Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 7/18/2006 at 6:43 PM, polmyt said:
Στην Αντιπαρο υπαρχει δεμενη και το ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ αλλα δεν ξερω αν εκεινη την μερα που πηγα ηταν παροπλισμενη ή ετυχε να εχει ακινησια.

Τέσσερα χρόνια μετά (μόνο !!! :P ), ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε την πληροφορία του φίλου polmyt από τον Ιούλιο του 2006 :) . Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ (κατασκευής 1993) πράγματι το διάστημα εκείνο ήταν παροπλισμένο στην Αντίπαρο (εκτελούσε δρομολόγια για πολλά χρόνια στη γραμή Πούντας Πάρου - Αντίπαρου), και μόλις δύο μήνες μετά (Σεπτέμβρης 2006) αγοράστηκε από την εταιρία "ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ Ι Ν.Ε." της Κιμώλου, προς αντικατάσταση του γνωστού μας ΛΕΥΚΑΣ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή Ψάθη Κιμώλου - Απολλωνία Μήλου.

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από το λιτό αλλά συνάμα πολύ όμορφο site της εταιρίας, http://www.kimolos-link.gr/, το οποίο αξίζει να επισκεφθείτε για τις πολλές, όμορφες και σε καλή ανάλυση φωτογραφίες του ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ που παραθέτει, για να δείτε τις ώρες δρομολογίων (μέχρι και τον Μάιο του 2011 !!!) και τις τιμές, αλλά και τον πολύ όμορφο χάρτη των δρομολογίων :).

Στη gallery του φόρουμ έχουμε το πλοίο σε δύο φωτογραφίες. Να το δούμε και σε άλλες δύο από το flickr, η μία όταν εκτελούσε δρομολόγια στην Αντίπαρο δίπλα στο ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (νυν ΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ) και η άλλη και πάλι στην Αντίπαρο, στην θέση που πιθανόν την είχε δει και ο φίλος polmyt, από τον Μάιο του 2006.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Ακριβως εκει το ειχα δει ;)

Το καλοκαιρι του 2009 το πετυχα δεμενο στην Κιμωλο απο οπου και οι παρακατω φωτογραφιες(1,2,3,4,5)

Γενικοτερα προκειται για ομορφη παντοφλιτσα που εξυπηρετει μια χαρα τη γραμμη στην οποια ειναι και σαφως καλυτερη απο την προκατοχο της το ΛΕΥΚΑΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Aσθένεια του πλοίαρχου F/B πλοίου στη Mήλο

πηγή: Eλληνική Aκτοφυλακή

H λιμενική αρχή Mήλου ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, ότι ο πλοίαρχος του F/B πλοίου ανοιχτού τύπου «παναγια φανερωμενη» N.π.5964, κατά τον κατάπλου στο λιμάνι της Mήλου, αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Aμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας Mήλου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διεκομίσθη με ναυαγοσωστικό σκάφος LS - Eλ.Aκτ. στο νοσοκομείο της σύρου για περαιτέρω νοσηλεία.

από το υπολιμεναρχείο της mήλου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αντικατάστασης του πλοιάρχου.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από σήμερα το πρωί η παντοφλίτσα βρίσκεται στην Σύρο για εργασίες συντήρησης. Αν μάλιστα βλέπω καλά και στους χάρτες του AIS (μεγάλη μεγέθυνση - δορυφόρος) πρέπει ήδη να βρίσκεται τραβηγμένη έξω σε ναυπηγείο στην δυτική πλευρά του λιμανιού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύντομο επαγγελματικό ταξίδι πριν δύο εβδομάδες στην Μήλο, και είχα την ευκαιρία να δω την παντοφλίτσα από κοντά. Κυριακή 1η Ιουλίου στο γραφικότατο λιμανάκι της Πολλώνιας στα βόρεια του νησιού, όπου κατέπλευσε κατά τις 10.00 το πρωί και αναχώρησε σχεδόν αμέσως για την Ψάθη της Κιμώλου.

Όπως λέει πιό πάνω και ο ...συμπάσχων polmyt, πράγματι όμορφη παντοφλίτσα.

gallery_2102_711_511158.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Σε ενα περιεργο δρομολογιο εκανε σημερα η παντοφλιτσα.Συγκεκριμενα πηγε σε ενα μικρο κολπισκο στον Πολυαιγο Κιμωλου,εκατσε καμια ωρα  και τωρα εχει παρει το δρομο της επιστροφης.Ξερει κανεις για ποιο λογο πηγε εκει;

Link to comment
Share on other sites

Ξαναπηγε σημερα στον Πολυαιγο η παντοφλιτσα.Στο marinetraffic μαλιστα εχει και φωτο απο παλαιοτερη προσεγγιση της.Εκει που εδεσε δεν φαινεται να υπαρχει ουτε προβλητα,ουτε παραλια παρα μονο βραχια.Ειλικρινα ειμαι περιεργος να μαθω τι μεταφερει

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Να αναφέρουμε ότι οι διαστάσεις του Παναγία Φανερωμένη είναι μήκος 32,50 μέτρα, πλάτος 10,20 μέτρα, και βύθισμα 1,40 μέτρα, θα φοράει 2 κύριες μηχανές Daewoo (740 BHP). Η χωρητικότητα στο γκαράζ του είναι 18 ΙΧ και η χωρητικότητα σε επιβάτες 150 άτομα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...