Jump to content
Shipfriends

H αποχωρηση της χρονιας


Oscar συνολικης προσφορας :D  

52 members have voted

  1. 1. Ποιο θα μας λειψει περισσοτερο;

    • Apollon (Apollo Express)
    • Αργοστολι (Παναγια Χοζοβιωτισσα)
    • Αριαδνη (Ουρανος)
    • Athens (Athens Express)
      0
    • Ερωτοκριτος (Τ)
    • Εξπρες Αδωνις (Ναϊας Εξπρες)
    • Grecia (Espresso Grecia)
    • Ionian Island
    • Καρυστος
    • Φαιδρα
    • Siren (Venus)
      0
    • Venezia (Espresso Venezia)
    • Αλλο
    • Κανενα

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

σε μια χρονια που δεν ηρθε σχεδον κανενα νεο πλοιο (εκτος απο το cruise olympia), αλλα εφυγαν παρα πολλα για διαλυση, ισως ειναι καλυτερο αντι μονο για ferry/ακτοπλοϊκο της χρονιας, να ψηφισουμε και την απωλεια της χρονιας.

πλοια που πηγαν για διαλυση πλοια που βουλιαξαν και πλοια που εφυγαν οριστικα εκτος ελλαδας. (τα grecia & venezia, λογω του παρελθοντος τους στην πατρα)

Το Καρυστος

Το Grecia

O Απολλωνας

Το Φαιδρα

Το Venezia

To Αργοστολι

Το Αριαδνη (το original)

To Ionian Island

To Αthens

To Εxpress Adonis

To Siren

O Eρωτοκριτος

YΓ: φανερη ψηφοφορια με μια ψηφο

Link to comment
Share on other sites

Σωστά διατυπωμένη η ερώτηση "Ποιό θα μας λείψει περισσότερο" μιας και όλα θα μας λείψουν. Όλα καράβια ήταν, όλα μας ταξίδεψαν είτε κυριολεκτικά είτε νοερά στα όνειρα μας.

Η ψήφος μία (εξ ορισμού), αλλά και περισσότερες να ήταν, πάλι δεν θα έβαζα κανένα δίπλα του, ίσως γιατί έτσι να "μειωνόταν" η σημασία που είχε για εμένα. Θα μου λείψει πολύ το Πόρτο Λάφια, και όχι φυσικά οι λαμαρίνες που το αποτελούσαν, αλλά όλα αυτά που συμβόλιζε έστω και με την απλή παρουσία του σε κάποια ράδα του Περάματος.

Όμως... κρατάμε τις αναμνήσεις και προχωράμε..... :)

Link to comment
Share on other sites

Αναντήρητα η ΑΠΟΛΛΩΝΑΡΑ.Από που να αρχίσει κανείς και που να τελειώσει.Πλοίο ορόσημο της Παροναξίας και της Κυκλαδικής ακτοπλοίας.Για 20 χρόνια έγραψε με κεφαλαία γράμματα την χρυσή ιστορία του. ίσως το καταλληλότερο πλοίο για κυκλάδες πριν την ελευση των νεότευκτων.

Αν υπήρχε και δεύτερη ψήφος σίγουρα αυτή θα πήγαινε στον ΕΡΩΤΑ.Ήταν ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ της Πάτρας αυτό τα λέει όλα.

Link to comment
Share on other sites

Εγω ψηφισα Venezia τιμης ενεκεν. Ειναι γνωστο οτι αυτη η σειρα ειναι η αγαπημενη μου οποτε τα λογια ειναι περιττα. Αν ψηφισα απο θεμα προσφορας και μπαμ και λατρειας-καραβολατρειας κτλ τοτε θα την εριχνα στον Απολλωνα :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Πόρτο Λάφια για τις παιδικές αναμνήσεις. Όχι όμως ότι θα ήθελα ακόμη να ταξιδεύω με αυτό. Ίσως και τον Απόλλωνα για τη πιο όμορφη διαφήμιση ακτοπλοϊκής εταιρείας, "αντίο Αθήνα".

Link to comment
Share on other sites

Ταλαντεύτηκα ανάμεσα στην Αριάδνη, από την οποία διατηρώ εξαίρετες αναμνήσεις...αλλά η ψήφος πήγε στην Απολλωνάρα.

Εννοείται ότι δεν σπαράξαμε στο κλάμα, αλλά όπως και νάχει...αποχαιρετήσαμε μια εποχή. ;)

ΥΓ Άντε και στα δικά σας στο ΒΑ Αιγαίο. :P

Link to comment
Share on other sites

Απολλωνάρα χωρίς δεύτερη σκέψη!!

