Jump to content
Shipfriends

Δωδεκάνησος Ναυτική Εταιρεία


Recommended Posts

Απο 16-6 το DODEKANISOS PRIDE ξεκιναει δρομολογια απο ΠΑΤΜΟ καθε μερα 06.00 πρωι για ΛΕΙΨΟΥΣ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΡΟΥ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ με αφιξη στη ΡΟΔΟ στις 10.40 και αναχωριση 15.30 με αντιστροφο δρομολογιο , αφιξη στη ΠΑΤΜΟ στις 20.10 .

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ !!!!!!!!

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καλοταξιδο και μπραβο στην εταιρια που ανακαλυψε το Διαγορα. (Παναγια Σκιαδενη)

Μακαρι να δουλεψουν και να πανε καλα οι ανθρωποι

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικα , πλεων σε αυτους βασιζομαστε για να κανουμε τα τοπικα (αν δεν θες νυχτερινη ταλαιπορια) απο ΠΑΤΜΟ....ΡΟΔΟ και αντιστροφα .

Με δυο πλοια την ημερα πανω-κατω μεγαλη συμβολη στα νησια της Δωδ/σου.

08.30 & 15.30 απο ΡΟΔΟ

06.00 & 14.00 απο ΠΑΤΜΟ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μου ειπαν οτι αμεσα θα αγοραστει πλοιο απο την ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ Ν.Ε. :( συμβατικο ΕΓ/ΟΓ για δρομολογια απο ΠΕΙΡΑΙΑ ..........-ΡΟΔΟ κορμο και 1 φορα τη βδομαδα αγονη :(

Εχετε ακουσει εσεις κατι σχετικο ???

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αλλά μήπως έχουν σχέση με την εταιρεία Θαλάσσιες γραμμές Ρόδου (ή κάπως έτσι) που είχε γράψει ο Εφολπιστής προ διμήνου , η οποια (φέρεται να) ετοιμάζει το ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ?

Link to comment
Share on other sites

Ξαναμιλησα με ανταποκριτη ΛΕΡΟΥ :D και μου ειπε οτι σηζηταν για 3 δρομ. ΠΑΤΜΟ-ΛΕΡΟ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΡΟΔΟ και ενα ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟ-ΤΗΛΟ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ .... ;)

Δε ξερω αν θα τα προλαβενει :eek: (ουτε αν θα παρουν πλοιο :D ) αλλα καλα ακουγετε :)

Link to comment
Share on other sites

Οχι καμία σχεση.Αλλο είναι. :eek:

Δεν ξέρω ποιο πλοίο έχεις υπόψη σου Ηλία, αλλά το δημοσίευμα τότε έκανε λόγο για πλοίο 145μ, 22kn, 1208 επιβάτες και 400 καμπίνες, και το πλοίο θα ήταν έτοιμο 10-15 Ιουλίου.

Link to comment
Share on other sites

Σε εκείνο το άρθρο του περιοδικού, ούτε το ίδιο περιοδικό ήξερε για πιο πλοίο μιλούσε ότι θα έφερνε η εταιρεία!!! Αλλά στοιχεία η άδεια που ζήτησαν και αλλά χαρακτηριστικά λέγανε για αυτό που θα φέρνανε προσωρινά ναυλωμένο από Ισπανία!! Όποτε κανείς δε ξέρει για πιο μιλάνε?? Μιας και τα ονόματα που είχαν γράψει δε βρήκα τίποτα στο Σουηδό!! Ίδωμεν!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

To pride στα γαλαταδικα :D δρομολογια του απο ΠΑΤΜΟ προς ΡΟΔΟ παει σχεδον γεματο ....

Στην επιστροφη απο ΡΟΔΟ προς ΠΑΤΜΟ δεν εχει κοσμο .....

Ισως τελικα ο κοσμος τα απογευματινα τα κανει με τα πλοια της γραμμης και οχι με ταχυπλοο , για να γλυτωσει χρηματα

Ενδικτικα απο ΚΑΛΥΜΝΟ-ΛΕΡΟ το ατομο θελει 7 και με το καταμαραν 14,60

Πρεπει να ξαναδουν (μηπως ??) τα δρομολογια τους στην 12 ΝΕ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σοβαρή διαμάχη, που επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό το ήδη προβληματικό ακτοπλοϊκό πρόβλημα της Δωδεκανήσου λόγω της έλλειψης πλοίων, έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλη Παυλίδη, και της δωδεκανησιακής ναυτιλιακής εταιρείας «Δωδεκάνησος Ν.Ε.».

