Jump to content
Shipfriends

Ερέτρια (ΙΜΟ 7229801)


Recommended Posts

Μέσα σε αυτά για πώληση είναι και το ΕΡΕΤΡΙΑ από ότι βλέπω. Αλλά μην αγχώνεσαι. Αυτά υπάρχουν όπως έχουμε ξαναπεί απλά μήπως τσιμπήσει κανένας. Αν τσιμπήσει έχει καλώς. Αλλιώς η ζωή συνεχίζεται...

------

(1973, ex- Eρέτρια)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Πώς να μην αγχώνομαι; Είναι η αδυναμία της κόρης μου...:P

Το ΕΡΕΤΡΙΑ φυσικό είναι. Δεν τους βγήκε η μεταδρομολόγηση Αιδηψός-Αρκίτσα, δεν τους βγήκε η μετατροπή του σε ΦΓ/ΟΓ,οπότε τι μένει; Πώληση ή διάλυση.

Άλλο site δίνει και τιμή. http://www.maritimeequipment.com/ShowAd.aspx?id=101051

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Συνεχίζοντας τα ευρήματα, έχουμε στο λιμάνι του Malabo στην Ισημερινή Γουινέα το ακόλουθο Ελληνικής κατασκευής πλεούμενο. Περιμένω να αναφερθεί όνομα για να εκφράσω κι εγώ την άποψη μου για το πιθανό όνομα του πλοίου και ισως πως βρέθηκε εκεί.

post-1827-0-79524500-1291303662_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Πρεπει να ειναι το ΕΡΕΤΡΙΑ που το εχουμε στο Νο 46 της λιστας των παντοφλων εξωτερικου σαν Elobey 1.Μου το θυμιζει παρα πολυ εκτος και αν ειχε καποιο αδερφο.

Ελπιζω να βρεθει και καποια φωτογραφια του σαν ΕΡΕΤΡΙΑ για να μπορεσουμε να συγκρινουμε

Link to comment
Share on other sites

Elobey 1

(1973, ex-Eρέτρια, ΙΜΟ 7229801)

Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία φυσικά ότι το πλοίο στην πιο πάνω φωτό του chiotis είναι το ΕΡΕΤΡΙΑ.

Είχαμε και άλλη μία (τουλάχιστον) φωτογραφία του στο φόρουμ, την οποία μας είχε και πάλι παραθέσει ο George.

Κατασκευής του 1973, πουλήθηκε σε εταιρία αγνώστων συμφερόντων τον Σεπτέμβριο του 2007, και σύμφωνα με το equasis φέρεται να δραστηριοποιείται ακόμα -με τελευταίο update τον Ιούνιο του 2010- με το ίδιο όμως όνομα που ταξίδευε και στην χώρα μας, ERETRIA.

Στην λίστα μας, το βλέπουμε στο Νο 46, πράγματι με το όνομα ELOBEY 1, αλλά αναφέρουμε ως χώρα στην οποία πουλήθηκε (τουλάχιστον αρχικά) το Μαρόκο. Δεν γνωρίζω αν έφυγε από την χώρα μας με το νέο του όνομα ή ως ΕΡΕΤΡΙΑ, πάντως μία πρόχειρη αναζήτηση στο google μας δείχνει ότι το όνομα Elobey ανήκει σε νησί στην Ισημερινή Γουινέα. Διόλου απίθανο λοιπόν το πλοίο να είχε εξ αρχής πουληθεί στην Ισημερινή Γουινέα και όχι στο Μαρόκο.

Link to comment
Share on other sites

Πάμε να δούμε λίγο Ερέτρια και από μένα, δημιουργήθηκε και καινούρια κατηγορία στο γκάλλερι. Το βλέπουμε εδώ τον Απρίλιο του 2006 στην Ερέτρια ενώ εδώ στις 10 Οκτωβρίου 2006(την επόμενη μέρα μιας μυθικής νεροποντής). Μια άποψη του γκαράζ και εδώ το υπερσύγχρονο :Pfast rescue boat του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα από την πρώτη στιγμή που είδα την φωτογραφία το μυαλό μου πήγε στο elobey, αν και με μπέρδευε η φωτογραφία του ΕΡΕΤΡΙΑ του συνασθενή Παντελή. Η τελευταία θέση που είχαμε για το ΕΡΕΤΡΙΑ ήταν τον Σεπτέμβρη του 2007 όπου πέρασε psc στο agadir του Μαρόκο,

046. Ερέτρια___1973___ΙΜΟ 7229801___Elobey 1___Mαρόκο

όπου μαλιστα είχε κρατηθεί για 4 ημέρες. Τότε είχε σημαία Γουινέας.

