Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 548
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Συμφωνα με επισημη ανακοινωση της μαμας Sea Containers, προκειται αμεσα να αποδραστηριοποιηθει απο τον τομεα των φερρυ με αφορμη το γεγονος οτι μπαινει μεσα μεχρι το λαιμο, τοσο απο την Silja Line αλλα και απο τον στολο με τα ταχυπλοα της. Αναρωτιεμαι τι σημαινει αυτο για την Aegean Speedlines. Ισως εξαγορα του πλοιου και της συμμετοχης απο τον Ομιλο Ευγενιδη? Η μηπως κατι αλλο?

Link to comment
Share on other sites

Με τη χρηση Αυγουστου υπολογισμενη η εταιρια παρουσιαζει αρνητικο ισολογισμο 100.000 ευρω περιπου...

Να υποθεσω πως απο δω και περα δε θα μειωθει αλλα θα αυξηθει αυτο?

Σχετικα λιγο παντως για πρωτη φορα στην ακτοπλοια και σε σχεση με αλλα πρωτοεμφανιζομενα ταχυπλοα

Από ότι έμαθα η χρόνια έκλεισε με ζημίες ύψους 500,000 Ευρω:rolleyes: !! Και το πλοίο δε ήταν στα μέρη μας από την αρχή της χρονιάς αλλά από το Μάιο στα δρομολόγια ενώ από τον Απρίλιο στο δυναμικό της εταιρείας!! Φέτος που θα είναι από την αρχή, θα ήθελα να μάθω στο τέλος της χρονιάς που θα κυμανθούν οι ζημιές??:P :P

Link to comment
Share on other sites

Να φύγει δεν είναι ούτε πολύ δύσκολο (οι ζημιές αυτές είναι σοβαρές), αλλά ούτε και πολύ εύκολο λόγω της εννοείται σοβαρής τουριστικής επένδυσης που έχει κάνει η οικογένεια Ευγενίδη στη Σίφνο. Εάν βέβαια φύγει, δεν θα βάλουμε και τα κλάμματα (πως είναι έτσι και πως το έβαψαν και έτσι:rolleyes:. Για να σοβαρευτούμε: αν φύγει μάλλον θα ενταθεί το θερινό συγκοινωνιακό πρόβλημα των Δυτικών Κυκλάδων και θα επανέλθει στο προσκήνιο εντονότερα η ανάγκη για ένα καλό συμβατικό (ούτε απαραίτητα καινούργιο, ούτε ταχύτητες "Νήσος Μύκονος"), που θα ταξιδεύει χειμώνα-καλοκαίρι για να μην κλείνουνε κι' οι δήμαρχοι τα σχολεία Μάρτη μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάλουμε συμπεράσματα. Το site πάντως της εταιρίας είναι πάλι στον αέρα, εντελώς ανανεωμένο αν και έχει αρκετά λαθάκια... Μας ενημερώνει πως φέτος το καλοκαίρι θα προστεθεί και η Φολέγανδρος στους προορισμούς της εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μόλις γύρισα από το πρακτορείο που συνήθως κλείνω εισητήρια.

Έκλεισα για Παρασκευή 14 Ιουλίου και μου είπαν ότι ισχύει το φοιτητικό!

Για Σίφνο λοιπόν 27 ευρώ το φοιτητικό και 58 ευρώ το αυτοκίνητο.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Η seaco ηρθε για να μεινει

π@π@ριες

...Αναρωτιεμαι τι σημαινει αυτο για την Aegean Speedlines. Ισως εξαγορα του πλοιου και της συμμετοχης απο τον Ομιλο Ευγενιδη? Η μηπως κατι αλλο?
Το Speedrunner 1 ξεκινάει στις 27 Μαρτίου

συμφωνα με το ferries of southern europe αλλα και το site της seaco o ταχυδρομεας εχει πουληθει. τι ακριβως σημαινει αυτο; ανηκει η aegean speedlines εξ ολοκληρου στην οικογενεια ευγενιδη ή η μετοχικη συνθεση δεν εχει αλλαξει;

Link to comment
Share on other sites

Το Speedrunner 1 ανηκει πλεον στην εταιρια και δεν ειναι ναυλωμενο οπως τις 2 χρονιες που περασαν. Την Επομενη βδομαδα θα δεξαμενιστει εκτενως στη Χαλκιδα οπου θα γινουν σημαντικες επισκευες και επιθεωρησεις.

Τελευταια κυκλοφορει και μια ανεπιβεβαιωτη φημη οτι αγοραστηκε και καποιο SuperSeaCat τυπου monohull (Speedrunner 2) που θα δρομολογηθει στο Αιγαιο φετος αλλα οχι στις Δυτικες Κυκλαδες

Link to comment
Share on other sites

Από πέρυσι το Μάιο το Speedrunner 1 ανήκει στον όμιλο Ευγενίδη.

Από πριν δέσει μου λέγανε ότι έχουν κλείσει δεύτερο βαπόρι αλλά δε τους πιστεύω γιατί και πέρυσι τα ίδια μου λέγανε. Πιθανόν εάν το έχουν αγοράσει να πάει Σύρο Τήνο Μύκονο που λέγανε και πέρυσι για την υποτιθέμενη αγορά.