Καταπληκτικό βαπόρι και ίσως απο τις καλύτερες πορτάδες που πέρασαν απο το Αιγαίο. Ευτυχώς υπάρχουν τα δύο αδελφά του για να μας το θυμίζουνε..... :(

Link to comment
Share on other sites

Σαν Κεφαλλονίτης, ψηφίζω βεβαίος Αργοστόλι. Το λάτρευες ή το μισούσες, δεν υπήρχαν γκρίζες ζώνες ;) Καταπληκτικά ξύλινα καταστρώματα και η χαρά του καραβολάτρη, με ήσυχη θάλασσα. Πήγαινε τόσο αργά, που το ταξίδι σου διπλασιαζόνταν σε σχέση με τα άλλα Κεφαλλονίτικα πλοία :D

Link to comment
Share on other sites

Σαν πατρινός θα ψηφίσω τον εροτόκριτο. Σταθερή αξία στην πάτρα. Όσο αργές και να ήτανε οι μανούβρες του (βλεπε λισσος), όσο ντουμάνι και ας μας είχε ρίξει (κλείναμε τα παράθυρα όταν περνούσε), άλλο τόσο τον αγαπήσαμε και η παρουσία του θα μας λείψει.

Link to comment
Share on other sites

Ή προτίμησή μου στο Earl Harold, το όμορφο και σπαθάτο "Δήμητρα" του Καπτά-Μάκη, του πρώτου καραβιού με το οποίο μπορούσες να πάς Αμοργό και Δονούσα σε καμπίνα δεκαετίας '90 με αντίστοιχο service παντού. Επιπλέον η σιλουέττα του ήταν πολύ κομψή, πριν βέβαια μετασκευασθεί (άχαρα) σε Naias Express/Express Adonis.

(Αν μπορούσα θα συμ-ψήφιζα, "Απόλλων" και "Παναγία Χοζωβιότισσα" και "Αριάδνη", και, και, και.....)

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΞΠΡΕΣο συνδεσμος της παλιας εποχης του ναξος κ.τ.λ με των highspeed κ τα μπλου σταρ του σημερα!οταν το ειδα απο τις φωτο να φευγει για τουρκια δεν κοιμηθηκα το βραδυ απο την στεναχωρια μου...το ιδανικο πλοιο ακομα κ σημερα αντι των κορεατικων κουτιων..

αυτες οι φωτο του selim απο την τουρκια μαχαιρι στην καρδια ρε παιδι μου

Link to comment
Share on other sites

Ψηφισα ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ(ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΟΖΟΒΙΩΤΙΣΣΑ).Μπορει να τελευταια να μην πηγαινε με τιποτα και να ειχε τα μαυρα του τα χαλια αλλα εξωτερικα μου αρεσε παρα πολυ και ηταν απο τις μεγαλες μου συμπαθειες.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ σιγουρα ιστορικο βαπορι αλλα εχουμε ακομα τα αδερφια του να μας τον θυμιζουν

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ χωρίς δευτερη σκέψη και μάλιστα είχε αρχίσει να μου λείπει απο τότε που εγκατέλειψε το Αιγαίο. Ηταν το αγαπημένο μου "εν ζωή" πλοιο μέχρι που πέρασε κι αυτό στα "σκαρια που δεν υπάρχουν πια" μαζί με αλλους θρύλους όπως ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ και το ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ.

Αν και δεν είχα κάνει πάρα πολλά ταξίδια μαζί του εχω περάσει απειρες ώρες χαζευοντας το να ρεμετζάρει κυρίως στο λιμάνι της Νάξου. Είναι το καράβι με το οποίο μεγάλωσα, τα ψωμιά του όμως τα 'χε φάει. Τουλάχιστον θα έχουμε για λίγο ακόμα τα αδερφια του να μας το θυμίζουν

Link to comment
Share on other sites

Εννοείτε πως θα ψηφίσω τον Ερωτόκριτο. Είναι το αγαπημένο μου πλοίο και θυμάμαι ακόμα και τώρα όλους τους εσωτερικούς του χώρους παρότι έχω να μπω από όταν ήμουν 9 χρονών (μία δεκαετία δηλαδή). Όπως επίσης πάντα θα θυμάμαι να βλέπω την είσοδο στη Βενετία από τη γέφυρα και να πετάω σαΐτες στην Αδριατική από την πρύμη του.

ΥΓ: Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω να φτιάξω ένα μοντέλο του να το έχω στο δωμάτιο μου...

Link to comment
Share on other sites

Μα φυσικά η σημαντικότερη απώλεια είναι το Εξπρές Απόλλων!! Πρώτα από όλα όταν είχε έρθει στην Ελλάδα ήταν το καλύτερο βαπόρι στη γραμμές των Κυκλάδων. Και δεύτερον είναι ένα από τα αδελφάκια του Άγιος Γεώργιος (οι αγάπες δεν κρύβονται).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...