Jump to content
Shipfriends

Δωδεκάνησος Ναυτική Εταιρεία


Recommended Posts

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένα καράβι δένει, 17 (αν δεν κάνω λάθος) άνθρωποι απολύονται (και άντε να βρουν δουλειά) τη στιγμή που υπάρχουν γραμμές (και μέσα στα 12νησσα) που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν. Άλλωστε ο λαός το λέει ότι 1000 καλοί χωράνε :mellow:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγώ πάντως αν ήμουν εφοπλιστής και είχα ωραιότατο νέο βαπόρι σε μιά γραμμή που δεν το θέλουν, θα το έπαιρνα και θα το έβαζα αλλού όπου θα το εκτιμούσαν και δεν θα ξαναγυρνούσα πίσω...απλή λογική !

Tελικά, η εταιρεία του πλοίου, έχει καταφέρει να περάσει στον περισσότερο κόσμο την εντύπωση ότι το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ είναι ένα νέο (ηλικιακά) πλοίο, και εδώ δίνω ένα δίκιο (τουλάχιστον) στην ΑΝΕΣ. Ας μην μας παρασύρουν τα ...μοντέρνα και πρωτότυπα του χρώματα ούτε και το ότι είναι αναμφισβήτητα ένα καλοσυντηρημένο πλοίο. Το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ (ex- ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ) έχει κατασκευαστεί το 1986, αισίως δηλαδή εφέτος συμπληρώνει 26 χρόνια θαλάσσιου "βίου", και αυτό είναι μία πραγματικότητα, είτε πορτοκαλί, είτε εμπριμέ, είτε λαχανί με .....αρκουδάκια βαφτεί. Κρίση - ξεκρίση, νέο θεωρείται ένα πλοίο πέντε - δέκα ετών, και όχι εικοσιέξι. Και αν στο φινάλε είναι (επαναλαμβάνω) αναμφισβήτητα καλοσυντηρημένο ένα πλοίο του 1986, δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην είναι επίσης καλοσυντηρημένο ένα πλοίο του 1973, το "αντίπαλο" ΠΡΩΤΕΑΣ δηλαδή.

Απλά για να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους θέση. Από εκεί και πέρα, τα συμφέροντα σίγουρα είναι μεγάλα, και επίσης σίγουρα για αυτήν την διένεξη και οι δύο εταιρείες φέρουν τις ευθύνες τους.

Link to comment
Share on other sites

Με τον όρο "νέο βαπόρι" εννούσα την νέα είσοδο πλοίου σ' αυτή τη γραμμή, δεν αναφερόμουν ηλικιακά φίλε Νηρέα. Ούτε και με μπέρδεψε η ηλικία του, γνωρίζω ότι έχει κάποια χρονάκια στη πλάτη του. Οι μπίζνες γίνονται με γνώμονα το κέρδος και αφού δεν τους αρέσει εκεί ας το βάλουν αλλού. Μηχανήματα είναι, για να μας εξυπηρετούν φτιάχνονται...

Link to comment
Share on other sites

...δεν αναφερόμουν ηλικιακά φίλε Νηρέα.

Aν και με κολακεύεις καλέ μου φίλε :D , οφείλω να σε ...επαναφέρω εις την τάξιν, μιας και είμαι ο ΣΕΙΡΙΟΣ. :)

Κατά τα άλλα, η Δωδεκάνησος Ναυτική Εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στα Δωδεκάνησα. Πως να το πάρει το καράβι, και που αλλού να το στείλει ??? Έχεις στο νου σου κάποια χηρεύουσα γραμμή, στα μέτρα του πλοίου, όπου και δεν θα βρει αντίδραση από κάποιο άλλο πλοίο και εταιρεία ???

Link to comment
Share on other sites

...Έχεις στο νου σου κάποια χηρεύουσα γραμμή, στα μέτρα του πλοίου, όπου και δεν θα βρει αντίδραση από κάποιο άλλο πλοίο και εταιρεία ???

Στα 12νησσα υπάρχει πεδίο δραστηριοποίησης μιας και υπάρχουν νησάκια που εξυπηρετούνται τυχαία ή και καθόλου. Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι το Ν Κάλυμνος εξυπηρετεί 2 γραμμές (1)Κάλυμνος - Αστυπάλαια και (2) Κάλυμνος-Λέρος-Λειψοί-Πάτμος-Αρκοί-Αγαθονήσι-Πυθαγόρειο θα μπορούσε (πιστεύω κερδοφόρα) να συνδέσει τα 12νησσα από Κω και κάτω με το Πυθαγόρειο. (Με Αστυπάλαια συνδέει η Blue Star). Έρεισμα υπάρχει μια και εμπόριο γίνεται (αυτή τη στιγμή μέσω Τουρκίας ή Πειραιά) και τουρισμός (ακόμη κι αν ο τουρισμός καλύπτεται από τα ταχύπλοα της 12ΝΕ και το δελφίνι της aegean-υπάρχει κόσμος που ταξιδεύει και με αυτοκίνητα).

