Jump to content
Shipfriends

Ατύχημα του Φαιστός το 1973


mae

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος πληροφορίες για ένα ατύχημ ατου Φαιστός το 1973, στη Ζέα. Κάνω μία έρευνα για την οικογένειά μου και θα με βοηθούσατε πολύ.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στην Ζέα ??? Το ΦΑΙΣΤΟΣ ??? Μήπως φίλε μου έχεις κάνει κάποιο λάθος στο όνομα της τοποθεσίας ???

Τι δουλειά θα μπορούσε να έχει ένα πλοίο του μεγέθους και του τύπου του ΦΑΙΣΤΟΣ στο Πασαλιμάνι ??? Μου φαίνεται πραγματικά πολύ παράξενο, αν και βέβαια δεν μπορώ να το αποκλείσω γιατί δεν γνωρίζω.

Edited by ΣΕΙΡΙΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Και όμως διάβασε αυτό που βρήκα. Και ψάχνω επιπλέον στοιχεία... Ξέρει κάποιος κάτι;

post-3234-0-94577100-1290074719_thumb.jp

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

1.Πρόκειται γιά το ΦΑΙΣΤΟΣ (και το αδελφό του ΚΝΩΣΣΟΣ-που κατά τό δημοσίευμα,δρομολογήθηκε εκτάκτως γιά αντικατάσταση) τού Ευθυμιάδη,συνεπώς ήταν το προγενέστερο ακόμα και από αυτό τών Μινωϊκών.

2.Πάλι όμως μού κάνει κι'εμένα εντύπωση πώς βρέθηκε τόσο κοντά στην Ζέα,ιδιαίτερα μάλιστα αφού στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη.

3.Είχε άραγε ραντάρ αυτό το πλοίο;Αν θυμάμαι καλά,πρέπει να ήταν μετασκευασμένο τάνκερ-σύμφωνα με την "μόδα" τής τότε εποχής.

Link to comment
Share on other sites

....Είχε άραγε ραντάρ αυτό το πλοίο...

Αν μπορώ να ξαναφέρω στην μνήμη μου την εικόνα του καραβιού, μετά από >35 χρόνια, μάλλον είχε σε μια υπερκατασκευή (σαν κεραία?) του πλωριού accomodation, πάνω από την γέφυρα δηλαδή. Μάλιστα σαν να θυμάμαι ότι ήταν μιά σχετικά μεγάλης επιφάνειας κεραία, όπως αυτή που είχαν τα παλαιότερα αντιτορπιλλικά.

Link to comment
Share on other sites

Αν και ελαφρώς άσχετο, δεν μπορώ να θυμηθώ έτος και όνομα, αλλά παρόμοιο περιστατικό παραλίγο να είχε συμβεί αρκετά χρόνια αργότερα με ένα κρουαζιερόπλοιο με κίτρινη τσιμινιέρα (να ήταν της Costa?) το οποίο είχε βάλει πλώρη και αυτό για Πασαλιμάνι, αλλά τελικά κρατήθηκε και πήρε τον σωστό δρόμο.

(ΥΓ. Και εκεί γύρω στο 1992-93, ένα θηριώδες ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος, αντί να τραβήξει για τον αεροδιάδρομο του Ελληνικού, νότια, από Καλαμάκι, επέλεξε να αποπειραθεί να προσγειωθεί στην Λ. Συγγρού, αρκούντως φωτεινή μέσα στη νύχτα. Τέλος πάντων, ο Πύργος Ελέγχου κατάφερε να τον επαναφέρει στην ορθή διαδρομή, από την οποία είχε παρεκκλίνει, προφανώς λόγω υπερκατανάλωσης αλκοολούχων προϊόντων της "ρούσικης γής" :P ).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...