Jump to content
Shipfriends

Casa Mia Due Mille Undici


Recommended Posts

Gennaio

Πωλουνται τα Docevenus & Zoe στη Louis Cruises. Ρυμουλκουνται στο Νεωριο, για να μετασκευαστουν σε κρουαζιεροπλοια πολυτελειας. Βυθιζεται ανοιχτα της Socotra, μετα από εισροη υδατων στο μηχανοστασιο, το πλοιο Kritos. Το πληρωμα διασωζεται, το ιδιο και η υστεροφημια του πλοιου, που γλυτωνει τη φλογα του διαλυτη. Ναυλωνεται εναντι € 50.000 τη μερα, το Ελυρος στην COTUNAV. Μετα από συμμαζεμα λιγων ημερων, το Λισσος επιστρεφει στη γραμμη που το αγαπησε. Στο νομο Χανιων κυρησσεται 7μερος εορτασμος, ενω ολοι αναμενουν με αγωνια και λαχταρα, τις κοντρες με το Blue Horizon στα ημερησια

Fevereiro

Αποχωρει η Vincy από τη διαχειριση της γεφυρας ριου αντιρριου. Οι δανειστριες τραπεζες, παραχωρουν την εκμεταλλευση της γεφυρας για τα επομενα 40 χρονια, στη θυγατρικη της ΝΕΛ, ΝΕL Roumeli. Οι πυλωνες βαφονται μπλε, ενω μια τρισδιαστατη ΝΕΛιτικη τριηρης, κρεμιεται στη μεση του «καταστρωματος» της γεφυρας. Eκποιουνται επιτελους τα πλοια της GA Ferries. Πλειοδοτης το ΝΑΤ, εναντι τιμηματος € 2εκ. Ο Manager του ΝΑΤ, Χρηστος Φωτιου, δηλωνει: «τα αγορασαμε τωρα φτηνα και θα τα μεταπωλησουμε ακριβοτερα, όταν ανεβει παλι η αξια τους μετα την κριση. Ετσι διασφαλιζονται τα συμφεροντα του ΝΑΤ». Τα πλοια μεταφερονται στον κολπο της Ελευσινας και σχηματιζουν ντανα εκει που ηταν το Docevenus.

Maart

Συμπληρωνονται τρεις μηνες συνεδριασεων της επιτροπης για την επανασχεδιαση των αγονων γραμμων. Η επιτροπη ζητα τριμηνη παραταση των εργασιων. Η Attica πουλα το πλοιο «Διαγορας», εναντι € 40εκ , στη Golden Moon Navigation, συμφεροντων Επαμεινωνδα Σολουνια. Το πλοιο διατηρει το ονομα του και τη γραμμη του. Δυο μερες μετα, η εταιρεια ανακοινωνει, ότι το Blue Star Paros, θα μεταδρομολογηθει στα Δωδεκανησα, μαζι μετα δυο μεγαλα Blue Star. Πωλουνται στην Tallink τα Superfast XI & VI, εναντι τιμηματος € 140 εκ (και τα δυο). Η Tallink θα τα δρομολογει τους χειμερινους μηνες, κατά τις ακινησιες των Superfast VII & Superfast VIII. Η Attica εγκαταλειπει «προσωρινα» τη γραμμη της Ancona που την καθιερωσε

Avril

Το υπουργειο Ythinal, μετονομαζεται σε Lactacyd., με τις ιδιες αρμοδιοτητες. Πωλειται το Supefast XII στην Adria Ferries και το Blue Horizon στη European Seaways και θα δρομολογηθουν και τα δυο Bari Δυρραχειο. Η Attica ανακοινωνει οτι στην Κρητη ειχε ερθει για να μεινει, μεχρι να φυγει. Ολοκληρωνεται η μεταβιβαση του Superferry II στους νεους πλοιοκτητες. Ξεκινα δρομολογια τη Μεγαλη Δευτερα. Πλεον λεγεται σκετο SUPERFERRY και το ονομα ειναι γραμμενο με γραμματοσειρα Times New Roman κεφαλαια. Το πλοιο είναι κατασπρο και η τσιμινιερα μπλε και στη μεση σταμπα με το προσωπο του κωστα τζωρτζη (ως άλλη mona lisa). Στο Καστελοριζο πραματοποιουνται μεγαλες εκδηλωσεις, για τον εορτασμο του ενός ετους απο την ανακοινωση της προσφυγης μας στο μηχανισμο διασωσης ΕΕ/ΔΝΤ. Ο πρωθυπουργος διασχιζει την αποσταση πειραιας καστελοριζο, με κανω, συνοδεια του blue star naxos. Η επισημη δεξιωση εχει προγραμματιστει να γινει στο Νησος Ροδος, το οποιο πραγματοποιει εμπορικο δρομολογιο στη γραμμη μετα από δυο μηνες. Ηταν δεμενο στον πειραια, λογω απαγορευτικου που επιανε μονο το συγκεκριμενο πλοιο. Κατά την αφιξη του στο Καστελοριζο, κανει αριστερη στροφη.

