Jump to content
Shipfriends

Θάσος ΙΙ (IMO 9636709)


ΣΕΙΡΙΟΣ

Recommended Posts

Τραυματισμός ναυτικού του Θάσος ΙΙ στον Πρίνο Θάσου

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πρίνου Θάσου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 11836, ότι κατά τη διάρκεια της μεθόρμισής του εντός του λιμένα και συγκερκιμένα κατά την απόδεση κάβου, τραυματίστηκε 44χρονος, μέλος πληρώματος.

Ο ανωτέρω 44χρονος, αρχικά μεταφέρθηκε με μέριμνα του Πλοιάρχου στο Κέντρο Υγείας Πρίνου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, και στη συνέχεια μετέβη με ιδία μέσα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Ναι και οι πρώτες φωτογραφίες για την gallerie μας του πρώην Φιλόθεος, σαν Θάσος ΙΙ, τώρα πια φορώντας τα όμορφα σινιάλα της Thassos Ferries. Περιορισμένος ο χώρος επιβατών σε σύγκριση με τα άλλα πλοία της γραμμής, πλήν όμως το Θάσος ΙΙ είναι ομορφότατο. Σε μια ακόμη άφιξή του στην Κεραμωτή πλησιάζει για να δέσει, ενώ υπάρχει και αγγλική γεύση επάνω του μια και δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε πλώρα και πρύμα αλλά σε έξοδο Κεραμωτής και έξοδο Θάσου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γεννητούρια εν πλω στο Θάσος ΙΙ στις 9/8/18!

Quote

Την έγκυο ξεγέννησε ο ανθυποπλοίαρχος του Θάσος ΙΙ και υποψήφιος νονός Βαγγέλης Μπιρζαμάνης, με τη βοήθεια του πληρώματος, με τη μητέρα να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι

Μια όμορφη ιστορία εκτυλίχτηκε εν πλω το πρωί της Πέμπτης 9 Αυγούστου 2018, στο δρομολόγιο των 09:15 από τον Λιμένα της Θάσου προς την Κεραμωτή στο Θάσος ΙΙ της ΑΝΕΘ.

Ένα ζευγάρι τουριστών μπήκε στο πλοίο, ενημερώνοντας το πλήρωμα ότι η γυναίκα είναι έγκυος, με τους πόνους να έχουν αρχίσει λίγο πριν τον απόπλου. Ξαφνικά η γυναίκα, στο ύψος της Θασοπούλας, είπε στο πλήρωμα ότι γεννάει, με πολλούς να θεωρούν ότι αστειεύεται.

Αμέσως προσέτρεξε ο ανθυποπλοίαρχος Ευάγγελος Μπιρζαμάνης, ο οποίος μαζί με όλο το πλήρωμα παρείχε ό,τι χρειαζόταν στη γυναίκα, ενώ ο γιατρός της, ο οποίος δεν βρίσκονταν στο καράβι, τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ ώστε να την περιμένει ασθενοφόρο στην Κεραμωτή.

Όμως το παιδί βιαζόταν να βγει, με τον κ. Μπιρζαμάνη να παίρνει μια πετσέτα και σε ρόλο μαμής να ξεγεννάει τη γυναίκα σε όρθια στάση στο γκαράζ του πλοίου μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου, καθώς δεν υπήρχε χρόνος για μετακίνηση.

Ο ανθυποπλοίαρχος έδωσε το παιδί –ένα υγιέστατο αγοράκι– στον σαστισμένο, αλλά ευτυχισμένο πατέρα, λίγο πριν καταπλεύσει το πλοίο στο λιμάνι της Κεραμωτής, ενώ όλο το πλήρωμα έπραξε ό,τι απαιτείται για να μπουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τόσο η γυναίκα όσο και το μωρό -το οποίο ήταν ακόμα «δεμένο» με τη μητέρα με τον ομφάλιο λώρο- στο ασθενοφόρο, το οποίο τους παρέλαβε μέσα από το πλοίο.

Μάλιστα, ο ανθυποπλοίαρχος πρότεινε στους γονείς να γίνει και νονός, ενώ όλο το πλήρωμα κέρδισε την εκτίμηση του κόσμου ο οποίος παρακολούθησε το σκηνικό.

Από εμάς καλές θάλασσες στο πλήρωμα και στον υποψήφιο μικρό θαλασσοπόρο, ο οποίος ξεκίνησε τη ζωή του μεσοπέλαγα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Το Θάσος ΙΙ παραμένει στο κεφάλι της Ακτής Ηετίωνας μέχρι να μπει στη μεγάλη δεξαμενή Βασιλειάδη στις 21/01/19 μέχρι 28/01/19. Σε αυτή τη θέση νομίζω ότι εμποδίζει τη μανούβρα των πλοίων της γραμμής Χίου Μυτιλήνης.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...