Αιτία, η δρομολόγηση του δεύτερου νεότευκτου ταχύπλοου καταμαράν της δωδεκανησιακής εταιρείας «Δωδεκάνησος Πράιντ», το οποίο παρελήφθη από τα νορβηγικά ναυπηγεία Batservice μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων, το «Δωδεκάνησος Πράιντ» ξεκινά κάθε πρωί στις 6 από το λιμάνι της Πάτμου με προορισμό τη Ρόδο, με ενδιάμεσα λιμάνια τους Λειψούς, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και Σύμη, και αναχωρεί από τη Ρόδο για την Πάτμο μέσω των ίδιων λιμανιών στις 3.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο κ. Παυλίδης με απόφασή του εμμένει ότι το πλοίο μόλις φτάσει στη Ρόδο πρέπει να αναχωρεί αμέσως για το ταξίδι της επιστροφής, ενώ η εταιρεία -δικαιολογημένα- επικαλείται το Π.Δ. 152/2003 το οποίο ενσωματώνει τις κοινοτικές οδηγίες 63 και 95 του 1999 ως προς το χρόνο απασχόλησης και ανάπαυσης των ναυτικών, υποστηρίζοντας ότι η διακοπή εργασίας των 4,5 ωρών στο λιμάνι της Ρόδου είναι απολύτως νόμιμη, αφού το νεότερο Π.Δ. 152/2003 καταργεί, ουσιαστικά, το προηγούμενο.

Η «Δωδεκάνησος Ν.Ε.» έχει καταγγείλει τον κ. Παυλίδη για κατάχρηση εξουσίας και διά του νομικού της συμβούλου έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση αναστολής εκτέλεσης και ακύρωσης της απόφασης του υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

Μέχρι τότε όμως τα νησιά της Δωδεκανήσου και ειδικά τα μικρά «υποφέρουν» από την έλλειψη πλοίων, με αποτέλεσμα πολλοί νησιώτες να κατηγορούν τον υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη ότι με τη μέχρι σήμερα στάση του δεν έχει λύσει τα οξύτατα ακτοπλοϊκά προβλήματα που ξεκίνησαν με την «πτώχευση» της ΔΑΝΕ, αλλά τα επιδεινώνει.

Πάντως το πρόβλημα με την τοπική ναυτιλιακή εταιρεία, που κατά κοινή ομολογία με τις επιδοτήσεις εξυπηρετεί χειμώνα-καλοκαίρι τα Δωδεκάνησα, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2005, όταν ο εκπρόσωπός της Γιώργος Σπανός είχε καταγγείλει εγγράφως τον υπουργό Αιγαίου για μεροληπτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας του.

απο την ελευθεροτυπια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ισως να γινονται ολα αυτα γιατι ο Σπανος εχει πει οτι δεν θα σταματηση το PRIDE το χειμωνα ......

Ο δακτυλος που μπενει μπωρει να ειναι απο μεγαλα συμφεροντα , για να σταματησουν το PRIDE