Μay

H Αιγαιον Πελαγος και η HSW, ανακοινωνουν τη δρομολογηση του Νησος Χιος και του Νησος Μυκονος, στη γραμμη, πειραιας, παρος ναξος ιος θηρα, με πρωινες και απογευματινες αναχωρησεις από πειραια. Στη γραμμη της ικαροσαμιας μεταδρομολογειται το Πρεβελης και στη γραμμη Χιου Μυτιληνης το Ιεραπετρα. Η τραπεζα πειραιως, ανακοινωνει ότι εξαγοραζει και την υπολοιπη συμμετοχη της Sea Star στη HSW. Με τροπολογια του υπουργειου Lactacyd, σε νομοσχεδιο του υπουργειου προστασιας του πολιτη, καταργειται η υποχρεωτικη 10μηνη ναυτολογηση των ναυτικων. Φτανει επιτελους στον Πειραια το Blue Star Delos.

Ιουνιος

Δρομολογειται ξανα ο Θεοφιλος στη γραμμη πειραια χιου μυτιληνης, για να καλυψει τα κενα από την απουσια του Νησος Χιος και του Λισσος. Ο σουλτανος του Brunei, αγοραζει το συνολο των μετοχων της ΝΕΛ, προσφεροντας τιμη ανα μετοχη, εκατονταπλασια της χρηματιστηριακης αξιας. (1 ευρω ανα μετοχη, από 1 λεπτο που εχει στο ταμπλω). Προεδρος του ΔΣ οριζεται ο Αποστολος αθηναιος και Διευθυνων Συμβουλος ο Αποστολος Βεντουρης. Ξεκινα δρομολογια το Blue Star Ithaki στη γραμμη της Ραφηνας, με πλοιαρχο τον Σπυρο Μαντζουρατο. Η (ακομη πιο) νεα ΝΕΛ, ανακοινωνει τη στροφη της εταιρειας και στην κρουαζιερα. Για το σκοπο αυτό, ναυλωνεται το Queen Mary 2, το οποιο βαφεται μπλε και στην τσιμινιερα φιγουραρει η τριηρης. Η επιτροπη για τις αγονες, ζητα νεα τριμηνη παραταση

Julio

To κεφαλονια συμπληρωνει 16 χρονια στη γραμμη του. Γινονται πολυημερες εκδηλωσεις στο πλοιο και μοιραζονται δωρα στους επιβατες. Στους εορτασμους συμμετεχει ο Nick the Greek πουλωντας φρεσκιες τυροπιτες, ενω ο Νηρεας και ο Νησος Χιος, παιζουν σαξοφωνο και ντραμς στην πρυμη. Δρομολογειται επιτελους, μετα σινιαλα της ΝΕΛ, το πρωην κωνσταντινος γ, στη γραμμη μυτιληνη τουρκια. Το νέο του ονομα είναι Aqua Polmyt, προς τιμην του μεγαλου παντοφλιερη. Μετα από διαβημα της Cerberus στην επιτροπη κεφαλαιαγορας, οι εισηγμενες ακτοπλοϊκες και οι θυγατρικες τους, ανακοινωνουν επιτελους, αποτελεσματα Α’τριμηνου και Α΄ εξαμηνου. Κλαψτε ουρανοι και αστερια

Αgosto

Οι μυγες ειναι παχιες, αλλα οσοι πανε διακοπες ελαχιστοι. Η hsw ανακοινωνει την πωληση των εναπομειναντων highspeed (που ολον αυτόν τον καιρο παραμενουν δεμενα) στην Aegean Speed Lines, η οποια με τη σειρα της τα ναυλωνει στη ΝΕL. Πωλειται το Polaris σε ινδους, για να το δρομολογησουν στην ιδια γραμμη που δρομολογησαν το Siren. Ναι μπρε, για διαλυση πηγε, αλλα εμεις το πηραμε αποφαση ότι παει για διαλυση, αφου το ειδαμε σε φωτο καθισμενο στην παραλια. Μακαριοι οι πιστεψαντες και μη ειδοτες.