Οπότε μια γραμμή Ρόδο-Χάλκη-Τήλο-Νίσυρο-Κω-Πυθαγόρειο πιστεύω θα δούλευε, ειδικά τώρα που έχει κοπεί η καλοκαιρινή άγονη Θεσ/κη-Ρόδο!

Link to comment
Share on other sites

Aν και με κολακεύεις καλέ μου φίλε :D , οφείλω να σε ...επαναφέρω εις την τάξιν, μιας και είμαι ο ΣΕΙΡΙΟΣ. :)

Κατά τα άλλα, η Δωδεκάνησος Ναυτική Εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στα Δωδεκάνησα. Πως να το πάρει το καράβι, και που αλλού να το στείλει ??? Έχεις στο νου σου κάποια χηρεύουσα γραμμή, στα μέτρα του πλοίου, όπου και δεν θα βρει αντίδραση από κάποιο άλλο πλοίο και εταιρεία ???

Ζητώ συγγνώμη φίλε μου μπέρδεψα το νικ με το από πάνω ποστ. Φυσικά και δεν ξέρω κάποια άλλη γραμμή, άλλωστε δεν ασχολούμαι με τα της εμπορικής ναυτιλίας ούτε και με ενδιαφέρει το άθλημα παρά μόνο ως επιβάτη αν κάτσει κανένα ταξιδάκι, απλά μπήκα στο φόρουμ γιατί μ' αρέσει να βλέπω πλοία, η εταιρεία του πλοίου ξέρει καλύτερα...απλά έγραψα μιά άποψη π.χ. τι θα έκανα εγώ αν ήμουν πλοιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

Πριν δέκα μόλις ημέρες, είχαμε διαβάσει στην ανακοίνωση - δελτίο τύπου της Dodekanisos Seaways, περί ακινητοποιήσεως και κλεισίματος του ναυτολογίου του ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ.

Σήμερα διαβάζουμε νέα ανακοίνωση για ένα έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου την Παρασκευή 27/4ου. Γνωρίζει άραγε κανείς τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ??? Θα ξαναανοίξει το ναυτολόγιο του πλοίου για μία μόνο ημέρα, θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι ναυτικοί, και το βράδυ μετά το πέρας του δρομολογίου θα .....ξανααπολυθούν και θα ξανακλείσει και πάλι το ναυτολόγιο ???

Δεν ξέρω, κάπως .....περίεργα μου ακούγονται αυτά τα "κλεισίματα και ανοίγματα".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Νομίζω ότι το άρθρο αναφέρετα σε ταχύπλοο και όχι στο ΣΚΙΑΔΕΝΗ. Πιστεύω όμως ότι είναι πολύ μεγάλη αυτή η απόσταση για ταχύπλοο και δεν αξίζει τον κόπο. Ας ξεκινησουν πρώτα με μια σύνδεση Πάτμου-Σάμου και βλέπουνε και βορειότερα...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Δωδεκανησος στην γραμμη Μυτιληνη-Χιος-Ροδος? :blink: Δεν θα ηταν παντως ασχημο ενα δρομολογιακι την βδομαδα με το ΣΚΙΑΔΕΝΗ τα καλοκαιρια(Ροδος-Κως-Πατμος-Σαμος-Χιος-Μυτιληνη και επιστροφη) ;)

Προς το παρον παντως η εταιρια αρχισε να διαφημιζει πιο εντατικα το ταξιδι για Ροδο μεσω Τουρκιας βγαζοντας διαφημηση με τις τιμες και τον τροπο που μπορει καποιος να παει απο τα νησια του Β.Αιγαιου στη Ροδο

post-1819-0-21420200-1343201738_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Aπό πληροφορίες μου έμαθα οτι η εταιρεία ετοιμάζει δρομολόγηση πλοίου για γραμμή Ρόδο-Κώ -Σάμο (δε ξέρω αν θα έχει και κάποιο άλλο λιμάνι ενδιάμεσα)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δυσκολευουν τα πραγματα για την εταιρία.

