Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 7 months later...

Μπλουμ του καταπέλτη στην Αγιά Ρουμέλη

Quote

Με άλλο πλοίο η μεταφορά του κόσμου που επρόκειτο να ταξιδέψει προς Σούγια

Μια ζημιά στον καταπέλτη του πλοίου της ΑΝΕΝΔΥΚ που εκτελεί το δρομολόγιο από Αγία Ρουμέλη για Σούγια δεν επέτρεψε να εκτελεστεί κανονικά το ταξίδι του πλοίου.

Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να φτάσει στο λιμανάκι της Αγίας Ρουμέλης και να επιβιβάσει τον κόσμο που περίμενε για να επιστρέψει στη Σούγια. 

Η ζημιά στον καταπέλτη του πλοίου αποκαταστάθηκε ωστόσο αναμένεται να πάρει έγκριση από τον νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Όλοι αθώοι για τα γεγονότα στο πλοίο Σαμαριά Ι της ΑΝΕΝΔΥΚ το Σεπτέμβριο του 2011, μετά από το θέμα με το Ρωσικό νηογνώμονα.

Quote

Όλοι αθώοι, καθώς δεν υφίσταται ζήτημα πειρατείας, αντιθέτως βοηθήθηκαν τουρίστες να απεγκλωβιστούν από την Αγία Ρουμέλη, ήταν το βασικό σκεπτικό της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Χανίων την Τετάρτη, για τα γεγονότα της 6ης Σεπτεμβρίου 2011, όταν θεωρήθηκε πως υπήρξε αντίδραση στην «εξουσία» του πλοιάρχου του πλοίου Σαμαριά Ι της ΑΝΕΝΔΥΚ.

Στο εδώλιο κάθισαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΕΝΔΥΚ Γιάννης Μπραός, μαζί με 15 κατοίκους της Αγίας Ρουμέλης, ενώ κατηγορούμενος ήταν και ο τότε Δήμαρχος Σφακίων Παύλος Πολάκης, για τον οποίο όμως, παρά το ότι είχε ζητηθεί από την Εισαγγελία Χανίων, δεν υπήρξε άρση της ασυλίας του.

Ανάμεσα σε εκείνους που κατέθεσαν ήταν ο τότε Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, ο νυν Δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, αλλά και ο καπετάνιος του πλοίου και ο Λιμενάρχης.

Τι συνέβη το 2011

Ο τότε υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχε καταγγείλει τη σύμβαση με τον ρωσικό νηογνώμονα, μετά την αποκάλυψη υπόθεσης πλαστών πιστοποιητικών ναυσιπλοΐας, δίνοντας εντολή να σταματήσουν αμέσως τα δρομολόγια πλοίων που ελέγχονταν για τα πιστοποιητικά τους.

Ογδόντα πλοία καθηλώθηκαν στα λιμάνια και χιλιάδες επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους πολλοί τουρίστες, εγκλωβίστηκαν σε αυτά.

Ανάμεσα στα πλοία και τα «Δασκαλογιάννης» και «Σαμαριά» που εξυπηρετούσαν τους επισκέπτες του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, μεταφέροντάς τους από την Αγιά Ρουμέλη στα Σφακιά.

Με την ακινητοποίησή τους όμως, 650 επισκέπτες που βρίσκονταν ήδη μέσα στο φαράγγι, εγκλωβίστηκαν στην Αγία Ρουμέλη χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με τους φορείς να ψάχνουν λύση!

Ούτε ο τότε Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Θανάσης Καρούντζος, εισακούστηκε, με αποτέλεσμα ο τότε Δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ, Γιάννης Μπραός, τοπικοί φορείς και κάτοικοι της Αγιάς Ρουμέλης να καταλάβουν το πλοίο «Σαμαριά» και να γίνει δρομολόγιο προς τα Σφακιά.

Μάλιστα ο κ. Καρούντζος είχε χαρακτηρίσε το θέμα ως ιδιαίτερα σοβαρό και πρόσθετε πως εάν δεν βρισκόταν λύση με τα πλοία τότε αναγκαστικά το φαράγγι της Σαμαριάς θα έκλεινε για τους επισκέπτες.

Edited by proud_ionian
parakritika.gr
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...

Παροχή συνδρομής από το Σαμαριά Ι σε κινδυνεύοντα άτομα στην Παλαιοχώρα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιοχώρας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων για την ύπαρξη επτά (07) ατόμων σε δυσχερή θέση, συμπεριλαμβανομένων τριών (03) ανήλικων παιδιών, που είχαν εγκλωβιστεί ως επιβαίνοντες σε ιδιωτικό σκάφος στην περιοχή της παραλίας ''ΔΩΜΑΤΑ'' λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και αιτούνταν συνδρομή.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-.ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π - Α/Κ ''ΗΡΩ'' Ν. Ηρακλείου 387, καθώς και το παραπλέον Ε/Γ - Ο/Γ ''ΣΑΜΑΡΙΑ Ι'' Ν.Χ. 16, με τη συνδρομή των οποίων τα κινδυνεύοντα άτομα περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ξηρά, καλά στην υγεία τους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...