Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μηχανική βλάβη στο “Olympic Champion”

Πηγη: THE SEANATION

Quote
Μηχανική βλάβη στη μια από τις τέσσερις κύριες μηχανές συνέβη στη “Olympic Champion” που βρίσκεται στον πατραϊκό κόλπο μεταφέροντας 81 επιβάτες.

Ο κατάπλους του πλοίου αναμένεται στην Πάτρα περίπου στις 15.30.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

οντως κατα τις 15.30 μπηκε απο βορεια σφαιρατο και μαλλιστα μου εκανε εντυπωση που το ειδα τετοια ωρα και σκεφτηκα, να δεις που θα εφαγε χοντρες θαλασσες στην αδριατικη. στο 10 ραμπα εδεσε

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση από το Υπουργείο για τη βλάβη του Olympic Champion.

Βλάβη σε μία από τις τέσσερις μηχανές του Ε/Γ-Ο/Γ «OLYMPIC CHAMPION» Ν. Χανίων 29, παρουσιάστηκε χθες το μεσημέρι, ενώ έπλεε στον Πατραϊκό κόλπο, έχοντας αποπλεύσει από Ηγουμενίτσα για Πάτρα, με 81 επιβάτες.

Το πλοίο συνέχισε με μειωμένη ταχύτητα και κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στις 15.30 στο λιμάνι της Πάτρας.

Άμεσα, μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, διαπιστώνοντας ότι υπήρχε θραύση οδόντων του γραναζιού μετάδοσης κίνησης από τον στροφαλοφόρο άξονα στον εκκεντροφόρο άξονα της Νο 3 κύριας μηχανής.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους, ενώ στις 16.30, μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων με τις τρεις από τις τέσσερις μηχανές του.

Link to comment
Share on other sites

Εάν υπάρχουν διαθέσιμα τα γρανάζια τότε η αποκατάσταση μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα (σε λιγότερο από 48 ώρες για μένα). Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα τότε όσο καιρό θα κάνουν για κατασκευαστούν

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 7 years later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Olympic Champion στην Πάτρα

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “OLYMPIC CHAMPION” Ν.Χ. 29, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα προς Πάτρα, για βλάβη στο δεξιό σύστημα πρόωσης του πλοίου.

Το “OLYMPIC CHAMPION” κατέπλευσε με καθυστέρηση στον νότιο λιμένα Πατρών, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους 327 επιβάτες που μετέφερε. 

Από την οικεία Λιμενική απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση πλόων του.

Το πλοίο έχει επιστρέψει άμεσα στα δρομολόγια του και πλέον έχει επανέλθει σε ταχύτητες 27+, γιατί το τελευταίο μήνα δεν το βλέπαμε πάνω από 21 κόμβους

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

το ματιασα:P

On 7/28/2018 at 12:32 AM, proud_ionian said:

ας μην υπερβαλουμε. απλα ειναι λατρεια. :):wub:

κατεβαινει απο χτες με 20kn.

επρεπε να φορτωνει στην πατρα τωρα και ακομη ειναι κερκυρα κατεβαινοντας.

μηπως εχει να κανει με το προβλημα που το ταλαιπωρει απο την αρχη της χρονιας;

Link to comment
Share on other sites

τσα.

Quote

http://Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''OLYMPIC CHAMPION'' Ν.Χανίων 29, για μηχανική βλάβη σε μία από τις τέσσερις μηχανές του, κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμένα Ανκόνας Ιταλίας προς τους λιμένες Ηγουμενίτσας και Πάτρας, χωρίς να αιτεί συνδρομή. Το ''OLYMPIC CHAMPION'' κατέπλευσε στο λιμένα Ηγουμενίτσας μεσημβρινές ώρες, όπου άμεσα μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, ενώ οι χίλιοι διακόσιοι σαράντα δύο (1242) επιβάτες του καθώς και τα οχήματά του αποβιβάστηκαν ασφαλώς. Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και εν ισχύ πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για λιμένα Πάτρας για έναν μεμονωμένο πλου, με τριακόσιους δεκαεννέα (319) επιβάτες και ενενήντα δύο (92) Ι.Χ.Ε.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...