Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης για την ένταξη του έργου της "Κατασκευής λιμενικού έργου πρόσδεσης φέρρυ-μπόουτς στην περιοχή Πολλωνίων ν.Μήλου" στο ΕΣΠΑ αποφάσισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα το έργο θα εντασσόταν στις "Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013" και θα είχε κόστος 4.353.430 ευρώ.

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο πληρότητας της αίτησης χρηματοδότησης, διότι διαπιστώθηκε η έλλειψη της Απόφασης Παραχώρησης χρήσης Αιγιαλού και Παραλίας, όπως αναφέρει η απόφαση της Περιφέρειας. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Η απόφαση εκκρεμούσε από τον Μάρτιο, όταν αίτηση του Δήμου Πάρου στις 12/11 και εισήγηση Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αρνητική απόφαση.

Σε περίπτωση που ο Δήμος Μήλου επιθυμεί την επανεξέταση της πρότασής καλείται να επανυποβάλει το σύνολο των στοιχείων που απαιτεί η οικεία πρόσκληση.

Πηγή: ΜΗΛΕΙΚΑ ΝΕΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Συνάντηση φορέων στο Λιμενικό Ταμείο Μήλου για το θαλάσσιο κυκλοφοριακό του Αδάμαντα.

Ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μήλου στον Αδάμαντα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 22/3 στις 6.00 τοα απόγευμα μεταξύ των φορέων του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και του Τελωνείου. Σκοπός η καταγραφή των λειτουργικών διαδικασιών, καθώς η λιμενική εγκατάσταση του Αδάμαντα καλείται κατά το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του κανονισμού να εξυπηρετήσει καλύτερα την εθνική ακτοπλοΐα (επιβατηγά, οχηματαγωγά, ταχύπλοα και καταμαράν) όσο και τα κρουαζιερόπλοια.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κινήσεις των παραπάνω κατηγοριών μπορεί να είναι παράλληλες και ταυτόχρονες, απαιτώντας πολύπλοκη λειτουργία της λιμενικής εγκατάστασης και των εξαιρετικά περιορισμένων υποδομών που υπάρχουν, σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Μήλου, κρίνεται αναγκαίος ο καθορισμός και καταγραφή υπό μορφή Κανονισμού ή Εγχειριδίου Λειτουργιών, των επιχειρησιακών και λειτουργικών διαδικασιών της Λιμενικής Εγκατάστασης του Αδάμαντα.

Πηγη: ΜΗΛΕΙΚΑ ΝΕΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • proud_ionian changed the title to Λιμάνια Μήλου
  • 8 months later...

ΠΝΑΙ - Μήλος: Μπήκαν οι υπογραφές, ξεκινάει το λιμενικό έργο στα Πολλώνια

Quote

Στο πλαίσιο του προγραμματισμού της Περιφερειακής Αρχής έργων και παρεμβάσεων που στόχο έχουν την αναβάθμιση και τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την ανάδοχο τεχνική εταιρεία, ύψους 2.261.287,55 € για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Λιμενικού Έργου στην περιοχή Πολλωνίων ν. Μήλου».  

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, τόσο για το νησί της Μήλου, όσο και για την Κίμωλο, αφού θα βελτιώσει σημαντικά τις συγκοινωνιακές συνθήκες  των δύο νησιών και ιδιαιτέρως της μικρής Κιμώλου.  Ο  συνολικός προϋπολογισμού δημοπράτησης  ανήλθε σε 3.639.400,00 €  (με ΦΠΑ) και πήρε έκπτωση 37,87%.

Το έργο αφορά στην κατασκευή δύο προβλητών 51 μέτρων έκαστος, από τεχνητούς ογκόλιθους στον όρμο Πολλώνια της Μήλου, που βρίσκεται στο ΒΑ άκρο του νησιού, απέναντι από το νησί της Κιμώλου. Ενδιάμεσα των δύο προβλητών, η περιοχή θωρακίζεται με φυσικούς ογκόλιθους προέλευσης λατομείου. Στους προβλήτες αυτούς δημιουργούνται θέσεις πρόσδεσης πλοίων αλλά και μικρότερων πλωτών με μικρό ύψος επιβίβασης. Το λιμενικό έργο έχει υπολογιστεί για δύο θέσεις ferry boats, μήκους 60 – 65 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων περίπου, το καθένα.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η προθεσμία εκτέλεσής του είναι δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης με τον ανάδοχο. Χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...