Ο πρώην πράκτορας της εταιρίας έχει κατεβάσει δικό του δελφίνι προς Μαρμαρίς και απο οτι ακούγεται ετοιμάζει αλλα δύο τα οποια θα δουλέψουν στη γραμμη που κάνουν τα ταχύπλοα της Δωδεκάνησος.

Ταυτόχρονα η άσχημη σεζόν και η απογοητευτική κίνηση του καινουργιου πλοίου της εταιρίας, μόνο προβληματισμό προκαλεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Οι …Rambo των ακριτών!

Τους λένε RAΜBO, αφού κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αψηφώντας κάθε θαλασσινό κύμα που τους ζητά να τους καταπιεί, ”μπαίνουν” και πρυμνοδετούν για να αποβιβάσουν με πλήρη ασφάλεια τους εκατοντάδες η ακόμα και χιλιάδες επιβάτες που μεταφέρουν με τα ακτοπλοϊκά πλοία οι Έλληνες Καπεταναίοι, οι οποίοι όμως εδώ και χρόνια διεκδικούν και τον τίτλο του “ακοίμητου φρουρού” των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Ειδικά δε κάποιοι εξ αυτών πραγματικά φυλούν Θερμοπύλες, αφού μέρα και νύχτα ταξιδεύουν ανά το Αιγαίο, το οποίο σε πολλά σημεία του, απέχει “ένα τσιγάρο δρόμο” από τα γειτονικά Τουρκικά παράλια. Και πάντα αυτοί οι καπεταναίοι έχουν υψωμένη στην πρύμνη των επιβατηγών πλοίων τους-συμβατικα η ταχύπλοα-την γαλανόλευκη, και όχι κάποια άλλη ξένη σημαία.

Και η γαλανόλευκη είναι αυτή που με την παρουσία της δίνει κουράγιο στους ακρίτες κάποιων ελληνικών νησιών που απέναντι τους και σε μικρή απόσταση βλέπουν ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού την....ερυθρά ημισέληνο, ενώ όπως οι ίδιοι οι ακρίτες μας λένε δεν είναι λίγες οι φορές που τα γειτονικά περιπολικά σκάφη φτάνουν μέχρι έξω από τα...σπίτια τους.

Και ακόμα αυτοί οι έλληνες καπεταναίοι δεν είναι λίγες οι φορές που με τα πλοία που κυβερνούν και πηγαινοέρχονται από την Ρόδο μέχρι και το μικρό Αγαθονήσι μετατρέπονται σε σωτήρες ανθρώπινων ζωών, αφού μεταφέρουν-ελλειψει ειδικών πλοίων η ακόμα και ελικοπτέρων- δεκάδες ασθενείς ακρίτες που χρήζουν άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο, ενώ και τους χειμερινούς μήνες που η κίνηση πέφτει κατακόρυφα δεν τρομάζουν να μεταφέρουν τα αναγκαία είδη πρώτης ανάγκης.

Και το Zouglapotr έψαξε και βρήκε τέσσερεις έλληνες καπεταναίους οι οποίοι καθημερινά και χειμώνα καλοκαίρι με τα ταχύπλοα επιβατηγά πλοία Dodekanisos Express,και Dodekanisos Pride αλλά και το ΕΓ/ΟΓ Panagia Skiadeni αποπλέουν από το λιμάνι της Ρόδου και ταξιδεύουν από το ακριτικό Καστελόριζο μέχρι και το Αγαθονήσι, ενώ ενδιάμεσα σε αυτή την άκρως ακριτική διαδρομή, από την οποία μάλιστα δεν λείπουν και οι “συναντήσεις” με γειτονικά πολεμικά, αλλά και σκάφη της γειτονικής ακτοφυλακής, και οι οποίες δεν είναι πάντοτε φιλικές(φυσικά από την πλευρά των γειτόνων)καταπλέουν και στα νησιά της Σύμης, της Χάλκης, της Τήλου, της Νισύρου, της Κως, της Καλύμνου, της Λέρου και του Αγαθονήσου.

Και πάντα κατά πως λέει ο πλοιοκτήτης των 3 επιβατηγών πλοίων Γιώργος Σπανός οι καπεταναίοι είναι στην ώρα τους, ενώ εδώ και έναν περίπου χρόνο το ΕΓ/ΟΓ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ εκτελεί δρομολόγια και προς την ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ την γειτονική τουρκική πόλη, και μάλιστα με καλές προοπτικές.