Σεπτεμβριος

Συμπληρωνονται 8 χρονια δρομολογιων του Ionian Star στην Ελλαδα. Πραγματοποιει εορταστικο δρομολογιο, με ταχυτητα trials και κατορθωνει επιτελους να σπασει το φραγμα των 17 κομβων. Καταδαφιζεται με ελεγχομενη εκρηξη η «Παγοδα», για να αρχισει η ανεγερση του πολυτελους ξενοδοχειου. Για να τιμηθουν οι αγωνες που εχει κανει για την απελευθερωση της κρουαζιερας, το ξενοδοχειο θα ονομαστει, σε Savvas Tsimpoglou Port Palace. Σε ελεγχο ρουτινας του λιμεναρχειου μυτιληνης σε πλοιο της γραμμης, εντοπιζονται 1 κιλο κοκαϊνη και 3 κιλα χασις, σε καμπινα αξιωματικου του πλοιου. Ολοι τονιζουν ότι προκειται για μεμονωμενο περιστατικο. Το European Express προσαραζει στο δυσβατο, μεταξυ ανδρου και τηνου και παθαινει ρηγμα 15 μετρων. Ολοι οι αρμοδιοι αποδιδουν το ατυχημα, στη σχεδιαση του νεου λιμανιου της Τηνου. Η επιτροπη για τις αγονες, σε κινηση αβροφροσυνης προς την Ελπιδα Τσουρη, προτεινει αντι να επιδοτουνται οι αγονες γραμμες του Αιγαιου, να επιδοτουνται τα σχολεια της Χιου, για τον εορτασμο των Τριων Ιεραρχων καθ’ολη τη διαρκεια του ετους

Oktoberfest

Αρχιζει πλεον να λειτουργει, ο νοτιος τομεας του λιμανιου της πατρας. Με ομοφωνη αποφαση του ΔΣ του ΟΛΠΑ, ο σταθμος υποδοχης των επιβατων, θα ονομαζεται Andreas Furas Hall. Μετα την αποχωρηση του από την ΝΕΛ, ο Ιωσηφ Βαγγερ, παραμενει στην ακτοπλοια. Εξαγοραζει, εναντι τιμηματος € 500εκ, τη συμμετοχη του ΙΣΒ και των συνεργατων του, στη Sea Star. Τον πλαισιωνουν ολοι οι συνεργατες που ειχε στη ΝΕΛ. 2 χρονια σοσιαλισμου και λαοκρατιας στην Ελλαδα. Γιορταζονται με αγωνες κολυμβησης στο Αιγαιο, οπου συμμετεχει ολη η κυβερνηση. Το Marinetraffic ζητα συγνωμη, για τα αλλεπαλληλα κρουσματα παραβιασης των δικαιωματων πνευματικης ιδιοκτησιας, των φωτογραφιων πλοιων, που αναρτωνται σε αυτο.

Νοεμβριος

Η MIG ανακοινωνει την πωληση της Attica, στην Aegean Speed Lines. Η προσφορα ηταν 25% κατω απο τη χρηματιστηριακη αξια της συμμετοχης της MIG στην Attica, αλλα εγινε αποδεκτη, γιατι η ASL αναλαμβανει και τα χρεη. Η Cerberus, θεωρει ότι θιγονται οι μικρομετοχοι της MIG και κανει προσφυγη στο Ανωτατο Δικαστηριο των ΗΠΑ. Πωλειται το Express Pegasus εναντι τιμηματος €7 εκ, σε εταιρεια αραβικων συμφεροντων. Ανακοινωνονται με καθυστερηση, τα αποτελεσματα εννεαμηνου των εισηγμενων ακτοπλοϊκων. Σκετα εννιαμερα.

Δεκεμβριος

Ανακαλυπτονται στη Μιανμαρ, ελληνικες παντοφλες, που ειχαν μεταπωληθει από μοζαμβικανους και κογκολεζους. Κλιμακιο των shipfriends ναυλωνει το στελιος φιλιαγκος για να παει στη Μιανμαρ. Συμπληρωνεται ενας χρονος συνεδριασεων, της επιτροπης για τις αγονες. Το Κεφαλονια, ερχεται για μια ακομη φορα στο ΝΜΔ, για την ετησια του. Θα γινει υδροβολη και υδρομασαζ. Η επιτροπη για τις αγονες, θα συνεχισει να συνεδριαζει, μετα την πρωτοχρονια του 2012.