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Το περίπτερο εμβαδού 40 τ.μ. βρίσκεται σε περίοπτη θέση και έχει διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να είναι ελκυστικό στους χιλιάδες επισκέπτες, που είναι βέβαιο θα παρελάσουν κατά το τετραήμερο της λειτουργίας της έκθεσης. Η εταιρεία, δια των στελεχών της, με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή κ. Χρήστο Σπανό, θα παρουσιάζει μέσω συστημάτων ήχου και εικόνας τα νησιά που προσεγγίζουν τα ταχύπλοα σκάφη της “Δωδεκάνησος Εξπρές” και “Δωδεκάνησος Πράιντ”, τις υπηρεσίες που προσφέρει γενικότερα στην ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοϊα και τα προγράμματα των δρομολογίων της επόμενης περιόδου. Για τον σκοπό αυτό έχουν εκδοθεί ειδικά φυλλάδια, διαφημιστικά έντυπα και CD τα οποία θα διανέμονται σε εκπροσώπους τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων καθώς και στους επισκέπτες της έκθεσης, με δεδομένο το τεράστιο ενδιαφέρον των κατοίκων, κυρίως, των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, και ειδικότερα της συμπρωτεύουσας, για την πραγματοποίηση των θερινών διακοπών τους στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου. Η εταιρεία επιδιώκει, έτσι να συμβάλει στην προβολή και διαφήμιση των νησιών μας και παράλληλα να στείλει το μήνυμα ότι η Δωδεκάνησος στην ενδονησιωτική θαλάσσια επικοινωνία διαθέτει υπερσύγχρονα πλοία που διασφαλίζουν την ταχεία, άνετη, ασφαλή και πολιτισμένη διακίνηση των επισκεπτών του νομού από νησί σε νησί. Το τελευταίο αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπ΄ όψιν ότι τα αρνητικά δημοσιεύματα του θέρους και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Δωδεκανήσου έβλαψαν σοβαρά, κατά κοινή παραδοχή των τουριστικών παραγόντων της περιοχής, τον τουρισμό συνολικά των νησιών μας.

ΡΟΔΙΑΚΗ Ημερομηνία Σύνταξης: 02/11/2005

Link to comment
Share on other sites

Η εταιρεία επιδιώκει, έτσι να συμβάλει στην προβολή και διαφήμιση των νησιών μας και παράλληλα να στείλει το μήνυμα ότι η Δωδεκάνησος στην ενδονησιωτική θαλάσσια επικοινωνία διαθέτει υπερσύγχρονα πλοία που διασφαλίζουν την ταχεία, άνετη, ασφαλή και πολιτισμένη διακίνηση των επισκεπτών του νομού από νησί σε νησί.

Το κακο ομως ειναι οτι δεν παει σε ολα τα νησια της Δωδεκανησου η 12ΝΕ , αλλα στα βασικα + ΛΕΙΨΟΥΣ και ΣΥΜΗ.......

Παρολα αυτα καλο ειναι για την διαφημιση της Δωσεκανησου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Και νεα παραταση η 12ΝΕ εδωσε η εταιρεια παροτι δεν πηρε καμια επιδοτηση (πλην του Καστελοριζου) τα δρομολογια της εως 31-12-2005 θα ειναι τα εξης .....

Δευτερα 08.30 ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ-ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΛΕΡΟΣ Δ/ση στη ΛΕΡΟ

Τριτη 06.50 ΛΕΡΟ-ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ Δ/ση στη ΡΟΔΟ

Τεταρτη 08.30 ΡΟΔΟΣ-ΣΥΜΗ-ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΛΕΡΟΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΚΩΣ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟΣ Δ/ση στη ΡΟΔΟ

Πεμπτη 08.30 ΡΟΔΟΣ-ΚΑΣΤ/ΖΟ-ΡΟΔΟ-ΣΥΜΗ-ΚΩ-ΚΑΛΥΜΝΟ Δ/ση στη ΚΑΛΥΜΝΟ

Παρ/υη 07.50 ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ-ΣΥΜΗ-ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ Δ/ση στη ΚΑΛΥΜΝΟ

Σαββατο 07.50 ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ-ΣΥΜΗ-ΚΩΣ-ΚΑΛΥΜΝΟΣ Δ/ση στη ΚΑΛΥΜΝΟ