Το πλοίο της Dodekanisos Seaways έχει εκσυγχρονιστεί με τις απαραίτητες και απαιτούμενες επισκευές και μηχανικές βελτιώσεις με αποτέλεσμα να αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 17 κόμβους, ενώ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αποτελούν το μεγάλο γκαράζ, στο οποίο “ντανιάρονται” 115 αυτοκίνητα, και τα δυο πολυτελή σαλόνια που διαθέτει , καθώς επίσης και το πάνω κατάστρωμα του με αναπαυτικά καθίσματα και τραπεζάκια.

Όσο για την μεταφορική του ικανότητα, όπως λέει ο πλοίαρχος του Γιώργος Αντωνογλου, μεταφέρει άνετα και με πλήρη ασφάλεια 700 επιβάτες, το καλοκαίρι και 590 επιβάτες το χειμώνα.

Και βέβαια ενώ το ελληνικό ακτοπλοϊκό πλοίο έχει έλληνες ναυτικούς και πληρώνει και φόρους την ίδια στιγμή τα γειτονικά πλοία με μια άτυπη συμφωνία αλωνίζουν στο Αιγαίο, χωρίς να πληρώνουν μια δραχμή, και από πάνω είναι άκρως ανταγωνιστικά με τα ελληνικά πλοία αφού η σύνθεση που ταξιδεύουν είναι μικρότερη κατά πολύ από την ελληνική, με αποτέλεσμα όμως να κινδυνεύουν να εξαφανισθούν τα επιβατηγά πλοία με την Γαλανόλευκη όχι μόνο από τη Ρόδο και την Κω αλλά και από την Χίο και την ακριτική Μυτιλήνη, νησιά τα οποία παρουσιάζουν το καλοκαίρι κατακόρυφη αύξηση στην κίνηση προς τα γειτονικά παράλια.

Όσον αφορά την παρουσία και των τριών επιβατηγών ελληνικών πλοίων στα ακριτικά νησιά, τα οποία σημειωτέον απέχουν “ένα τσιγάρο δρόμο” από τα γειτονικά παράλια, με την γαλανόλευκη στην πρύμνη τους είναι όπως λένε και οι 4 πλοίαρχοι μια “ανάσα” σιγουριάς και ασφάλειας στους ακρίτες κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου, οι οποίοι δεν είναι λίγες οι φορές που είδαν λίγο έξω από τα λιμάνια τους να διαπλέουν γειτονικά πολεμικά πλοία.

Και κατά πως λένε οι κάτοικοι των νησιών οι “φρουροί” χειμώνα-καλοκαίρι και με καιρούς αλλά και με καλοσύνες είναι οι καπεταναίοι μας, αλλά και οι υπόλοιποι έλληνες ναυτικοί των επιβατηγών πλοίων της τοπικής ακτοπλοϊκής εταιρίας του Γιώργου Σπανού.

 

Πηγή: ZOUGLA

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εξώδικη-διαμαρτυρία της Δωδεκάνησος Ναυτιλιακής στην Εισαγγελία για τη διενέργεια σχετικής αυτεπάγγελτης έρευνας, όπου υποστηρίζει ότι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου που διευκολύνει με συνεχείς παραλείψεις τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανταγωνιστικές γραμμές με αυτήν, ενώ έχουν οφειλές προς το ταμείο

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από τη DODEKANISOS SEAWAYS κυκλοφόρησε και φέτος το τέταρτο τεύχος του εταιρικού περιοδικού DODEKANISOS MAGAZINE αφιερωμένο στο νησί της ʼʼΑποκάλυψηςʼʼ Πάτμο με το Κάστρο της να κοσμεί το εξώφυλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εγινε δεκτη η προσφυγη της Dodekanisos Seaways κατα του Λιμενικου Ταμειου της Νοτιας Δωδεκανησου, που ειχε επιβαλει κυρωσεις για τη εκδοτηριου εισιτηριων στο Μανδρακι απο την εταιρεια

 

Πηγη: DIMOKRATIKI

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της DODEKANISOS SEAWAYS

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία όλου του ανθρώπινου δυναμικού της μεγάλης οικογένειας της DODEKANISOS SEAWAYS.

Οι άνθρωποι της εταιρείας αντάλλαξαν ευχές για το 2014 σε γιορτινό κλίμα. Την πίτα έκοψε ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Σπανός Γεώργιος ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχήθηκε σε όλους μία καλή και εποικοδομητική χρονιά.

 

Πηγη: DODEKANISOS SEAWAYS

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...