Jump to content
Shipfriends

Δωδεκάνησος Ναυτική Εταιρεία


Recommended Posts

On 3/27/2021 at 11:25 PM, enas chiotis said:

Υπάρχει κάποιο νεότερο για το θέμα;

Αυτή τη περίοδο ακούγεται ότι είναι σε αναζήτηση χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης για να αποκτήσει τρίτο ταχύπλοο.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 months later...

Ο Φοίβος Κω ευχαριστεί τη Dodekanisos Seaways

Quote

Ο Φοίβος Κω ταξίδεψε στη Λέρο για να παίξει με το εφηβικό του τμήμα κόντρα στον τοπικό Πανιώνιο και με ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά τη ναυτιλιακή εταιρεία Dodekanisos Seaways για την έκπτωση. Η ανακοίνωση: ''Στη Λέρο αγωνίστηκαν εχθές οι έφηβοι του συλλόγου μας με αντίπαλο τον Πανιώνιο Λέρου. Ευχαριστούμε θερμά την DODEKANISOS SEAWAYS για την προνομιακή έκπτωση και την ασφαλή μεταφορά της ομάδας μας''.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σήμερα, ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Σπανός Χρήστος, συναντήθηκε με τον Βουλευτή Ν. Σάμου, κ. Στεφανάδη Χριστόδουλο, προκειμένου να συζητήσουν καίρια ζητήματα που αφορούν τα νησιά μας και ειδικότερα της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων και της Θύμαινας. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρθηκε το φλέγον ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες των νησιών σχετικά με τα δρομολόγια, τα οποία ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί, γεγονός που οδηγεί τους επισκέπτες να αναζητούν άλλους προορισμούς.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη για την ετήσια λειτουργία ταχυπλόου από το Πυθαγόρειο, όπως ακριβώς γίνεται και στα νησιά της Δωδεκανήσου, και η προσθήκη της Θύμαινας στον χάρτη των δρομολογίων της εταιρείας μας. 

Επίσης, κρίθηκε σημαντική η προετοιμασία του όρμου του Μαραθόκαμπου προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση του στα καλοκαιρινά  δρομολόγια του Ταχυπλόου.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ζήτημα της τροποποίησης του πρωινού ωραρίου των αεροπορικών πτήσεων και των ταχυπλόων, με στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης όλων των νησιών με ακόμα καλύτερες ανταποκρίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαίνω οτι οι επαφές αυτές είναι χρήσιμες, αλλά μετά το "πιστόλιασμα" της Δωδεκάνησος με το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ στην άγονη Β. Δωδεκανήσου, με κάνουν επιφυλακτικό, καθώς φάνηκε οτι ο Σπανός ενδιαφέρθηκε μόνο για την αρπαχτή του καλοκαιριού.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως σε τέτοια αζμπέτε μαθαίνει κανείς περισσότερα για το ποιός ο λόγος της συνάντησης, γνωρίζοντας ποιά εκ των δύο πλευρών την ζήτησε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σπανός Χρήστος: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δρομολόγια για το καλοκαίρι»

Quote

Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κ Χρήστος Σπανός,  πλοιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Dodekanisos Seaways, τονίζοντας ότι με τις δύο ακυρώσεις του διαγωνισμού των δρομολογίων των άγονων γραμμών, δεν μπορούν οι τουρίστες να βρουν εισιτήρια για να ταξιδέψουν στα νησιά και αυτό θα συμβεί, στην καλύτερη περίπτωση στα μέσα Απριλίου.

Να σημειώσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον κ. Σπανό για να διερευνηθεί η προοπτική επέκτασης των δρομολογίων της εταιρείας σε ετήσια βάση αλλά και για το θέμα του συγχρονισμού της γραμμής με το πρωινό δρομολόγιο της Aegean ώστε οι επιβάτες του αεροπλάνου να έχουν χρόνο να πάρουν το πλοίο από το Πυθαγόρειο και να ταξιδέψουν στα νησιά.