οποιος θελει, συμπληρωνει;)

καλες γιορτες και να΄μαστε καλα κα του χρονου να ξαναγραψουμε.:)

Link to comment
Share on other sites

:P Ο Απρίλιος όλα τα λεφτά

Προσθέτω στον Ιούλιο.

Μετά από ένα μήνα δρομολόγησης του Θεόφιλού στην γραμμή Χίου Μυτιλήνης προσκρούει στις Οινούσσες στο ίδιο σημείο όπως το 2008.Κρίνεται ασύμφορη η επισκευή του και πάει για διάλυση.Λέσβιοι καραβολάτρες σώνουν το φουγάρο του και στολίζουν με αυτό το λιμάνι της Μυτιλήνης.Στη θέση του δρομολογείται το Λατώ.Στην πρώτη του προσέγγιση στη Χίο μπαίνει με ανάποδα για να 'σκάβει' με τις προπέλες του τον βυθό του λιμανιού.

Μετά από τις πολυήμερες εκδήλώσεις για τα 16 χρόνια παρουσίας του Κεφαλονιά στο Ιόνιο ανακοινώνεται η πώληση του στην Fast ferries για να ανταγωνιστεί το Ιθάκη στην Ραφήνα.Μερικοί φανατικοί του πλοίου εμποδίζουν την αναχώριση του πλοίου για το Αιγαίο κάνοντας μακροβούτια τοποθετώντας αλυσίδες στις προπέλες του.

Η Championara σε μεγάλη κόντρα με το Cruise olympia μετά την Κέρκυρα πιάνει 32,53 κόμβους και εμβολίζει το ιταλικό πλοίο βυθίζοντας το.Συνεχίζει την πορεία της με πάνω από30 κόμβους στην Αδριατική φτάνοντας στην Ανκόνα 3 ώρες νωρίτερα.Στην περισυλλογή των ναυαγών του Cruise olympia σπεύδουν μόνο αλβανικά ελικόπτερα και πλοία.Τα δικά μας απεργούν

Καλές γιορτές σε όλους και ευτυχισμένο το νέο έτος :):rolleyes:

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

(συνέχεια)Αύγουστος

Το Λατώ συμπληρώνει 1 μήνα δρομολογίων στην γραμμή Χίου Μυτιλήνης και έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με την ταχύτητα και την πολυτέλεια του.Ο κάπτεν μαθημένος από τις εκβαθύνσεις που κάνει σε κάθε προσέγγιση στο λιμάνι της Χίου ανακοινώνει'δώστε μου άλλά 5 μέτρα βύθισμα'

Η Championara μετά το κατόρθωμα της αναχωρεί εσπευσμένα από την Ανκόνα κενό επιβατών για τα Χανιά.Εξω από το φάρο των Χανίων κάνει 3 στροφές 360' σφηρίζοντας και ανάβοντας καπνογόνα ενώ έχουν βγει καίκια να την υποδεκτουν.Την επόμενη μέρα δρομολογείται πάνω στα ημερίσια της ΜΙΝΟΑΝ.Σε κάθε δρομολόγιο προσπερνάει τα παλάτια σφηρίζοντας και ανάβοντας καπνογόνα ενώ ο Μπάμπης Σαλβαράκης δηλώνει,'ήρθαμε για να φύγετε.'

Η Αριαδνάρα δρομολογείται απευθείας Πάτρα-Ανκόνα ενώ το Σπίριτ ως έχει.

Το κατακόκκινο πλέον Κεφαλονιά αφού έχει μετανομαστεί σε Μυκονιά έχει μεγάλη επιτυχία στο πρωινό δρομολόγιο της Ραφήνας Ανδρου Τήνου Μυκόνου ενώ ο proud παθαίνει κατάθλιψη και απέχει από το forum.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Αgosto

H NEL από την πλευρά της μη θέλοντας ταχύπλοα, τα ξαναναυλώνει σε γαλλικές και αραβικές ετιαρείες, και η ίδια αποφασίζει την ναύλωση του ΚΡΙΤΟΣ, του F. DIAMOND και του GRECIA για να ρίξει, το μεν πρώτο στην γραμμή Κόρινθος-Πάτρα-Πισαετός-Ιθάκη-Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Μπρίντιζι-Μπάρι και επιστροφή και τα δε υπόλοιπα για την γραμμή Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο, επειδή υπάρχουν λίγα πλοία και λέει να σώσει την κατάσταση.

Και του χρόνου... :rolleyes::lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...