Jump to content
Shipfriends

Άγιος Ελευθέριος IV (IMO 8977962)


ΣΕΙΡΙΟΣ

Recommended Posts

On 10/11/2010 at 6:44 PM, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Είναι κάποιες φορές (ευτυχώς ελάχιστες) που προσπαθώντας να εξιχνιάσεις κάποιο ...μυστήριο :blink: , τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. Αυτό συνέβη και το Σάββατο που μας πέρασε, όταν ερχόμενος από Σαλαμίνα με το Άγιος Ελευθέριος IV, ανέβηκα στην γέφυρα του πλοίου για να ρωτήσω τυχόν πληροφορίες για το Marie Galante Ι (Άγιος Ελευθέριος).

Ο κάπτεν του, ευγενέστατος και νέος στην γραμμή από ότι μου είπε, προσφέρθηκε -και με το παραπάνω- να με βοηθήσει.

To ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ IV αποτελεί το τέταρτο πλοίο της πλοιοκτήτριας εταιρείας του, μετά από τα Άγιος Ελευθέριος (Aquarius Star), Άγιος Ελευθέριος ΙΙ (Μarie Galante) και Άγιος Ελευθέριος ΙΙΙ (Άγιος Νικόλαος Λ).

Πλοίο κατασκευής του 2002, από τα παλαιότερα αμφίπλωρα της γραμμής Περάματος - Σαλαμίνας, χτίστηκε στα ναυπηγεία Παναγιωτάκη στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Παλαιότερα έχει περάσει και από την γραμμή Ρίου - Αντίριου.

Ας δούμε και δύο φωτογραφίες του πλοίου από την gallery των shipfriends. Η πρώτη εν πλω από Πέραμα προς Σαλαμίνα τον Μάιο του 2009,

gallery_2102_955_194989.jpg

και η δεύτερη καταπλέοντας στο Πέραμα, χθες Κυριακή 26-12-2010.

gallery_2102_955_281876.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 years later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 6 months later...

Ας κάνουμε μια γρήγορη ξενάγηση στο Άγιος Ελευθεριος IV σε ένα από τα παλιότερα αμφιπλωρα της γραμμής Πέραμα Παλούκια.. Ξεκινώντας από το γκαράζ του Άγιος Ελευθεριος IV που είναι εντελώς νέτο και ανεβαίνουμε από τις σκάλες επιβίβασης. Το σαλόνι του πλοίο έχει γύρω καναπέδες σε απόχρωση του μπλε με τραπεζάκια, όπως και στη μέση έχει καναπέδες σε μπλε απόχρωση με τραπεζάκια καθώς και το μπαρ του πλοίου (που δεν  λειτουργεί). Μπορεί η διακόσμηση να δείχνει τα χρόνια του αλλά ήταν σε καλή κατάσταση. Ένα κατάστρωμα είναι το ανοικτό κατάστρωμα με τέσσερις αντικριστούς ξύλινους πάγκους σε κάθε πλευρά και σε κάθε μπάντα υπάρχει πεντάδα από ξύλινους πάγκους.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 14/6/2017 at 9:56 AM, polmyt said:

Νομιζω ότι είναι η πρωτη φορα που το αμφιπλωρο δρομολογειται στη συγκεκριμενη γραμμη

Δεν θυμάμαι να έχει δουλέψει σε άλλη γραμμή εκτός από Πέραμα Παλουκια και Ρίο Αντίρριο, οπότε είναι η πρώτη φορά που δουλεύει στη γραμμή Αιδηψο Αρκιτσα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Ταξιδάκι από την Αρκίτσα για την Αιδηψό με το Άγιος Ελευθέριος IV το καλοκαίρι που μας πέρασε. Εν πρώτοις να πούμε πως πια τα εισιτήρια τυπώνονται από το Online σύστημα, δεν είναι τα κλασσικά χάρτινα απ' το μπλοκάκι που βγαίνουν στο Πέραμα - Παλούκια ή σε άλλες γραμμές. Πρόοδος. Η επιβίβαση με το αυτοκίνητο πανεύκολη, αμφίδρομο γαρ, εντύπωση μου προκάλεσε ο αριθμός των μελών του πληρώματος. Ήταν σίγουρα 8-10 άτομα στο γκαράζ, δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσο κόσμο σε ανάλογης κατηγορίας πλοίο.

 

Εσωτερικά λιτό, σαν αμφίδρομο που είναι πια 15ετίας, το έχουμε δεί και εδώ. Πλήν όμως, μου έκανε εντύπωση το service. Και εξηγούμαι: Ενόσω περιμέναμε στο ανοιχτό deck την ολοκλήρωση της φόρτωσης και την αναχώρηση του πλοίου, ξαφνικά εμφανίζεται στο deck ένας γραβατωμένος κύριος ο οποίος ευγενέστατα περιδιάβηκε όλα τα ανοιχτά καταστρώματα και πήρε παραγγελίες από τους επιβάτες για ροφήματα, αναψυκτικά και φαγητό. Όταν μετά μπήκαμε μέσα στο σαλόνι του πλοίου, συνειδητοποιήσαμε ότι το μπάρ του έφτιαχνε ακόμα και club sandwich! Ακόμη και το τόστ τυρί-τομάτα που δεν ήταν στον κατάλογο, φτιάχτηκε -και καταναλώθηκε:)- ευχαρίστως. Δε θυμάμαι να έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ούτε σε παντόφλα, ούτε και σε ταξίδι τέτοιας σύντομης διάρκειας. Πολλούς πόντους και μπράβο.

 

Το πλοίο έχει ήδη σταματήσει τα δρομολόγιά του στη συγκεκριμένη γραμμή, ελπίζω να πήγε καλά και να έχουμε τέτοια μπερικέτια και του χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

Και για να ολοκληρώσουμε τις εντυπώσεις για το Άγιος Ελευθέριος IV, να δούμε και τη φετινή του μπροσούρα. Η πρώτη σελίδα έχει μια ασπρόμαυρη απεικόνιση του πλοίου με τα χρηστικά τηλέφωνα, και η δεύτερη σελίδα έχει τα δρομολόγια.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...