Η φωτογραφία στην αρχή του thread προέρχεται από ένα βιντεάκι καποιας κατασκευαστικής εταιρείας που έχει γραφεία στο Μαρόκο και έχει και παράρτημα στην Ισημερινή Γουινέα, όπου έφτιαξαν και το λιμάνι του Μalabo. Σε αυτό το βιντεάκι παρουσιάζεται όλος ο εξοπλισμός της εταιρείας που έλαβε μέρος στην κατασκευή του έργου το έτος 2008 και υπάρχει και η παντόφλα που βλέπουμε, επομένως ανήκει στον εξοπλισμό της εταιρείας.

post-1827-0-36565900-1291382228_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Από την στιγμή που είναι προφανέστατο ότι το ΕΡΕΤΡΙΑ του παρόντος θέματος (έτος ναυπήγησης 1973) είναι άλλο πλοίο από αυτό το ΕΡΕΤΡΙΑ (ή μήπως όχι ???), πως εξηγείται το ότι τουλάχιστον το 1976 (δείτε την λεζάντα στην ασπρόμαυρη φωτό) υπήρχαν στις γραμμές του Ευβοικού δύο πλοία με το ίδιο όνομα ???

Εκτός και αν :

1ον. Υπάρχει κάποιο λάθος στην χρονολογία που μας παρέθεσε ο pantelis2009.

2ον. Πρόκειται για το ίδιο πλοίο που "έφαγε" πολύ γερή μετασκευή (το θεωρώ εντελώς απίθανο).

3ον. Το ΕΡΕΤΡΙΑ του παρόντος θέματος, τα πρώτα χρόνια μετά την κατασκευή του ονομαζόταν ΕΡΕΤΡΙΑ ΙΙ (???). Αυτό μάλιστα ίσως να μας δίνει και την εξήγηση γιατί στην συνέχεια υπήρξε και ΕΡΕΤΡΙΑ ΙΙΙ.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Η παντοφλα συνεχιζει και δουλευει στα εργα των λιμανιων της Ισημερινης Γουινεας και μαλιστα καλοπιζεται.Στην παρακατω αεροφωτογραφια(screenshot) βλεπουμε οτι πλεον δεν εχει τα μαυρα χαλια που ειχε στα screenshot που ειχε παραθεσει ο φιλος Χιωτης με την γεφυρα να εχει βαφτει μπλε.Δυστυχως, αν και το πλανο ειναι αρκετα κοντινο,δεν φαινεται το ονομα της

post-1819-0-87731400-1321958748_thumb.jp

Η φωτο ειναι screenshot απο αυτο το βιντεο με το αντικειμενο του ποθου να ειναι στο 4.40

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nα αλλη μια φωτογραφια του EPETPIA.Iσως να ειναι και η παλιοτερη φωτο που εχουμε του πλοιου απο τα ξενα.δυστυχως για λιγο δεν μπορουμε να δουμε και το ονομα της

post-1819-0-79187700-1325246107_thumb.jp

η φωτο ειναι του Samuel Denantes Teulade απο εδω και εδω μπορουμε να την δουμε σε μεγαλυτερη αναλυση

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Mια ακόμη εικόνα από το παρελθόν, καρτ ποστάλ της ερέτριας με τρεις παντόφλες:

gallery_2126_232_431663.jpg

Mόνο που αυτές οι παντόφλες δεν μας είναι άγνωστες. από δεξιά προς τα αριστερά, έχουμε το Aγιος Nικολαος (νυν BURAQ III) για το οποίο έχουμε και εδώ φωτογραφία του, το Eρετρια (πόσες πιά παντόφλες με αυτό το όνομα συνυπήρχαν ???) και το Aρης (νυν γρηγορης M της κέρκυρας) πριν την μετασκεύη - διαπλάτυνση του.

