Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το ΣΑΜΑΡΙΑ είναι το δεύτερο πλοίο ανοικτού τύπου της ΑΝΕΝΔΥΚ, αλλά παλαιότερο του ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, μιας και έχει κατασκευαστεί το 1986.

Το equasis το αναφέρει ως SAMARIA I (???), και εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω, και αυτό όλα του τα χρόνια ταξίδευε και ταξιδεύει μέχρι και σήμερα στη νότια Κρήτη (Παλαιοχώρα Χανίων, Γαύδος, Αγία Ρουμέλη, Λουτρό, Σφακιά). Με τα γνωστά βέβαια προβλήματα που αντιμετώπισε το εφετινό καλοκαίρι, σε σχέση με την απαγόρευση μεταφοράς επιβατών προς και από την Γαύδο.

Να δούμε το πλοίο και σε κάποιες φωτό από το flickr. Στην Παλαιοχώρα, στα (στην) Σούγια, στο Λουτρό, στην Αγία Ρούμελη.

Edited by proud_ionian
subtitle
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Από το site της ΑΝΕΝΔΥΚ διαβάζουμε ότι το ΣΑΜΑΡΙΑ Ι είναι σε διαδικασία μετασκευής και θα μπορεί να μεταφέρει για τη Γαύδο 320 επιβάτες και 45 ΙΧ ή 8 φορτηγά 15 τόνων. Η δέσμευση της εταιρείας είναι οτι θα ειναι ετοιμο στις 15/6/2011 αλλά υπολογίζουν ότι το πλοίο θα είναι έτοιμο από 1/5/2011.

Link to comment
Share on other sites

Όντως καμμία αλλαγή. Άλλωστε το αρχικό πρωτόκολλο του πλοίου ειναι 850 επιβάτες, άρα όταν μιλάει για 320 εννοεί μάλλον μόνο σε εσωτερικούς χώρους λόγω και της απόστασης. Φωτογραφίες από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Σούδας :D (Όντως έτσι λέγεται :P )

(Τις ανέβασα στα Λοιπά γιατί χάθηκα στα albums. Οι admins ας το φροντίσουν... :blink::unsure: )

gallery_2440_702_87206.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Να έρχεται εδώ για τις απαραίτητες εργασίες συμμόρφωσης;

Μπα, δεν νομίζω, μάλλον για "δεξαμενισμό" και τελειώματα. Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε και στις παρακάτω φωτογραφίες από την άφιξη του πλοίου στη Σαλαμίνα την περασμένη Κυριακή 17/7ου, το πλοίο ήρθε έτοιμο μιας και οι απαραίτητες εργασίες συμμόρφωσης πρέπει να έγιναν στην Κρήτη.

Η διαμόρφωση του γκαράζ και το κλείσιμο του στο πίσω μέρος έχει ολοκληρωθεί, το σύστημα "κλεισίματος" στην πλώρη έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί, τα βαρελάκια στο επάνω ντεκ έχουν αντικαταστήσει την μέχρι πρότινος στίβα των σωσιβίων. Τώρα αν μένει και τίποτα άλλο, φαντάζομαι ελάχιστα πράγματα θα είναι.

gallery_2102_1184_9805.jpg

gallery_2102_1184_323087.jpg

gallery_2102_1184_345387.jpg

Link to comment
Share on other sites

Να δούμε το πλοίο τραβηγμένο έξω στο ναυπηγείο Σπανόπουλου, για να παρατηρήσουμε τα απόκρυφα του, καθώς και την κάπως πρωτότυπη για παντόφλα καρένα του.

gallery_2102_1184_363812.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παντως εγω που ειχα ταξιδεψει με το Σαμαρια σουγια με αρκετη θαλασσα μου προκαλεσε θαυμασμο η αξιοπρεπεστατη συμπεριφορα του στο καιρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παρακάθησε το πλοίο στο ναυπηγείο Σπανόπουλου στη Σαλαμίνα. Σε λίγες ημέρες κλείνει μήνα (ήρθε 17/7ου).

Τώρα ή ήταν λάθος ο προγραμματισμός της "εναρμόνισης" του, ή δεν τους ενδιέφερε η καλοκαιρινή σεζόν (είναι δυνατόν ???) και αποβλέπουν στην ...χειμερινή.

Link to comment
Share on other sites

Το ΣΑΜΑΡΙΑ είναι το πλοίο που αναλαμβάνει δράση τον χειμώνα και το ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ το καλοκαίρι, καθώς ο δεύτερος έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα. Με την ενρμόνισή του πιθανόν να απαιτήθηκαν περισσότερες εργασίες και για αυτό να έκατσε τόσο πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 5 months later...

Δεν ξέρω αν έχει δημοσιευθεί παλαιότερα, αλλά βρήκα στο FB μια φωτογραφία του "Σαμαριά Ι" στο φιλόξενο λιμάνι των Σφακίων 

 

1462600_10152091229142674_2015120184_o.j

Edited by papashark
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

τζαμπα τα λενε LCT? Και να σκεφτεί κανείς πως πριν μερικούς μήνες έβλεπα ένα αντίστοιχο από την Αφρική (νομίζω εδώ, κάποιο πρώην δικό μας LCT) και γελούσα.

Είναι τακτική η προσέγγιση στην "προβλήτα" αυτή ή μήπως περνώντας ο πλοίαρχος είπε να αφήσει κάποιο φιλαράκι στο χωριό του ώστε να μην ταλαιπωρηθεί πηγαινε-έλα?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το Σαμαρια θα ανεβει Περαμα για εκτακτη επισκευη καθως στο δρομολογιο της Πεμπτης απο Γαυδο προσαραξε σε αβαθη εντος του λιμανιου με αποτελεσμα να υποστει στρεβλωση στα πτερυγια της μιας του προπελας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...