Κυριακη 14.30 ΚΑΛΥΜΝΟ-ΚΩ-ΣΥΜΗ-ΡΟΔΟ Δ/ση στη ΡΟΔΟ

Link to comment
Share on other sites

ΠΡΟΤΑΣΗ για την αντιμετώπιση του προβλήματος στις άγονες γραμμές της Δωδεκανήσου, υπέβαλε η «Δωδεκάνησος Ναυτιλιακή» του Γ. Σπανού, προς τον υπουργό Αιγαίου Αρ. Παυλίδη. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπανός προτείνει την επιδότηση διαφόρων ενδωδεκανησιακών γραμμών, οι δε επιβάτες από τα νησιά με λιγότερους από 3.000 κατοίκους, να μεταφέρονται δωρεάν, εφόσον είναι μόνιμοι κάτοικοι. * Και ως νησιά με λιγότερους κατοίκους των 3.000 θεωρούνται οι Λειψοί, Πάτμος, Χάλκη, Τήλος, Νίσυρος και Καστελλόριζο, οι δε μη μόνιμοι κάτοικοι των εν λόγω νησιών ν? απαλλάσσονται της υποχρεώσεως καταβολής των κρατήσεων υπέρ τρίτων (ΦΠΑ, ΝΑΤ, Λιμενικό Τέλος, κλπ). ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ της επιστολής του κ. Σπανού έχει ως εξής: «Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Η σύνδεση των μικρότερων και απομονωμένων νησιών του δωδεκανησιακού συμπλέγματος με τα μεγαλύτερα, κυρίως με τη Ρόδο και Κω που αποτελούν τα οικονομικά και διοικητικά κέντρα του νομού, αποτελεί διαχρονικά σημαντικό πρόβλημα, το οποίο επιδεινώνεται από την έλλειψη νεότευκτων σύγχρονων πλοίων. Η εταιρεία μας, με εμπειρία έξι ετών πλέον στην εξυπηρέτηση της ενδοδωδεκανησιακής ακτοπλοϊας, σας υποβάλλει σήμερα μια νέα πρόταση επίλυσης του προβλήματος σε μόνιμη βάση. Συγκεκριμένα σας εισηγείται: 1. Την επιδότηση σε ετήσια βάση της γραμμής ΠΑΤΜΟΣ ? ΛΕΙΨΟΙ ? ΛΕΡΟΣ ? ΚΑΛΥΜΝΟΣ ? ΚΩΣ ? ΡΟΔΟΣ και επιστροφή. Δύο δρομολογίων εβδομαδιαίως για όλο τον χρόνο με τίμημα 10.500 ευρώ ανά δρομολόγιο. 2. Την επιδότηση, σε ετήσια βάση, της γραμμής ΡΟΔΟΣ ?ΧΑΛΚΗ ? ΤΗΛΟΣ ? ΝΙΣΥΡΟΣ ? ΚΩΣ ? ΚΑΛΥΜΝΟΣ και επιστροφή. Δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως με τίμημα 10.500 ευρώ ανά δρομολόγιο. 3. Την επιδότηση της γραμμής ΡΟΔΟΣ ?ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ και επιστροφή. Δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, για όλο το χρόνο, με τίμημα 10.500 ευρώ ανά δρομολόγιο. 4. Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών κάτω των 3.000 κατοίκων, για τα ανωτέρω δρομολόγια, θα μεταφέρονται δωρεάν με απλή επίδειξη βεβαίωσης μονίμου κατοικίας από τον Δήμο τους. Στα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων περιλαμβάνονται η ΧΑΛΚΗ - ΤΗΛΟΣ - ΝΙΣΥΡΟΣ ? ΛΕΙΨΟΙ ? ΠΑΤΜΟΣ και ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ. 5. Οι κάτοικοι των νησιών ΠΑΤΜΟΣ και ΛΕΙΨΟΙ θα μεταφέρονται δωρεάν και στα μη επιδοτούμενα δρομολόγια της εταιρείας μας. 6. Για τα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων, να ληφθεί μέριμνα ώστε οι επιβάτες, μη μόνιμοι κάτοικοι, να απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής των κρατήσεων υπέρ τρίτων, ήτοι Φ.Π.Α., ΝΑΤ, επίναυλου, λιμενικού τέλους κα. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα επέλθει μείωση του ναύλου προς τα μικρότερα νησιά σε ποσοστό 25% τουλάχιστον, γεγονός που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξή τους. Πιστεύουμε ότι η πρότασή μας είναι απολύτως ρεαλιστική και παρέχει ισχυρά κίνητρα ανάπτυξης των μικρότερων νησιών. Ευελπιστούμε ότι θα εξεταστεί από εσάς και την Υπηρεσία σας θετικά χάριν της ανάπτυξης των νησιών μας η οποία διασφαλίζεται πρωτίστως με την τακτική και σταθερή σύνδεσή τους με τα μεγαλύτερα νησιά ή τα νησιά ΄΄κορμού΄΄ όπως αποκαλούνται. Ευχαριστούμε για την προσοχή σας. Μετά τιμής Γεώργιος Σπανός Πρόεδρος Δωδεκάνησος Ναυτιλιακής Ν.Ε.»

