικότητα χωρίς φασαρίες.

Έτσι όπως είναι τα δρομολόγια κανείς δεν θα ασχοληθεί αν φύγει το Νήσος Χίος. Τότε, παρέα και με το αδελφάκι του θα είναι διαθέσιμα και τα δυο για όποιο σκοπό θελήσει η εταιρεία, γάμους, κοπές πίτας κλπ, αλλά μάλλον προς πώληση.

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολογια του Ν.ΧΙΟΣ εχουν κλεισει απο τις 17/9 και περα(υπαρχουν στο συστημα αλλα δεν μπορεις να αγορασεις εισητηριο-μη διαθεσιμα).Την μερα παντως που ειχαν βγει τα νεα δρομολογια :rolleyes: ειχα τσεκαρει και ηταν διαθεσιμα μεχρι 30/9 κανονικα...μακαρι να το ξανασκεφτηκαν και να τα αλλαξουν...παλι :ph34r:

καθυστερηση σήμερα λογω κινησης (αφου το αφησανε μονο του) αναχώρησε απο Χίο με μιση ωρα καθυστερηση..

Άφησε έξω φορτηγά στη Χίο...

Οποια καθυστερηση και να εχουν την καλυπτουν στην διαδρομη ;),τουλαχιστον αυτο παρατηρησα ολο το καλοκαιρι(και η σημερινη αφιξη στον Πειραια το επιβεβαιωνει).

Οσο για την κινηση του πλοιου ειναι εντυπωσιακο πως αυξανονταν δρομολογιο με το δρομολογιο τον προηγουμενο καιρο και φυσιολογικο που εχει φτασει στα σημερινα επιπεδα.Με ΣΤΑΘΕΡΑ δρομολογια,πλανα που ειχαν ανοιξει απο αρχες Ιουλιου μεχρι τελος Σεπτεβριου και φουλ διαφημισεις σε ολα τα ΜΜΕ των δυο νησιων,μαλλον θα πετυχουν το παραπανω απο 33% στην κινηση της γραμμης,οπως ειχαν δηλωσει στο πρωτο δρομολογιο.

Και φυσικα σε ολα τα παραπανω να βαλουμε οτι το ΠΑΤΜΟΣ ειναι καραβαρα(μεσα-εξω)και ολοι θελουν να ταξιδευουν μαζι του :)

Link to comment
Share on other sites

Η 'μαχη' του καλοκαιριου τελειωσε και ηρθε η ωρα να παρουν ολοι τα βραβεια τους :rolleyes:

Σύμφωνα με τα πρώτα στατιστικά του καλοκαιριού φαίνεται πως το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, με τα πρωινά δρομολόγια, κέρδισε τη μάχη του Β.Α. Αιγαίου ενώ οι άλλοι δύο κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση. Από τα νέα δρομολόγια μεγάλος κερδισμένος αναμένεται να βγει το BLUE STAR PATMOS, το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος όσο το γνωρίζουν περισσότερο οι επιβάτες.

Το μεγάλο στοίχημα, όμως, είναι η αγορά των φορτηγών, η οποία στηρίζει τη γραμμή σταθερά όλο το χρόνο ανεξάρτητα της εποχής. Εκεί, τον πρώτο λόγο έχει το RO/RO της γραμμής, Ο/Γ ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ (το ένα από τα δύο ενεργά RO/RO στο Αιγαίο), το οποίο «γράφει» πολύ καλά νούμερα στο μεταφορικό έργο του, σε σχέση με τους υπόλοιπους παίχτες της γραμμής.

Link to comment
Share on other sites

Παρατηρώ κάτι από τότε που έγιναν οι αλλαγές στα δρομολόγια,έχουν αφήσει και τα 2 νησιά χωρίς δρομολόγιο Παρασκευή από Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά την ώρα που το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ έρχεται από τη Πέμπτη στη Μυτιλήνη και φεύγει Σάββατο πρωί :eek: , την ίδια μέρα που φεύγει και το Εuropean Exp(18:00).Mε ποιό σκεπτικό έγινε αυτό μέρες ψάχνω να το εξηγήσω :P :P

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κακό αλλά δε συμφωνώ με τέτοιες πρακτικές,Στο τέλος οτι γουστάρουν κάνουν και απλά εμείς παρακολουθούμε..........και ακόμα δεν είδαμε τίποτα πιστεύω!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Blue Star και Hellenic θα εχουν τον ιδιο πρακτορα στην Χιο και αν καταλαβαινω καλα,απο το σχολιο του Μytilene,το ιδιο πανε να κανουν και στην Μυτιληνη

Και σύμφωνα με το ΕΜΠΡΟΣ, το πρακτορείο Πίκουλου έχει πλέον την κεντρική πρακτόρευση στη Μυτιλήνη και της BSF και της HSW.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...