Jump to content
Shipfriends

Monte d' Oro (IMO 8911516)


Recommended Posts

Πάμε να δούμε κι ένα από τα πλέον άσχημα και κυτιο-ειδή φέρρυ της Μεσογείου το Monte d' Oro (ελληνιστί Όρος του Χρυσού) της SNCM. Εμένα προσωπικά μου θυμίζει μπαουλο-ντίβανο με τσιμινιέρες. Βασικά χαρακτηριστικά:

IMO: 8911516

GT: 22070

1991, ACH Construction Navale, Le Havre, yard number 280 για την SNCM και χωρίς αλλαγή ονόματος από την παράδοσή του.

Μήκος: 145 metres

Mηχανές: Wartsila

Επιβάτες: 508

Το πέτυχα το καλοκαίρι στο μέρος το γνωστό, εκτός από τις παραπάνω φωτό το βλέπουμε εδώ δεμένο στο λιμάνι, προσέξτε ότι έχει νταλίκες στο πάνω κατάστρωμα. Ήρθε με αυτές και έφυγε με αυτές εκείνη την ημέρα, από τη Νίκαια πήρε μόνο επιβάτες και ΙΧ οπότε αναρωτιέμαι τι ρόλο βαράνε τα φορτηγά. Εδώ κατά την είσοδό του την επόμενη μέρα, επίσης το κατάστημα διαθέτει μια κατάπλωρη ενώ αναποδίζει, αλλά και μια με τον ήλιο στο πλάι ενώ αποβιβάζει πλοηγό. Το περασμένο καλοκαίρι είχε καθημερινές(απογευματινές) αναχωρήσεις από τη Νίκαια για την Κορσική, ενώ αυτόν τον καιρό κάνει κυρίως Μασσαλία - Ile Rousse. Με το Monte d' Oro -έστω και καθυστερημένα- τελειώνει η καλοκαιρινή σοδειά του 2010.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δύο χρόνια αφού το πρωτογνωρίσαμε, το πλοίο συνεχίζει τα δρομολόγιά του μεταξύ Μασσαλίας, Νίκαιας και Ile Rousse της βόρειας Κορσικής όπου και το βλέπουμε δεμένο, αρκετά εντυπωσιακό ομολογουμένως, λουσμένο στον πρωινό ήλιο.

Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον αυτό θυμίζει και ολίγον βαπόρι,ενώ το PASCAL PAOLI είναι σάν καναπές με τσιμινιέρες.

Απορία τού αριστεροδεξιοκεντρώου ψάλτου:πόσο μεγάλη κίνηση έχει αυτή η γραμμή τής Κορσικής ώστε η SNCM να έχη δρομολογήσει εκεί τόσα πλοία;

Link to comment
Share on other sites

Τα τελευταία 2 χρόνια λόγω της γενικότερης κατάστασης είναι πεσμένη προφανώς η κίνηση αλλά γενικά Κορσική και Σαρδηνία είναι οι προορισμοί για οικογενειακές ειδικά διακοπές από κατοίκους της κεντρικής και βόρειας ευρώπης, και όχι μόνο. Οπότε μεταφορικό έργο υπάρχει μεγάλο, ενώ βοηθάει και το ότι η Κορσική είναι σχεδόν αποκλειστικά ορεινή και το οδικό δίκτυο δύσκολο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
On 11/4/2017 at 11:27 PM, Nick the Greek said:

Ένα περίεργο ταξίδι απόψε για το Pascal Paoli, που έφυγε ξημερώματα σήμερα από τη Μασσαλία για την Τυνησία. Δεν κάνει δρομολόγια στην Τυνησία το συγκεκριμένο, πόσω μάλλον με προορισμό όχι το Rades, την Τύνιδα δηλαδή, που πηγαίνουν συνήθως τα φέρρυ, αλλά την Μπιζέρτα. Δεν υπάρχει πουθενά σα δρομολόγιο στο site της εταιρείας του, αναρωτιέμαι περί τίνος πρόκειται.

Δύο Σάββατα πρίν, το συγκεκριμένο δρομολόγιο το έκανε το Pascal Paoli, αυτό το ΣΚ το κάνει το Monte d' Oro. Δεν υπάρχει όμως στο πρόγραμμα, υποπτεύομαι πως είναι δρομολόγιο μόνο για φορτηγά.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά δεν είναι δρομολόγιο, είναι δεξαμενισμός! Υπάρχει δεξαμενή εκεί που πήγε το πλοίο και έχει ανέβει επάνω της. Σκεφτείτε πόσο φθηνότερο είναι από τη Μασσαλία που είναι η δεξαμενή δίπλα, για να το στέλνουν στην Τυνησία.

Link to comment
Share on other sites

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι όντως γεμάτη αλλά το γεγονός πως και πρίν 2 εβδομάδες και άλλο πλοίο την ίδια πατέντα, με κάνει να πιστεύω πως δεν είναι τυχαίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 4 years later...

Το πλοίο συνεχίζει να κάνει δρομολόγια ανάμεσα στη Μασσαλία και την Κορσική, συνήθως πάει Ile Rousse. Βέβαια από κυανόλευκο έχει γίνει κόκκινο. Έχουν κάνει εξαιρετική επιλογή στο χρωματισμό, πολύ όμορφη πινελιά ο Κορσικανός στον καταπέλτη.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...

Επιστροφή στα δρομολόγια μετά από πολύ καιρό για το πλοίο, στη γραμμή Marseiille - Ile Rousse. Τρία εβδομαδιαία δρομολόγια, στη θέση του Paglia Orba.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...