Πηγη http://www.proodos.net/main/news2.asp

Πρωτοποριακο το σχεδιο του Γ.Σπανου αλλα θεωρο αδυνατο να το κανει πραξη ο Υπουργος , γιατι αν γινει στα ενδοδωδεκανησιακα δρομολογια δεν θα μπαινουν επιβατες στα αλλα πλοια .......

Βεβαια και απο οικονομικης αποψης ζητα (ουτε λιγο-ουτε πολυ) κατι παραπανω απο 3.000.000 ευρω , δεν ειναι και λιγα

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Απ΄οσο ξερω δεν εκδιδη κανεις στην Αττικη εισητιρια της 12ΝΕ , μεσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ η τηλεφωνου σε πρακτορεια της Δωδεκανησου και να στα στειλη ταχ/κος η με curier..

Στη Νισυρο την εχει τη πρακτορευση ο Διακομιχαλης..

Επισης στο site της 12ΝΕ μολις τωρα βρηκα και αυτο

4/3/2006 Νέα καινοτομία έκδοσης εισιτηρίων

Η DODEKANISOS SEAWAYS για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της δίνει την δυνατότητα τηλεφωνικά, και μέσω της πιστωτικής σας κάρτας την ταυτόχρονη κράτηση και έκδοση των εισιτηρίων σας..

Αυτό γίνεται πολύ απλά στέλνοντας μας με fax, ή με e-mail τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας, και το ποσό της αξίας των εισιτηρίων σας.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την άμεση αποστολή των εισιτηρίων σας στην διεύθυνση σας, ή την παραδοσή τους από το σημείο αναχώρησης των ταχυπλόων.

http://www.12ne.gr/el/News/Announcement.aspx?announcementID=104

Που μαλλον σε βολευει απολυτα...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Η Έκλειψη στο Καστελόριζο έχει για μας ένα επιλέον ενδιαφέρον αφού βλέπουμε εκεί τα καταμαράν της Δωδεκάνησος Ν.Ε. και όχι μόνο..

Υ.Γ. Η φώτο μου στάλθηκε με mail μαζί με άλλες, δεν γνωρίζω την πηγή όμως.

post-16-128326957399_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Σε ακινησία τα πλοία DODEKANISOS EXPRESS και DODEKANISOS PRIDE από 09/11/2006:D

Από την εταιρεία DODEKANISOS SEAWAYS ανακοινώνεται ότι τα πλοία της ΄΄Δωδεκάνησος Εξπρές΄΄ και ΄΄Δωδεκάνησος Πράιντ΄΄, ταχύπλοα καταμαράν, είναι προγραμματισμένο να διακόψουν τα δρομολόγιά τους και να τεθούν σε ακινησία κατά τη χειμερινή περίοδο από την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου.

Δυστυχώς, το πείραμα της εταιρείας να διατηρήσει ένα πλοίο της σε ημερήσια τακτικά δρομολόγια κατά τον περασμένο χειμώνα, συνοδεύτηκε από δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος, που καθιστά απαγορευτική την επανάληψη του. Τα πλοία μας θα εκτελέσουν κανονικά τα δρομολόγιά τους μέχρι και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου.

Από τις 5 έως και 8 Νοεμβρίου θα εκτελούν ειδικά δρομολόγια με την ευκαιρία του ιερού προσκυνήματος στην Ιερά Μονή Πανορμίτη Σύμης.

Με την ευκαιρία η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της DODEKANISOS SEAWAYS απευθύνουν τις θερμότερες ευχαριστίες στο επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες για την αμέριστη στήριξη και την άριστη συνεργασία τους και εύχονται στους δωδεκανήσιους καλό χειμώνα.

Το ΄΄Δωδεκάνησος Εξπρές΄΄ και ΄΄Δωδεκάνησος Πράιντ΄΄ θα επανέλθουν στα δρομολόγιά τους περί τα τέλη Μαρτίου 2007.

Από την Διοίκηση

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...