Oσον αφορά το παραπάνω σχόλιο για το Eρετρια, να θυμίσουμε ότι εκτός από το πλοίο στην καρτ-ποστάλ του gtogias, υπήρξαν άλλα δύο με το ίδιο όνομα. το Eρετρια από την φωτό στα στύρα και το Eρετρια του 1973 (νυν ELOBEY). To περίεργο βέβαια, και στο οποίο έχουμε ξανααναφερθεί, είναι το ότι και τα τρία (ή τουλάχιστον τα δύο αν έχουμε να κάνουμε με κάποια μετασκευή) ταξίδευαν σε γραμμές του ευβοικού σε ίδιες πάνω-κάτω χρονολογίες.

να συμπληρώσω βέβαια, ότι δεν πρέπει να είναι τυχαίο το ότι υπήρξε παντόφλα με όνομα Eρετρια III.

εμενα μου φαινεται (ειμαι σιγουρος δηλαδη) πως το elobey (η τελευταια παντοφλα ερετρια) ειναι αυτη που βλεπουμε στη φωτο μετα απο μετασκευη.

...δεν έχεις καθόλου -μα καθόλου- άδικο φίλε PIANOMAN. Aν δούμε σε σύγκριση την παντόφλα Eρέτρια στην παλιά καρτ ποστάλ με την παντόφλα Eρέτρια (νυν Elobey 1)

post-2102-0-06203500-1325376691_thumb.jp

θα παρατηρήσουμε ότι πρόκειται για το ίδιο πλοίο κατόπιν βέβαια μετασκευής (προσέξτε την πρύμη με τα παράθυρα στο επάνω ντεκ). Mλάμε λοιπόν αποδεδειγμένα πλέον για τρεις παντόφλες με το όνομα Eρέτρια. Tο πρώτο και παλαιότερο που το έχουμε δει και σε φωτό από το 1966, το δεύτερο που κατασκευάστηκε το 1973 του παρόντος θέματος και της καρτ ποσταλ του gtogias (νυν Elobey 1) και το Eρέτρια ιιι.

Tο πρόβλημα που παραμένει προς επίλυση, είναι το πως συνυπήρχαν ίδιες χρονολογίες δύο πλοία με το ίδιο όνομα, το πρώτο δηλαδή και το δεύτερο Eρέτρια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Να και το ΕΡΕΤΡΙΑ σαν ELOBEY 1 σε δυο φωτο του 2011 απο την Ισημερινη Γουινεα φυσικα.

Οι φωτο ειναι παλιοτερες απο αυτη που ειχαμε τρια ποστ πιο πανω που η παντοφλα ηταν φρεσκοβαμενη.Σε αυτες τη φωτο φαινεται ενα βημα πριν το scrap

 

post-1819-0-69806000-1393969606_thumb.jp post-1819-0-33078100-1393969654_thumb.jp

 

Οι φωτο ειναι απο το flickr και τον joaquingiraldo

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καρτ ποσταλ με το πλοιο στη Σαλαμινα απεκτησα προσφατα

Από οσο ξερουμε η παντοφλα δεν δουλεψε ποτε στη γραμμη της Σαλαμίνας οποτε ή ηταν εκει σε καποια ακινησια του ή εκανε καποια στιγμη δρολομολογια και το αγνοουσαμε

Παραθετω και μια πιο κοντινη λεπτομερια της καρτας

Eretria at Salaminaααα.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αναφερα για Σαλαμινα επειδή η καρτα γραφει στο πισω μερος "αποψη της Σαλαμίνας".Επιπλέον ο μωλος που είναι δεμενα τα καϊκια μοιαζει με το μωλο που τωρα δενουν τα μικρα που πανε Πειραια.

Τωρα να είναι καποιο άλλο μερος (Ορωπος πχ ή Ερετρια) και να λεει Σαλαμινα,δεν το ξερω

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Ερέτρια (ΙΜΟ 7229801)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...