Link to comment
Share on other sites

FILE LEFTERI APO MOLIS EGKYRH PHGH SXETIKA ME ADERFAKI SPEEDRUNNER1

PHGAN VOREIA EYROPH GIA EPI8EWRHSH ENOS MONOHULL ALLA TELIKA DEN EYDOKIMISE KAI AKOMH STA LOGIA EINAI AN 8A PAREI H OXI GIA NA DOUME KAI AS PERIMENOUME LOIPON TIPOTA KAINOURGIO SXETIKA APO TON KYRIO EUGENIDI.....

OSO GIA TO ADERFAKI TOU SPEEDRUNNER TELIKA TO PHRE O LELAKHS.....:D :D

Link to comment
Share on other sites

FILE LEFTERI APO MOLIS EGKYRH PHGH SXETIKA ME ADERFAKI SPEEDRUNNER1....

OSO GIA TO ADERFAKI TOU SPEEDRUNNER TELIKA TO PHRE O LELAKHS.....:D :D

Και τι θα το κάνει θα το στείλει Ερυθρά να κάνει παρέα στο Αλκυώνη?

Αν και κάποιος μου ανέφερε ότι δεν είναι χαρακτηρισμένο highspeed ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αργησανε το παιδεψανε απο δω το κανανε απο κει τα ειδανε τα μιλησανε τα συμφωνησανε αλλα ακομα δεν το ανακοινωσανε γι αυτο με μια μικρη επιφυλαξη....

Το Speedrunner 2

tallink_autoexpress_4_1996_9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δει τίποτε ακόμη περί πώλησης του Tallink Autoexpress 4...αντιθέτως είδα ότι πουλήθηκε το αδελφό του Tallink Autoexpress 3 στην Αιγυπτιο/Ιορδανική Arab Bridge Maritime (που δραστηριοποιείται στην Ερυθρά) για 8,2 εκ Ευρώ και παράδοση τον Απρίλιο.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκόμισα από ταξίδι/κρουαζιέρα στις Δυτικές Κυκλάδες, το νέο πλοίο της εταιρίας θα καταφτάσει στην Ελλάδα σχεδόν αμέσως μετά το Πάσχα. Δυστυχώς κανένας δεν ήταν σε θέση να μου πει με βεβαιώτητα ποιο είναι αν και από ότι κατάλαβα όλοι έχουν την αίσθηση πως πρόκειται για αδερφό του SPEEDRUNNER. Οι αιτήσεις για ναυτολόγηση πληρώματος έχουν πάρει φωτιά όπως λένε και η νέα του γραμμή θα είναι Πειραιάς - Πάρος - Νάξος. Όλα αυτά εννοείται πως τα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη.

Link to comment
Share on other sites

Οι αιτήσεις για ναυτολόγηση πληρώματος έχουν πάρει φωτιά

Για να το φέρουν λογικά θα πάει το δεύτερο πλήρωμα του Speedrunner 1. Οπότε θα χρειαστούν από το καλοκαίρι ναυτικούς για δεύτερο πλήρωμα και στα δυο πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Μα καλά τοοόσο καλα πηγένει το πρώτο και θέλανε και δεύτερο? Ελληνική σημαία θα έχει, ή τώρα που μάθαμε το κόλπο θα γεμίσει ο κόσμος Εγγλέζικες?

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ SPEEDRUNNER. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΕΥΓΕΙ ΠΛΗΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΛΟΙΑΡΧΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΝ ΚΥΡΟΥ. Ο ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ SPEEDRUNNER

Link to comment
Share on other sites

Η TALLINK σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε επισήμως την πώληση του HSC Tallink Autoexpress 4.

Tallink Grupp

Company Announcement

2007-03-26 08:52:10.62

Sale of HSC Tallink Autoexpress 4

AS Tallink Grupp's subsidiary company Tallink High Speed Line Ltd. and a subsidiary of Greek company Reefer & General Ship Management, Jaywick Shipping Co Ltd have entered into a Memorandum of Agreement, whereby Tallink High Speed Line Ltd. will sell HSC Tallink Autoexpress 4 at the price of EUR 8 million.

The vessel will be delivered to the buyer in April 2007.

The sale of the vessel will not have any significant effect on increase of AS Tallink Grupp's profits.

Janek Stalmeister

Financial Director

AS Tallink Grupp

Η εταιρεία αυτή ποιά είναι και τι ακριβώς σχέση έχει με την Aegean Speedlines ?

Link to comment
Share on other sites

Η Jaywick Shipping πρεπει να ειναι η καινουρια μονοβαπορη εταιρεια με εδρα την Κυπρο που εφτιαξαν οι νεοι του πλοιοκτητες με δεδομενο οτι υψωνει την Κυπριακη σημαια. Manager του πλοιου για λογαριασμο των πλοιοκτητων(Jaywick) φερεται να ειναι η Reefer & General Ship Management, ελληνικη εταιρεια με εδρα το εμπορικο κεντρο City Plaza στη Γλυφαδα οπου και εδρευει και η Aegean Speedlines η οποια φαινεται να εχει ηδη υπο την σκεπη της και ενα general cargo πλοιο. Κατα τα φαινομενα λοιπον, μιλαμε για μια θυγατρικη του Ομιλου Ευγενιδη οποτε και κατα πασα πιθανοτητα θα υπαρχει και καποιο(εικονικο εστω) συμφωνο χρονοναυλωσης μεταξυ πλοιοκτητων και Aegean Speedlines. Τοσα χρονια καναμε να δουμε Union Jack στην Ελλαδα, και παμε στην Κυπρο:(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...