Jump to content
Shipfriends

Lifelines ή άγονες


Recommended Posts

  • Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

4 hours ago, SuperRunner said:

Όσο για την επιδότηση με τα λεφτά μας, τι να κάνουμε..μόνοι μας πάμε στις κάλπες, δε μας σπρώχνει κανένας με το ζόρι. Ορθά λοιπόν επιδοτούνται κάποιες γραμμές που σύμφωνα με πολλούς από εδώ μέσα δε θα έπρεπε να επιδοτούνται. Πετάξτε αυτή τη καραμέλα, έχει παλαιώσει. Υπουργείο και ναυτιλιακές κάνουν τη δουλειά τους κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

 

3 hours ago, Nick the Greek said:

Με την κατάργηση της 35ετίας βλέπουμε ιστορικά αύξηση και των επιδοτήσεων σε ποσό(κάτι λογικό ως ένα σημείο) αλλά κυρίως αύξηση και των επιδοτούμενων γραμμών. Και κάπου πρέπει να μπεί ένα φρένο διότι ένα καλό ποσοστό δεν θα έπρεπε να υπάρχει ή να υπάρχει με διαφορετική μορφή[...]

Δε νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που δεν βλέπει πως ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται οι γραμμές, γίνεται η ανάθεσή τους και κατόπιν η διαχείρισή τους, είναι διάτρητος. Οι πρακτικές της τελευταίας 20ετίας(για να πιάσω από την κατάργηση και μετά) είναι από εγχειρίδιο διαφθοράς. Τι να θυμηθώ, το Κύμη - Σκύρο - Μουδανιά?

Το επιχειρηματικό μοντέλο στην Ελλάδα είναι γενικώς: μόνοι στα κέρδη (όχι φορους), μαζί στις ζημιές (επιδότηση/επιχορήγηση κλπ). Όταν ακούω κάποιον να προτείνει, συνήθως χωρίς κριτήρια, επιδότηση απο το δημόσιο ταμείο (είτε στην ακτοπλοΐα, είτε αλλού), σκέφτομαι ότι είτε αδαής είναι, είτε δεν πληρώνει φόρους ο ίδιος (άεργος, φοροφυγάς, ανήλικος κλπ).

Υπάρχει μία συγκεκριμένη... μεθοδολογία αρμέγματος. Πρώτα ο πλοιοκτήτης με αδρανή πλοία, πολλές φορές χωρίς να έχει ακόμη πλοίο, πλησιάζει το Υπουργείο και συμφωνεί τα... δέοντα, που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν. Μετά βρίσκουμε τη γραμμή και βάζουμε τα πρόθυμα, "μιλημένα" και ταϊσμένα παπαγαλάκια, να κάνουν σαματά σαν άδειοι τενεκέδες για το πόσο παραίτητη είναι. Τοπικοί δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, δευτεράτζες πράκτορες που έχουν ξεμείνει από εταιρία, διάφοροι αιρετοί των ΟΤΑ κλπ, αρχίζουν το ψηστήρι και στο τέλος, έρχεται ο Υπουργός και ικανοποιεί το παλλαϊκό αίτημα.

Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο το ότι έχουμε φτάσει να μην υπάρχει προορισμός, χωρίς τουλάχιστον μία επιδοτούμενη προσέγγιση, όπως θεωρώ αδιανότητο το ότι υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα σοβαρά, ότι κάθε ανενεργή γραμμή πρέπει να αναστηθεί με κρατικό χρήμα.

 

Edited by proud_ionian
Σολοικισμοί
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...