Ωστόσο κανένα από αυτά τα δύο δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί, εφόσον δεν έχει διασφαλιστεί το μείζον που είναι το άνοιγμα των δρομολογίων για τις άγονες γραμμές.

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε δρομολόγια για το καλοκαίρι. Έχουμε mail από επισκέπτες που μας ζητάνε δρομολόγια. Εμείς δεν μπορούμε να τα παρέχουμε και υπάρχει αυτή η κατάσταση που είναι σε όλη την Ελλάδα. Καλοκαιρινά δρομολόγια, δηλαδή για να πάνε στα νησιά, δεν βρίσκουν οι τουρίστες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο διαγωνισμός των άγονων γραμμών έχει ακυρωθεί τρεις φορές και 29 Φεβρουαρίου θα γίνει πάλι.

Εάν πάλι δεν γίνει προσφυγή, εάν πάλι δεν ακυρωθούνε. Ακόμη και να γίνει ο διαγωνισμός, χρειαζόμαστε ενάμιση μήνα για να ανοίξουμε δρομολόγια. Πάμε καλό Απρίλιο που τα δρομολόγια τα ανοίγουμε κανονικά για τη σεζόν τον Ιανουάριο. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά πηγαίνουμε πιο πίσω» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Dodekanisos Seaways.

Ο κ. Σπανός ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις συμβαίνουν γιατί στο Υπουργείο έχουν αλλάξει τους όρους, εταιρείες έχουν προσφύγει κατά των νέων όρων και έχουν δικαιωθεί.

«Τα παραπάνω θέματα που προσπαθούμε εμείς να κάνουμε, δηλαδή να κάνουμε ετήσια τη γραμμή, να πηγαίνουμε Θύμαινα, να ανοίξουμε τον Μαραθόκαμπο, όλα αυτά τα πολύ όμορφα πράγματα, όχι δεν τα κάνουμε, δεν μπορούμε ούτε να κρατήσουμε αυτά που έχουμε» είπε.

Πρόσθεσε ότι η Dedekanisos Seaways είχε δρομολογήσει στη Σάμο το πλοίο «Παναγιά Σκιαδενή» αλλά όπως ανέφερε «ξαφνικά γίνανε πέντε περίεργα πράγματα και χαθήκαμε και ξαναπήγαμε στην κατάσταση που ήταν 40 χρόνια πίσω».

Σημείωσε ότι τα προβλήματα θα πρέπει να τα επισημαίνουν στο υπουργείο και οι τοπικοί φορείς και συμπλήρωσε ότι ο Βουλευτής Σάμου επικοινώνησε με τον Υπουργό και ζήτησε επιτακτικά να λυθεί το πρόβλημα.

«Θα πρέπει να είναι και οι δήμοι και οι φορείς. Εάν καταλάβουνε τι συμβαίνει, θα είναι μεγάλη η έκπληξη γιατί γίνεται ζημιά στην δουλειά όλων μας. Δηλαδή δεν μπορεί να έχω ένα ξενοδοχείο στη Σάμο ή στους Φούρνους ή στην Ικαρία και να μην μπορώ να πουλήσω εισιτήρια για να πάει ο κόσμος» σημείωσε.

Τόνισε τέλος ότι ακόμη και αν γίνει κανονικά ο διαγωνισμός στις 29 Φεβρουαρίου οι γραμμές θα ανοίξουν μέσα Απριλίου όταν η σεζόν ξεκινά τον Μάιο. «Βήματα προς τα πίσω δυστυχώς και δεν υπάρχουν αντανακλαστικά. Αν όλα αυτά γίνονται και κανείς δεν μιλάει και δεν κάνει κάτι, είναι πάρα πολύ περίεργο. Χάνουμε την χρονιά από μόνοι μας» είπε ο κ. Σπανός.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...