Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Νησος Μυκονος, στο κρηπιδωμα του λιμανιου του Ευδηλου


Recommended Posts

Κάτι δεν πάει καλά με το πλοίο. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, και όχι από το ais, το πλοίο μπήκε στον Εύδηλο και ο αέρας το έχει γυρίσει πάνω στην προβλήτα χωρίς να μπορεί να φύγει εδώ και περίπου 2 ώρες. Επίσης μου μετέφεραν ότι έβγαλαν τους επιβάτες από το πλάι :blink: Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό...

Link to comment
Share on other sites

Το επιβεβαιωνει και το www.zougla.gr

Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και στον Εύδηλο Ικαρίας, κατά τον κατάπλου «Νήσος Μύκονος». Το καράβι χτύπησε στον προβλήτα και αυτή την ώρα επιθεωρείται καθώς παρουσίασε βαθούλωμα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση

www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1894114

Στο λιμάνι του Εύδηλου στην Ικαρία προσέκρουσε, λόγω των ισχυρών ανέμων, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος» με 80 επιβάτες, χωρίς όμως να προκληθούν τραυματισμοί.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκε βαθούλωμα στο πλοίο.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν θα απαγορευθεί ο απόπλους του πλοίου, το οποίο θα συνέχιζε το ταξίδι του για Αγ. Κήρυκο, Καρλόβασι, Βαθύ.

] Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Για να εχουμε και μια εικονα του τι γινεται στο λιμανι να πουμε οτι φυσαει 80 κομβους αερα περιπου.

Το πλοιο εχει ερθει σχεδον παραλληλα με την προβλητα και με τον καιρο στην παντα δυσκολευεται να ανοιγει... Το βαθουλωμα ειναι πλωρα

Link to comment
Share on other sites

To πλοίο μετά την ελαφρά πρόσκρουση πλαγιοδέτησε αναγκαστικά στο λιμάνι του Ευδήλουέχοντας από το ρεμέτζο φουνταρισμένη την αριστερή. εκεί παρέμεινε όλη νυχτα διότι με τον καιρό να τον κολάει πάνω στην προβλήτα με απίστευτη ταχύτητα και φουνταρισμένη την αριστερή ήταν αδύνατον να ξεκολήσει. Ο κόσμος για Ικαρία κατέβηκε από το καταπελτάκι της τροφοδοσίας και της πετρέλευσης πρύμα αριστερά.Το ξημέρωμα κάποια στιγμή έκανε ένα διάλειμμα ο αέρας και μπόρεσε να ξεκολήσει

Το πλοίο έφτασε στο Βαθύ όπου παρεμένει δεμένο με απαγορευτικό λόγω των ανέμων.

Το βαθούλωμα είναι στην πλώρη, όπου αφού επιθεωρήθηκε στον Εύδηλο κι ήρθε το πιστοποιητικό από τον RHINA ήταν όλα οκ.

Πάντως όλα πήγαν οκ , η ζημιά είναι ανάξια λόγου κι επιπλέον δεν άνοιξε μύτη διότι εν κατακλείδι αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

Και η ανακοινωση απο το ΥΕΝ

Χθες στις 18.50, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ – Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882 στο λιμάνι του Εύδηλου Ικαρίας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο-Μύκονο-Εύδηλο-Άγιο Κύρηκο-Φούρνοι-Καρλόβασι-Βαθύ, δεν κατέστη δυνατή η προσέγγιση του πλοίου στον προβλήτα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή (8 BF), με αποτέλεσμα να το πλευρίσει ο άνεμος και να πλαγιοδετήσει.

Κατά τη διάρκεια της πλαγιοδέτησης, ήρθε σε επαφή η αριστερή πλευρά της πλώρης, πάνω από την ίσαλο γραμμή, με τον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση εκδορών και δύο μικρών εσωκοιλωμάτων περίπου δύο εκατοστών το καθένα.Εκατόν είκοσι έξι επιβάτες, οι οποίοι είχαν ως προορισμό το λιμάνι του Εύδηλου και του Αγίου Κήρυκου, αποβιβάστηκαν από πλαϊνή πόρτα του πλοίου, ενώ τριακόσιοι επτά επιβάτες παραμένουν εντός.

Από το συμβάν, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν υπήρξε εισροή υδάτων και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Η Λιμενική Αρχή Εύδηλου Ικαρίας απαγόρευσε τον απόπλου, μέχρι να προσκομισθεί πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας, από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...